-
חוזר: קיט הגבהה (של המתלם לסופה, חוות דעת?)
מה קיט איזה קיט?? מותר לי לישאול איזה קיט המתלם מייצר?? למיטב ידיעתי הוא מחליף 4 מאיות ליותר ארוכות ומתקין משולשים. תתקנו אותי אם אני טועה.. אז היא אפשר ליקרוא לזה קיט.. את זה אפשר לעשות לבד. ולא חסרים מאיות ארוכות שמתאימות לסופה.. . לגביי הקיט שאני בניתי . ולא רק קיט אחד כזה . איילו שמכירים את הגיפים של החברים שלי ראו איזה מהלך מיתלה הגיפ נותן גם ללא הריבולברים... . דרך אגב הפרוקומופ הוא סט לא רע.. מה שהורג את הקפיץ זה המשולשים שמרכיבים על הגיפ.. ותאמינו לי שאני מדבר מניסיון.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי ג.ב
אז לא כל כך הבנתי
אז הקיט של המתלם יותר טוב מהקיט של פרוקום?
ולדרור, הקיט שהתקנת מהמתלם הוא מגיע לרמה שהראה פה אלעד ?(ראה תמונות קודם)
ואם אפשר לדעת כמה שילמת ?(או שזה חבר טוב ועשה לך מחיר )אם תוכל לדבר איתי או בפרטי או בט"ל 0505333405 תודה
ואני לא מתכוון לייבא קיט מחו"ל .(למי שחשב)
הסיבה למהלך מתלה הגדול שאתה ראית בתמונות היא בעיקר בגלל הריבולברים שמותקנים על הרכב.
זה לא אומר שזה סט מיוחד או משהו כזה. זה יכול להיות אבל בדר"כ, עד כמה שהבנתי, מי שמתקין ריבולברים רוצה לחסוך לעצמו את הצורך בקיט שעושה בערך אותו דבר רק יותר טוב.
ריבולברים זה לא חוקי בעליל ואם זה לא מותקן נכון ומחברה אמינה אז גם יכול להיות מסוכן. אם אתה הולך על פתרון כזה אז עדיף, לדעתי, כבר קפיץ רבע אליפטי שמחליף את התושבות האחוריות (מקדימה התיבת הגה מפריעה).
-
בול שיט. את הסט הזה אני בניתי . גם אם תוריד את הריבולברים תקבל מהלך מדהים.. .. ב..גיפ הזה מותקנים בולמים ראנצו 9112. ריבולברים מקוריים.. .תושבות הבולמים שונו. צינורות ברקס ארוכים יותר. זרוע פיטמן מונמכת. והנה התוצאה לפנייך.. מי אמר שריבולברים לא חוקי בעליל?? טרפלקס ימכורו מוצר לא חוקי או ביטחותי?? הקטע הוא שכאשר אני הבאתי את הריבולברים לארץ קם חכמולוג וניסה להעתיק את המוצר . ועל מנת להוזיל עלויות הוא חיפף והתואה היתה שמי שהתפתה למחיר הזול אכל אותה . ואז יצא שם לא טוב למוצר. עד היום למעלה מ4 שנים הרבה גיפים נוסעים אם ריבולברים מקוריים ואיין להם שום בעייה או תקלה. או שברים במוצר.... דרך אגב אתה נסעת עם גיפ שמותקנים בו ריבורלרים??
-
חבר'ה
לכל מי שאומר שהבילשטיינים או כל בולם בסגנון שמחירו הוא בסביבות ה1000 ש"ח ליחידה טובים- אני לא סותר אתכם.
אני בטוח לגמרי שאיכות הנסיעה עם הבולמים האלו שונה הבדל של שמיים וארץ מנסיעה על בולמים פשוטים.
רק מה- קיט קפיצים 5,000 ש"ח, סט רביעיית בולמים 4,000 ש"ח בערך, הגעת ל9,000 ש"ח.
לסופה, אני בספק אם השקעה של 10,000 ש"ח על הסט אפ הזה הוא מוצדק.
כמובן שמכאן ואילך זה כל אחד לשיקוליו, אבל ברמה הממוצעת שלי לפחות מוכרת- אני בספק כמה בעלי סופות מוכנים- או בכלל מסוגלים, כלכלית, להתקין סט אפ כזה.
ושוב, כל אחד ושיקוליו.
כשאתה משווה את זה אל מול אופציות אחרות, אני יודע שלא כולם יסכימו- הבולמים האלו מבחינת העלות, הם לא לסופאי הממוצע.
-
תודה רבה לכולכם
אני לא בנוי להשקעה גדולה כמו 9000 ש"ח
אני מעונין להגדיל את מהלך המתלה במה שפחות כסף
לא רוצה ממש זול אבל גם לא יקר
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי ג.ב
תודה רבה לכולכם
אני לא בנוי להשקעה גדולה כמו 9000 ש"ח
אני מעונין להגדיל את מהלך המתלה במה שפחות כסף
לא רוצה ממש זול אבל גם לא יקר
שלא תבין לא נכון- לא מדובר על קיט שעולה 9,000 ש"ח
קיט הקפיצים ששאלת עליו עולה בסביבות ה5,000 ש"ח
פשוט כדי להוציא ממנו את המיטב ברמת הנוחות, ממליץ היצרן שלו על הבילשטיין המדוברים.
כמובן וכמובן שתוכל לנסוע על הקיט הזה עם בולמים במחיר יותר "עממי" ואין שום חובה להתקין את הבילשטיינים המדוברים.
קרא את הדיעה של דרור שוב, הוא נוסע על קיט כזה הכי הרבה זמן כאן מהחבר'ה כאן שהתקינו את הקיט הזה.
-
אני לא בטוח שאני מבטא נכון אבל מישהו מכיר סט של " סקייג'ק " או משהו כזה ??
אלעד 4X4 ביקשתי ממך סט ואתה לא רוצה להכין לי אז מה כל הקישקושים
שאולי
-
-
שאולי ידידי בוקר טוב..לא אמרתי שאני לא רוצה להכין לך.. תפסתה אותי בתקופה של ים עבודה. תחכה בסבלנות ואני יכין לך סט.
-
עוד קצת פרטים:
מדובר בקיט שלם ולא בהחלפת עלים ראשיים. כל הקפיץ חדש.
הקפיצים ארוכים ב-6 ס"מ מקפיץ רגיל.
נדנדות - משולשים 14 ס"מ (לא חובה)
ניתוק מהיר למייצב קדמי
תוספת גובה - כ-4 אינץ'.
הקיט לא עלה לי כסף, כי הרכב שלי שימש פלטפורמה לפיתוחו, קצת יותר משנתיים של פירוקים והרכבות ונסיונות, וגם תקלות, כמו בכל פיתוח. אחרי שירקנו עליו דם, הקיט הזה מעולה ואין על זה ויכוח. הבעיה היא שהוא לא זמין כרגע על המדף אצל איתי. אם תצליחו לשכנע את איתי לייצר לכם כזה - הרווחתם.
כי באותו מחיר כמו הפרוקומפ, אין מה להשוות בכלל. פרוקומפ זה הקפיץ התחליפי הכי לא נוח שאני מכיר, כמעט כמו האורגינל המחורבן של הסופה.
הקפיץ המיובא היחיד שאני משווה לקפיצים של מתלם זה רוביקון-אקספרס. כאמור לא מתאים בול וצריך הרבה שינויים והתאמות, ועולה פי 2. עדיין לפני בולמים איכותיים...
באשר לבולמים - כאן רק השמיים ועומק הכיס הם הגבול. אף אחד לא מכריח אתכם לרכוש בולמים ב-1000 שקל לחתיכה. אם תרצו יותר טוב? יש גם ב-1000$ לחתיכה... האיכות ביחס ישר לעלות. אין מה לעשות. רוב בעלי הסופות לא ממש זקוקים לבולמים ברמה כזאת, ולרוב השימושים השפויים (לא ראלי-רייד) גם בולמים קצת יותר זולים יעשו את העבודה.
-
דרור . מה עם צינורת בלם קידמיים? מה עם כבל אנד ברקס? מה עם צינורות ברקס אחוריים? מה עם זרוע פיטמן? מה עם בוקסות לקפיצים? מה עם קלינים לשינויי זוית בקקס? למעשה בקיט שלך קיבלת רק רכות נסיעה.. ברגע שהירכבת משולשים של 14 סנטימטר. ישרת את הקפיץ. ומרווח הגישה שלך וזוית הנטישה שלך קטנו.. תתקן אותי עם אני טועה.. מהלך מיתלה ללא כול השינויים שציינתי למעלה לא תקבל.. איין מה לעשות זאת עובדה.. שלא נדבר על שינויי בולמים.. ...
-
אלעד, מדובר פה רק על קפיצים.
אני עכשיו התקנתי את הקיט של מתלם. מראש ידעתי שעם ברקסים הוא לא מתעסק. קלינים אני מקווה שבסופו של דבר אצטרך.
בתכלס, קבלתי ממתלם 4 קפיצים, נדנדות של 14 אינץ', תושבות קדמיות וסט בושינגים מלא.
לא קניתי זרוע מונמכת כי הייתה לי, קניית באופן עצמאי צינורות בלם קדמיים של בלייזר ואחורי של אביר, בניתי סקיד פלייט משוריין בעצמי ואני אבנה בעצמי את המוט המייצב.
נכון, לעומת קיט רוביקון קבלתי פחות. בסה"כ בחישוב מהיר הוצאתי על ה"קיט" הזה בסביבות ה6 וחצי אלף. עדיין זה זול יותר מקיט רוביקון, חפשתי, אבל יותר איכותי מפרוקומפ לדעתי, ביררתי חוות דעת בארץ ובעולם.
בסופו של דבר, מה שהחליט עבורי זה הרכב של עומר. אני מקווה שאחרי שאסיים אוכל לעשות מבחן השוואה מול קיט של רוביקון ושל פרוקומפ.
נמרוד, הנחתה לכתבה? :-)
-
מיכה. מה שלא יהיה הג'יפ שלך יהיה ראוי לכתבה... אני לא מודאג, יש לי 4-5 שנים עד אז. ככה בדיוק התחיל בולדוג :mrgreen:
-
6000 שח. וזה מה שקיבלת?? . ולמעשה עוד לא היתחלת. לדעתי זאת טעות.. כמה עולה סט רוביקון הכול?? .
-
הסט של רוביקון לא מתאים, לא רק שהוא לא מתאים הוא גם לא זמין, לא רק שהוא לא זמין הוא גם יקר בטירוף. אני מודה ומתוודא שאם היה לי בהשיג יד סט רוביקון אז הייתי קונה אותו. אבל במצב השוק כיום בארץ, מתלם נותנים פתרון איכותי למיטב ידיעתי ברמה דומה לזו של רוביקון אם לא שווה לה.
מאחר ולמתלם אין את הכוח וחשק להתעסק עם קיטים מלאים אז הם מוכרים רק מה שיש להם. את זה ידעתי מראש ועל זה שלמתי.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי אלעד4ס4
6000 שח. וזה מה שקיבלת?? . ולמעשה עוד לא היתחלת. לדעתי זאת טעות.. כמה עולה סט רוביקון הכול?? .
לא התחלתי מה? הקיט מותקן והרכב עובד ותוך שבועיים יורכבו הבולמים ומבחינתי הרכב יהיה כשיר לנסיעה.
-
ציטוט:
דרור . מה עם צינורת בלם קידמיים? סידרנו להם תושבת עם הארכה. הם לא נמתחים. בכל מקרה אני אחליף אותם בקרוב ביחד עם הבולמים.
מה עם כבל אנד ברקס? מסתבר שאין צורך לגעת. עובד מצוין.
מה עם צינורות ברקס אחוריים? הוחלף צינור.
מה עם זרוע פיטמן? הוחלפה.
מה עם בוקסות לקפיצים? מה עם קלינים לשינויי זוית בקקס? כלול בקיט. בוקסות איכותיות, וקלינים לשני הסרנים כמובן.
למעשה בקיט שלך קיבלת רק רכות נסיעה.. וגם מהלך מאוד גדול אבי.
ברגע שהירכבת משולשים של 14 סנטימטר. ישרת את הקפיץ. לא נכון, וזו עובדה. אתה הרי מכיר את האוטו שלי.
ומרווח הגישה שלך וזוית הנטישה שלך קטנו.. תתקן אותי עם אני טועה.. לא משהו מורגש, אם בכלל. הקפיץ גם גבוה בהרבה. בזוית הנטישה זה ממילא זה לא משנה כי אני עם בודי ארוך.
מהלך מיתלה ללא כול השינויים שציינתי למעלה לא תקבל.. איין מה לעשות זאת עובדה.. שלא נדבר על שינויי בולמים.. ... יש מהלך מצוין גם ללא שינוי תושבות בולם שזה אגב שינוי מבנה. בא לך להסתבך בגלל עוד ס"מ או שניים? לי לא.
חבל שאני לא נוהג לצלם הרבה, אבל אני אחפש כמה תמונות כדי שתראה שיש מהלך גדול ועוד איך.
בקיצור - כשאיתי תכנן לשווק את הקיט, הוא היה אמור לכלול את כל מה שרשמת, + מנתק מהיר למוט מייצב. בולמים - לפי בחירת הלקוח (בתוספת מחיר). קיט מלא כולל הכל היה בוודאי מגיע לסכום גבוה בהרבה מ-5K (ולא לשכוח להוסיף בולמים) ועדיין שווה, כי הוא מיועד מלכתחילה לסופה ולא קיט מיובא שמיועד לרנגלר ואונסים אותו להתאים לסופה, או גרוע מזה, כל מיני קומבינות מקפיצי טרנזיט/טנדר פיז'ו או כל שעטנז אחר שכל מיני חבר'ה יצירתיים היו מרכיבים בארץ (קומבינות שלפעמים עובדות מצוין יש להודות, אבל לפעמים לא...)
מכיוון שכרגע אין לו את חומר הגלם המסוים, הוא לא מוכר את הקיט הזה, אז אין על מה להתווכח בעצם.
בכל מקרה, לא תקבל ממנו שום קפיץ חדש (לכל רכב) ללא בושינגים חדשים ואיכותיים.
-
דרור. אין שו ספק שאתה משוחד. ואני לא אומר את זה על מנת להעליב אותך או ליפגוע בך. תחלס שורה תחתונה. בו אני יקח אותך לקפיץ מאכר. הוא יבנה לך את אותו סט עלים החצי מחיר... ומחומר חדש.. 5 אלף שח זה יקר בטרוף והיא אפשר ליקרוא לזה קיט.. אני בטוח ומשוכנע שאתה לא היית משלם עבור 4 קפיצים 5 אלף שח....קפיצים של פגו מעולים לגיפ. ולראייה יש לפחות 20 גיפים שנוסעים איתם ועד היום ואני מדגיש עד היום לא היו שום בעיות. ויותר מיזה הגיפים עובדים קשה ואתה מכיר חלק מהם...
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי lizard
לא התחלתי מה? הקיט מותקן והרכב עובד ותוך שבועיים יורכבו הבולמים ומבחינתי הרכב יהיה כשיר לנסיעה.
איך אתה קורא לזה קיט. בסך הכול 4 קפיצים. ועוד אתה צריך להיכנס לקטע של בולמים. בו נאמר תתקין ראנצו 9000 . כמה עולה בולם? בסביבות 600 שח? אז עוד 2400 שח. הנה כבר 8 אלף שח. . ועוד כבל אנדברקס בסביבות 200 שח. תחלס היגעתה למחיר של 10.000 בקירוב. אז מה עשית?? כול הנאמר כאן נאמר מהניסיון שלי. . אבל א את ה נעשה איין להשיב ואתה כבר בפנים . אז אני מאחל לך שתהנה ... .
-
ציטוט:
קפיצים של פגו מעולים לגיפ.
קדימה, מידע לא מסתירים. :razz:
איזה פיזו? קדמיים אחוריים?