עידן, לעשות את זה רק לאחורי או לכולן?
Printable View
תתחיל באחורי, ואם יש צורך תמשיך לאחרות.
אם תפתח יותר מאחת בו זמנית, עלול לצאת אויר מאחת ולהכנס מהשנייה.
עדכון -
ברכב שלי ביצעתי את שיטת הטפטוף. בפעם הראשונה כ20 דקות. הדוושה הייתה פחות רכה , כלומר במקום 3 פמפומים , עברתי ל2.. זה לא הספיק לי ולכן אמרתי אולי באמת יש משמעות לזמן ההמתנה. ביצעתי שוב את שיטת הטיפטוף רק הפעם כ40 דקות כפי שעידן המליץ. עבד פיקס!
פניתי לרכב של החבר, הפעם 40 דקות מההתחלה, שיפר אבל לא משמעותית. אמרנו בוא ננסה לפמפם, לא עזר. בדיקת ריגולאז' , עדיין לא עוזר...
החלטנו לשקול להחליף משאבות אחוריות בחדשות למרות שמבדיקה נראה שהן מגיבות בסדר גמור.
האם יש עוד רעיונות ?
מזכיר - הכל עבד תקין עד שהחלפנו צינורות לחדשים.
אני החבר.... לא הייתי ליד מחשב בזמן האחרון ואמיר שימש לי כמקשר.
המצב נכון לעכשיו הוא שהרכב בולם חלש מאוד.
אם לפני ההתעסקות הייתי לוחץ לחיצה אחת והדוושה היתה יורדת 2 סנטימטר פנימה והייתי מקבל בלימה מתאימה, עכשיו אני צריך לנפח אותה שלוש פעמיים כדי להגיע לאותו מצב.
כל ההתעסקות התחילה, כאמור, מהחלפת צינור ברקס אחורי בארוך יותר בגלל הגבהה שהרכב שלי עובר.
לפי הספר, יש מידה לכמה הדוושה צריכה לרדת (מרחק מהדוושה לקיר האש - 75מ"מ) הדוושה אצלי יורדת הרבה מעבר לזה (אני נזהר לא להגיע לתחומים האלה). לפי הספר, במצב כזה הבעיה היא שצריך לנקז אויר - ואת זה אני ואמיר עשינו. התחושה היא כאילו יש חלל שבלחיצה הראשונה אני ממלא אותו בנוזל, ואחרי שהוא מלא (לחיצה שנייה והלאה) אני מקבל בלימה מתאימה.
עוד שאלה - האם משאבת הגלגל האחורית צריכה לפעול לכיוון שני הצדדים בעת בלימה - כלומר לדחוף גם את הנעל המובילה וגם את הנגררת באותו זמן ואותו מהלך?
תודה,
איתי.
מישהו? הרכב עומד כרגע....
שאלה עקרונית: אם אתה מחליף לצינור ארוך יותר משמעותית, אתה לא צריך משאבה עם הספק גדול יותר?
לאחר בדיקה של מורי, כי באמת התייאשנו, נראה שמנגנון הריגולאז' אצל איתי מיצה את חייו ולכן זה נראה כאילו הוא תקין אבל למעשה לא מחזיק בעומס.
איתי יעדכן בנעשה בהמשך.
איתי, אולי תתחיל לדבר במקום שאני אדבר במקומך ?! :grin:
ראשית אמיר, אני מדבר אבל לא בשעות שאתה מדבר..... אני קם כל יום ב 7:00! ;)
שנית, הייתי אצל מורי וזאת פעם ראשונה שהייתי אצלו (בשביל לתקן...). כל מה שאומרים עליו נכון.
לגבי הצד הטכני - ממדנו את התוף והוא מילימטר וחצי מעבר לקוטר המקסימלי (220 מילימטר). החלטתי לעשות אוברול כללי (תיהיה כתבה....) על כל הברקסים האחוריים ולהחליף הכל - משאבות, סנדליים, תופים וריגולזים.
היית אצל הגנבים והיה להם רק דראם אחד במלאי אז דחיתי את כל האוברול לאחר מילוי חובתי. כרגע קניתי רק את הריגולזים ואכן יש שיפור אבל לא מספק ולא ברמה שמאפשרת להסתובב עם הרכב בצורה חופשית ובטוחה.
שאלה - לפני כל טסט אני ניגש למוסך בשביל להוציא אישור בלמים. בטסט האחרון הוא חרט את הדראמים. האם יכול להיות שהוא חרט מעבר למותר??
נשאל את זה אחרת - האם מתחילת אוקטובר ועד היום, אני הורדתי מהקוטר הפנימי של התוף מילימטר וחצי (נסעתי באיזור 10K קילומטר)?