עפ"י התמונה מדובר בחום שהוא לא נורמלי לנסיעה רגילה.
אם המחוג מטפס גם מעבר לזה,זו כבר התחממות לא בריאה!
מחכים לתשובה האם במצב המצולם המאווררים עובדים או לא?
עוד דבר שהייתי עושה זה לבדוק עם שעון חום מיכני את טמפרטורת המים (יש במכוני רדיאטורים).
Printable View
עפ"י התמונה מדובר בחום שהוא לא נורמלי לנסיעה רגילה.
אם המחוג מטפס גם מעבר לזה,זו כבר התחממות לא בריאה!
מחכים לתשובה האם במצב המצולם המאווררים עובדים או לא?
עוד דבר שהייתי עושה זה לבדוק עם שעון חום מיכני את טמפרטורת המים (יש במכוני רדיאטורים).
מבדיקה שערכתי היום - הרכב נשאר על קו החצי במדויק ולא עובר אותו (ר"ג-כפ"ס וחזרה - אותו מסלול בדיוק שעשיתי בשבת בערב ואז המחוג הראה רע). המאווררים עובדים לסירוגין כשזה קורה בדיוק כמו שעבדו תמיד, ממה שהצלחתי לשמוע ברמזורים.
לא ברור לי מה קורה פה - מים יש , אין סתימות , המאווררים תקינים , מנוע גם..
פעם הוא מתחמם ופעם לא,האמת שמאתמול אפשר לומר שיש התייצבות על קו החצי , לא למטה ולא למעלה...
אוסיף שהמאווררים עובדים הרבה מעבר למה שהם היו עובדים לאחר שאני מכבה את הרכב , בערך 4 דקות יותר (אזכיר שאצלי המאווררים מחוברים ליוניט המותקן בצינור התחתון ומעבר מים מחבר מעגל חשמלי) וזה מעלה חשד, אם כי אין לי כיוונים...
אני חושב שאגש לבדיקה במכון - מה אני אמור לראות? מה המדד שלי?
אני חושב שאני גם אנסה לעבור לנוזל קירור אחר ליתר בטחון. מזכרוני, בעבר (לפני כשנה) , בדקתי נוזל קירור מרוכז (בקבוק כחול כהה) שמהלתי בתוך נוזל קירור רגיל במקום במים "מזוקקים" והרכב עבד נהדר מבחינת מד החום...לא ייחסתי לדבר חשיבות והמשכתי להשקות אותו רק בנוזל קירור רגיל (פרסטון צהוב) אך נראה לי שאנסה הפעם לחזור לתמהיל - מקסימום הלכו 50 ש"ח, עדיף מאשר שילך מנוע...
ועכשיו תורכם!
הייתי לא מזמן במכון רדיאטורים לבדיקת שעון חום חיצונית.
הבחור מדד עם שעון דיגיטלי (אין צורך בפירוק חלקים במערכת..).
הטמפ' ביציאה מהמנוע (איפה שנמצא הטרמוסטט) צריכה לעמוד על 90 מעלות +-. שם גם נמצא יוניט החום של השעון.
אם אתה לא יודע לאן ללכת באיזור שלך, אז איזור תעשייה כפ"ס, לא עולה כסף!
עידן
שאלה קטנה - קראתי על סוגים שונים של טרמוסטטים - טרמוסטט שנפתח ב75 מעלות וכד'...
האם עדיף לי לעבור לטרמוסטט 75 ? המלצת היצרן היא 82 אבל האם היא נכונה גם לארצנו ובמיוחד לרכב שנוסע בעיקר בעיר ובפקקים ?
זה לא יעזור במידה ויש בעיה במערכת הקירור.
הטמפרטורה בה הטרמוסטט נפתח לא ממש משנה אם האוטו מתחמם בכל מקרה מעבר לנורמל.
גם אני נכנס לשרשור הזה, מתחמם גם אצלי המנוע, אציין שזו תופעה שהחלה בחודש האחרון, המד חום בנסיעה בפקקים או בעמידה במקום מתקרב לחצי ועושה רושם שהוא לא מתכוון להפסיק לעלות,
וכך אני נאלץ לכבות את המנוע.
מערכת הקירור אצלי חדשה, מיים ירוקים, מנוע עייף שאוכל שמן, אין שמן במיים ולהפך.
אציין שנסיעה במהירות של 30 קמ"ש בערך מספיקה בשביל להוריד את המד חום מתחת לחצי.
איך יודעים עם הוונטה עובדת, כשהמנוע בטמפ' עבודה קל מאוד לעצור את הוונטה.
מה אתם אומרים?
זה נשמע כאילו הפן קלאץ' גמור...
יש לי אחד ספייר שנדמה לי שהוא תקין, אתה מוזמן לקחת ולנסות..
חדש בחברה עולה כ 540 ש"ח.
עידן
האוטו לא מתחמם אם אני בלי טרמוסטט.ציטוט:
נכתב במקור על ידי מורי
אם 82 זה למעשה הקצה , אז 75 יתן עוד כמה דקות שבהם המנוע יוכל להתקרר ולהסתגל...
השאלה היא איך מבצעים כזה ניסוי ? כשאני ניגש לחנויות חלפים ומבקש טרמוסטט לסמוראי , אני מקבל טרמוסטט ל82...
לי היתה בעיה דומה
לקח לי טיפה זמן לגלות את הבעיה....
זיוף בשל השראות חשמליות מהפעלת אורות דרך
אצלי זה תוקן אחרי שעשיתי מערכת חשמל חדשה תבדקו אם זה לא קשור...
אמיר, אני גם לא חושב שזה יפתור לך את הבעיה...
אבל אם בכל זאת אתה רוצה לנסות, כנס לחנות חלפים עם הטרמוסטט הישן שלך ותמצא אחד שנפתח יותר מוקדם (כתוב עליהם את הטמפ') שיהיה באותה צורה כמו המקורי!
עידן
האם בדקת על ידי שעון חום חיצוני שהשעון מראה אמת?!?!
מי ניקה את הרדיאטור ?
כמה עדכונים
הלכתי למכון לבדיקת חום - חום תקין 82 מעלות , כשמתחמם ל90 מתחילה הוונטה לעבוד ואז מורידה אותו - המד ברכב מראה תקין קו אמצע ומטה. אבל! זה היה בעמידה לאחר 2 דקות המתנה עד שיתפנו אליי.. זה לא מצב אמיתי של נסיעה בכביש מהיר ואו פקקים. מה שכן , וידאתי במכון הזה את תקינות המערכת - הרדיאטור אכן היה נקי ותקין.
גיליתי היום שהריליי שמפעיל את המאווררים מתחמם ואף שובק חיים ואז החום ממש עולה. החלפתי לחדש אבל כנראה שלא בעל אותו הספק וגם הוא התחמם לו ושבק חיים (הם חוזרים לחיים לאחר כמה דקות התקררות , מה שלא בא בחשבון...) , אני אחליף מיקום לריליי (הוא ממש צמוד לרדיאטור) וגם אחליף לריליי יותר חזק - 30וולט ומעלה (כרגע 20-15)... ואולי זה גם יעזור , יכול להיות שהריליי לא מתפקד כראוי ולא נותן את הפקודה בזמן , אפילו אם אני מפעיל אותו ידנית - הוא לא מגיב כשהוא מושבת...
מעבר לכך , אני אחפש לי טרמוסטט 75 מעלות. נקווה שלא יהיו עם זה בעיות ועל הדרך פתחתי גם שרשור להחלפת מאוורר למאוורר גדול יותר , אתם מוזמנים לתת הערותיכם גם שם :-)
נושא ההשראות החשמליות גם עלה בדעתי אבל אין לי דרך לבדוק זאת ולא הכסף למערכת חשמל חדשה, מה שכן - עובדה שכשהרכב מתחמם והמאווררים מושבתים אז המדידה היא נכונה ומכאן שאין סיבה שתהיה השפעה נכון לעכשיו מבחינת השראות. אם יש דרך לבדוק זאת , אנא חלוק עימי ושאר הפורום את המידה החשוב הזה.
במידה ותשיג כזה תרמוסטט תדווח אני גם מחפש תודה רובי.
יש!
אחרי חיפושים באיזור יצחק שדה (פרסי,צנטרל - אין להם) , מצאתי חנות שיש בידיה טרמוסטט 75 מעלות.
"שאשא חלקי חילוף" ברחוב שונצינו 5 , לפני גל-אור (שלט גדול "חלפים לטרקטורים...")
30 ש"ח.
נתקין מחר ונראה מה קורה...
אמיר יש להם עוד במקרה ??
מה אני נראה לך מחסנאי ? :mrgreen:
טרמוסטט של חברת EFFEBE - חברה גרמנית.
מקסימום - תשיג את הטלפון שלהם ב144 ותתקשר לבדוק.
תודה.
עדכון:
הוחלף הפאן קלאץ והבעיה נפתרה.
עדכון מהשטח - החום בשליטה!