תגובה להודעה: חוזר: בוקסות למשולשים (במתלה DUBLE A ARM)
[QUOTE=אמנון;116548]היה לי קצת משעמם, ואז ראיתי את השרטוטים של אורי טל בסוליד אז זה עשה לי חשק;
קבל שרטוט של הבוקסה כמו שנמרוד תיאר, עם הוספה - חירוץ לגריז. בבוקסות שאני ראיתי למתלים של באגי היו חירוצים כאלו.
הכול נכון רק שחריץ הגריז צריך להיות מבפנים ורווח בין הבוקסת לשם קניסת הגריז עם הפיטמה על הצינור החיצוני (מה שמומלץ) ועם קדח בציר הפיווט עצמו עם פטמה אז באמת אין צורך ברווח (אבל זה לא מומלץ גם כי צריך ציר(בורג)יותר עבה,וגם יותר מסובך.וגם עם בונים מיסב כזה עם אינסרט פנימי מפלדה מחוסמת אז אין לגריז דרך מעבר)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
אתה יכול למצוא בוקסות מתאימות, אבל האופציה של לחרוט בוקסות היא לא יקרה ולא בעייתית. בגדול, עדיף ומשתלם להתאים את הבוקסות למתלה ולא להיפך כי לחרוט פלסטיק קל, מהיר וזול. חומר הגלם הוא לאו דווקא פוליאוריטן, אני הייתי משתמש בפלסטיק קשיח יותר כמו אצטל/דלרין/אוקולון או בטפלון. החומרים האלו קלים מאד לחריטה, אם אתה מביא את חומר הגלם החריטה צריכה לעלות עשרות שקלים ליחידה. בעיית חלקי חילוף היא שטויות - תחרוט מראש כמות כפולה ואז יש לך מספיק חלקי חילוף.
נימרוד אקולון לא מתאים לשימוש כזה מיכוון שהוא סופג מיים ומתרחב ואז יצר נעילה של ציר הפיווט
טפלון לא מתאים בגלל שחיקה מהירה יחסית
החומר המתאים ביותר בתצורת מיסב כזה הוא הדלרין ומומלץ מאוד פטמת גירוז
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
אתה יכול למצוא בוקסות מתאימות, אבל האופציה של לחרוט בוקסות היא לא יקרה ולא בעייתית. בגדול, עדיף ומשתלם להתאים את הבוקסות למתלה ולא להיפך כי לחרוט פלסטיק קל, מהיר וזול. חומר הגלם הוא לאו דווקא פוליאוריטן, אני הייתי משתמש בפלסטיק קשיח יותר כמו אצטל/דלרין/אוקולון או בטפלון. החומרים האלו קלים מאד לחריטה, אם אתה מביא את חומר הגלם החריטה צריכה לעלות עשרות שקלים ליחידה. בעיית חלקי חילוף היא שטויות - תחרוט מראש כמות כפולה ואז יש לך מספיק חלקי חילוף.
נימרוד אקולון לא מתאים לשימוש כזה מיכוון שהוא סופג מיים ומתרחב ואז יצר נעילה של ציר הפיווט
טפלון לא מתאים בגלל שחיקה מהירה יחסית
החומר המתאים ביותר בתצורת מיסב כזה הוא הדלרין ומומלץ מאוד פטמת גירוז
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
תשובה זריזה -
בוקסה משני חצאים בדיוק כמו שמקובל במכוניות רגילות. קוטר פנימי בהתאמה מדויקת (אפילו לחץ קל) על הבורג שישמש כציר (קוטר 1/2 אינץ' טוב לבאגי קל). קוטר חיצוני בהתאמת לחץ קלה לצינור שהוא חלק מהזרוע. מדרגה בקוטר החיצוני של הצינור וברוחב 5-10 מ"מ בין הצינור לאוזניים שמחוברות לשלדה, כחלק מהבוקסה - לא דיסקית נפרדת. הרעיון הוא שהכל יהיה בהתאמת לחץ קלה, כולל הכניסה של המכלול לתוך האוזניים. לא צריך צינור מוביל (אם אני מבין נכון את המונח, צינור סביב הבורג). פעולה של המתלה כבר שוחקת את הפלסטיק למידות המדויקות. אם יש לך חבר שיודע לחרוט בצורה, לך אליו עם החומר ועם הבורג+צינור שיגדירו את הצורה והוא ידע איך לעשות התאמות טובות.
הפלסטיקים המתאימים לדעתי אם מייצרים לבד - אצטל, פלסטיק טכני קשה ועמיד, קל מאד לעיבוד, וזמין בשם המסחרי "דלרין" בארץ, או פוליאוריטן שהוא קצת יותר רך. אני יודע איפה למצוא בחיפה, אבל תוכל למצוא חומר מן הסתם גם במרכז. תשתמש בשמות אצטל או דלרין. החומרים מגיעים כמוטות מלאים בקטרים שונים, 30, 60, וכן הלאה, ובדרך כלל אתה יכול לקנות כמות קטנה. אני לא מעודכן במחירים.
נימרוד בתעליך היצור (חריטה) הקדח הפנימי חיב להיות עם חופש גדול על הבורג/אינסרט החריטה החיצונית בעלת טולרנס לכניסה קשה לבוקסה של המשולש וכל זה בגלל ההתנהגות של הדלורין בתוך המושב שלו . לאמור החופש לבורג/אינסרט מתבטל בתוך המושב(כאשר מכניסים את הדלרין לתוך הבוקסה) הבעיה עם הסיפור הזה זה להגיע לטולרנסים הנכונים
וכמובן עם הקטרים משתנים גם הטולרנס.
תגובה להודעה: בוקסות למשולשים (במתלה DUBLE A ARM)
שלום !
אני חדש כאן ,
כמו כן אני חרטתי בוקסות מאוקולון על התותבים הישנים (אם הם במצב טוב)
עובד כמו חדש.
מה שצריך להדאיג זה שהמתלה סופג קצת יותר מהזעזועים ,אז צריך חיזוקים.
תגובה להודעה: בוקסות למשולשים (במתלה DUBLE A ARM)
NIVA היקר,
כמו שאתה רואה השרשור מלפני 4.5 שנים.
אני בטוח שמאז, הבחור הסתדר. שים לב :roll:
וברוך הבא בכל מקרה!