חוזר: בוסטר בלם דיפנדר - פרטים טכניים [ודיון על הסבת מגבר בלם לCJ ]
ציטוט:
נכתב במקור על ידי חימושניק
להידרו בוסטר יש מערכת גיבוי מבוססת חנקן בלחץ גבוה המתוכננת לאפשר 3 בלימות מלאות, בזמן שהמנוע כבה בפתאומיות. זהו הצילינדר המוזהב הנראה בצידו הימני אל ההידרובוסטר.
כן. נו טוב, אם תמצאו לי הידרובוסטר אחד מפירוק עם צילינדר חנקן מלא/מתפקד, תקבלו פרס....
חוץ מזה - בוא נניח שמצאת והוא תקין לעילא ולעילא, ושיצאת לשטח. במעלה הראשון הרכב נכבה פעם ואולי פעמיים, ונגמר החנקן.
מה אז???
הביתה? :mrgreen: ?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי asafk
זה, אגב, לא נעים בשום מקרה. גם עם הגברה, הבלימה ברוורס בירידה היא איומה.
אסף.
ממתי בסופה יש בלימה ברוורס
עם הידרו בלי הידרו?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי הצפרדע
כן. נו טוב, אם תמצאו לי הידרובוסטר אחד מפירוק עם צילינדר חנקן מלא/מתפקד, תקבלו פרס....
חוץ מזה - בוא נניח שמצאת והוא תקין לעילא ולעילא, ושיצאת לשטח. במעלה הראשון הרכב נכבה פעם ואולי פעמיים, ונגמר החנקן.
מה אז???
הביתה? :mrgreen: ?
ברוך שאלה לא הקנטה
אם הרכב אוטומטי סכנת הכיבוי יורדת בצורה דרסטית,
אנא תקן אותי אם אני טועה
ולכן אם הרכב יש בו סכנת כיבוי מזערית עדיף הידרובוסט מאחר הברקס הרגיל
ברוך אתה יודע יותר טוב מאחרים כי בצמיגי 33 הסופה לא עוצרת בכלל
זה בדיוק הפחד שלי - עליה > זיוות חדות ו\או לחיצת קלאצ' מאוחר מדיי > מנוע נכבה ואין בלימה > הידרדרות אחורה ומכאן הכל אפשרי.
התהפכתי כבר בכזו סיטואציה עם הCJ, הידרדרתי אחורה אחרי שהמנוע נכבה ולא יכולתי לבלום...
המצב הזה השאיר אותי בטראומת התהתפכות מאז (מי שטייל איתי יודע כנראה).
שאלה אחרת, אין תחליף כמו משאבת שמן חשמלית שלא מושפעת ממנוע דולק, שתבלום בכל מצב?
או לחילופין לחילופין משאבת וואקום חשמלית.
כיבוי מנוע בעליה וחוסר בלימה זו אחת הסכנות שאני רוצה למנוע, אחרי טראומה שעדיין לא לגמרי עזבה אותי.
החנקן,אקומולטור לא נגמר, הוא לא דחוס יותר עד להתנעה הבאה. ברגע שמהנוע הונע ויש לחץ במשאבת הגה החנקן נדחס ושוב יש 3 לחיצות בעוצמה של 70% לראשונה 40% לשניה וכ20% לשלישית.
אם צריך להחליף אקומולטור אפשר לקנות אחד בGM, מדובר בפחית מתברגת בדומה לבלוני גז של גזיות. זה כל הסיפור. העלות בערך 300 ש"ח.
כל ברונקו שני בארה"ב נוסע עם קרבורטור והידרובוסט.
אמנון, אם כלו כל הקיצין, יש בלם חניה. שוכחים אותו בד"כ, אבל הוא שם, והוא עובד גם כשאין מנוע.
אסף.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי asafk
אמנון, אם כלו כל הקיצין, יש בלם חניה. שוכחים אותו בד"כ, אבל הוא שם, והוא עובד גם כשאין מנוע.
אסף.
זו הבדיחה של היום
אסף הדבר הזה לא עוצר זבוב שלא לדבר את הרכב במידרון
אולי יאט איזה קמ"ש בודד ותו לא
הצעה רצינית, אולי תמצא איזה שידרוג לבלם יד?
לגבי האקמולטור- בודקים אותו באופן פשוט- תפוס אותו ביד, ונסה לסובב אותו. אם הוא מסתובב, הוא לא תקין. אם יש בו לחץ, הוא לא יוכל להסתובב. למרבה הצער, בהידרובוסטים ישנים, האקומולטור כבר לא תקין (הגז ברח החוצה, ולכן הוא לא מחזיק את הבוכנה), וצריך להחליף אותו.
אסף.
אסף, הלג ברקס בCJ הוא בגדר המלצה. הוא לא יבלום שום דבר, בטח שלא בירידה, ואם הרכב התחיל להידרדר אז בכלל אתה אבוד, הלג ברקס לא יבלום אותך בשום מצב. (כן, גם אחד תקין עם כבל מתוח, מניסיון). כלל ברזל - אם זה CJ, אל תסמוך על בלם החניה שלך.
אולי קיימת אפשרות למיכל חנקן גדול יותר מהאקומולטור המקורי, שיאפשר מספר בלימות טובות..
אני שוקל ברצינות את ההידרו כפתרון אצלי, אבל המחיר בעייתי בשבילי..
ציטוט:
נכתב במקור על ידי אמנון
אסף, הלג ברקס בCJ הוא בגדר המלצה. הוא לא יבלום שום דבר, בטח שלא בירידה, ואם הרכב התחיל להידרדר אז בכלל אתה אבוד, הלג ברקס לא יבלום אותך בשום מצב. (כן, גם אחד תקין עם כבל מתוח, מניסיון). כלל ברזל - אם זה CJ, אל תסמוך על בלם החניה שלך.
אולי קיימת אפשרות למיכל חנקן גדול יותר מהאקומולטור המקורי, שיאפשר מספר בלימות טובות..
אני יכול להפנות אותך לקניה ב 300 שקל במקום ב 600 או 700 אצל דוד כהן,
קח בחשבון שלעיתים יש פער של מאות שקלים בודדים בין עבודה עצמית לרכישה אצל מוסך כולל התקנה
מה זה בכלל האקומולטור הזה?
צילינדר ובו בוכנה. מאחורי הבוכנה יש גז דחוס. כשהמנוע פועל, הבוכנה דוחסת את הגז. כשאין לחץ שמן (מנוע כבוי), בלחיצה על הדוושה הגז דוחף את הבוכנה. אם אין גז, האקומולטור מת.
לא צריך מיכל גדול יותר. 2 בלימות אפקטיביות ועוד אחת קצת פחות, זה מספיק (אם אתה לא מפמפם על הבלמים, אלא משאיר את הדוושה לחוצה כל הירידה-מי שנוהג במשאיות עם בלמי אוויר מתורגל בזה... ).
אסף.
מאיר, האמת שקניתי כבר אצל דוד כהן באזור. שחט אותי במחיר בזמנו..
לא דימיינתי לבצע את זה במוסך, אלא רק בעצמי. התכוונת 300 כולל משאבה מרכזית?
יש סיכוי לצאת בנזק כללי של 500 - 600 שקל מכל הסיפור, כולל הכל?
שוב אני מגיע לבעיה של התאמת המשאבה המרכזית למערכת ברכב שלי. במה תלויה ההצלחה? לספארי יש בלמי תוף מאחור? (כמובן שמשתמשים בשסתום החלוקה המקורי).
ציטוט:
נכתב במקור על ידי אמנון
אין לך צורך באקומולטור גדול יותר, כל לחיצה מלאה של הידרובוסט חזקה פי 2 מבוסטר ואקום (CJ או סופה) 70% מהלחיצה זה הרבה מעבר ממה שבוסטר ואקום מספק כאשר המנוע עובד.
שוב, עוצמת הלחיצה הנדרשת כדיי לבלום את הרכב גם אחרי שהאקומולטור לא פעיל קטנה מזו שנדרשת עם בוסטר ואקום ללא מנוע עובד. בתנאי שנשארת עם משאבה מרכזית מקורית עם קוטר בוכנה של 1 אינטש.
לגבי ההתאמה, אתה לא הראשון שמרכיב את הבוסטר הספציפי, ספארי או אסטרו, בCJ ואין בעיות התאמה מבחינת משאבות הבלמים או אחר. זה עובד יופי.
אמנון אין לך סיכוי לעלויות כאלואתה חייב לבצע התאמת צנרת תחבורתית עם תקן
וזה מאות שקלים לכל צינור,
אינך יכול "לקמבן" בבטיחות
http://www.jeepolog.com/UserFiles/Im...v_11_small.jpgכל ה "gm" שאתה רואה עלה 300 שקל
אין לי שום כוונות לקמבן שום דבר שם, או בכלל, בג'יפ הזה..!
יש לנו זוג צינורות לחץ גובה במערכת; מהמשאבה להידרו ומההידרו לתיבת הגה.
אלו הצינורות שאני יודע שצריך לייצר עם תקן. את צינורות העודפים אין צורך לייצר, לא כך? הרי מחוברים עם בנדים ולא עם הברגות וכו'.
אני אשמח אם מישהו יפרט עלויות הפרויקט והחלקים - הידרו + משאבה, צינורות לחץ עם הברגות, צינורות גומי לעודפים, מחבר T ובנדים. עוד משהו?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי coas
החנקן,אקומולטור לא נגמר, הוא לא דחוס יותר עד להתנעה הבאה. ברגע שמהנוע הונע ויש לחץ במשאבת הגה החנקן נדחס ושוב יש 3 לחיצות בעוצמה של 70% לראשונה 40% לשניה וכ20% לשלישית.
אם צריך להחליף אקומולטור אפשר לקנות אחד בGM, מדובר בפחית מתברגת בדומה לבלוני גז של גזיות. זה כל הסיפור. העלות בערך 300 ש"ח.
כל ברונקו שני בארה"ב נוסע עם קרבורטור והידרובוסט.
תודה אשר,
זה מה שחיפשתי לגבי הבוסטר.
אגב,
פעם נהגתי על אביר ונכבה לי המנוע בנסיעה כתוצאת מבעייה במשאבת ההזרקה. לחיצה החלטית על הבלם גרמה לעצירה מוצלחת של הרכב, כאילו המנוע עבד.
תוואי הנסיעה היה על דרך כורכר.
העלויות-
כל מה שמפרקים מהGMC- בין 300 ל500 ש"ח. לשים לב לפרק מספארי/ אסטרו, או מS10/S15 - המשאבות שלהם בקוטר נכון. מהפולסייזים לא כדאי לפרק, כי המשאבות שלהם בקוטר גדול מדי, וגם כל העייסק ארוך מאוד ותופס הרבה מקום מתחת למכסה המנוע.
צינורות לחץ- בין 300 ל600 שקל לזוג צינורות. תלוי איפה. ב"טכנו-צינור" זה יעלה 600.
לחיצה של קונוס בצינור קשיח- חבר שעובד במוסך ופחית בירה. הניפל שמתאים לצינור של הסופה מצד אחד, ולהברגה של המשאבה של GM מצד שני, עולה כמה שקלים. מנסרים את הקצה עם הניפל הישן, שמים את החדש ולוחצים קונוס.
אסף.
אסף תודה.
מה המידות של צינורות העודפים שבהם השתמשתם (קוטר פנימי\חיצוני\עובי דופן)?
איזה סוג צינור זה? צינור הובלת שמן? משהו מיוחד או סתם צינור גומי עמיד?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי מאיר רוטברג
אינך יכול "לקמבן" בבטיחות
צר לי להשבית שימחה אבל מישהו עלול לחקות את הנאמר בכתבה הנ"ל, ואולי זה יהיה מישהו עם כישורי ריתוך פחות טובים התוצאה עלולה להיות אסון.
זה מה שיכול לקרות כאשר מרתכים את המוט הדחיף:
http://www.sachant.com/vanco/brokenrod2.jpg
המוט הזה עובד והרבה, אם זה נשבר אין בלמים, נאדה. אחלה קומבינה בבטיחות.
שנית, לרתך צינורות ברקס קשיחים? אמנם עשיתם את העבודה אצל מתקין מזגנים אבל שלא כמו במזגן גז דולף יגרום לך להזיע, נוזל בלמים דולף יגרום לך לדמם.
צינורות ברקס מצופים באבץ למניעת חלודה, כל ריתוך מוריד את האבץ ומשם, בגלל שנוזל ברקס סופח מיים, הדרך לחלודה מאוד קצרה.
שוב, אחלה קומבינה.
במקום לקנות מוט דחיף באורך המתאים/מתכוונן או בוסטר עם מוט מתאים מלכתחילה, במקום לבנות צינור חדש עם ניפל מתאים, חסכת אולי 300 ש"ח ו"קימבנת" בבטיחות.
***המשפטים האחרונים נמחקו. אחד, כי הוא לא טכני, ומקנטר, השני: העברת ביקורת על מערכת ג'יפולוג ועל שיקולי העריכה שלה, רעיונות לשיפור, וכו', ייעשו בה"פ לאחד ממנהלי הפורום. זה לא נושא לדיון ציבורי-הערת המערכת***
ציטוט:
נכתב במקור על ידי אמנון
שאלה אחרת, אין תחליף כמו משאבת שמן חשמלית שלא מושפעת ממנוע דולק, שתבלום בכל מצב?
.
משאבת הגה חשמלית של קנגו ודומיו עולה במגרשים כמעט 800 ש"ח למשומשת, מה שהופך את העסק לפחות ופחות כלכלי. אלא אם יש לך אותה ממקור זול/חינמי.
שאלה אחרת:
אפשרי לחבר משאבה כזו ללא שסתומים חד כיווניים, או שהלחץ של החשמלית יתפזר לתוך המשאבה הראשית, יגרום לה להסתובב הפוך, ויש צורך בשסתום אלחוזר?