-
אני לא בטוח שקפיצים של נשיונל ל-YJ יתאימו לסופה ארוכה וסגורה.
המשקלים שונים (כ 350 ק"ג יותר לסופה) ואולי צריך התאמות נוספות.
מאיות ארוכות והחלפת קפיצים הם פתרונות טובים אבל לדעתי, קצת מיותרים. (על אחת כמה בשקלול המחיר).
תוריד אוויר!!
אם אתה נוסע על 28 וזה קופצני, תוריד ל 25 PSI.
נסעתי גם עם פחות. זה לא כזה נורא וזה "מה זה" נוח....
רפי
-
יפתח התקין את הקיט של רוביקון אקספרס על סופה קצרה סגורה והקיט היה רך מידי, בייחוד מאחור.
הוא נאלץ להוסיף עוד עלה לקפיץ האחורי כדי לקבל התנהגות טובה.
אני מניח שזה יקרה על אחת כמה וכמה בסופה ארוכה סגורה.
-
לפי רוביקון אקספרס ארה"ב קפיצי העלים שלהם עבור ה-YJ לא מיוצרים ע"י נשיונל ספרינג, נשיונל מוכרים קפיצים ל-YJ ומוכנים לייצר גם בהזמנה אישית. הקפיצים הנמכרים עם הקיט 4.5" של רוביקון רכים מאוד (אני לא חושב שהם יתאימו למשהו הרבה יותר כבד מסופה קצרה פתוחה), קבוע הקפיץ הוא 210 לב/אינצ' מלפנים ו225 מאחור, אם אני זוכר נכון את המספרים. אני חושב שרק הקפיצים של סקייג'קר ל-YJ רכים יותר (ורכים מדי גם לסופה קצרה פתוחה, לדעתי). בזמנו, חבר בדק עלות יצור קפיצים לסופה (8-9 עלים דקים מאוד בקפיץ) וקיבל הצעת מחיר של ... כ-1000 דולר רק לקפיצים.
ההתאמות היחידות הן קידוח חורים חדשים בתושבות הקפיצים הקבועות לכיוון מרכז הרכב.
לדעתי, לא נכון להחליף רק מאיות. הבלאי של העלים האחרים יהיה מהיר יחסית בגלל ההבדל בין המתכות ועלים ישברו עד שכמעט כולם יוחלפו בעלים חדשים.
רוצה קצת יותר נוחות? תוריד אוויר, חנן צודק מאוד בחוסר יכולת של קפיצי עלים לספוג זעזועים קטנים.
אדי
-
אדי, לפחות בעבר, רוביקון אקספרס כן מכרו קפיצים של נשיונל ספרינג. היום כנראה שלא, אם אתה אומר. זה תהליך מאד הגיוני, בונים מותג על בסיס של איכות, ומחיר יקר, ואחרי שהמותג תופס עוברים לאט לאט לספקים יותר זולים. הציבור לא שם לב - עובדה שהמותג רוביקון אקספרס תפס, אפילו בפורום הזה שהוא ספקני מטבעו. המשך התהליך הוא שהציבור כן ישין לב, ואז המותג יירד, והם גם יורידו מחירים בהתאם. או שהם יעשו משהו אחר - אין סוף לאסטרטגיות העסקיות.
-
נמרוד, יכול מאוד להיות שאתה צודק. אני מדבר על מה שאמרו לי בזמן האחרון כשבררתי עבור חבר בנוגע לקפיצים. אין לי מושג אם הקפיצים שלי הם של נשיונל או לא, הם בכל מקרה מוצלחים מבחינתי. ונראה שבפורומים בארה"ב הרוביקון נחשב עדיין לקיט המוצלח יותר עבור YJ.