שים כבל מינוס למצבר עבה יותר ,ייתכן שבעומס הוא מתחמם ואז אין לך טעינה טובה
Printable View
שים כבל מינוס למצבר עבה יותר ,ייתכן שבעומס הוא מתחמם ואז אין לך טעינה טובה
לא מדובר בפנל בודד ,ציטוט:
נכתב במקור על ידי GodsFather
מערכת קצת יותר רצינית , היא כן צורכת הספק אבל לא משהו שאמור לרוקן את המצבר ב 10 דקות.
לגבי השאלה של ג'קי , כיום מחובר למצבר קבל של 1.5 FARAD ככה שמהכיוון הזה אני דיי מכוסה .
אם יש מישהו שיכול לומר לי אם יש הגבלה על גודל של מצבר שניתן לחבר לסמור?
תודה רבה לכל העונים
אין קשר בין חיבור מינוס לקבל!
ממה שנכתב עד עכשיו בשרשור קשה לדעת עם המצבר תקין או לא ומה מחסל אותו אם בכלל....
אם המצבר הוא כזה שאמור להתרוקן אחרי X שעות עבודה בוולטז' מסוים ללא טעינה ואתה מוסיף על התנאי הזה וולטז' יותר גבוה אז אין פלא שהוא מתרוקן יותר מהר.
מקווה שהייתי ברור...אני קצת חלש במונחים הטכניים המלאים. ממה שהוסבר לי כשרכשתי מצבר , יש רישום עליו שאומר למשל שאם אני מפעיל צרכן של 6 וולט אז המצבר יתרוקן תוך 12 שעות (להמחשה ,אני לא זוכר בדיוק את הנתונים , זה רשום לי איפשהו) - אז תחשב עכשיו מה יקרה אם אני אשים צרכן שלוקח פי עשרים מזה... פחות או יותר כמו שיש במערכת מקצועית עם מגבר...
חת'כת אנדרסטייטמנט, אתה מכאיב בעיניים עם ערימת המינוחים השגויים שאתה משתמש בה ;-)ציטוט:
אני קצת חלש במונחים הטכניים המלאים
יש כאן מספיק אנשים שמבינים חשמל, אין טעם לבלבל את השואל עם תגובות כאלה.
טוב, הגיע הזמן (האמת? זה היה צריך לקרות לפני 20 תגובות, טעות שלי) לקצת סדר בשרשור הזה.
מהו הספק המערכת שברשותך? אם אתה לא יודע, אז קפוץ לחשמלאי, שיחבר מד זרם ויבדוק, או חבר מד זרם שיודע למדוד עשרות אמפרים, בעצמך.
אני מבקש מכולם לא לענות עד שהשאלה הזו נענית, אחרת השרשור סתם מתבדר. תגובות שלא עונות על השאלה הנ"ל ימחקו.
שלום לכולם
מצטער על האיחור בתגובה לא הייתי בארץ.
אז ככה הרצתי קצת בדיקות מתח וזרם
1.אין שום בעיה בטעינה
2.המתח בזמן נסיעה אינו קבוע והוא נע בין 12V-13.6V (תלוי בסל"ד).
3.לגבי הזרם המערכת צורכת במקסימום 30-35 אמפר אבל בצורת שימוש רגילה בין 1-13 אמפר.
4.ברגע כיבוי הרכב המתח במצבר הוא כ 13.4V לאחר כ 5 דקות הפעלה של הרדיו עם מנוע דומם המתח יורד ל 11.9V בעוצה נמוכה (צריכה של ~1-2 אמפר).
אני מקווה שאני אתפנה בזמן הקרוב ואתקין מצבר שני.
אם למישהו יש רעיון למה הפריקה המהירה של המצבר אשמח מאד לשמוע.
חנוכה שמייח
ציטוט:
נכתב במקור על ידי מורי
גם לי נגמר המצבר, אין מה לעשות חודשיים הרכב עמד וחיכה לדיפרנציאל המתאים (נמצא דיפרנציאל וגם הותקנה נעילה והכל טוב ויפה)
עכשיו אין מצבר. ולפי מה שהבנתי עד63 \64 אמפ נכנס טוב??
האם יגרם נזק למשהו אם אני לא יחליף אלטרנטור?? האם זה יגרום למצבר לסיים את חייו מהר יותר? או שזה משהו שאפשר יהיה לחיות איתו?
תודה
אין שום בעייה, האלטרנטור יכול לטעון מצברים עם קיבולת גדולה הרבה יותר.
יש מדריך מצויין על מצברים וטעינה באתר, אבל נראה לי שצריך משהו פשוט ובסיסי יותר כי חוסר ההבנה ביסודות של חשמל רכב נשאר קבוע. חנן?
תודה
קניתי מצבר 63 אמפ' של שנפ
אם בעתיד הרחוק אני ירצה להוסיף כננת(לא נראה לי שזה יקרה אבל נגיד) האם זה יהיה מספיק חזק??
כן, מצבר 63 אמפר ואלטרנטור מקורי מספיק חזקים בשביל להחזיק כננת בתנאי שימוש של טיול.
אני קניתי את המצבר בעקבות ההמלצה של מורי ( תגובות 11 ו - 6 ),
וכבר חצי שנה עם תאורה ומוזיקה והאלט' מתפקד יפה מאוד.
אין לך מה לדאוג חביבי
סע לשלום -המפתחות בפנים.