לדעתי מערכת כזאת לא תהיה יעילה במיוחד כי היא גם לא תהיה זולה במיוחד וגם הזמן של זה יהיה קצר , טורבו יהיה הרבה יותר יעיל .
יאללה מיכה תהיה הראשון שהתקין טורבו על סיקס זה יכול להיות משהו משהו
Printable View
לדעתי מערכת כזאת לא תהיה יעילה במיוחד כי היא גם לא תהיה זולה במיוחד וגם הזמן של זה יהיה קצר , טורבו יהיה הרבה יותר יעיל .
יאללה מיכה תהיה הראשון שהתקין טורבו על סיקס זה יכול להיות משהו משהו
ציטוט:
נכתב במקור על ידי UNIX
אם תצתרך עזרה אתה מוזמן לפנות עליי.... בניתי כבר כמה רכבים מוגדשים...
כל מה שרציתי לדעת זה האם אפשר להשתמש במיכל לחץ של 300 ATM או משהו דומה בתור NOS לעניים.
אמנון הסביר לי למה לא.
אין לי כל כוונה לבנות מגדש, NOS או כל דבר שכזה לבד. לשם הבהרה, גם אין לי גם שום כוונה לבנות לבד סטרוקר. כשארצה סטרוקר אשלם ממיטב כספי למישהו שיש לו נסיון מוכח בתחום. אני רק רציתי לדעת אם זה אפשרי לבנות מערכת הגדשה רגעית מבוססת אוויר כתחליף (נחות) לNOS. בעיקר כי NOS קשה להשיג בארץ ובגלל שהוא נגמר אחרי 10 שניות בערך. בשימוש עם אוויר ומדחס אפשר בעצם לקבל BOOST כל כמה זמן (בהתאם ליכולת הדיחסה של המדחס) לכמה שניות.
כמו שכתבתי, אמנון כתב על הבעיות שיש למערכת כזו. אני לא חושב שזה לא אפשרי אבל מצריך מחשב שיכול לשנות תוכניות הזרקה ע"י מתג (אותו מתג שמפקח על השסתום החשמלי יצטרך לפקח על המחשב). צריך גם למצוא את הנוסחה המתאימה למזרקים (שמצד אחד לא יזרימו יותר מידי דלק בזמן פעילות רגיל ומצד שני שלא יגרמו לתערובת עניה מידי זמן הBOOST) ועוד כל מיני שינויים.
לדעתי על מנוע סטנדרטי רגיל זה עלול להיות בלתי אפשרי לאורך זמן מבלי להרוס את המנוע.
אם אחליט לעשות משהו שכזה אז צריך לבנות לזה מנוע מיועד.
כל מה שרציתי זה לקבל מידע על משהו סופר ספציפי והאמת סופר תאורטי. לא אם אפשר הגדשה על מנוע סיקס, סופה או כל מנוע אחר למען האמת.
תנסו להתגבר על משקעי העבר. אני באמת משתדל להתגבר על זה.
הבעיה היא שממש לא בטוח שספיקת המזרקים הקיימים תספיק לתוספת של מאות % אויר. אבל שוב, אפשר להרכיב מזרקים נוספים ?ציטוט:
נכתב במקור על ידי lizard
מיכה , מערכת הזרקה סגורה עם הרכיבים הנכונים והערכים הנכונים המחשב היא כמו כל רכב שאתה משדרג לטורבו זה לא משהו מאוד נדיר.
מספר חיישנים מוחלפים , מזרקים , צנרת -פורק-וויסטגייט וכו... , משם זה הכל בידי המחשב.
לעניין הקרבורטור.
אמרתי שהמגדש הוא חלק חשוב במערכת המבוססת על קרבורטור ואני אסביר.
במערכת כזאת זה הולך לפי הסדר הבא , קרבורטור - טורבו - סעפת - מנוע.
משום מה?
בגלל שיניקה יש לך רק בצד אחד - לפי הטורבו.
אם תשים אותו אחרי הטורבו זה לא יעבוד כי הטורבו יגדוש לתוך הקרבורטור.
לכן מערכת כמו שאתה רוצה חייבת להיות הזרקה.
אתה לא יכול להכניס לחץ בין הקרבורטור לסעפת או לפני הקרבורטור ( כתבתי למה 2 שורות מעל ) אתה צריך אפקט שאיבה ולאחר מכן אפקט גדישה.
אם מדובר על הזרקה , אתה סוגר מעבר בדרך היניקה ( נאמר אחרי בית המצערת לכיוון הפילטר ) ופשוט נותן את הלחץ אחרי המחסום הזה ישירות למנוע.
אמנון אתה לא מדייק , מערכת טורבו -קרבורטור בנוייה על מאיידים לא טיפשים.ציטוט:
מיכה, הרעיון הזה לא יעבוד כי בניגוד למנוע מוגדש, שבו יש תוספת דלק קבועה ביחס לאוויר שנכנס, ואין קפיצות פתאומיות בספיקת האוויר שנכנס למנוע, הרעיון של פריקת אוויר לתוך הסעפת ללא הוספה של דלק תיצור תערובת דלילה והמנוע יכבה. אז תגיד, נוסיף עוד דלק. אבל אין אפשרות כזו! מדוע? מפני שאתה פורק את האוויר לא במשך כל זמן הפעולה של המנוע, אלא בזמן מוגדר. אתה לא יכול ליצור תוספת דלק בזמן המוגדר הזה. ואתה לא יכול לספק עוד דלק כל זמן הפעולה של המנוע, כי הפריקה לא תמידית! התערובת תיהיה עשירה מדיי.
מערכת וואקום מקבלת קריאה מסעפת היניקה ומעשירה את התערובת כשצריך, כשמריצים את זה בראש זה נשמע כמו בלאגן מבחינת צריכת דלק וזה אכן בלאגן, בגלל זה לגדוש קרבורטור בהנחה ויש לך את החלקים המתאימים זה פשוט לא כלכלי ( תוציא את הבהמות האמריקאיות , השוק שלהם מאוד מפותח בנושאים האלו ומדובר על מגדשי על שכידוע הרבה יותר לינאריים וצפויים )
פריקה של אויר ודלק נעשים גבוה במערכת היניקה דהיינו אזור הפילטר או לאויר הפתוח , פורקים שקטים פורקים לתוך המערכת בדרך כלל.
Quote:יאללה מיכה תהיה הראשון שהתקין טורבו על סיקס זה יכול להיות משהו משה
ראשון הוא לא יהיה....ואני מדבר על הארץ.
ג'ו
מדובר על הסופה האפורה עם הניפוחים והסגירה?
כי אם לא, הוא גם לא יהיה השני...
ההגדשה הזו היא במגדש על, כמו שמתאים לג'יפים. היה על זה כבר דיון, העלאתי את דעתי (תדובה 15 שם).
המנוע הזה נראה טוב... ג'ו, שחרר עוד תמונות..
kd2, התגובה שלך קצת מבלבלת.. בכל מקרה, אני עד עכשיו דיברתי בהשוואה למגדש טורבו ולא למגדש על. גם לא דובר כאן עד עכשיו על סוגי קרב'.
אפור אולי..אבל לא סופה
מה זה ניפוחים?
The workmanship is amazing
A intercooled(air to water) paxton hooked to a Bosch kjetronic
all you see is hand made of stainless
The owner/builder is a fraking genius
אני לא יכול לספר יותר מזה
אני התייחסתי לנקודת ההנחה שאתם יוצאים ממנה בנושא הזנה של דלק.
גו מה אתה כזה קמצן ?!
עולה לך כסף לתת יותר פרטים...
הסבר תאר ופרט !!!
זה נראה פשוט מדהים.
איזה סוג הזרקה יש לו שם ???
מוני, תפסיק לבכות
אם בעל הרכב היה רוצה שתדע(ו), היה עושה פיצר
מה אתה לא מבין ב?kjetronic
Paxton supercharger, its a belt driven turbo, centrifugal.
the tank on top of the valve cover is an intercooler, cooling media is water, circulated by a electric water pump.
the injection is Bosch k, taken out of a MB 280SE.
the blue box is jacobs spark controler while the red box is a MSD spark retard unit.
anything else?
MSD BTM6 SUCKS
ניראה לי שכל המגיבים כאן יכולים להתחלק לשתי קבוצות. קבוצה א' תהיה כאלה שזקוקים לקורס הבנת הנקרא, וקבוצה ב' תהיה כאלה שלא למדו חשבון ולכן מבלבלים את המוח.
וכרגע יש כמה מועמדים לשתי הקבוצות ביחד.
לטאה, ציפיתי ממך ליותר בתחום המתמטי. נעזוב רגע את כל ההיתכנות הטכנית. זה ממש לא רלוונטי. בהחלט פיספסת את העקרון.ציטוט:
נכתב במקור על ידי lizard
נניח שמדובר על מנוע 4 ליטר, ואתה זקוק לתוספת הספק במצב בו המנוע נמצא באזור 4000 סל"ד.
מדובר על 2000 יניקות של 4 ליטר (לא כולל שטיפת הצילינדרים) = 8000 ליטר בדקה. כעת תגדיש את הנפח הזה פעם וחצי, ותקבל 12 קוב.
מיכל צלילה של 12 ליטר דחוס ללחץ של 300 אטמ' = 3600 ליטר אויר חופשי.
12000/3600=1/3= 20 שניות פעולה. ומה עכשיו? נוסעים למועדון צלילה? כל המערכת בשביל 20 שניות??????
וכעת למדחס המזגן, שמספק 14 אטמ'. על מנת לקבל 20 שניות פעולה, יש צורך במיכל של: 3600/14= 257 ליטר. תגיד, יש לך מיכל לחץ של 257 ליטר שאתה רוצה להעמיס על הרכב, בשביל 20 שניות של תוספת הספק???
שאר המידע כבר ממש לא משנה.
קיד.
קיד, עכשיו ממש, אבל ממש קילקלת את הדיון...
אסף.
קיד
אתה רוצח חלומות.....תתביש
קיד תארתי לעצמי שזה לא יספיק, המיכל הכוונה.
וגם לשים מדחס של 300 ATM על הרכב זה לא ממש ריאלי או בטיחותי.