לא ברור איזה ממסרה יש לרכב הזה .
לרכב שיש ממסרה אוטומטית
יש לנתק את הקירור שמן הגיר ממצנן המנוע . רצוי להתקין רדיאטור שמן גיר חיצוני ( במידה ולא מותקן ברכב ).
במידה ולרכב יש רדיאטור מנוע מפלסטיק כדאי לא לנקות רדיאטור כזה .
איציק
Printable View
לא ברור איזה ממסרה יש לרכב הזה .
לרכב שיש ממסרה אוטומטית
יש לנתק את הקירור שמן הגיר ממצנן המנוע . רצוי להתקין רדיאטור שמן גיר חיצוני ( במידה ולא מותקן ברכב ).
במידה ולרכב יש רדיאטור מנוע מפלסטיק כדאי לא לנקות רדיאטור כזה .
איציק
ה2 אגורות שלי הן שתעבור בדקדקנות וביסודיות על -כל- מערכות הקירור ברכב. אם יש לך טורבו אז גם על מערכת הקירור של הטורבו. כולל מיכל החזרים וכדומה. פעמים לא שמתי לב לזה ופעמים הייתי צריך להחליף מנוע. פעם אחת במגנום ופעם שניה בפיאט. לפעמים הדבר הכי שטותי וקטן יכול לגמור בהריסה של המנוע.
ברוך ידידי,ציטוט:
נכתב במקור על ידי הצפרדע
במהירויות גבוהות מאוורר חשמלי לא תורם כלום, בהנחה שמעברי זרימת האוויר ברדיאטור אינם סתומים, ולהערכתי, 60 קמ"ש היא כבר מהירות שהוא לא תורם. זכור שאנו מדברים גם על מאוורר חשמלי בנוסף למכני.
אמירה זו, אגב, מבוססת גם על נסיון של החודשיים האחרונים, בהם מותצקן לי גם מאוורר חשמלי, בנוסף למכני, עם הפעלה ידנית. בהפעלה של החשמלי כשהרכב עומד מונע, אכן החשמלי תורם להורדת הטמפרטורה, כיוון שהוא מגביר את זרימת האוויר.
בנסיעה, לעומ זאת, במהירות שלמעלה מ-50, הוא כבר לא משנה כלום להורדת הטמפרטורה, שכן ספיקת האוויר גם בלעדיו היא מספקת, ואין לו תרומה שולית נוספת (ואגב, הוא בכלל לא מסוגל להגביר ספיקת אוויר החל ממהירות מסויימת). ה"תרומה" היחידה שלו במהירויות מעל 50 היא "תרומה" לצריכת זרם.
אתה מדבר כנראה על סירקולצית מים, שאינה תלויה במאוורר, בעוד אני מדבר על זרימת אוויר.
בגאלופר האוטומטי יש רדיאטור חיצוני לשמן הגיר ורדיאטור חיצוני לשמן מנוע והרדיאטור מים עשוי מברזל (לפחות אצלי)ציטוט:
נכתב במקור על ידי איציק - 4X6ZH
מחר בבוקר אני ניכנס לש'ש' (שמעון) בתל אביב לניקוי רדיאטור ומשם נראה, וואלה קורא כל מילה שכתבתם, העדכן אתכם
הייתי הבוקר במכון רדיאטורים בת"א ש'ש' .לאחר בדיקת לחץ קבע הבעלים שמעון שהרדיאטור עובד בסדר, חבר שלי פשוט תפס את המאוורר ביד (מה שאני פחדתי לעשות) ומכאן שבחום מנוע כמו בשעת הבדיקה הפאן קלאטש לא ננעל ולכן קבע שמעון מהמכון שיש צורך להחליף, קניתי פ"ק אצל "אוטו ציון" ביהוד,הוא הראה לי שניים, אחד של H1 והשני של H100 לקחתי את השני ב350 ש"ח, עכשיו אני הולך להחליף, מקווה שיהיה קל, במבט שטחי נראה שצריך לפרק את הרדיאטור, הלוואי שהחלק מתאים,
והרדיאטור של שמן הגיר אינו מחובר דרך הרדיאטור של המנוע ?
איציק
איציק, לידע אישי - מה זאת אומרת רדיאטור שמן גיר שמחובר לרדיאטור מנוע? פה יש שמן ופה יש מים, לא ככה?ציטוט:
נכתב במקור על ידי איציק - 4X6ZH
דרך אגב - במקרה המדובר (יונדאי גאלופר, להבדיל מאיזה דיפנדר, לנ קרוזר 73 או CJ), כדאי בכלל להתעסק בשינויים "הנדסיים" (תכנוניים) של הרכב (אני שואל כי ככל הנראה הרכב הבא יהיה גאלופר)? האם הרכב מהווה בסיס להתעסקות, או שלא כדאי לגעת ומקסימום להתקין גגון?
סיימתי עכשיו להחליף את הפאן-קלאטש, ממש קל , ללא פרוק של רדיאטור ורצועוה, רק פח עליון ואז 4 ברגי 10 והמאוורר משתחרר מהפולי, מחוץ לרכב החלפתי את הפאן-קלאטש לכנפיים והרכבתי, חצי שעה של כייף, הוספתי גם חצי מיכל שמן דבש למנוע אפילו שהרכב לא אוכל שמן רק כדי לעלות את הצמיגות, מחר ארד לשטח עם חיוך מקווה לטוב
אגב, לרכב יש מקדימה 5 רדיאטורים: למנוע,מזגן,גיר,טורבו וחמישי לנהג שירגע, בטוח יש שישי בקבינה לחימום חורף, הרדיאטור גיר לא חלק מהרדיאטור מנוע ולא ראיתי מקום להוסיף מאוורר חשמלי כמו שהציעו לי,
אוי ואבוי... תן לי לנחש- אותו אחד שהמליץ לשים מי מזוקקים המליץ גם על הדבש?ציטוט:
הוספתי גם חצי מיכל שמן דבש למנוע
מהר להוציא את השמן ולשים חדש- בלי דבש. הדבש הוא כלור- חומר שהורס את המנוע מהר מאוד, למעשה- מתאים רק למנוע גמור לפני מכירת הרכב... :cry:
תעשה חיפוש על "דבש" או "תוספים"...
אסף.
בזמן האחרון יש לי הרגשה שיש פה כמה " בעלי מקצוע " שמפריעים לחברה לקלקל את המכוניות שלהם .
אסף אתה לא חושב שאנחנו מגזימים ( גם אני ) בהסברים ובנימוקים איך לעשות שהרכב יתקלקל יותר טוב :?
ויסלחו לי יצרן הדבש ובעל הרכב שמלקק דבש :razz:
אתה פשוט גורם נזק לרכב
לגבי ההתחממות וקרור הרכב יש רדיאטור אין רדיאטור שיהיה
אבל דבש בשמן :mad:
תגיד קצת מים קדושים למנוע שעובד כל כך קשה בימים אלה לא מכרו לך בצומת ?
יתכן והגזמתי בתגובתי ( אז סליחה )
אבל הייתי מוכרח .
איציק
מקווה שהצלחת עם הפאן קלא"צ ! חבר שלי הרכיב פאן קלא"ץ של מגנום הוא מתאים והוא טוב יותר ואמין יותר.
אסף, אני מבולבל, קראתי עכשיו על סוגי השמן שהועלו בפורום וראיתי שקטלו את התוסף שגורם לצמיגות, מה הנזק שזה גורם? ותוך כמה זמן או ק"מ? השמן בגאלופר כשבעה ליטר והוספתי חצי מיכל של ה"דבש" האמריקאי הזה (ה'מומחה' שהמליץ לי היה מכונאי אקראי שהגיע לקחת חלפים מהחנות והתייעצתי עימו) אם אפתח את הבורג ריקון בקרטר כשהמנוע קר ואוציא רק חצי ליטר אז אפטר מהתוסף? כי נראה לי שהחומר כבד יותר מהשמן ולכן רובו 'שוכב' בתחתית הקרטר, מרוב 'עצות' אני רק מרוקן את הכיס והזמן,
זה בסדר, "שכר לימוד"...
הבעיה עם ה"דבש" ודומיו היא שהם מתערבבים מהר מאוד בשמן. חבל, אבל צריך לרוקן את כל השמן, הייתי אומר גם את הפילטר- אבל אני לא יודע כמה זמן המנוע כבר עבד עם התוסף - אם לא יותר מדי, מספיק להחליף את כל השמן.
פשוט מרגיז. או שהוא אידיוט, או שהוא דואג לפרנסה עתידית בשבילו, או גם וגם.ציטוט:
ה'מומחה' שהמליץ לי היה מכונאי אקראי שהגיע לקחת חלפים מהחנות והתייעצתי עימו
אסף.
מקשיב ומיישם, קניתי היום שמן חצי סינטטי 10/40 איכותי ומחר אחליף , מיותר לציין שביטלתי את הטיול היום בגלל מה שכתבתם על הנזק שיכול להגרם למנוע+טורבו, אבדוק את היכולות של 2 הבהמות (אני+הגאלופר) ביום שבת, מקווה שלא ניתחמם
אתמול ניכנסתי עמוק ליער בו שמן עליתי בשבילי אש בעבירות בינונית ב4X4 LOW הבהמה לא התחממה מעבר למרכז השעון, הניתוח הצליח והחולה הבריאה, תודה על הייעוץ