חוזר: רשימת ציוד לא טכני לטיול שטח
אני אנסה לקחת את הדיון לכיוון רציני.
אני לוקח לי ולשני הילדים ( בן שנתיים ובת שלוש ) ליומיים טיול ככה:
ביגוד - מערכת בגדים אחת על הילד ועוד אחת ארוכה וקצרה לכל אחד מהם. כמה חיתולים לילד ( נגיד 10 ) וחבילת מגבונים שיש ממילא באוטו תמיד.
לי עוד חולצת T ועוד תחתונים
מגבת אחת
לפעמים סוודר (אם קר בלילה )
ציוד - ציידנית, תיק ים עם כמה כלים חד"פ מחבת סיר קטן וכל מיני כלי עבודת הקודש, כיסאות מתקפלים, אוהל 4 מתקפל, שני שק"שים ושמיכת פיקה. פנס ניאון חירום מוטען
אוכל - כמה במבות/ביסלי/בייגלה להשתיק את הנוער, קרטון ביצים קטן ( 6 בד"כ ), שמן בישול בבקבוק של מים מינרליים קטן, מלח /פלפל 2 מלפפונים / עגבניות / בצל / גזרים, 2/3 סטייקים של הלון לראש, וחבילת 12 קבבים של הלון ( הירוקים - אחח ) שני קנקלים של מים קפואים בתור קירור לצידנית, עוד שישיה בטמפ' החדר, בקבוקים לילדים ומיץ תפוזים בקרטון בצידנית בשבילם. גבינה לבנה ו/או חומוס ו/או פסטרמה וכו' , 2 בקבוקי שוקו קטנים לכל ילד כפול יום.
יש פק"ל קפה שתמיד באוטו.
אני מוסיף 2 חבילות פחם בד"כ
וזהו בגדול אלא אם שכחתי משהו לרגע ...
כל זה היה ניכנס גם בסמוראי.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי ניר ל
בחיי שאני לא מבין את הקטע של הבישול בשטח, אנשים נהיו פלצנים ברמות, מטפונה שמטפונה, פוייקה שמוייקה, נשארים רעבים 5 שעות עד שהחרא הזה קצת מתחמם בתוך האדמה עם הגחלים רק בשביל לגלות בסוף שעוף נשאר עוף !!!
טעות ידידי "המיישר"
המטפונה הינה קינוח...מכינים אותה שמים באדמה ואז מתחילים את הארוחה.
את העוף מוציאים לאחר כמה שעות כששבעים ושתויים כקינוח!
המהדרין מוציאים אותה בבוקר...
שאלה שהרבה זמן הטרידה אותי: איך לוקחים / אורזים ביצים בגיפ ומשאירים אותם שלמות לבוקר שאחרי היום הראשון? תמיד הפחיד אותי לקחת ביצים לטיול שטח ולמצוא שקשוקה אחת גדולה באחד התיקים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי razst
שאלה שהרבה זמן הטרידה אותי: איך לוקחים / אורזים ביצים בגיפ ומשאירים אותם שלמות לבוקר שאחרי היום הראשון? תמיד הפחיד אותי לקחת ביצים לטיול שטח ולמצוא שקשוקה אחת גדולה באחד התיקים.
אני אישית עוטף ביצה ביצה בנייר טואלט (הכי רך שיש) ומחזיר לקרטון הביצים
וסוגר את הקרטון בגומיה שלא יפתח
גיא , תחשוב על כריות אויר ותבין למה נייר טואלט.
יש שלוקחים את זה שלב אחד קדימה ועוטפים בצמר גפן / משלבים צמר גפן בין המכסה לביצים.
אני סתם קונה אותם בחבילות של 12 בקרטון ביצים (צחוק בצד) זה עוד לא נישבר לי ....
אפשר לחתוך את זה לשניים. ואז לוקחים רק 6 בימים לטיול ( מספיק לי בדרך כלל. )
אתמול חזרתי מיומיים בנגב סופה ארוכה+5 נוסעים, טרופר ארוך+5 נוסעים.
אצלי בסופה נכנסים בנוח וללא קירקושים ו/או ביצים שבורות (נשארות בקרטון מהסופר בתוך צידנית קירור)
על הגגון מועמסים הדברים הגדולים ובעלי נפח גדול (אבל לא כבדים):
שולחן גדול מתקפל 110X60
ארגז תחמושת מעץ = כלי מטבח ובישול (כולל גזייה ותבלינים וכו')
מחצלת גדולה
4 כסאות מתקפלים
2 אוהלים
מנגל+פחמים
2 מזרונים זוגיים מתנפחים (באריזה מקורית מחוזקת)
מוט עץ + פרוז'קטור גינה 220V 150W
צ'ימידן גדול עם ציוד אישי מינימלי ליומיים למשפחה 6 נפשות (ילד אחד עבר לטרופר תמורת מקום לצידנית נוספת)
מאחורי המושב האחורי:
ארגז כלי עבודה מושלם ממתכת (אפילו עם מלחם 12V)
2 ארגזי תחמושת ממתכת (5.56) אחד עזרה ראשונה, בשני חומרים שונים+ברגים+חלקי חשמל שונים וכו'.
ג'ריקן מים 20 + מיכל מים 20 עם ברז + שישיה
תיק יד לחילוצים (רצועות, את חפירה מתקפל, גרזן וכו')
צידנית קירור חשמלית גדולה
צידנית רגילה בינונית
ארגז פלסטיק עם "מנות קשות" (שימורים, במבות, כלים ח"פ וכו')
תיק פק"ל קת"ה (קפה+תה)
צידנית מבד עם בקבוקים קפואים וירקות + פיקות
ברווחים ובצמוד לחלונות מרפדים עם השקשי"ם והכריות
מתחת לכסא האחורי - סט בוקסות 1/2, קומפרסור, דרייבשט אחורי + סליפיוק ספייר ועוד שטויות.
הכל גשור לדפנות שלא יזוז.
בתאים של הכנפים האחוריות בסופה - חלקי חילוף שונים, צינורות, צלבים, כלי נהג, שמנים וכו'.
הייליפט קשור למשענת גב באחד הצדדים של הסופה.
בקונסולה בין המושבים מקדימה:
מנורת יד פלורסנט
אפוד זוהר
פיוזים מכל הסוגים בסופה (כולל הגדולים של 60 אמפר)
קופסה מלאה ברקים, אזיקונים, איזוליבנד
ממיר 220V
ועוד שטויות
תיק גב עם מצלמה, משקפת, מצפן מפות פלאפונים, מגדיר צמחים וחרקים וכו' (לא אין GPS, אני מהדור הישן)
על הטמבון מקדימה - ג'ריקן מים 20 + ג'ריקן בנזין 20 וכמובן כננת שבמילא שם..
בטוח שכחתי כמה דברים
לפני טיול אני משקיע לפחות חצי יום הכנות מיכניות ובדיקות מקיפות לסופה.
אני מטייל המון - פעם אחת הייתי צריך מכל התכולה הטכנית - אזיקון + איזוליבנד טפו טפו טפו.
בהיילקס שהיה לי - היו יותר דברים בארגז.
אבל אני כזה שאוהב להיות מוכן לכל - תמיד יש איתי עוד רכב שיוכל לגרור אותי החוצה לכביש.
רק בריאות לכולם וחג שמח
מטייל כל שבוע, בדרך כלל רק הרכב שלנו, כלומר - חסרי אחריות אבל עם 4 טלפונים ניידים ומס' חרום של כל העולם ואישתו, פעם בחודש יוצאים לטיול שכולל שינה ואז לעולם לא לבד, כמובן שלוקח את הדברים האלמנטריים (אוהל++אוכל++) אבל הכי חשוב שהפרטנרים יהיו ידידותיים ומכשירי קשר בין כל הכלים ושלפחות אחד יהיה עם נשק
ביצים בקרטון שבו הן מגיעות, בצידנית רק לדאוג שהדברים לא יכולים לעוף בפנים (כלומר למלא את הצידנית עד הסוף, לצורך העניין בבקבוקי מים קפואים), והביצים לא נשברות.
זה non-issue
אם אני לא טועה ברשימות לא הוזכרה רשת צל ...חיוני לכל עצירה במדבר כשאין מקום מוצל.
ניתן בקלות לקחת מזון בקירור אפילו לשלושה ימים ללא מקרר/ צידנית קירור.
מחלקים את המזון הדורש קירור לשלוש לפי ימי הטיול. את המזון שמיועד לימים השני והשלישי מאחסנים כשהוא עדיין קפוא (בשר ושתייה קלה) בשני ארגזי קלקר, סוגרים ואוטמים עם סלוטייפ ומקפידים לא לפתוח את הארגזים בכלל אלא כל ארגז רק ביום שהוא מיועד לו.
אצלי הופתעתי שחלק המהמזון היה עדיין קפוא ביום השלישי..החוכמה לא לפתוח בכלל..
שלמה
אגב את כל השרשור התחיל אמנון לקראת המפגש. ובכן, טיילנו ביחד יומיים אחרי המפגש, ואין לי מושג אם אמנון ואורי באמת עבדו לפי הרשימה הנ"ל, אבל לדגם אוכל הילדים יודעים :smile:
1. הם עבדו
2. הפטריות פורטבלו היו המתנת פרידה שלי (יחד עם סטייקים, מרגזים ועוד קבבים).
אחרי בדיקת הרשימה בצורה מעשית - בטיול - כל מי שקישקש שהרשימה שלי ארוכה מדיי ולא שפוייה - זה קישקוש!!
אני ואורי עבדנו לפי הרשימה שהרכבתי ממה שחשבתי שיהיה טוב,והוספתי דברים מהרשימה הישנה של חנן.
היו מעט מאוד דברים שלא היו בשימוש מהרשימה, לא זוכר. כל הציוד, על CJ ארוך, היה נוח וקל למציאה, עשה את הטיול נוח ומהנה. ובסוף - גם בטיולים הבאים שלי, הרשימה הזו (המעודכנת שיש לי בword) תתפקד כמו הטיול הזה.
ד"א, מזרון אוויר זוגי זה תענוג.
אז אפשר לקשקש מה שרוצים - אבל היה טעים!!
עומר - הפורטובלו שלך היו מצויינות, בחביתה של צהריים מתחת לעץ - אורי הכין, היה מצויין!
האנטרקוט אדום-אדום שפחדנו שלא יהיו טובים כמו הבשר ביום הראשון - יצא ממש ממש טעים (אורי על הטיבול, אני על המנגל. חוץ מזה קבבים, נקניקיות ושטויות שונות). תודה על מה שהשארת!
וסחטיין על השקשוקה ביום השני!! היה מצויין.
אחרון - לא קשור - הוא עושה קצת יותר מ-8 ק"מ לליטר עם ציוד של החזרה הביתה! (סתם אני מרוצה משיפוץ קרב' שלי :lol:)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי KOOKE
אם אני לא טועה ברשימות לא הוזכרה רשת צל ...חיוני לכל עצירה במדבר כשאין מקום מוצל.
ניתן בקלות לקחת מזון בקירור אפילו לשלושה ימים ללא מקרר/ צידנית קירור.
מחלקים את המזון הדורש קירור לשלוש לפי ימי הטיול. את המזון שמיועד לימים השני והשלישי מאחסנים כשהוא עדיין קפוא (בשר ושתייה קלה) בשני ארגזי קלקר, סוגרים ואוטמים עם סלוטייפ ומקפידים לא לפתוח את הארגזים בכלל אלא כל ארגז רק ביום שהוא מיועד לו.
אצלי הופתעתי שחלק המהמזון היה עדיין קפוא ביום השלישי..החוכמה לא לפתוח בכלל..
שלמה
דווקא יש רשת צל
אמנון
אתה מוזמן לפרסם את הרשימה מחדש בצורה מסודרת ונגיב ספציפית,
פריט נוסף שאני מאוד אוהב - כילה - כמעט כל השנה אני ישן על מזרון מתנפח שמונח על מחצלת מתחת לכילה - לי הרבה יותר נעים לישון מחוץ לאוהל (קירות יש לי בבית...)
באוהל שלי האוהל עצמו בחלקו הגדול רשת דקה, ככה שבלי כיסוי הגשם הוא מצויין לקיץ, מונע את הטל אבל אפשר לראות דרכו שמיים ויש אוורור מצויין. אני לא אוהב את האוהלים הכסופים החד שכבתיים הזולים, חמים מדי בקיץ, קרים מדי בחורף, אטומים לסביבה ולעיתים קרובות לא אטומים לגשם.
אוהל זה כעקרון דבר מיותר אלא אם כן יש רוח חזקה מאוד.
ברוח חזקה מציק לישון ללא משהו שיגן עליך (הפרצוף נשאר חשוף בדרך כלל (-: )
ובקשר ליתושים, אני פשוט יושן במקומות שאין יתושים (ויש הרבה כאלו בנגב).
אשר לשאר הציוד, אני מתנגד לגישה המנמליסטית של ניר.
אוכל גורמה עדיף לאכול בשטח !!!
את ה"על האש" המסורתי כבר ממזמן שכחתי.
להתמלא בבשר סתם כך (וגם אם מדובר על סטיק איכותי) )-:
כנראה שבענינים האלו אני "פלצן"
פויקה עשויה טוב היא מעדן.
ומי שלא אכל לחם שנעשה בפויקה מרובעת, לא יודע לחם טוב מהו...
ומטפונה היא לא קללה.
אז מחכים קצת לאוכל מה קרה ?!
גם כך יש את הזXXX שכל שמשגעים אותך בדבורי גיפים ועבירות.
אז באותו זמן מכנים גם אוכל טוב.
ובלילות החורף הארוכים מה תעשה אם לא אוכל טוב (ומומלץ אחרי זה ס... )
ואלכוהול זה פשוט חובה.
בקבוק בירה טובה תחת עץ שיטה במקום אסטרטגי - חוויה !
ובלילה עם הפויקה בקבוק יין אדום טוב...
ואחרי זה כדי להכניס הכול למקום קצת (או הרבה) וודקה עם רד בול.
ואם ממש רוצים להרגיש מושחטים, סיגר טוב עם איזה גוני וולקר טוב.
וכוס אספרסו בחנית בינים בטיול...
וואלה, אני כבר רוצה להתחיל טיול !!!
אז מי שמסתפק באכילת שניצלים קרים שיבוסם לו.
אני מחפש אוכל גורמה, לא מתביש בזה !!!
את התגובות של ניר אהבתי, פשוט גדול!!!
בעקרון, כל טיול אני לוקח פחות אוכל מאשר בטיול הקודם, ועדיין מגיע עם המון אוכל בחזרה.
זה אומר שאני חי על חשבונם של אחרים, מוני???
כנראה יום אחד אקח רק תיק אחד, נראה מה יהיה...
אביגדור
התעייפתי במהלך השרשור, אז אני רושם ליתר בטחון משהו שנראה שכולם שכחו. סבון!
אני מעדיף לנקות את הידיים, והפנים עם סבון אמיתי ולא עם מגבונים לחים. או בכלל להתרחץ אם בנמצא מים לרחצה.
על כל פנים, גיליתי שמשקל בתוך האוטו בטיול ארוך בדרום עושה טוב לנוחות. אתמול חזרתי מחד יומי ארוך בדרום עם מינימום ציוד. הסבל הפיזי לא שווה את זה.