טוב לשמוע שכבר עשו את זה...
אפשר לממש את זה גם בזרוע חצי עוקבת.
ולגבי המשקל לפחות כך הוא מתחלק לאורך כל הזרוע ולא מרוכז בקצה.
Printable View
טוב לשמוע שכבר עשו את זה...
אפשר לממש את זה גם בזרוע חצי עוקבת.
ולגבי המשקל לפחות כך הוא מתחלק לאורך כל הזרוע ולא מרוכז בקצה.
תרשו לי לא להתייחס לשטויות שאלון רשם(המחיר בן השאר), ולעבור הלאה.
יניב אני עדיין חושב שיש שרבה יתרונות בתכנון שלך. ובאמת תסלחו לי על הגרפיקה, מה דעתך אם אתה לא רוצה להסתבך עם חומרים שונים, לשנות קצת את צורת הקורה האלכסונית כך שתמשיך לכיוון קצה הזרוע (עם התחשבות במרווח הגחון) ותעבור מתחת לציריה (בזוית שלא תפריע לה) כך תוכל להפחית מעובי דופן התיבה - נגיד 3מ"מ במקום 5מ"מ.
אדם.
טוב קצת השגות לגבי ההצעות שהוצעו פה.
הציריות הסטנדטיות מגיעות לזווית של 18 מעלות,ציריות של פורשה 930 שהם כנראה המוצר הסטנדרטי המוצלך ביותר שניתן להשיג מגיעות ל 22 מעלות, בפועל השיפור בגובה הוא של 5 ס"מ קצת מגוכך בהיתחשב בעובדה שמחיר צירייה כזאת קומפלט בחו"ל נע בסביבות ה 180$ לא כולל מיסים משלוח וכיו"ב.
לגבי שינוי "הטרנספר" לדגם הגיר הספציפי אשמח לקישור היות ויש הרבה מוצרי שיפור אבל בד"כ לדגמים ישנים יותר.
בכל מקרה מצורף בזאת סירטוט של גיר עם מכלולים סטנדרטים , ניתן לראות שבמצב מקסימלי של הציריה כלפי מטה מרכז הגלגל מקביל לתחתית הגיר פחות או יותר מה שאומר בפועל שמרווח הגחון יקבע ביחוד ע"י רדיוס הגלגל, מה שיוצר צורך בגלגל בקוטר 100 ס"מ למרווח המתוכנן שגם אם ימצא יחייב הפחתה ניכרת, כמובן ניתן להיתפשר על הגובה או ליצור תיכנון שיצור מרווח לפחות ברוב שטח הגוף עם התפשרות על החלק האחורי באיזור הגיר.
טיטניום הוא חומר שלא ניתן לריתוך (או לפחות לא בתנאים שאני עובד בהם אם בכלל) ולכן הוא לא עומד על הפרקמבלי להתיחס סוגיית המחיר העלומה ואיפה בכלל ניתן להשיג אותו ועוד בכמות של שאריות.
הרעיון של החיזוק התחתון נראה נכון אם כי בפועל רוב האיזור התחתון תפוס ע"י בית המייסב וגם יש פגיעה מסויימת במרווח הגחון.
http://img75.imageshack.us/img75/662...earaxlekr7.jpg
למה מרווח גחון של 500 מ"מ הוא הדרישה הקובעת בתכנון הזה?
מנסיון עם בניות קודמות זה פחות או יותר מה שיתן שילוב של עבירות גבוהה מבלי ליצור מרכז כובד מוגזם.
מעטים מאד הרכבים, המהירים או האיטיים, שיש להם מרווח גחון כל כך גדול. תבדוק את המספרים שלך שוב.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי eilatmar
למה זה בעייתי ביציאה מסיבוב- תחשוב על ההתנהגות של הרכב כולו בסיבוב- הוא מגלגל החוצה. הזרוע הפנימית נפתחת, והחיצונית נסגרת. ביציאה מסיבוב אתה נותן גז, מה שמתבצא בזה שהגלגלים מסתובבים קדימה, דוחפים לפנים את מה שמחובר אליהם. במתלה כמו של תומקאר, לדוגמה, הזרוע הפנימית נמצאת במצב פתוח, ובזווית די גדולה יחסית לקרקע, משהו כזה: \ (הרכב מתקדם לשם -> ). הגלגל, ששואף להתקדם קדימה, יפעיל על הזרוע כוח בכיוון בו היא נמצאת- למעלה וקדימה. הזרוע, מצידה, תדחוף את השלדה לאן שקל לה יותר- וכיוון שרוב המשקל נמצא בצד החיצוני, לזרוע יותר קל לדחוץ אץ השלדה למעלה ולהתקפל, מאשר לדחוף את השלדה קדימה. התוצאה היא שבמקום שארכב יתיישב לתוך הסיבוב, זווית הגלגול שלו גדלה- וזה גורם להתנהגות איומה שמוכרת לכל מי שמשתמש בתצורת המתלים הזו, עם מהלך גדול. במאמר מוסגר אני חייב לומר שגם כלי רכב עם סרן חי ומתלה ארבעה חיבורים שמוגבהים הרבה מאוד, ולכן זרוע המתלה התחתונה שלהם בזווית גדולה יחסית לקרקע במצב עמידה, סובלים מאותה תופעה.
אסף.