לפרק את המפלג ? למה?
המקדם תפוס עם טבעת אבטחה קטנה בלבד לא ? ניתן לראות בתמונה.
אי אפשר לפרק רק את המקדם וזהו?
פירוק של המפלג עצמו יצריך גם כיוון הצתה מחדש לא ?
צריך לסמן את המיקום של המפלג במדויק כמדומני...
וגם יש אטם למפלג שפירוקו יצריך החלפה...
Printable View
לפרק את המפלג ? למה?
המקדם תפוס עם טבעת אבטחה קטנה בלבד לא ? ניתן לראות בתמונה.
אי אפשר לפרק רק את המקדם וזהו?
פירוק של המפלג עצמו יצריך גם כיוון הצתה מחדש לא ?
צריך לסמן את המיקום של המפלג במדויק כמדומני...
וגם יש אטם למפלג שפירוקו יצריך החלפה...
ממליץ לפרק הכל נעשה הרבה יותר נוח
בעיקרון אתה אמור לסמן הכל לפני הפירוק
וזה מין הסתם ימנע את הצורך לבצע כיוון הצתה
יש לך במקרה את הלינק על העבודה שעשית ?
עזוב זה לא מה שחשבתי
אני חשבתי שהוא תקין והבעיה בסוף במשהו אחר
בכל אופן הבדיקה העלתה פירות ושים לב לתמונה
המסומנים באדום הם אילו שאתה צריך לפרק כדי להוציא את הדיאפרגמה
ולדעתי היא הבעייתית
הדיאפרגמה התקולה זוהי המוקפת בירוק
והעיגול הסגול בעצם המישקולת שזזה
העבודה לצערי לא תועדה כך שבשרשור ממילא דובר רק על הבעיהציטוט:
נכתב במקור על ידי GodsFather
אבל - הסיפור ממש לא סיפור
סמן את היחס בין המפלג לגוף
תעצור את סיבובי המנוע כש"הממטרה" על 1
פרק את המפלג ותקן אותו
תחליף דיאפרגמה
חבר שוב בהתאם לסימון עם הממטרה על 1
בכל מקרה יכול להיות שמחר אחה"צ אני פנוי
בהצלחה :-D
אז כל מה שנשאר זה למצוא חנות שמוכרת כאלה דברים - האם יש דגם ספציפי שאני צריך לבקש או פשוט לבקש את מה שחימושניק רשם?
האם עדיף לשלם למכשילי תנועה ולקנות אצלהם?
מדובר בדיאפרגמה מיוחדת שלא תמצא כמותה אלא כחלק מקורי
הופניתי לחנות בשם "גג אחד" בת"א , רוצים 140 ש"ח לאוביקט הזה.
הגיוני?
בגל-אור אין , בחברה כמובן שלא עונים לטלפונים...
אתם עושים סלט אחד גדול ממערכת מכנית "חכמה " .
שתפקידה לתאם את ההצתה בהתאם לסלד המנוע והעומס על המנוע .
( בחלק מהמנועים הצרפתים היתה מערכת כזאת שתפקידה היה לשנות את נקודת העבודה של הפלטינה
אבל זה לא המקרה פה )
לא ניתן לכוון מנוע מבלי לבדוק את מערכת קידום ההצתה בסל"ד גבוה
לא ניתן לכוון מנוע לסרק נכון מבלי להתיחס למערכת המשקלות של המפלג
לא ניתן לקבל תצרוכת דלק טובה והספק מנוע מלא ( וכמובן גם התחממות של המנוע ) מבלי להתיחס למערכת קידום הצתה ( המשקולות במפלג ) והיוניט ואקום שתפקידו להחזיר לאחור חלק מקידום ההצתה שעושות משקלות המפלג בסל"ד גבוה .
או בהסבר פשוט . המנוע חייב לקדם לעצמו את הנקודה בא הניצוץ קופץ ביחס ישר לסל"ד המנוע .
לכן ציר המפלג צף בתוך ציר מישנה וכולם מסתובבים סביב מנגנון צטרפוגלי הגורם לציר המפלג לשנות את מיקומו ביחס לגל הארכובה בהתאם לסל"ד המנוע . ( :p אני מקווה שההסבר לא מסובך ) .
1 הדיאפרגמה חייבת להיות גמישה ולהגיב טוב לתת לחץ .
2 ציר המשקולות חייב להיות חופשי להסתובב על הציר של עצמו ללא כל חופש לצדדים .
3 יש להזהר ולא ( להחליף מקום ) בין קפיצי המשקולות ( יש משקולת לסרק ויש משקולת לסלד גבוה !!)
ואסור להחליף בין מיקום הקפיצים .
4 האוזניים הקטנות שעליהם מחוברים הקפיצים ןהמשקלות מפתחים חופשים . חופש זה גורם
לקידום זוית ההצתה מה שגורם למנוע לצלצל בעומס ( למרות שהמנוע מכוון לזוית הצתה בסרק נכונה )
התוצאה היא מנוע שעובד בזוית הצתה לא נכונה ( מתי פעם אחרונה בדקתם את כל תחום זויות ההצתה עם אקדח הצתה ?? )
בכל מפרט מנוע יש נתוני יצרן על זוית ההצתה בסרק
יש מפרט על זוית ההצתה ב 2500 RPM
יש מפרט על רמת הואקום הנדרש בסרק ( שזה קשור ישרות לזוית ההצתה )
לצערי המכונאים לא מקפידים על כיוון נכון ( רוב המכונאים כלל לא מבינים איך זה עובד :twisted: )
והתוצאה מנוע מזייף \ מנוע מתחמם \ מנוע צורך דלק \ מנוע מצלצל \ ......אז עושים כיוון לפי האוזן
תוך כדי נסיעה ואני קורא קורא את השרשורים ולא מבין
אין לכם ספרים ?
אתם לא קוראים אנגלית ?
אני מבטיח לכם המנוע יעבוד הרבה יותר טוב כאשר תעשו את הכיוון נכון .
איציק
4
איציק , אני לא מתכוון לפרק את כל המנגנון , רק להחליף מקדם הצתה . ההצתה אצלי תקינה עד כמה שאני יודע ואני לא יודע באמת...הרכב עובד , לא מתחמם יתר על המידה, מגיב, בקיצור - אני לא מכיר סמוראים אחרים להשוואה אז אני מאמין שהוא תקין...
אם יש המלצה על איך אני בודק כראוי ואיפה , אשמח ליישם (אין לי אקדח הצתה ואני גם לא יודע להשתמש באחד כזה, מצית סיגריות בצורת אקדח, זה הכי קרוב שיש ).
את המקדם אני מקווה להחליף מחר אם "גג אחד" לא יתקע לי ברז. נראה מה יהיו התוצאות...
עדכון לאחר בדיקה ממושכת - המקדם הותקן לפני כשבועיים.
לאחר שהתקנתי מקדם הצתה , ירדה צריכת הדלק מ1:8-9 ל1:10-11 ומיכל מלא זה אומר עד השלב שכבר רואים את הדלק מבצבץ לו בפתח המילוי.
כן - שיפור בצריכת הדלק!
נבדק נכון להיום עם שלושה מיכלים מלאים.
מיכל ראשון נסיעה בינעירונית ממושכת - ר"ג עפולה וחזרה + קצת דיונות בבור וקצת עיר
מיכל שני - רק עירוני - ר"ג, ת"א וכד' ו2 נסיעות לרחובות וחזרה
מיכל שלישי כנ"ל
בינתיים מחזיק יופי. - דרך אגב, הבדיקה נערכה גם עם דיזה אחת וגם עם שתי הדיזות.(קרב' סוברו אצלי)
נראה מה יקרה אחרי טיפול "10K" שצריך להגיע עוד שבועיים בערך - פילטרים פלגים וכד'...
לגבי ההחלפה - זה כל כך פשוט שיותר מהצילום שכבר יש , אין מה להסביר. אם מישהו יעלה את השרשור הזה ויצטרך עזרה , אני כאן בכיף.
טנק דלק רביעי בבדיקה - 1:10 - מבסוט עד הגג (שזה לא רחוק כי הרכב סגור ואני מטר 83 , אבל עדיין מחייך )
שלום
האם מערכת קידום הצתה כזו קיימת גם במנועים מוזרקים? אצלי לא ראיתי את הצינורית ואקום על המפלג...
תודה דני
במנוע מוזרק יש מחשב שמנהל את כל צריכת הדלק - אם יש בעיות צריכה גבוהות וכד' אז צריך לבדוק את המזרקים ואו את ניהול המחשב (לא מצאתי תיאור יותר יפה). בהנחה כמובן וכל שאר הדברים שכן יש משותפים, תקינים - פלגים , פילטרים וכד'...
מעלה מחדש את השרשור.
סמוראי עם קרב'.
האוטו לאחר ניקוי ושיפוץ קרב'.
דיאפרגמה תקינה (בדיקה: ביניקה של הצינורית ואקום ראיתי תנועה). לא עובד עגול בסרק. סוחב אבל לא אופטימלי. צריכת דלק קצת גבוהה ממה שאמור להיות ומתחמם קצת יותר מדי.
איך? מה? למה? וכמה?
תודה לעונים
דני
צריכה גבוהה והתחממות יכולים להעיד על CO גבוה מידי ואו תערובת דלילה של דלק... שווה לך , אם אין לך אפשרות בבית , ללכת למכון קרבורטורים לבדיקת CO והם יכוונו לך את הרכב בכמה גרושים.
לגבי הכיוון של ההצתה - אמרת שהרכב לא עובד עגול גם בסרק, נגעת במפלג כשפירקת את הקרב'?