חוזר: שאלה לגבי צ'רוקי ספציפי
חברים-תודה רבה על התשובות!
אני חייב להודות שהצ'רוק'י הנ"ל עשה לי את זה :shock: . הוא מדוגם ומוכן בכל קנה מידה. הרכב מטופל ברמה גבוהה-ולפי כמות הקבלות לא חסכו עליו (מדובר על סכומים של למעלה מ 25K). אבל ...וזה אבל גדול. להזכירכם, תחילה חיפשתי סופה- בסיס זול, פשוט, ואמין שיכול לשמש כרכב עבירות עם מלאי חלפים זול (באופן יחסי) ואין סופי.
אני לא בטוח שהצ'רוקי הנ"ל עונה על הדרישות. אמנם הוא בהחלט עונה על דרישות העבירות (אולי בהמשך, אחרי שנלמד את הרכב נוסיף נעילה קדמית), אבל המנוע שלו נדיר, וזה לא מנוע סופה על כל המשתמע מכך. חיישנים שונים, מחשב שונה, מערכת הזרקה שונה וכו' וכו'. אני לא יודע מה אמינות הגיר האוטומטי שלו-אבל במחיר השיפוץ של גיר כזה (שאגב ברכב הנ"ל הוא שופץ לפני שנתיים ומתנהג מצויין) אני קונה שלושה גירים של סופה.
עקב כל הנתונים האלה-הרכב נראה לי מורכב יותר מסופה, וזמינות (והעיקר מחיר) החלפים שלו נראה לי יהיו בעייתיים במקצת. שלא לדבר על זה שזה פשוט מנוע שונה-ואני לא יודע מה רמת הידע עליו בפורום או בכלל בארץ :roll: . וממש אין לי כסף למוסכים. הרעיון היה סופה-בגלל שאני חושב שהיא פשוטה לתחזוקה ויש לי עליה מקורות רבים ואפילו אנשים שמוכנים לתרום מזמנם ובידע מעשי.
שוב, תודה לכולכם. מקווה שלמפגש אני בכל זאת אגיע עם צ'רוקי. למרות כל הלבטים (זה רמז שתנסו לשכנע אותי בכל זאת שאם אני הולך על סופה כשאני יכול לקנות צ'רוקי-אני אדיוט!!! :-D )
אני לא אגיד שאתה אידיוט, אבל די ברור לי שאם אתה שוקל סופה מול שירוקי, אז נכון לך לקנות שירוקי.
מי שקונה סופה, חייב לאהוב את האופי הספרטני שלה, אחרת החיבור ביניהם הוא זמני. באחריות.
קודם כל- בלי גזענות. הצרפתים תכננו את המתלים של הצ'רוקי (לא באמת חשבתם שהחבר'ה בג'יפ הצליחו לעשות את זה בלי עזרה מאירופה, נכון? ), אז מה זה מערכת הזרקה?
זה גם לא כל כך נורא, כי המערכת די דומה למערכת של הסופה. במקרה הכי גרוע מוציאים כמה אלפי שקלים ומחליפים את המערכת- אבל זה באמת במקרה הכי גרוע. חוץ מזה המנוע אותו מנוע.
הנה הספר של מערכת ההזרקה:
http://www.pirate4x4.com/tech/billav...ion_manual.pdf
גיר מפירוק לא תמצא. תשמור על זה שיש, ולא תצורך- קירור טוב לשמן טוב הוא המפתח- תשמור על השמן גיר קר, תחליף אותו ואת המסננים בזמן- ואין לך שום סיבה לדאגה.
פרט לזה, מלאי החלפים דומה מאוד לזה של סופה- במיוחד לאור העובדה שהסרן האחורי הוא 44 שנפוץ יותר מ35.
ציטוט:
אני חייב להודות שהצ'רוק'י הנ"ל עשה לי את זה
אז תתחדש...
אסף.
תאמת, עשית גם לי חשק...
או כמו שאסף כתב, תתחדש.
עירא
אתה יודע מה ההבדל?
אם תרכוש סופה, אתה תאכל את הלב יום יום על זה שהיה לך צ'רוקי ביד ופיספסת.... ואפילו אם תתחרט ותרצה אחד כזה בעתיד לא תמצא בקלות.
לעומת זאת אם תתחרט ותרצה למכור את הצ'רוקי זה יהיה בקלות, וגם מבחר הסופות גדול אין בעיה למצוא סופה טובה.
מעבר לזה... סופה זה לא צ'רוקי. צ'רוקי יותר טוב, אין מה לעשות, גם במרכב, חלודות, גם במערכת החשמל, הגיר האוטו' הרבה!! יותר טוב.
לדעתי ההוצ' השוטפות בתיקוני הסופה לא יהיו פחותות מאלו של הצ'רוקי.
תתחדש :-)
ההבדל הוא שסופה זה פח זבל פרמיטיבי וחלוד שהיתרונות שלו הם שהוא פתוח ושניתן לשטוף אותו מבפנים עם צינור גינה. אם יקרסו לך כל מערכות החשמל בצ'רוקי, יחרב הריפוד ויפלו החלונות תקבל סופה.
אם ילך הגיר האוטומאטי תוכל לקנות גיר ידני של סופה ולשתול במקום. כל חלק שתרצה ואין בארץ תוכל להזמין בחו"ל ולקבל עם שליח בתוך שבוע.
לגבי זמינות חלקים...
כל חלקי המנוע/העברת כח/פלסטיק זמינים בחו"ל ורובם יחסית זולים ליבוא.
הבעיה מתחילה כשחו"ח נשבר חלון/דפיקה בכנף - כאן יש יתרון לסופה.
(חלקי הפח והזכוכית שונים מהמודלים שהגיעו לארץ ביבוא סדיר)
גם אם יש בעיה שמשביתה את הרכב, אתה עלול למצוא את עצמך ממתין לחלק חליפי מחו"ל.
שלא יובן לא נכון,
אני הייתי קונה את הרכב, אבל צריך לראות את כל התמונה, היבוא אפשרי, לא תמיד הכי נח.
סער.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי חנן-ג'יפולוג
אני לא אגיד שאתה אידיוט, אבל די ברור לי שאם אתה שוקל סופה מול שירוקי, אז נכון לך לקנות שירוקי.
מי שקונה סופה, חייב לאהוב את האופי הספרטני שלה, אחרת החיבור ביניהם הוא זמני. באחריות.
אני לא חושב שהשיקול הוא סופה מול שירוקי. בגדול כן. אבל הקריטריון הראשון לרכב זה שהשירוקי הזה כמו שהוא (מוגבה 3" בערך ונעול אחורה) יהיה בעל אותן יכולות עבירות של סופה מקבילה. ויותר חשוב מכך-שישרוד לפחות טוב כמו הסופה ולא יתפרק (בינתיים נראה שהוא עושה את זה הרבה- אבל הרבה יותר טוב מהסופה). יש לי נטייה להעדיף שלדת סולם. אולי זה לא מוצדק-אבל אני חושב שברכב שבנוי לעבירות בינונית + זה עדיף. מקווה שהוא לא יתפרק לי :lol:
ציטוט:
נכתב במקור על ידי אסף
קודם כל- בלי גזענות. הצרפתים תכננו את המתלים של הצ'רוקי (לא באמת חשבתם שהחבר'ה בג'יפ הצליחו לעשות את זה בלי עזרה מאירופה, נכון? ), אז מה זה מערכת הזרקה?
זה גם לא כל כך נורא, כי המערכת די דומה למערכת של הסופה. במקרה הכי גרוע מוציאים כמה אלפי שקלים ומחליפים את המערכת- אבל זה באמת במקרה הכי גרוע. חוץ מזה המנוע אותו מנוע.
הנה הספר של מערכת ההזרקה:
http://www.pirate4x4.com/tech/billa...tion_manual.pdf
גיר מפירוק לא תמצא. תשמור על זה שיש, ולא תצורך- קירור טוב לשמן טוב הוא המפתח- תשמור על השמן גיר קר, תחליף אותו ואת המסננים בזמן- ואין לך שום סיבה לדאגה.
פרט לזה, מלאי החלפים דומה מאוד לזה של סופה- במיוחד לאור העובדה שהסרן האחורי הוא 44 שנפוץ יותר מ35.
צטט:
אני חייב להודות שהצ'רוק'י הנ"ל עשה לי את זה
אז תתחדש...
אסף.
אסף,
המערכת דומה באופן הפעולה שלה. כך שאפשר לומר שהבנה בסיסית של המערכת יש. אבל החיישנים/ המחשב/ המזרקים ושאר הרכיבים שונים (אולי אפשר לשלב בניהם וכשהולכים מזרקים פשוט לדחוף של סופה-אין לי מושג....אני מניח שעם החיישנים זה לא יעבוד).
אגב-לגבי מערכת הקירור: הרדיאטור חדש ויש עוד שני מאוררים נוספים שמופעלים אוטומטית לפי הטרמוסטט (לא יודע עם שמו קירור נוסף לגיר-יבדק)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי GRAND
.אתה יודע מה ההבדל?
אם תרכוש סופה, אתה תאכל את הלב יום יום על זה שהיה לך צ'רוקי ביד ופיספסת.... ואפילו אם תתחרט ותרצה אחד כזה בעתיד לא תמצא בקלות.
לעומת זאת אם תתחרט ותרצה למכור את הצ'רוקי זה יהיה בקלות, וגם מבחר הסופות גדול אין בעיה למצוא סופה טובה.
מעבר לזה... סופה זה לא צ'רוקי. צ'רוקי יותר טוב, אין מה לעשות, גם במרכב, חלודות, גם במערכת החשמל, הגיר האוטו' הרבה!! יותר טוב.
לדעתי ההוצ' השוטפות בתיקוני הסופה לא יהיו פחותות מאלו של הצ'רוקי.
תתחדש
יש בזה משהו...הרכב בהחלט נדיר, ומחירו בהתאם. אולי בגלל זה יותר קל לקפוץ למים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי GRAND
לגבי זמינות חלקים...
כל חלקי המנוע/העברת כח/פלסטיק זמינים בחו"ל ורובם יחסית זולים ליבוא.
הבעיה מתחילה כשחו"ח נשבר חלון/דפיקה בכנף - כאן יש יתרון לסופה.
(חלקי הפח והזכוכית שונים מהמודלים שהגיעו לארץ ביבוא סדיר)
גם אם יש בעיה שמשביתה את הרכב, אתה עלול למצוא את עצמך ממתין לחלק חליפי מחו"ל.
שלא יובן לא נכון,
אני הייתי קונה את הרכב, אבל צריך לראות את כל התמונה, היבוא אפשרי, לא תמיד הכי נח.
סער.
אין לי בעיה אם להמתין לחלקים. הרכב משמש כרכב שני וספק אם יונע יותר מפעמיים בשבוע (וגם זה לנסיעות קצרות בעיר). עשיתי בדיקה קלה ב EBAY. לא נראה לי שיש מה לדאוג. מלאי החלפים אדיר והמחירים זולים מאוד. קצת מבאס להתעסק אם זה במידת הצורך-אבל נראה לי שווה את הטרחה.
ניר-הרכב 89. הוא לא נראה חדש אמנם, אבל החלודות מינמליות (צבע מקורי) ואני לא מגזים. ממש תעודת מופת לתעשיית הרכב האמריקאית. אפילו הכסאות החשמליים עובדים (טפו טפו טפו).
אגב, לגבי המנוע-אכן מנוע AMC I6 מהדור השני עם 177 כ"ס. מערכת ניהול מנוע של RENIX. הבלוק של סופה. מישהו יודע איך מושכים תקלות מהמחשב? אתם מוזמנים לשפוך עוד אור על המערכת הנ"ל (RENIX) (אלי?)
תודה, עמרי
עמרי, הכל לגבי המערכת כתוב בספר שצירפתי את הלינק אליו. יש מצב לעשות מיש-מש של חלקים- לא תדע עד שלא תנסה, על פניו מזרקים, לדוגמה, לא תהיה לך בעיה להחליף למשהו נפוץ (של קרייזלר או של פורד, שניהם נפוצים בסופות), כנ"ל לגבי חלק מהחיישנים (טמפרטורה לדוגמה). יכול מאוד להיות שהחלפת המצערת למצערת של סופה תביא אותך לכמה כוחות סוס יותר, וכמובן תהפוך את חיישן מצב המצערת ומנוע הצעדים- לסטנדרטיים. שוב- אלו דברים שצריך לבדוק. לנסות. לא משהו שהייתי בגללו מוותר- בעיקר לאור זה שיש באמריקה חלקים להשיג בלי בעיה.
אסף.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי asafk
לא משהו שהייתי בגללו מוותר- בעיקר לאור זה שיש באמריקה חלקים להשיג בלי בעיה.
אסף.
אני ממש לא מוותר-נכון לעכשיו אני הולך על זה (מישהו אמר לי פעם שרכב שטח קונים לפי הקארמה שיש לך איתו ;) ועם הרכב הזה יש לי...)
אגב-אם אתה צריך טרמפ למפגש יש לך מקום של כבוד :-D
תודה לכולם, אמשיך לעדכן בהמשך השבוע
עמרי
לפי מיטב ידיעתי, בשנתון הזה, משיכת תקלות אמורה להיות כמו בסופה - פתיחה וסגירה של הסוויץ 5 פעמים ואז ספירת הבהובים.
(פירוט קיים בפורום סופה)
סער.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי asafk
יש מצב לעשות מיש-מש של חלקים- לא תדע עד שלא תנסה, על פניו מזרקים, לדוגמה, לא תהיה לך בעיה להחליף למשהו נפוץ (של קרייזלר או של פורד, שניהם נפוצים בסופות), כנ"ל לגבי חלק מהחיישנים (טמפרטורה לדוגמה). לי בעיה.
אסף.
אסף, אני לא בטוח לגבי ערבוב החלקים, אולי המזרקים יתאימו, חיישן הטמפ', אי אפשר לדעת... אם כבר משנים, אז לטעמי את כל המע' כמיקשה אחת.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי asafk
יכול מאוד להיות שהחלפת המצערת למצערת של סופה תביא אותך לכמה כוחות סוס יותר, וכמובן תהפוך את חיישן מצב המצערת ומנוע הצעדים- לסטנדרטיים. שוב- אלו דברים שצריך לבדוק. לנסות. לא משהו שהייתי בגללו מוותר- בעיקר לאור זה שיש באמריקה חלקים להשיג ב
לא יעבוד, קודם כל הסעפות שונות (ובכלל יש גם סעפות של 4.0L וחלק טוענים שהסעפות של 99 מוסיפות לכשעצמן עוד כמה סוסים), שנית הרווח בהספק מושג בעיקר ממבנה ראש המנוע עצמו ששונה.
מבנה המעברים עצמם בראש המנוע וגודל השסתומים.
בכל מקרה, עמרי אני אביע את דעתי. אני לא חושב שאתה צריך לשלול את הרכב הזה.
אם מראש אתה מתכנן על רכב סגור, אז לפי דעתי לך על זה, רק אל תשכח שתמיד יש תיאבון לעוד ועוד (מבחינת עבירות).
לגבי קודי התקלות. הנה קישור נחמד שיענה לך על הרבה שאלות:
http://www.lunghd.com/Tech_Articles/...iagnostics.htm
לגבי המזרקים עצמם- אחרים של MOPAR או מספר 19 של פורד יתאימו- כי המידות זהות. בית מצערת- ברור שצריך להחליף עם הסעפת, והספק הגדול הוא לגבי התאמה של חיישן מצב מצערת ומנוע צעדים אחד לאחד מבחינה חשמלית- אולי יהיה צריך "רמאות" קטנה בעזרת נגדים- לא יודע. אפשר לקחת את הרעיון עוד צעד אחד קדימה ולהחליף את כל הראש. לגבי החישן טמפרטורה- הוא דוגמה למשהו שאפשר לתקוע בכל מיני מקומות במנוע, בלי קשר למקורי.
ועדיין- למרות שיש הרבה נעלמים (ויש), זה לא צריך להפחיד או להטריד, כי כל עוד הכל תקין- אין מה להתעסק עם זה. לאט לאט... כשיהיו בעיות- יכול להיות שיהיה צורך לאלתר פתרונות בגלל המערכת ה"מוזרה". משהו לקחת בחשבון, לא יותר מזה.
אסף.
הרכב במקרה לבן עם כסאות עור?
לא LAREDO הרכב כסוף ודומה לזה שהיה לך
עמרי יש לך טעות אחת ומאוד חמורה.
יצא לי לטייל עם הרכב הנ"ל
רמת העבירות שלו היא לא של סופה נעולה
אלה ברמה של סופה נעולה כפול 2 +צמיגי 33 ואף יותר מזה.
ברמת העיקרון העבירות של צירוקי לא נעול אלה רק מוגבה + ניתוק סטביליזר קידמי היא מעל של סופה
נעולה X1.
אלי-תודה על הקישור. קראתי דיי הרבה על המנוע (לילה לבן :shock: ). בגדול הוא ממש דומה ל I6 החדש יותר שמופיע בסופות. אין ממש מה לדאוג מהמנוע עצמו אני חושב.
אסף נכון לעכשיו הכל תקין לפי דעתי-המנוע עובד עגול ויפה, סוחב לא רע, אין עשן/אדים בכלל מפתח מדיד שמן כאשר הרכב חם, טורים יציבים-על פניו נראה תקין. לפני הקנייה אני אקח את הרכב לבדיקה באזור ראש פינה/ קרית שמונה/ צפת על מנת לוודא ולדלות כמה שיותר מידע על המנוע והשלדה.
(אם אתם מכירים שם מוסך סביר+ אנא כתבו. מוסך גבע קצת רחוק לי (יותר נכון לבעלים, אני מצידי לבוא לבדוק אותו בת"א).
ציטוט:
נכתב במקור על ידי tsvikac
לא LAREDO הרכב כסוף ודומה לזה שהיה לך
עמרי יש לך טעות אחת ומאוד חמורה.
יצא לי לטייל עם הרכב הנ"ל
רמת העבירות שלו היא לא של סופה נעולה
אלה ברמה של סופה נעולה כפול 2 +צמיגי 33 ואף יותר מזה.
ברמת העיקרון העבירות של צירוקי לא נעול אלה רק מוגבה + ניתוק סטביליזר קידמי היא מעל של סופה
נעולה X1.
צביקה, מצטער-אני לא קונה את זה. לא בגלל שזה סופה וזה שירוקי (אני בהחלט מאמין שניתן להביא אותו לרמה גבוהה מאוד לפחות כמו הסופה) אלא בגלל שיש נתונים פיזקליים (וכאן הם משחקים לטובת הסופה נעולה אחורה קדימה על 33', אה-ובסיס הגלגלים שלה ארוך במעט).
מה שכן-רמת החיים בקוקפיט הרבה הרבה יותר גדולה, וההשקעה ברכב הנ"ל עצומה. לא נשאר לי לעשות הרבה על מנת להביא אותו לרמת עבירות של סופת טיולים טובה, ויחד עם איכות החיים לעומת סופה-זה יוצא משתלם לטעמי.
חג שמח ושנה טובה, עמרי
עם זה הצירוקי שהיה שיך לליאור הוא היה מטופל במוסך קריזלר בקרית שמונה .
דבר עם ליאור
עומרי
באופן אמוציונאלי על פני השטח אתה צודק
אבל חכה שתסע על צ'ירוקי בשטח אולי אז תשתנה דעתך
אב לזה לא הפורום לפתוח דיון היפוטתי
לידיעה כללית
לי היו 3 סופות משופרות בצורה זו או אחרת , גראנד 93 לרדו ,דיסקו ו- 2 צ'ירוקי
יש לי צ'רוקי 97
הכלי נהדר
ללא בעיות ותקלות למעט צינורות (מקוריים מ-97 שגמרו חייהם השנה!!)
תחזוקה מונעת וכמעט שזהו
עבירות שיגעון כמו שצביקה כתב
נוחות שיגעון
אשתי מתמוגגת ותמיד באה לטיולים בחפץ לב
אני זורח וקורן מאושר
תצרוכת הדלק כמו סופה
לא רואה בכלל מישור לתחרות בין הרכבים.
ראיתי שהחור מתעניין בשנת 89
אז רק בשביל להעשיר את המגוון :הנה שנת 91 - מס מודעה ב"יד 2" : 989350
הבחור מהקריות :
טלפון: 052-2625919