חוזר: עלויות אחזקה- גלופר
עם הדיסקו עברתי 60K שזה מתקרב לתקופה של מחזור החיים.
אין לי טבלה של עלויות והכול מזכרון אבל אשתדל מאוד לזכור (-:
1. מצבר, מים, שמן ברקס, צינורות רפדות חגורות מחזרי שמן מסנן אוויר וכו... עלות משוערת 3500שח.
2. שמן מנוע ומסנן 900 שח
3. משאבת הגה כוח - 1200שח.
4. ראש מנוע, ניקוי רדיטור יוניט חום מנוע ומיכל מים עלות משוערת 3000 שח
5. החלפת צנרת גיר אוטומטי + שמן גיר 500 שח
6 צמגים (5 של דיפנדר) 1500 שח
7. כול מני קטנות שלא זכרתי 2000 שח.
סך הכול 12600 נחלק ב 32 חודשים 394 שח
נעגל ל 400 שח לחודש.
זה עדין לא מתקרב אפילו ל 1000 שח לחודש !!!
יופי, וזה כשעשית הכול לבד. אם היית נותן הכול למוסך היית גומר בהרבה יותר מהגאלופר של אחי, ובקילומטראז' נמוך יותר.
מ.ש.ל.
עזבו, שרשור חסר טעם, אין שום בסיס להשוואות.
דיסקברי שהחזקתי חצי שנה ו 3000 ק"מ עלה לי 760 ש"ח לחודש
גראנד צ'רוקי עלה לי בחצי שנה וק"מ דומה 4600 ש"ח לחודש
אותה טבלת אקסל, אותם בעלים, מה אפשר ללמוד מזה ?- כלום.
אגב הם משנתונים דומים וק"מ דומה.
בראשון כיביתי שריפות - תיקנתי דברים שדרשו תיקון, לא החלפתי צמיגים (למרות שהייתי צריך) לא הוספתי שום תוספות או שיפורים.
בשני 95% מההוצאות כוללות השבחה של הרכב.
ד"א אם מחזיקים רכב 3-4 שנים אז צמיגים, מצבר, בלמים ,רצועות, אלו דברים שיתפגרו בתוך פרק הזמן הזה בכל מקרה לפחות פעם אחת, אם הרכב הוא לא חדש אז תוסיפו לזה גם מערכת פליטה, ממיר, חיישנים שונים, צינורות, מיסבים, מחזירי שמן, רדיאטור וכו'.
מי שרוצה לצפות הוצאות עתידיות לרכב X, צריך לראות רכב ספציפי, להצטייד בטבלה של כל החלקים המתכלים, לרשום את מצבם הנוכחי ברכב (גיל מצבר, מצב צמיגים וכו'), לרשום את הק"מ ולבדוק מהם הטיפולים העתידיים הדרושים עפ"י הספר, לברר אח"כ עלויות חלפים לרכב מסוג זה. מי שיעשה את זה יגלה שאין שני רכבים זהים אפילו אם לשניהם קוראים גאלופר.
נ.ב. מישהו ממלאי גליונות האקסל מכניס לחשבון גם כלי עבודה וספרות טכנית ?
רק על הסעיף הזה הגעתי להוצאה של כמעט 3000 ש"ח בשנה האחרונה, אנחנו מתגאים בזה שאנחנו מטפלים לבד, אבל לא לשכוח שזה עולה לא מעט כסף. להגיד שהחלפת מחזיר שמן לבד וזה עלה לך 20 ש"ח זה קשקוש, קנית לצורך העניין כלי עבודה ב 500 ש"ח לפחות, בזבזת חצי יום בלשכב מתחת לרכב בשיא החום, יש לך שחור מתחת לציפרניים והחברה לא מסכימה שתיגע בה. אז כמה זה באמת עלה לך ?
ניר
האם אתה מכליל באקסל גם את העובדה שכשהחברה לא מסכימה אתה שוכר את שירותיה של חברה אחרת? :mrgreen:
ועכשיו ברצינות
חישוב פחות או יותר נכון של כל ההוצאות יהיה בסביבות 3 שקלים לק"מ (כולל גם ביטוח / אגרות/ דלק וכו')
נשמע דמיוני?
תבדקו ותראו
זה דמיוני, אם כי תלוי על איזה מודל מדובר ומהי ירידת הערך שלו, ומהו הקילומטראז' השנתי.
בחייך, אנשים עושים 40K ק"מ בשנה. אז מה? הם מוציאים 120K ש"ח בשנה? דחילק, הם אפילו לא מרוויחים את זה בנטו. זה מופרך לגמרי, ומן הסתם לקחת את זה מ"חשב" שכולל גילום במס הכנסה, על רכב חדיש, עם קילומטראז' נמוך וכו' .
אם תשאל את ניר, אז הוא יגיד לך שהוא עבר את הסכום הזה בהרבה, כי הרכב עומד בחנייה כל הזמן, אבל הוא לא בעל רכב שטח אופייני.
חנן מחשב כל דבר חוץ משמן+פילטר במה שהוא קורא בלת"ם ובכך מטעה כאן את כולם.
בואו נחליט שעלות של רכב זה:
א. הוצאות רישוי וביטוח - קבועות וידועות.
ב. דלק - צריכת דלק ממוצעת כפול קילומטראז' חודשי צפוי.
ג. כל השאר, והכוונה להכל - מפילטר שמן דרך צמיגים ועד עץ ריח.
סעיף ג' אם הוא כולל את הכל, מנסיוני ינוע אכן סביב אותם 1000 שקלים של חנן.
דוגמא שלי - עוד היילקס, שנתיים בדיוק ו60K קילומטר. עם הקנייה שמתי צמיגים+ג'אנטים חדשים - 4500 שקל, וסגירת ארגז משופצרת כרצוני עם עוד כמה קטנות - 7000 שקל. מצבר חדש - 400 שקלים. נעגל ל12K והוצאות אלו אחראיות ל500 שקל בחודש.
מה עוד היה לנו? 3 צלבים בגל הינע אחורי 750 שקל (היה אחד דפוק, החלפתי את שלושתם על הדרך), משאבת בלם ראשית - 300 שקל (אשמתי, קשור לסדרה אינסופית של פירוקי והרכבת סרנים לצורך משחקים עם נעילות, וניקוזי אויר מחופפים), צינורות מים - יזום, תחזוקה מונעת, אבל עדיין 1000+ שקלים עבור צנרת מקורית. חוץ מזה 10 טיפולים בעלות של 120-150 שקל כל אחד (מסננים לא מקוריים), 600 שקלים על טיימינג (נפלתי על קו ה200K ק"מ)שכללו גם כלי עבודה - חולץ לפולי קראנק.
אז אני הגעתי ל700-800 שקלים בממוצע לחודש. לא רחוק מההערכה של חנן, ושוב, זה הרוב עבודה עצמית!
* סעיף חשוב שלא הכנסנו הוא ירידת ערך - אבל זה משהו שגדול עלינו לחשב... אגב ספציפית לגבי ההילקס ירידת הערך היתה אפסית, מכרתי 2000 שקל פחות ממה שקניתי אחרי שנתיים. לעומת זאת יש מכוניות שאתה פשוט נתקע איתן.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי נמרוד
סגירת ארגז משופצרת כרצוני עם עוד כמה קטנות - 7000 שקל.
... אגב ספציפית לגבי ההילקס ירידת הערך היתה אפסית, מכרתי 2000 שקל פחות ממה שקניתי אחרי שנתיים.
לפחות בעיני, סגירת הארגז היא לא הוצאה, אלא חלק ממחיר קניית הרכב, אפילו לא "יישור קו".
רצית רכב עם ארגז סגור, ושילמת עליו X+7, גם אם הסכומים שולמו בנפרד.
לכן, גם המשפט לגבי המכירה לא מדוייק.
מוני, לדעתי בכל החישובים שלך יש שתי טעויות עיקריות:
1. אתה לא מנהל טבלה מסודרת עם כל פיפס שאתה מוציא על הרכב
2. כמו שחנן כתב, אתה תתקן רדיאטור ולא תחליף אותו (זו רק דוגמא)
לכן, לדעתי יוצא לך כ 300 עד 400 ש"ח בחודש.
אביגדור
אהה, ועוד דבר:
מספר הק"מ שאתה נוסע נמוך מאוד יחסית למה שכתבו פה בשרשור. כמה שנים החזקת את הדיסקו? 4?
לכן 60,000 (במידה ואתה זוכר נכון), ז"א 15,000 בשנה...
אביגדור
החזקתי אותו שנתים וחצי !!! אתה שוכח שהוא כבר בעולם שכולו טוב שנה וחצי (-:
תראו אתם מכנסים לחשבון כול מני דברים שבכלל לא במקום שיכנסו לתחזוקה !!!
האם כול אחד יתקין סגירה חדשה ב 7K ?!
האם כול אחד יתקין נעילה באלפי שקלים ?!
רוב האנשים קונים רכב ונוסעים בו ולא משפרים ומשפרים.
לכן לא נראה לי הגיוני להכניס לתחזוקה שיפורים או תוספות.
כמו כן רוב האנשים לא מחלפים רדיטור אם הוא קצת נוזל.
אבל לדעתי כול השירשור הזה הזוי לחלוטין.
אתה קונה רכב שטח כי אתה רוצה.
ואם אתה לא מצליח להחזיק אותו אתה מוכר.
ככה נוהגים רוב האנשים וגם אני.
הסיבה שאני עובד לבד על הרכב היא בגלל שאני נהנה מזה ולא בגלל שאני רוצה לחסוך כסף.
אז ארון הקבורה שלי יהיה בציפוי של 10 מילימטר זהב ולא 15 מי מודד (-:
גם ככה האלמנה תגנוב הכול ותכניס עופרת במקום !!!
ציטוט:
נכתב במקור על ידי מוני סופה
אז ארון הקבורה שלי יהיה בציפוי של 10 מילימטר זהב ולא 15 מי מודד (-:
גם ככה האלמנה תגנוב הכול ותכניס עופרת במקום !!!
התחלת להפנים!!! בסוף תצפה אותו בחצי מיקרון זהב, וגם זה יהיה יותר מידי...
אביגדור
אני לא מבין את המונח "יישור קו", ישור קו זה לקחת רכב משומש ולהביא למצב של חדש ? או שמדובר בסה"כ בטיפול שמבצעים לרכב משומש לאחר הקנייה כדי להתחיל לספור ק"מ לטיפול הבא ?
לדעתי כל הוצאה שלא נצפתה לפני הקנייה (שאז מגלמים אותה במחיר)והיא לא חלק מטיפול שוטף כגון החלפת שמנים פילטרים, טיימינג, לא יכולה להיכלל במסגרת יישור קו. צריך לקרוא לילד בשמו - הוצאות שוטפות על בלאי.
מוני, לתקן חור ברדיאטור זה לדחות את הקץ, זה כמו לתקן חור באגזוז רק שבלי אגזוז עדיין אפשר לנסוע, זה מקובל אם החור הוא כתוצאה מפגיעה פיזית, אבל אם הרדיאטור רקוב ונפרץ - זה לא דבר חכם לעשות. אגב את תופעת התפרים הנפתחים ברדיאטורים של נחשונים אני מכיר, ברור שגם חנן לא היה מחליף רדיאטור במקרה כזה.
חנן, נכון אני לא נהג רכב שטח טיפוסי, נהג אפייני משתמש ברכב שימוש יומיומי ביחס של לכל היותר 10% בשטח. אני לא משתמש ברכב ביומיום והרכב שלי לא צובר ק"מ, הוא מתבלה בקצב נמוך מאד וגם הוצאות האחזקה השולית שלי הן נמוכות בהתאם - נניח 5000 ש"ח על דלק, 300 ש"ח טיפול, 500 ש"ח צמיגים, 1500 ש"ח בלאי שוטף (מערכת פליטה, מצבר, רצועות,צינורות), יש עוד 7500 ש"ח הוצאות קבועות, ככה שאכן יוצא לי 3 ש"ח לק"מ. אם הייתי נוסע יותר, העלויות הקבועות נשארות זהות והמשתנות מתכנסות לכוון עלות הדלק, זה היה יורד לכוון 2 ש"ח לק"מ ומטה. אני לא לוקח בחשבון ירידת ערך כי זה כבר תלוי בשווי הרכב.