חוזר: תוסף JB לתיבת העברה/ איתור תקלה בגיר- החלפת הילוכים בLO
לגבי הניתוק רק לאחר RESTART לרכב :wink:
הייתה לי בעיה דומה בצ'ירוקי (גיר שונה אבל אולי זה יעור לכם), אצלי ה OD לא היה משתלב אלא לאחר כיבוי והתנעה מחדש של הרכב כשהוא חם.
הבעיה אצלי היתה חיבור רופף של מחשב הגיר לקונקטור שלו.
ניתקתי את הקונקטור, נשפתי עליו קלות (לניקוי אבק ואמונות טפלות :roll: ) וחיברתי.
ה - CHECK ENGINE כבה, ה OD השתלב, טפו, טפו כמעט שנתיים...
סער.
היכן ממוקם הקונקטור הנ"ל?
אני מכבה את הOD תוך כדי נסעה ע"י שילוב ל4X4 קבוע (טרנספר 242 )לכן אין צורך לכבות את הרכב .
ציטוט:
נכתב במקור על ידי אורן71
היכן ממוקם הקונקטור הנ"ל?
אני לא מכיר את הגראנד ברמה הזו.
אצלי (XJ) הוא ממוקם קצת מעל "דוושת הגז"
סער.
שלום לכולם
סוף סוף רכשתי את חיישן המהירות בגיר.
החלפתי אותו שילבתי לLOW וכלום נדה!! הכל אותו דבר הרכב נשאר בהילוך ראשון ולא מעלה הילוכים.
יכול להיות שיש נתק/קצר בכבל החשמל שיוצא מהחיישן? (וזאת הבעיה), איך מומלץ לבדוק שהכבל בסדר, האם בדיקת קצר בין שני המגעים של הקונקטור מספיקה או שיש בדיקה נוספת שניתן לבצע עם מכשיר מדידה (אום-מטר)?
בברכה
אורן.
אתה מוזמן לקפוץ אלי איזה ערב לת"א ולהתחבר לסקאנר.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי ניר ל
אתה מוזמן לקפוץ אלי איזה ערב לת"א ולהתחבר לסקאנר.
אהלן ניר בכייף,
לא מצאתי את פרטי ההתקשרות שלך אשמח אם תשלח לי בפרטי.
אורן.
אורן, יש לי עוד רעיון - נתק את הקונקטור של מפסק המצבים בטרנספר, המחשב לא ידע שאתה ב LO והגיר יתנהג כרגיל (או לפחות אמור).
כמובן שזה לא פתרון אופטימלי, אבל אם אתה לא מוצא את הקצר, זה עדיף על המצב הקיים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי ניר ל
אורן, יש לי עוד רעיון - נתק את הקונקטור של מפסק המצבים בטרנספר, המחשב לא ידע שאתה ב LO והגיר יתנהג כרגיל (או לפחות אמור).
כמובן שזה לא פתרון אופטימלי, אבל אם אתה לא מוצא את הקצר, זה עדיף על המצב הקיים.
אהלן ניר קודם כל רציתי להודות לך שוב על הבדיקה והזמן.
לגבי תשובתך, נשמע מעניין מאוד.
תוכל להסביר לי בגדול היכן ממוקם קונקטור זה (על הטרנספר או באיזור הידית?).
כמוכן האם לדעתך המחשב לא מתערב בהעברת ההילוכים וללא החיבור הנ"ל לא יעברו הילוכים בכלל או שמה תיזמון ההילוכים יהיה כמו ב HIGH???
בכל מיקרה אני מתכוון לנסות ולדווח.
נ.ב: למי שמתעניין לאחר החלפת החיישן לא נפתרה הבעיה (כאמור) ניגשתי לניר ולאחר חיבור הסקאנר התברר שעדיין יש תקלת חיישן מהירות מה שהוליך למסקנה שיכול להיות שהבעיה היא בחיווט בין החיישן למחשב.
ברכה
אורן.
http://www.jeepolog.com/with.php?pic...swap/249-5.JPG
לא יודע, צריך לנסות,
הלוגיקה היא שאם הגיר מתנהג נורמאלי ב HI והעברה ל LO גורמת לו להשתגע, אז אם הוא לא ידע שהעברת ל LO הוא ימשיך להתנהג כרגיל. תוסיף לזה את העובדה שהעברה ל LO גורמת לשינוי מוד הפעולה של הגיר ובמוד הרגיל הוא עובד הייטב.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי ניר ל
לא יודע, צריך לנסות,
הלוגיקה היא שאם הגיר מתנהג נורמאלי ב HI והעברה ל LO גורמת לו להשתגע, אז אם הוא לא ידע שהעברת ל LO הוא ימשיך להתנהג כרגיל. תוסיף לזה את העובדה שהעברה ל LO גורמת לשינוי מוד הפעולה של הגיר ובמוד הרגיל הוא עובד הייטב.
תודה רבה
אעדכן ברגע שיהיו תוצאות.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי ניר ל
לא יודע, צריך לנסות,
היי ניר
ניתקתי את הקונקטור האמור, שילבתי לLOW המנורה של הLOW לא נידלקה בפנל אבל עדיין הגיר התנהג אותו דבר ונשאר בהילוך ראשון.
יכול להיות שמפסק המצבים אחראי רק על החיווי בפנל והוא לא משנה את המוד במחשב הרכב??
כמו כן בדקתי קצר בקונקטור של הכבל שמגיע לחיישן המהירות ואין קצר, נישאר לבדוק את הרציפות של שני החוטים שמגיעים לקונקטור.
או שאולי בכל זאת התקלה היא בחיישן מהירות כללי (שנמצא על הטרנספר) למרות שהספידומר עובד טוב??
אם החיישן בטרנספר היה תקול, לא היית מקבל קריאה בלוח שעונים, גם העובדה שהגיר לא מחליף הילוכים למרות הכל בלי שום קשר למפה מראה כי הוא לא מזהה את מהירות ציר היציאה מהגיר אלא מסתמך על קריאת הספידומטר. הלוגיקה שלי הייתה שגוייה כי אם הגיר חושב שאתה בHI הוא יחליף הילוכים במהירות יותר גבוהה מאשר ב LOוזה ההיפך ממה שאנחנו רוצים..., אני מקווה שברגע שהוא יקבל קריאת חיישן העניין יסתדר אחרת זה נראה שהוא פשוט לא עובר למוד LO .
חוזר: תוסף JB לתיבת העברה
ציטוט:
נכתב במקור על ידי grand
אורן.
נתקלתי בבעיה כמו שלך בעבר בגראנד של חבר מודל 98, ב LOW הגיר לא היה מחליף הילוך בכלל ונתקע בהילוך ראשון עד כ 5000 סל"ד.
ניחוש פרוע שלי שהבעיה קשורה לחיישן בגיר governor pressure sensor.
ממשיך בניחוש הפרוע שלי...
governor pressure sensor
נסה גם לכוון את כבל הקיקדאון שלך.
רמי.
רמי, פרה פרה,
בינתיים יש חיווי על תקלה במעגל חיישן מהירות שלא נפתרה למרות החלפת החיישן, זה יכול להיות נתק בחוט, בעיה פנימית בגיר או תקלת מחשב. במקרה הזה המטבע נמצא בדיוק מתחת לפנס...
חוזר: תוסף JB לתיבת העברה
ציטוט:
נכתב במקור על ידי grand
ממשיך בניחוש הפרוע שלי...
governor pressure sensor
נסה גם לכוון את כבל הקיקדאון שלך.
רמי.
היי רמי
כמו שניר אמר: כרגע הכל מוליך לכוון החיישן או החווט שלו, בהזדמנות הראשונה אני מתכוון לבדוק אם יש נתק בחוטים ולדווח.
אבל רציתי לברר האם יכול להיות שה governor pressure sensor יהיה תקול והכל במוד HI יהיה תקין?
מה שקורה זה שבמודלים 1996-98 יתכן מצב שבטורים גבוהים ( מה שקורה ב LOW) האלטרנטור "זורק רעשים" שיכולים להשפיע על תפקוד ה governor pressure sensor המקורי ואז הגיר מסרב להוריד הילוך.
הבדיקה היא פשוטה.
להעמיס את האלטרנטור בצרכני חשמל. - אורות, מזגן, מצית, כל דבר שאפשר... וללחוץ ממצב עמידה לחיצה בריאה עד סוף הדוושה בנסיעה ב HIGH כמובן..
אם הרכב מגיע ל 5300 סל"ד (עד לניתוק אוטומטי של הדלק) והרכב אינו מעביר הילוך אז צריך להחליף את הסלונואיד הזה וגם הבעיה ב LOW תיפתר.
שלום חברים
בשעה טובה לאחר מס חודשים לבסוף תוקנה הבעיה.
ברצוני לציין ולהמליץ בכל פה על יניב (ופז) ממוסך הייטק ברעננה אשר עבד בצורה מסודרת ותוך שעה של עבודה סידר את הבעיה.
יניב מתמחה בדיאגנוסטיקה של בעיות כאלו ואכן הוא לא איכזב.
למי שיש בעיה כלשהיא ויהיה מעוניין בפרטים על המוסך מוזמן לצור קשר בפרטי.
למען הסר ספק אין לי שום קשר מסחרי או אחר עם יניב, פשוט רציתי להמליץ לטובת מי שזקוק על מוסך מקצועי ואדיב.
בברכה
אורן.
תיקון שם המוסך "הייטק מוטורס".
אחלה שנפתרה הבעיה וסחטיין על המומחיות אבל מה היה הפתרון ומה הדיאגנוזה המדוייקת שנמצאה?