חוזר: בעיות חשמל:אין איתותים ואין אורות דרך.
בין הידית למפסק מעביר תנועה מכני - מוט דחיף ממתכת.
אין קשר בין תקינות הידית לתקינות מנגנון האיתות, או לתקינות מנגנון הוישרים, הידית עצמה היא חלק מכני שמתפרק בקלות.
בתוך בית ההגה יש שני מנגנונים, מנגנון האיתות, ומנגנון הוישרים, והם מנגנונים חשמליים נפרדים.
מנגנון החלפת האורות לא יושב בתוך בית ההגה מתחת להגה, וכדי להגיע אליו, בניגוד לשניים האחרים, אין צורך להסיר הגה.
כאמור, מוט דחיף באורך של כ-20 ס"מ, הנמצא בתוך כיסוי הפלסטיק של בית הגה, מעביר באופן מכני את תנועת הידית אל מפסק האורות.
כשתראה את מפסק האורות תבין לבד שניתן לבדוק את תקינותו בהחלפת מצבים על ידי לחיצת מברג אליו.
הכיוון הוא על ידי שחרור הברגים שתופסים אותו אל עמוד ההגה, והזזתו כך שמוט הדחיף יקבל את מלוא המהלך הדרוש לו להפעלת המפסק. כן, כל שינוי מצב במפסק נשמע "קליק".
ציטוט:
נכתב במקור על ידי ybar
יש לציין שאצלי יש ידית הכוללת בקרת שיוט+ווינקרים+מצביי מגבים והכל עובד מצויין רק הקטע שציינתי עם האורות דרך והמשיכה של הידית כדיי לקבל אורות גבוהים לא עובד אז הבעיה היא לא בידית עצמה בוודאות?
אגב, במקרה שלך, YBAR, תבדוק שהזזת הידית מזיזה את מוט הדחיף.
אם הוא זז, הבעייה במפסק, או בחוטים אחריו.
אם הוא לא זז, ולא פירקת את ההגה לאחרונה, כנראה שנשבר לך חלק הפלסטיק שמעביר את התנועה מהידית אל מוט הדחיף.
זה שונה אצל חגי, כי אצלו, לטענתו, האור הגבוה עובד (כלומר מוט הדחיף עובד), רק לא נתפס.
לא הבנת נכון אצלי המקרה בדיוק כמו אצל חגי, אין לי בכלל אורות דרך נמוכים אבל אורות גבוהים יש לי רק ע"י משיכת הידית אחורה והחזקתה כלומר לא נישמע ה"קליק" והאורות לא נתפסים
המוט דחיף שציינת שמקשר בין הידית עצמה למפסק הפלסטיק עובד וזז כאשר אני מושך את הידית אבל פשוט לא נשמע "קליק" לאחר כל משיכת שינוי מצב בין אורות נמוכים לאורות גבוהים
אז לפי ההסבר שלך אצלי כנראה הבעיה היא בכיוון מרחק המפסק מהידית כלומר כנראה שבעת משיכת הידית המוט מקשר לא עושה את מלוא הדרך עד לשמיעת ה"קליק" המציין את החלפת המצב באורות האם הבנתי נכון?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי ybar
אז לפי ההסבר שלך אצלי כנראה הבעיה היא בכיוון מרחק המפסק מהידית כלומר כנראה שבעת משיכת הידית המוט מקשר לא עושה את מלוא הדרך עד לשמיעת ה"קליק" המציין את החלפת המצב באורות האם הבנתי נכון?
לגבי "תפיסת" האור הגבוה - כן.
אם מישהו מכם, חגי או YBAR, ינסה באמת לפתור את הבעייה, ולא רק בכתיבה באינטרנט, יתכן שתדווחו שהמנורות עצמן באור הדרך תקינות או לא, שחיברתם מנורת ביקורת למפסק והיא עובדת בשני המצבים או לא, שהמפסק עצמו מחליף מצבים בעזרת לחיצה של מברג או לא, וכן הלאה.
הייתכן?
חגי,
משוך את מתג הפעלת האורות, המתג בעל שני המצבים, ובדוק ע"י מנורת ביקורת שיש (+) בחוט של האור. בחוט הירוק מגיע (+) קבוע. בעל הפעלת המתג במצב אורות דרך, תריך להיות (+) בחוט החום.
במידה ואין + בירוק, אזי שרוף הפיוז. מספר 6.
במידה ואיון + בחום, אזי נשרף המתג.
במידה ויש + בחוט החום לאחר הדלקת המתג, אזי הבעיה היא ביחידת מחיף האורת.
בברכה,
קיד.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי קיד
חגי,
משוך את מתג הפעלת האורות, המתג בעל שני המצבים, ובדוק ע"י מנורת ביקורת שיש (+) בחוט של האור. בחוט הירוק מגיע (+) קבוע. בעל הפעלת המתג במצב אורות דרך, תריך להיות (+) בחוט החום.
במידה ואין + בירוק, אזי שרוף הפיוז. מספר 6.
במידה ואיון + בחום, אזי נשרף המתג.
במידה ויש + בחוט החום לאחר הדלקת המתג, אזי הבעיה היא ביחידת מחיף האורת.
בברכה,
קיד.
תודה רבה ,קיד.
הבעיה אכן במפסק האורות (אני לא מבין כלום בחשמל רכב לצערי) .
ביום שלישי אני אקנה מפסק חדש ואפילו אוסיף ממסר .
צום קל.
חגי.
שמיל/ קיד,
"האירו" את עיני. בעיה דומה:
1.אין אורות חניה (אור נמוך) אלא רק אור דרך (אור גבוה). המתג הוא עם שלושה מצבים (נראה לי כמו בכל סופה...כבוי, אור נמוך, אור גבוה)
2.כאשר המתג על אור דרך, נורת האיתות שמאלה דולקת (לא מהבהבת, אלא דולקת קבוע).
:confused:
עמרי
שכחתי לציין-האיתותים ואורות הברקס עובדים כראוי...
עמרי
נשמע שיש לך בעיית מינוס.
אתה יכול להתחיל מלבדוק של החיבור הקטן ליד הפנס השמאלי.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי חימושניק
נשמע שיש לך בעיית מינוס.
אתה יכול להתחיל מלבדוק של החיבור הקטן ליד הפנס השמאלי.
על פניו נראה תקין (אתה מתכוון בתוך תא המנוע בחיבור לאור דרך?)
איך אני בודק את המינוס?
תודה, עמרי
ציטוט:
נכתב במקור על ידי עמרי2
על פניו נראה תקין (אתה מתכוון בתוך תא המנוע בחיבור לאור דרך?)
איך אני בודק את המינוס?
תודה, עמרי
צילמתי קצת, על מנת להבין יותר מה הולך:
1.הכפתור הכחול התחתון זה מתג האורות, בעל שלושה מצבים.
http://img207.imageshack.us/img207/2200/img0040av5.jpg
2. שמיל-האם זה המוט הדחיף שדיברת עליו? יכול להיות שהוא קשור גם לבעיה שלי? (הצילום מצד הנהג, ותופס את החלק שאחרי גלגל ההגה וידית האיתות)
http://img207.imageshack.us/img207/9201/1sh5.jpg
3. אלכס, אתה מדבר על החוט השחור (יותר נכון בצבע אבק) המתחבר לבודי משמאל לפנס?
איך אני בודק אותו (כן-אני יודע שזה טריוויאלי, מצטער ;-) )?
http://img207.imageshack.us/img207/5091/img0050yl0.jpg
תודה, עמרי
הכוונה אינה למינוס של הנורה עצמה, שכן הוא משותף גם לאור המעבר ("אור נמוך") ולאור הדרך ("אור גבוה"). אתה טוען שהאור הגבוה עובד, מכאן שהמינוס של הנורה תקין.
המינוס שהתכוונתי אליו נמצא ליד הפנס השמאלי, והוא מוברג לגריל עם בורג קודח.
בדיקה לטיבו של מינוס:
יש לבדוק רציפות או התנגדות מהנקודה החשודה ל"מינוס איכותי ברכב", כלומר בלוק המנוע, קוטב המינוס של המצבר וכו'.
אם אתה בודק רציפות אתה אמור לקבל קריאה של מפל מתח לא יותר גבוה מ 0.1 וולט.
אם אתה בודק התנגדות, התוצאה צריכה להיות כמה שיותר קרובה ל-0 אוהם, ולא יותר גבוהה מ-5 אוהם בכל מקרה. שים לב שהתנגדות של 5 אוהם כבר נחשבת למינוס לא טוב.
כן, אני מתכוון לחוט השחור.
אם אתה רוצה להשתעשע, נתק אותו ונסה להדליק אורות.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי חימושניק
כן, אני מתכוון לחוט השחור.
אם אתה רוצה להשתעשע, נתק אותו ונסה להדליק אורות.
רגע, התבלבלתי, אבל החוט השחור הזה-הוא לא המינוס של הנורה? הוא לא משותף גם לאור הגבוה וגם לנמוך?
מה אמור לקרות אם אני מנתק אותו (אני שואל באמת :? )?
ואיך בכלל הוא קשור לנורה הירוקה של האיתות?!?!?!
ככה זה כשלומדים חשמל בהתכתבות...
עמרי
המינוס המשותף לאור הנמוך ולאור הגבוה הוא דווקא החוט האדום שבבית המנורה. למה אדום? כי ככה החליטו הסינים שחיווטו את בית המנורה התחליפי שמותקן אצלך.
אם אתה מנתק את המינוס השחור, מה שיקרה זה שברגע שתנסה להדליק אורות, פנסי האיתות ידלקו חלש, והמגבים יתחילו לעבוד מעצמם.
אם כבר מדברים על אורות .....
בנסיעה האחרונה שלי (בכביש) בלילב כאשר אורות הדרך דולקים
היבהבתי (אור גבוה ואח"כ נמוך) ובאותו רגע האורות של האוטו (הראשיים) נכבים ונידלקים
ושוב חוזרים על עצמם עד שאני מכבה את האורות ל5 שניות ואז מדליק והכל חוזר להיות תקין
אולי תאירו את עניי מה קורה שם ???????
תודה
ציטוט:
נכתב במקור על ידי shmil
בין הידית למפסק מעביר תנועה מכני - מוט דחיף ממתכת.
אין קשר בין תקינות הידית לתקינות מנגנון האיתות, או לתקינות מנגנון הוישרים, הידית עצמה היא חלק מכני שמתפרק בקלות.
בתוך בית ההגה יש שני מנגנונים, מנגנון האיתות, ומנגנון הוישרים, והם מנגנונים חשמליים נפרדים.
מנגנון החלפת האורות לא יושב בתוך בית ההגה מתחת להגה, וכדי להגיע אליו, בניגוד לשניים האחרים, אין צורך להסיר הגה.
כאמור, מוט דחיף באורך של כ-20 ס"מ, הנמצא בתוך כיסוי הפלסטיק של בית הגה, מעביר באופן מכני את תנועת הידית אל מפסק האורות.
כשתראה את מפסק האורות תבין לבד שניתן לבדוק את תקינותו בהחלפת מצבים על ידי לחיצת מברג אליו.
הכיוון הוא על ידי שחרור הברגים שתופסים אותו אל עמוד ההגה, והזזתו כך שמוט הדחיף יקבל את מלוא המהלך הדרוש לו להפעלת המפסק. כן, כל שינוי מצב במפסק נשמע "קליק".
מצורפת תמונה של מנגנון החלפת האורות שנמצאת אצלי ברכב, ולאחר בדיקה אכן בהזזת הידית המוט דחיף ממתכת כן זז ומושך את מפסק האורות שרואים בתמונה אך לא נשמע "הקליק" בכל שינויי מצב והאורות לא מתחלפים בין הנמוכים לגבוהים,להזכירכם אורות גבוהים יש לי ונמוכים אין בכלל,אז מה למעשה זה אומר שהמפסק החלפת האורות לא תקין והידית עצמה תקינה?
הנה התמונה של המפסק החלפת האורות שנמצא מתחת להגה ומופעל ע"י משיכת הידית ובינהם ישנו המוט מתכת שפועל בצורה מכנית
את התמונה לא רואים, אבל מתיאורך עולה שאכן מחליף האורות לא תקין.
נסה לפרק אותו ממקומו כשהחוטים עדיין מחוברים ולהחליף את האורות ישר מהמתג. אם לא הולך, החלף את המתג.
הנה התמונה של המפסק החלפת האורות שנמצא ברכבי http://cgi.ebay.com/ebaymotors/1991-...ayphotohosting
אם שאר האופציות שישנם בידית כמו בקרת שיוט/איתות/מגבים עובדים מצויין אז אפשר לשלול בוודאות את האופציה שהידית עצמה תקולה ולהתמקד במפסק החלפת האורות שנמצא בתחת להגה ?
אכן כך הדבר. החלפת האורות אינה קשורה לשאר פעולות הידית.
אגב, אל תקנה את המתג מחו"ל. ניתן להשיג כזה בארץ במחיר נמוך יותר.