חוזר: עליה ברוורס-יש דבר כזה?
לא יותר הגיוני מבחינתך להניח שיש הבדל גם בין הנהגים? אני מנחש שאם הייתם מתחלפים, נהג הסובארו עדיין היה מתקדם יותר עם הג'ימני שלך מאשר אתה בסובארו.
כל הדיון הזה דפוק מהיסוד, איזה הגיון יש בלסוע אחורה? הדבר החשוב ביותר, הרבה לפני ציריות/רברס קאט/יחסי העברה וכולי הוא לראות לאן נוסעים, ושההיגוי יהיה בגלגלים המובילים ולא הנגררים.
נמרוד, יש כאן דיון שלם שכולו ברמה התיאורטית, וגם השאלה שנשאלה היא ברמה התיאורטית, הרי ברור לי שאני לא אתקין לוקרים על הגלגלים האחוריים, (אם כבר אני אחליף לצמיגי שטח נורמליים ולא AT ).
השאלה היא לגבי מה עדיף בבוץ, גלגלים מושכים (הנעה קידמית) או גלגלים דוחפים (הנעה אחורית) שכן הגלגלים הדוחפים דוחפים את הרכב גם הצידה כאשר המשטח חלק.
הנעה כפולה נותנת 4 גלגלים שמניעים והנעה 3 על 4 נותנת 2 גלגלים מניעים ...
מה ניראה לך עדיף ?
אסף, הדיון הדפוק הוא על עלייה ברברס. ויסלח לי ידידי סוזי, הרעיון אכן דפוק וזה לא מפתיע אותי שאתה מצדד בו :twisted:
אתה הכנסת גם שאלה אחרת שלא ממש קשורה. בכל מקרה, ברמה התיאורטית יש עדיפות להנעה קדמית על משטחים נטולי אחיזה ומישוריים יחסית (שבילים בוציים, כבישים מושלגים או קפואים) בגדול מהסיבה שכולם מבינים אינטואיטיבית - כשמושכים משהו, יש לו נטייה טבעית לשמור על הכיוון, וכשדוחפים צריך להשקיע מאמץ בשמירה על הכיוון. הנעה אחורית פחות יציבה.
כשהשטח לא מישורי, אז יש יתרון להנעה אחורית בגלל העברת המשקל אחורה בירידות.
ובכל מקרה, עדיפות ברורה ומוחלטת להנעה של כל הגלגלים.
יש משהו בדברים.
כמו בנעילת גלגלים בבלימה, כך גם בהנעה, גלגלים אחוריים מסתובבים ומחליקים יוצרים מה שנקרא בז'רגון הפיזיקלי "חוסר יציבות מתבדרת" . אם הגלגלים האחוריים החליקו במעלה אחת, הרי שהשלב הבא, אם לא יהיה תיקון הוא שהמעלה הזו תגדל לכמה מעלות, וכן הלאה, עד לביצוע ה"צלחת" . כמו עפרון שמנסים להעמיד על החוד. תזוזה של אלפית מעלה תגרום לצבירת מעלות מהירה במיוחד ולנפילת העפרון.
כשגלגלים קדמיים מחליקים הצידה, והרכב סוטה במעלה אחת, זו הסטייה שהוא יישאר בה, ללא תיקון. כמו יציבות של גליל על שולחן.
זו הסיבה שABSים כשהם רק על שני גלגלים, הם על הגלגלים האחוריים, וזו הסיבה שאומרים לשים את הצמיגים היותר טובים מאחור.
מצד שני, עם כל הכבוד לעניין חוסר היציבות, אתה לפני הכול רוצה בבוץ יכולת משיכה, לא? ואת זה ה4X4 עושה יותר טוב.