חוזר: עזרה באיפיון וטיפול בנזילה מהסרן האחורי [פיצול מדיון אחר]
ציטוט:
נכתב במקור על ידי חנן-ג'יפולוג
בין שתי המסילות של המיסב ההרוס.
אבל הוא אמור לצאת דרך הפתח הראשון שנקרה בדרכו - אחרי הכל מדובר בנוזל. אי לכך הוא צריך לצאת לפני הצלחת לדעתי כי שם הפתח הראשון, הפתח השני הוא אכן כפי שאתה אמרת...
לגבי טבעת הפלסטיק - היא מגיעה אחרי המחז"ש ולכן אני לא מבין מה כוונתך שתגן מפני פגיעה במחז"ש, תראה בתמונות
http://www.jeepolog.com/with.php?pic...dust_seal2.jpg
http://www.jeepolog.com/with.php?pic.../oil_seal1.jpg
http://www.jeepolog.com/with.php?pic...dust_seal1.jpg
ציטוט:
אבל הוא אמור לצאת דרך הפתח הראשון שנקרה בדרכו - אחרי הכל מדובר בנוזל. אי לכך הוא צריך לצאת לפני הצלחת לדעתי כי שם הפתח הראשון, הפתח השני הוא אכן כפי שאתה אמרת...
הפתח הראשון יחסית אטום, שני משטחים שמהודקים ביניהם בלחץ של ארבעה ברגים. כשהמיסב הרוס יש דרכו מעבר חופשי.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי GodsFather
אני מכיר את התמונות. עבדתי איזה שעה שעתיים לערוך אותן בתוך הכתבה ;)
נכון שזה אחרי מחזיר השמן, כי מחזיר השמן חייב להיות מייד אחרי המיסב, היות והוא מחליק על טבעת האבטחה של המיסב, ובכל זאת זה מגן על המחזיר, לדעתי. ואולי לא. בכל מקרה, כמו שכתבתי, דעתי מתחזקת מכיוון שאני מכיר הרבה יישומים שבהם יש הגנה של מחזיר השמן מפני הציריה בהכנסה שלה, ואני לא מכיר אף יישום של הגנה מגולות.
עד כמה שאני מבין, כל חלק מתכתי עלול להחליק לתוך הדיפרנציאל ולגרום לנזק בגלגלי השיניים.. לכן סביר להניח שזאת מטרת הטבעת, להגן על הדיפרנציאל מחלקי מתכת (של המיסב או של מחזיר השמן..)
אני לא רואה איך הטבעת הזאת (שיושבת עמוק יחסית) מונעת פגיעה במחזיר השמן..
בכל אופן.. זה עשה את העבודה :razz:
המחז"ש אצלנו יותר קרוב לדיפ' מהמיסב, חנן. הווה אומר, אם הוא התבלה אין שום דבר בדרך של השמן אל התוף, לא משהו שאמור להיות אטום לפחות. השמן עובר דרך המיסב כי הוא מראש לא אטום, הוא לא חייב להיות שחוק בשביל זה.
אלון, למיטב זכרוני המיסב מלא בגריז מהמפעל ואטום.
במיסב המקורי אכן יש טבעת פלסטיק שתפקידה לאטום אותו.
בכל מקרה,כאשר המח"זש נפרץ ,זהו סימן ברור למדי שהמיסב סיים את חייו.המיסב הוא זה שהורס את המח"זש.
לכן החלפת מח"זש לא תעזור במיקרה הנ"ל אלא קודם כל החלפת המיסב.
אז לפי מה שאתה אומר, מורי, זה שאם הלך לי המחזיר שמן, %100 הלך לי גם המיסב?
כי ניסיתי להרים את הגלגל ולחפש חופשים ב3 ו 9, וב6 ו 12 ולא מצאתי אז הסקתי שרק המחזיר שמן הלך, למרות שעוד לא החלפתי
לא 100 %,אבל בוא נאמר סבירות גבוהה מאוד.
מחזיר שמן חדש לא ישרוד יותר משבועיים שלושה במידה והמיסב גמור (בדרך כלל הרבה פחות...).
כמובן שפירוק הציריה ובחינת המיסב (אפילו רק בשביל להחליף מח"זש) יתנו הרבה יותר מידע.
יש עצות על איך אמור להראות מיסב גמור ומיסב במצב טוב?
בגדול, המיסב צריך ליהיות שלם, ועם חופש לא גדול מידי, כשהמיסב מפורק, יש לו חופש מסוים תקין, גם כשהוא חדש.. אין שום דרך להסביר זאת בהיתכתבות...
עידן
ציטוט:
כי ניסיתי להרים את הגלגל ולחפש חופשים ב3 ו 9, וב6 ו 12 ולא מצאתי אז הסקתי שרק המחזיר שמן הלך, למרות שעוד לא החלפתי
בניגוד לגלגל הקדמי שאותו אתה באמת אוחז כך ובודק אם הגלגל חופשי לצדדים, או למעלה-למטה, כאן אתה מנסה למשוך אותו אליך ולדחוף אותו ממך.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי חנן-ג'יפולוג
בניגוד לגלגל הקדמי שאותו אתה באמת אוחז כך ובודק אם הגלגל חופשי לצדדים, או למעלה-למטה, כאן אתה מנסה למשוך אותו אליך ולדחוף אותו ממך.
עד כמה חופש מותר אם בכלל שיהיה באחוריים?
בין כלום לאפס. אפשר משהו קטן מאוד, מאוד מאוד, אבל במיסב תקין לא מרגישים שיש חופש. לעומת זאת, אם מורידים את המיסב לרצפה, החופש המובנה מייד ברור.
לא ברור לי למה המיסב אטום (גם לא זכור לי, אבל מילא). אם המיסב אטום לשמן, למה צריך מחז"ש לפניו? למה לא לתת לו לחסום את השמן בעצמו?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי אלון_ק
בין כלום לאפס. אפשר משהו קטן מאוד, מאוד מאוד, אבל במיסב תקין לא מרגישים שיש חופש. לעומת זאת, אם מורידים את המיסב לרצפה, החופש המובנה מייד ברור.
לא ברור לי למה המיסב אטום (גם לא זכור לי, אבל מילא). אם המיסב אטום לשמן, למה צריך מחז"ש לפניו? למה לא לתת לו לחסום את השמן בעצמו?
המיסב אטום ומגורז מבפנים (התפרק לי אחד..) חייבים את המחזש לפניו כי מסביב למיסב, ביינו לבין היקף הסרן אין אטימה, ואז נוזל השמן ישירות לתוך הדראמים..