חוזר: השוואת צריכת דלק בג'ימני
אמיר
כל דגם חדש שיוצא הינו גדול וכבד מהקודם שהוחלף, לדוגמא: הפולו הנוכחית גדולה מהגולף המקורית. הפוקוס החדשה גדולה ב 14 ס"מ לאורך 14 ס"מ לרוחב וכבדה ב 200 ק"ג מהפוקוס הקודמת (2000-2005), יחסי העברה שלה שונים, הם ארוכים יותר מהמוחלפת, ולכן אתה מושך הילוכים בגלל החור שבין ההילוכים וכפועל יוצא (ומוכח) הצריכה בחדשה גדולה יותר מהמוחלפת. וכאן ההשוואה היא בין שני רכבים מוזרקים.
גם ג'ימני לעומת סמוראי: הג'ימני אוטומט עם הילוכים די ארוכים, בעליות ללא תנופה או שתסע 60 או שתמשוך לרגע הילוך ותשייט על 80. ההבדל הגדול הוא בין ידני לאוטומט.
עדיין למרות הכל בתוך העיר צריכת הדלק שלי היא 1 ל 10 (מסלול קבוע בית עבודה) בכמה מדידות שונות, כך שההבדל הסופי לא גדול כלכך.
אסף.
אלון , הבנתי את כוונתך, פשוט נשמע תמוה שעברו 18 שנה ולא התקדמנו אפילו בק"מ לליטר...
לגבי החברה...אם אתה לא יודע להבחין בהבדל של 20-30 קילו...או שהיא גדולה מאד או שאתה שיכור מאד...
ציטוט:
פשוט נשמע תמוה שעברו 18 שנה ולא התקדמנו אפילו בק"מ לליטר
התקדמנו בזה בהחלט, אם לא ביותר; הנקודה שלי היא שההתקדמות הזו לא נמדדת משרשור בג'יפולוג. הרי אם תגלה שהג'ימיני שוקל 1/2 טון יותר מהסמוראי (סתם דוגמא מופרכת לחלוטין) אתה תחשוב שזה שאין הפרשים בצריכת הדלק זה לא פחות ממדהים מבחינת ההתקדמות. אתה צריך למדוד בתנאים שווים לגמרי וזה רק במעבדה, אבל אתה תגיע מספיק קרוב כדי לראות שההבדל הוא לטובת הג'ימיני אם תעשה ניסוי כאמור.
אז שוב תודה לכולם ,
אני עדיין ממשיך בניסויים הלא רישמיים שלי .
בסוף השבוע נסענו לטיול סובב כינרת וגולן .
מילאתי מיכל בצמח ומשם סביב הכינרת , עליות הגולן , ובחזרה לכינרת -עליות יבניאל (עליות ב-60 קמ"ש מאד מבאסות...במיוחד שאילו שאיתך משייטים בלנדקרוזר) והביתה, בלי מעצורים -110-120 קמ"ש .
ובכל זאת הצריכה השתפרה ל-9.6 וזאת עם 4 אנשים באוטו ולחץ צמיגים עפ"י הספר...
אודי