חוזר: מידות של צמיגים - 235R85-16 לגראנד. מה ההשפעות ? [הכותרת נערכה]
ציטוט:
ספייסר זה פתרון לא טוב, אפשר לשקול אותו כשאין פתרונות אחרים. במקרה שלך אין שום צורך בספייסר. קודם כל כי אפשר לשים צמיג 31 על הג'אנטים המקוריים, וב' כי ג'אנטים עם אופסט - רוחב 8, אופסט 0 - זמינים ונפוצים הן כחדשים והן משומשים, זה אותו הג'אנט בדיוק שפופולרי גם לסופות.
היי נמרוד
בהמשך לתגובתך הייתי מעוניין לדעת למה אתה לא ממליץ על ספייסרים?
אצלי מורכבים כרגע 245.75.16 והייתי מעוניין להגדיל את הסרנים במשהו כמו 2.5" סה"כ, וחשבתי שהפתרון של ספייסר יהיה הכי פשוט וזול (מדובר על ג'נט 16"), שהרי מבחינת מומנטים שמופעלים על המסבים אין הבדל בין שני הפתרונות מה גם שאת הספייסרים ניתן לפרק לפני טסט ולהחזירם.
האם אני מפספס משהו לגבי הספייסרים?
תעשה חיפוש על ספייסרים. הנושא נידון רבות, וזה לא פתרון פשוט כמו שזה נשמע. עבור 3-4-5 מ"מ אכן מדובר על ספייסר פשוט בין הנאבה לג'אנט, עבור 30+ מ"מ כמו שאתה מבקש, זה כבר לא ספייסר פשוט - כי הגוז'ונים לא מספיק ארוכים - מדובר על מתאם עם שני מעגלי חלוקה וסט גוז'ונים נוסף, לא זול ואין לו שום יתרון על ג'אנטים. סתם ככה שתדע - אני רכשתי את הג'אנטים שיש לי על הצ'רוקי משומשים ב600 ש"ח לארבעה. פשוט לחפש בסבלנות, או לקנות ג'אנטים "מגנזיום" חדשים בסביבות 1300-1600 ש"ח לסט. זה הרבה יותר טוב מספייסר וכשאילו המחירים, אין שום סיבה לחשוב על ספייסר.
היי נמרוד
אם אלו המחירים לג'נט משומש אז זה בהחלט שווה, שכן סט של 4 ספייסרים עם שני מעגלי חלוקה 1/1.25" עולה בארה"ב בסביבות ה200 דולר לפני משלוח והכי זול שמצאתי ב EBAY זה 100 דולר.
נראה לי אבל שג'נט 16" יהיה יותר קשה למצוא משומש האם כך??
שאם כך הדבר נמתין שצמיגים יגמרו ונעבור לג'נט 15".
דעתכם...
היי חבר'ה
שוב תודה רבה על כל המידע.
אזי: בפורום שהתקיים עם נציגי כל הפלגים: אישתי, הילדה, ובלוק מימוש מניות TEVA ו YHOO
הוחלט כך:
בשלב ראשון: הגבהה ל31" - היכן מומלץ לעשות - מישהו מכיר "רסטה" או "אוברלנד" באיזור ירושלים?
גנטים עם אופסט כמו של סופה 31"
לא הבנתי מה כל כך ההבדל בין 7" ל8" ברוחב הג'נט ...האם הצמיגים של ה7" יותר זולים כי הם יותר צרים ?
מה עדיף?
היכן אני יכול והיכן כדאי להזמין ולבצע את כל העבודה הנ"ל הצורה אמינה ומקצועית בלי להתרוצץ יותר מידי ?
הסדנאות שאני שמעתי עליהם לביצוע הנ"ל אלה : "רסטה" , אוברלנד, ואודי מזרחי.
האם כדאי לקנות את קיט ההגבהה באינטרנט ואז ללכת לאחד מהם ? או שזה יעלה לי כמעט אותו דבר אם הם יזמינו את הקיט.
תודה רבה.
LIMITED
בשלב שני - יחסי העברה ונעילות קידמי + אחורי.
לגבי הטרנפר - לאור מה שקראתי כאן - אם אני עושה את כל העבודות הנ"ל אזי לא יהיה צורך בהחלפת הטרנפר שלי מ 249 ל242 .
ג'אנטים 7" זה הרוחב של רוב הג'אנטים המקוריים. 8 אינץ' ז הרוחב הנפוץ של ג'אנטים שאתה קונה אחר כך. 8 עדיף עבור צמיגים 31, אם כי אפשר להתקין אותם בהחלט גם על ג'אנט 7 אינץ'. חישוקי 16 אינץ' קשה יותר למצוא מאשר 15, נכון.
סדנאות - אוברלנד זו הסדנא של ארז, פה מהפורום, באתר שלהם תמצא את הטלפונים. נמצאת במושב צפריה ליד שדה התעופה. בהחלט מומלצים לביצוע עבודות כאלו, התקינו שם קיטים רבים לג'יפים לרבות הרוביקון אצלי בצ'רוקי. ההמלצה שלי היא בהחלט אישית - ארז הוא חבר.
לגבי הזמנה בעצמך או דרך סדנא - אין לי מושג, תבקש הצעת מחיר ספציפית כולל ההזמנה, ותחליט בעצמך.
טרנספר - ה249 הוא חרא של טרנספר וכדאי להחליף ל242 בכל מקרה, אין קשר לדברים האחרים שאתה מבצע.