כמו שכתבתי. זה משהו שראיתי באתר באינטרנט. בתמונות זה נראה היה מצויין.
לא הצלחתי למצוא את זה שוב.
Printable View
כמו שכתבתי. זה משהו שראיתי באתר באינטרנט. בתמונות זה נראה היה מצויין.
לא הצלחתי למצוא את זה שוב.
גיגלת ומצאת תאמין.
בשפת המקור:
http://www.parque4x4.com.ar/lada/tablero/index.html
בתרגום אוןליין:
http://babelfish.av.com/babelfish/tr...o%2Findex.html
אני חושב שראיתי את זה במקום אחר. כי לא זכור לי שזה היה בספרדית. אבל אותו עקרון.
וכמו שכתבתי הלוח שעונים לא מנייר , הוא מאלומיניום..נייר לא יחזיק..מה שהבחור עשה זה להדביק את הנייר על הלוח המקורי ! !
מהתחלה ידעתי שאתה מתכוון לאתר הזה...אחרי 10 שנים עם ניבה, תאמין לי שאני מכיר כמעט את כל האתרים הקיימים...שוב אתה מוזמן לראות שעון של ניבה בדיוק באותו מצב כמו בתמונות שהבאת...אבל כמובן לא זה נושא השרשור אפשר להמשיך להתווכח בפרטי... 8-)
ליאור
אני מכיר כמה שעשו כאלה דברים , רק שלהם יש סיוויק קופה עם הלוגן כחול על תקרת הרכב והם חושבים שזה מגניב...
בכל מקרה, לפתוח את הלוח שעונים ולפרק אותו זה לא עניין של מה בכך , חלקיקים קטנים , רגישים וכד'. אם אלעד ישתכנע מהתמונות וירצה לעשות לבד - משנה זהירות לך ידידי, שלא תהרוס לך את הלוח שעונים!
לא נראה לי שגם נאון יעזרו לשעונים של סמי ואני גם לא רץ לשים כזה, הוא חייב לוח חדש של GV, ולשפצר אותו
ואז סמו יראה לכולםםםםםםםםם מאיפה מציג הספידמוטר... :D
אז מה יש לנו בנתיים? לא הרבה, אבל זו התחלה
יש אנטנה חשמלית ויש רדיו דיסק
ההתקנה של האנטנה הייתה באללגן בשבילי, אבל בסוף עברה כמו שצריך (לקח לי כמעט 4 שעות, אוטיסט או לא?)
אחרי שקדחתי בכנף כדי לשים אותה, גילית שהיא יוצאת עקום וזה היה באללגן, כי לא רציתי לקדוח עוד חור או לחלופין להרחיב את החור ולפגוע בקורה
הפתרון שמצאתי בסוף הוא להכניס את האנטנה לתוך הפח צד, וזה יצא ממש מדהים, גם לא רואים אותה, גם לא יכולים לגנוב אותה וגם היא ישרה! :D
בקשר לבחור שדיבר על הסיפור עם המכסה מנוע..זה פשוט: האנטנה יושבת בכנף, ברגע שמכבים את הרדיו דיסק, היא נסגרת ואז אפשר לפתוח את המכסה מנוע, אני רק צריך לזכור לכבות אותו לפני שאני פותח את המכסה מנוע...
התקנתי גם מתג מעקף לנסיעות שטח, שיסגור את האנטנה בלי לכבות את הרדיו דיסק
הנה התמונות של הרדיו והאנטנה:
www.xtream.co.il/pics/samo/WL-CELL018.jpg
www.xtream.co.il/pics/samo/WL-CELL019.jpg
www.xtream.co.il/pics/samo/WL-CELL020.jpg
www.xtream.co.il/pics/samo/WL-CELL021.jpg
www.xtream.co.il/pics/samo/WL-CELL022.jpg
www.xtream.co.il/pics/samo/WL-CELL023.jpg
www.xtream.co.il/pics/samo/WL-CELL024.jpg
www.xtream.co.il/pics/samo/WL-CELL025.jpg
מה הלאה?
מחר אני רץ להזמין מבחור אילתי חלונות SPAL חשמליים, (באריזה) + מתגים של להוריד ולעלות את החלון ב500 ש"ח, שזה למרבה ההפתעה יותר זול אפילו ממה שמצאתי באינטרנט
אני גם מקווה מחר להזמין את הנעילה החשמלית, לא בטוח מאיפה. ואז להתקין את שתיהם ביחד בתוך הדלת, אחר כך תבוא האזעקה, יחד עם המשכורת הבאה :)
ציטוט : התקנתי גם מתג מעקף לנסיעות שטח, שיסגור את האנטנה בלי לכבות את הרדיו דיסק
אם כך אז למה לכבות את הרדיו כשפותחים מכסה מנוע? אלא אם שילבת את המתג יחד עם ידית הטרנספר אבל משהו אומר לי שזה לא ככה... :twisted: :twisted:
ידידי הצעיר - טעית ברכב !!!
אומנם כבר ממזמן עברתי את גיל הטיפש עשרה,ואני כבר א.. מתחיל להסתכל על בנות 16 כאב (היא לא מתבישת ללכת ככה !!! ) :-)
אבל רק מהסתכלות חטופה על הערס המצוי והפרכה הצמודה אליו, אני יכול בוודאות לומר כי פשוט טעית ברכב.
כול מה שלא תעשה לסמו, הוא פשוט לא יראה מרשים. תמיד יהיה לו צורה של רכב צעצוע.
עצתי - קנה לך סיקס עם רשיונות שיכול גם קצת לנסוע (10K). שלח אותו לצבעי סוג ד' שיעשה לו צבע אדום מטלי בוהק (שיחזיק בערך שנה אבל מה זה משנה, עוד שנה גם כך תמכור אותו כי תהיה בצבא). קנה זוג גלגלי אלינס 235 ותרכיב אותם על גנטים 10' (שיהיו "גלגלים רחבים").
תשקיע במערכת שמע כמה שיותר רועשת, נאונים והכי חשוב כסא אחורי רחב ונוח (תשקיע קצת - שיהיה לה נוח). תפקר את הפנל של השעונים (4 ברגים) וצפה אותו ניקל, וזהו אתה מוכן לדרך !!!
כמה סיבובים באזור המלונות באילת ויש לך כמה בנות 16 שאתה רוצה.
ואל תתרגש מתצרוכת הדלק. ה 10 קילומטר שתצתרך לעשות כדי לאסוף את הילדות יעלו לך עוד שני שקל !!!
כול מה שכתבתי ניתן לעשות בהשקעה שתהיה בסופה הרבה פחות ממה שהסמו שלך עולה. ואז יש לך רכב שאפשר לעשות בו סיבוב לבנות 16 תמימות.
אוי נו,
זו אחת התגובות שציפיתי לא לקבל
אני חושב שאני כבר לומד להכיר את הסמו שלי, מה הגבלות שלו, מה היתרונות שלו ולמה
אם הייתי רוצה אוטו מרשים מבחוץ, הייתי קונה כזה, זה לא מה שחיפשתי
וגם לא חיפשתי פוזה של "ג'יפ", חיפשתי סמו, אבל סמו שמושקע מהלב
יש משהו רע ברצון לנעול את הדלתות בלחיצת כפתור בשלט במקום כמו מפגר עם המפתח בכל צד?
יש משהו רע בלרצות לשמוע למוזיקה עם איכות נורמלית, ואיכות זה לא ווליום, לקשיי ההבנה
יש משהו רע בזה שהעדפתי אם כבר לקנות אנטנה, אז לקנות אחת חשמלית כדי שאיזה ערס מפגר לא יחליט לשבור לי אותה כמו שכבר עשו?
וכמה שזה לא קשור, סמו איתי בתור חתונה, הוא לא הולך להמכר בגיוס...
מצטער אם הייתי קצת תוקפני, אבל נוצרה לי הרגשה של זלזול מצדך, אם לא בזו הייתה הכוונה, אני מצטער!
דווקא יפה, לעשות מהסמוראי יותר "אוטו" ופחות נ"נ. ואני מניח שאתה מציאותי ויודע שבסוף, הוא תמיד ישאר סמוראי (לטוב ולרע). אז אל תיפגע מהתגובה של מוני... ונסגור את המיני- דיון בעניין כאן.
(ואגב, אני לא יודע איך זה איפה שאתה נמצא, אבל אצלנו בחורות בנות 16 זה הרבה יותר בזול... ;-) )
אסף.
אין כאן שמץ של זילזול. כול אחד והמטרות שלו מהרכב.
המטרה שלי היא רכב שיביא אותי בצורה שאני אוהב (פתוח, עם הרבה אבק) לאיפה שאני רוצה, מבלי שאני אצתרך "לנגב את האבק מהתחת" בכול פעם שאני נוסע. לכן אני נוסע על כסאות סקאי בסופה פתוחה.
אתה מחפש משהו שיכול להרשים את הבחורות וגם לנסוע בשטח, זה המטרה שלך ואני איתך.
CJ יכול לעשות את זה בהרבה יותר זול בהרבה יותר הצלחה. גם רכב הרבה יותר מרשים וגם עם הרבה יותר פוטנציאל בשטח. ואם אתה ממש מתעקש אתה יכול להפוך אותו לחצי פריווט (חלונות חשמל ריפודים וכו) וכול זה בעלות הרבה יותר נמוכה מסמו.
אגב אם היה לך יותר כסף (40K) היתי ממליץ לך על דיסקו בנזין. מאוד מאוד מרשים. עם יכולות שטח לא רעות, ונוחות מפה עד הודעה חדשה. הוא יותר נוח מהרבה פריווטים שאני מכיר (ואני מדבר על רכבי פאר).
היות ואתה גר באילת, אין לך למעשה את בעית תקציב הדלק. אתה יוצא מהעיר ואתה בטיול מדהים שרובנו צרכים לנסוע 5 שעות רק כדי להגיע לתחילתו. אתה יכול להרשות לעצמך להחזיק רכב זללן.
כול רצוני הוא לפקוח את העינים שלך לאפשרויות אחרות. העולם הוא לא שחור ולבן, יש גם גוונים. אומנם סמו הוא רכב שהרוב מתחילים בו, אבל זה לא אומר שהוא הכי מתאים לך !!!
בכל מקרה, מצטער
אם אתה ממצא את הדרישות שלך מהאוטו בלהביא אותך לאן שאתה רוצה בלי לנגב את האבק מהתחת, כל הכבוד
אצלי סמו צריך לעמוד בעוד המון דרישות..
סמו הוא הרכב בשבילי, אין ספק, אין לי בעיה עם המראה שלו, אני מת על הפוזה של "קח אותי לשטח ותקרע אותי", ועם הדיגומים שהוא עבר אצל הבעלים הקודמים הוא גם נראה כמו "ג'יפ" אמיתי
הסיפור עם הנקבה היה כדי להעביר מסר של נקודה שהרבה חושבים, שסמו מבפנים הוא לא כל כך מסב פנים איך שהוא
ואין לי שום בעיה עם זה, ואני אוהב את סמו מכל הלב, פשוט רוצה קצת יותר נוחות
זה בדיוק כמו להגיד לבחור שקונה כיסא אורטופדי "עזוב אותך, קח אוטו נמוך, תחסוך כאבי גב"
סמו שלי נכון להיום במחיר מחירון של 23-25, ככה שדיסקו לא בא בחשבון, מה שגם, שאין לי מושג למה, אבל אין לי יותר מדי אהבה ללאנדרובר (כמובן שכבוד יש!!)
אז אחרי שהסברתי את עצמי, ולמה אני כל כך אוהב את הסמו שלי ולא מחליף אותו תמורת שום דבר שבעולם -
אני מניח שאתה בטח יודע את זה, אבל נקודה שלא חשבת עליה היא ההוצאות של ה CJ vs Samurai
הבדלים של 4-5 נקבות + ארוחות ערב לפחות!!! :D
בקשר לדלק הוא אומנם הכי זול בארץ, אבל הוא שוחט לכולנו את הכיסים...
אגב, בקשר לנושא המקורי של האשכול:
לקחתי בסוף נעילה מרכזית עם שלטים בנזק של 250, ה SPAL (איטלקי) עלה לי 560 + משלוח, מפסקים שיחליפו בחלקם את היחידה של השליטה במזגן, ההתקנה כנראה תהיה יום שלישי והתמונות יגיעו.. אזעקה אני כנראה כבר לא יקח, התקציב לוחץ, אבל אם יש נעילה חשמלית עם שלטים עכשיו נשאר השאלה של האנטנה - המקלט מגיע עם חוט קצרצר בתור אנטנה,
בהתחלה חשבתי לחבר לאנטנה של הרדיו אבל בגלל שהיא חשמלית זה לא יעזור הרבה,
שאלה ממש מפגרת, אבל אם אני אחבר אותה לגוף של הרכב איך זה יעבוד?
יש איזשהם רעיונות או טיפים בנושא?
עוד כמה עצות לגבי הגימור הפנימי של הצעצוע...
קח לך שבוע שאתה משבית בו את האוטו, ותפרק הכל (אבל הכל) מבפנים- כיסאות, דיפונים, הכל. כל מה שמתפרק עם ברגים- תפרק. את הרצפה תנקה בעדינות עם מברשת פלדה (לא להוריד לגמרי את הצבע, רק לקלקל אותו שלא יהיה חלק) ותצפה עם זפת לבן או שחור בהתזה (מה, יש זפת לבן? מסתבר שכן... ) . את כל השאר- תנקה ממש טוב עם שמפו לרכב, כזה שמשאיר את כל המשטחים הצבועים נקיים ומבריקים. הפלסטיקים- תעבור על כולם עם חומר ניקוי שמסיר שומנים, אתה תתפלא לראות כמה ג'יפה בגוונים של חום יורדת מהם. את כל החלקים הקטנים תכניס למדיח כלים של אמא (בלילה, ובלי לספר לה, ואם יש תכנית של פחות מ60 מעלות אז עדיף, כי יש חלקי פלסטיק שהטמפ' הגבוהה תסדוק- אז תחשוב מה כן להכניס ומה לא אם אין תכנית של טמפ' נמוכה). את הכיסאות, אם הם לא מרופדים טוב, תרפד מחדש. אם הם מרופדים טוב, נקה אותם- תרטיב עם צינור מים, פזר אבקת כביסה על הבד הרטוב, ואחרי עשר דקות תשטוף הכל. חלקים מתכתיים שפירקת מהקבינה- נקה עם נייר שיוף עדין וצבע בספריי שחור-מט. זה כולל, לדוגמה, את הבסיסים של הכיסאות, הברזלים שמחזיקים את התופסנים של החגורות ועוד. חלקי פלסטיק שאיבדו את הגוון השחור שלהם- מותר גם לצבוע, אבל צריך לעבור עליהם עם נייר שיום עדין קודם כדי שהצבע יתפוס. יש צבע לפלסטיק, לא מבריק, עם גוון פלסטיקי. יש גם צבע אלומיניום מיוחד לפלסטיק- נותן מראה של חלקי אלומיניום כמקובל במכוניות חדשות- אני לא סובל את זה, אבל זה עניין של טעם (וזה גם לא מחזיק מעמד לאורך זמן). אח"כ תרכיב הכל, ותשמור על הכלל- חלק שנראה ישן- לא נכנס חזרה לאוטו בלי טיפול קוסמטי (ניקוי ואם אפשר וצריך גם צביעה). מה שלא שחור יפה ואחיד- לא נכנס חזרה לאוטו. חלקים סדוקים/ שבורים- לא נכנסים חזרה- תקנה חלק שלם מפירוק או תתקן את הקיים (הפוליאסטר שעובדים איתו בפיברגלס מצויין לתקן פלסטיקים סדוקים- עושים שפכטל, משייפים וצובעים- זה טוב אפילו לגלגל הגה).
העקרון- חידוש כולל של הקבינה- יגרום לאוטו להראות כמעט חדש- במחיר לא גבוה. הרבה ממה שהצעתי לא יחזיק מעמד מעבר לשנתיים-שלוש, אבל מה'כפת לך? היא כבר תהיה בת 18 והטעם שלה ישתפר... :lol: :lol:
אסף.
הצבע, רק לקלקל אותו שלא יהיה חלק) ותצפה עם זפת לבן או שחור בהתזה (מה, יש זפת לבן? מסתבר שכן... )
חביבי, כ-"אקס" בעלים של סמו (אני אישית קראתי לו ג'יפי...) אני כבר עשיתי את העבודה הזאת עבורו... :)
אז ככה שנשאר רק לנגב אבק!
הזפת כואב להן ברגליים שהם יחפות, הורס להן את הלק או משהו כזה
GO FIGURE
אז ברגע שיתפנה קצת זמן ו$$$ נשים גם שטיח חדש לכל הרכב..מצמידים אותו עם ברגים, כן?
בקשר ללפרק את הכול מבפנים.. הריפודים בצדדים של הדלת יפים, ריפוד שחור יפה כזה, נצלם מתישהו (תודות לטנק), אז זפת ברצפה גם יש לנו, דש-בורד אנחנו כנראה נחליף ממש לפני הגיוס, חוץ מהדש-בורד אין עוד הרבה חלקי פלסטיק :D
אני יודע שזה קצת להסחף, אבל בסך הכול אני מנסה לגרום לסמו להרגיש מפואר אז:
פנסים אדומים בצדדים, כמו שיש לפגאר'ו, מישהו אי פעם הרכיב? זה לא גדול מדי בשבילי הדלת של סמו?
תירגע, ומהר. כל בורג שאתה קודח בפח של הרכב= חלודה. אתה עוד תצטער על זה.
אסף.
אני כבר מבולבל
מצד אחד, אמר לי מישהו שלהדביק אותו עם דבק מגע, שנשמע הראיון הנורמלי יגרום לחלודה
עכשיו אתה אומר שגם ברגים יעשו את זה
אז איך תופסים שטיח בלי חלודה?
מניחים אותו על הרצפה. כשתרצה לשטוף את הרצפה עם גרניק, תוציא את השטיח.
אסף.
אם זה היה שטיח, אז מילא
אני מדבר על ריפוד לכל הרצפה של הרכב, מההתחלה עד הסוף
אם אני אשאיר את זה בלי דרך לתפוס זה יתקפל
הרגע התעדכנתי על מצב השרשור אחרי הרבה זמן שלא הייתי פה.
רציתי להגיד משהו בקטע של הנעילה האוטומטית:
אני לא רוצה להעליב או משהו כזה אבל אני מאמין שאני צריך להיות ג'נטלמן אז אני פשוט פותח לבנות שאני מכניס לג'יפ את הדלת קודם עם המפתח, נותן להן להכנס, סוגר את הדלת ואז הולך לדלת שלי לפתוח אותה.
אם הייתי שם נעילה בשלט זה לדעתי היה רק מדגיש את הג'נטלמניות שלי כי הן היו מבינות שאני לא חייב לפתוח להן את הדלת עם המפתח אבל אני עושה את זה כי אני רוצה.
מוגש כחומר למחשבה...
ג'נטלמניות בצד לרגע...(אולי גם בפורום אחר?)
אלעד, שים שטיח כבד ולא חתיכת בד פשוטה ואז זה לא יזוז - שלב כמה שכבות (אני בכלל הייתי ממליץ על שטיח מיריעת גומי עבה יחסית ועליו מדביק חתיכת בד) או תקנה סוג בד אחד שיהיה עבה (בד לשטיחים ביתיים). והמקסימום שים כמה סקוטשים (צמדנים בעברית) בכמה נקודות אסטרטגיות על רצפת הרכב כדי לשמור על היציבות שלו.