חוזר: בעקבות המודעה - דיון בנושא מחיר בלייזר דיזל (ורכבים משופרים בכלל)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי מוני אורבך
ובעיה של נסיעה בכביש (80 ומטה... )
אולי 70 מקסימום? הסקאלה של הספידומטר מסתיימת ב 70, איך אתה נוסע 80???
אביגדור
גם אני כשאני מטייל עם קבוצה של כלים סטנדרטיים מתבאס מהקצב האיטי, זו בטח לא סיבה ללכת אחורה לרכב נחות יותר - תאמין לי שזה ממש לא כיף לנסוע בחשש שמא משהו ידפק/ ישרט ולעשות חשבון לכל אבן בולטת באמצע השביל, זה המצב אשר אתה נוסע בSUV סטנדרטי גם בשבילי טיולים מקובלים ולא אתגריים. עדיין עדיף להיות זה שמחכה במזגן בנחת ולא חורק שיניים. תשדרג את השותפים שלך לטיולים ותבחר בעלי כלי רכב ברמת עבירות גבוהה יותר.
לא בניתי SUV משופר כדי לטחון מעלות קשים, להטביע אותו בבוץ ולהתעלל בו במתכוון, אלא כדי להגיע בנוחות ולהתנהל בשטח בלי חשבון, לא להוות מגבלה בתכנון מסלול.
חוזקה של הקבוצה הוא כחוזק החוליה החלשה ביותר שלה...
מספיק רכב אחד "סטנדרטי" בקבוצה כדי להאיט אותה.
חוץ מזה עם קבוצה של "משופרים" בלבד יוצאת היא הולכת על עבירות נטו.
ומה לעשות, אני עברתי את הגיל, ואין לי חשק כול היום לנסוע מהר רק כדי להגיע למעלה ולעלות אותו !!!
אבל זו אינה הנקודה.
השאלה היא מתי כבר לא כדאי לשפר יותר את הרכב (אלא אם כן אתה מתחרה מקצועי, ואז השמים הם הגבול). ולדעתי סופה עם צמגי 33 נעילות, וזחל כבר הגיעה לגבול, ואולי אף עברה אותו.
בליזר עם 37 עובר כבר את הגבול הנל, לעניות דעתי.
אשר ל SUV, מסכים איתך !
לי יש איזה פנטיות לרכב פתוח, אבל זה אני.
ללא כן היתי ממשיך לנסוע על דיסקו ונהנה מכול רגע.
הדיסקו שהיה לי עם שני נעילות וגלגלי 32 בהחלט סיפק את הסחורה מבחינת העבירות.
נכון זה לא היה סופה (וגם דיסקו בנזין לא יתקרב לביצועי הסופה).
אבל הוא היה יכול לעבור באופן סביר את רוב אתגרי העבירות בארץ.
אבל איזה נוחות, איזה פאר...
בדיסקו היתי נוסע 5 שעות לנגב, ואחריהם 6 שעות טיול שטח, ובסוף היום היתי רענן.
וזה כול ההבדל...
מוני, השיפורים שעשית הם ממש ממש לא מינורים, לא מבחינת אפקט ולא מבחינת עלות. הזחל אם אני זוכר נכון עולה כ 12K לא כולל זמן שבוזבז. נעילות נניח עלו לך אי אילו אלפים בודדים. והתמורה היא מעל ומעבר. ועכשיו? אתה לא יכול למכור אותה במחיר שהיא שווה כי "סופה זה אוטו זול" .
ניר - אם אתה לוקח בליזר בתור פרויקט של כמה שנים יש אפשרות לשדרג ל 4 דלתות עם קבינה כפולה מותאמת של K30. או עם קבינה פיבר.
יריב - בלייזר שנת 81 , גם לפני שנתיים זה רכב ששוה פחות מסכום חלקיו. שגם הם לשעצמם לא שווים הרבה. לא כך בלייזר דיזל עם מנוע 6.5 במצב טוב. ובקרת שיוט וכל זה זה לא ממש מענין. ברכב מהשנתון הזה זה אפילו חיסרון.
מוני כתב :
"אגב, התשוקה שלי ליונימוג היא לא בגלל הגלגלים הגדולים אלא:
1. זהו רכב יחודי עם הרבה הסטוריה, ולי זה חשוב.
2. יש המון המון מקום (בדגמים מסוימים) וזה אומר שאתה יכול להביא כול מה שאתה רוצה מהבית (כולל המיטה (-: ). מאפשר טיולים ארוכים בשיא הנוחות.
3. רכב אספנות, מה שאומר אחזקה זולה מאוד."
1. לשמוע כזה משפט ממי שגורס שג'יפ בשבילו זה לא יותר מערימת ברזלים... כבר אמרתי לך שלדעתי אתה מוזר ?
2. יצא לי לעשות קצת ק"מ על יונימוג, הדבר האחרון שהייתי אומר עליו זה שהוא נוח, לא בשטח ובטח שלא בכביש, אז אני מניח שאתה מתכוון לנוחות מבחינת להביא אתך את הבית לשטח.
3. הפער בין אחזקת רכב אספנות לרכב מיושן למי שמשתמש ברכב (רכב שנוסע בתדירות גבוהה) הוא זניח לחלוטין. עולה לי 2300 ש"ח בשנה טסט + חובה, יעלה 1000ש"ח לרכב אספנות דומה, זה לא הבדל ששווה לדבר עליו. כשיורידו את כפל הטס זה יהיה יותר משמעותי לפחות מבחינה פסיכולוגית.
קנה טנדר פולסייז אמריקאי, רוצה אספנות אז לך על גלדיאטור.
אפשר גם להצטרף לדיון ?
השאלה היא מאיזה אספקט... ;-)
יש הרבה דברים שאנוכי מסכים איתם כמו הרבה אחרים שממש לא.
בתחילתו, הדיון דיבר על מחיר השוק ומה לעשות, בלייזר עלול ליפול פה, בדיוק כמו רכבים אחרים כגון CJ או סופה.
לחוסר מזלי, את הסופה לא מכרתי לפני אי אלו שנים...אבל אח"כ, או יותר נכון, לא מזמן...לקחתי החלטה של "מה עושים עם השתיימוביל"
למכור או לפרק ולמכור בחלקים...
התשובה, בשורה התחתונה היא שהחלטתי לפרק אותו לגורמים. עם חלקים מסויימים עברתי לבלייזר ואת השאר הצעתי ואני מציע למכירה.
אין פה שום מסקנה חד משמעית. היו לי את האופציות של לחכות לקונה X, אחרי טלפונים כאלה או אחרים, אולי ביקור של קונה פוטנציאלי או שניים ובסוף מה ? כמה אני אקבל בסופו של דבר, גם על מה שקיים ושילמתי עבורו כשקניתי וכמה שהוספתי אח"כ...לדעתי זה לא היה שווה.
במקביל, חיפשתי בסבלנות בלייזר במצב טוב וידוע מהשנתונים האחרונים. מצאתי...ולאחר משא ומתן הוגן בהתאם לתנאי השוק - קניתי.
זה בהקשר לחלקו הראשוני של הדיון.
בהמשך לספין שמוני הוביל...אני יכול לקצר ולומר "זה בראש שלך וזה רק נדמה לך"
אהבתי עבירות...עליתי X פעמים את המעלה הזה וההוא...שמעתי מספיק חברים שאמרו לי "נמאס"
שורה תחתונה, אני מטייל, נהנה לדעת שכמעט בכל מקום אני צריך לכוון את ההגה ישר וליסוע...
זה לחלוטין לא פוגם לי בהנאה ואם מתעכבים בגלל רכב "איטי יותר"...סבבה, עוד סיבה לכוס קפה.
ובאמת, אני שמח ואשמח כל שבוע לטייל בכל מסלול שהוא ולאו דווקא "זיק" או מחמל (ש'תכלס לא קיים יותר)...בייחוד שאני מכוון ויודע שיצאתי וחזרתי הביתה בשלום וכמוני - גם הרכב.
נ.ב. זה לא תמיד נכון להסתכל על החיים כמו על מוצרי ברזל גרידא...זה לא תמיד נכון לומר שחוזקה של הקבוצה הוא כחוזק החוליה הכי חלשה שלה.
מספיק לפעמים חוליה חזקה, קרי רכב חזק/כבד וכו', שיוכל להוציא את החוליה החלשה מהבוץ. שיגרור/שיעגן/שיהפוך ושיחזק את החוליה בצורה כזו שתמצב את הקבוצה הרבה מעבר לחוליה החלשה.
למה המציאו שיפורים ?
למה יש רצועות, כננת, ארגז כלים ודברים בסיסיים ? חוליה חלשה עם נגישות לציוד חילוץ / תיקון / גרירה היא כבר לא חוליה חלשה ולא בגלל שבבסיסה כשהיא בודדת - היא יותר חזקה.
למה אני, עם צמיגי 37" יכול לנסוך קצת ביטחון במעבר כזה או אחר בעבור רכב הנועל צמיגי 31" ??
בברכה,
אריק
עודד, הזחל אינו אמצעי עבירות (ברוב המקרים) אלא יותר של בטיחות. בלעדיו הסופה תהיה פחות עבירה אבל לא בסדר גודל. עיקר התרומה לעבירות היא הצמגים והנעילות. בכל מקרה אני לא מצפה לקבל חזרה את ההשקעה. כמו שכבר נאמר רוב האנשים לא מערכים את השיפורים. לכן אם מאוד ארצה למכור אפרק את כול השיפורים ואמכור בזול, ואת השיפורים אמכור בנפרד. כמו שנאמר בשיר "הציבור מטומטם ולכן הציבור ישלם".
ניר - אני אכן מוזר !!! יש ערימות ברזל ויש ערמות ברזל. ערמה שנעה כבר 40 שנה עם צורה ואופי מאוד יחודים (שלא לדבר על ההסטוריה) עושה לי את זה (כמו גם CJ3A). ערמה שיצאה מתער לפני 10 שנים לא !.
אגב אני אכן חשבתי לקנות גלידיטור. ירדתי מזה כי רציתי לעשות עוד משהו בחיי חוץ מלשפץ גרוטאה.
אשר ל"נוחות" של יונימוג, מסכים עם כול מילה !!! וזו הסיבה שלא ראית אותי נוסע בסוכות על תפלץ יונימוג.
כמו כולם גם אני אחלק את התשובה שלי לכמה ענינים...
לגבי המחירים, ישנם קבוצות של רכבים הנמצאות אצל רוב הרוכשים הפונטצילים בקטגורית הזולים, לא משנה כמה הם יהיו משופרים(ראה מקרה הסופה של טל רותם למשל)הם לא יגיעו או יתקרבו אפילו למחיר האמיתי שהם שווים.
עוד בעיה ,אלו רכבים שרוב הקונים שלהם בעלי תקציבים מוגבלים( עד מאוד...) וגם כאן רוב המוכרים יפגעו שירצו למכור.
עוד....זמינות הרכב גם קובעת, רכב כמו דיפנדר למשל נמכר במחיר גבוה בהרבה מסופה באותו הגיל, דיפנדר משופר בהחלט יקבל את רוב ההשקעה שלו, אני מכרתי דיפנדרים משופרים משנת 96/97 ב120K וגם ב140K, אני כמובן לא היחיד, רכבים נדירים יותר יקבלו הרבה יותר כסף, ראה מקרה הלנדקרוזר 73/75/80 שנמכרים גם במצב סטנדרטי במחירים פסיכים.
מוני אני מטייל בדרך כלל בקבוצה של רכבים מאוד משופרים, אולי כקבוצה מדובר באוסף הרכבים העבירים ביותר בארץ למרות זאת את מספר טיולי העבירות שאנחנו עושים בשנה ניתן לספור על יד אחת, בשנה טובה על 2 ידיים....אני/אנחנו פשוט אוהבים לשפר ונהוג על רכבים משופרים, אני לא חייב לצאת ולהתנפץ על סלעים על יומיים בשביל לנסוע או לבנות רכב משופר.
אגב אני מבין שמבחינתך הרכב שלך מספק אותך, אבל אני בהחלט מוצא מקומות שגם הרכב שלי עם צמיגי ה35" וכל שאר הצעצועים שיש בו לא מצליח לעבור( נקודות ומסלולים בהר טוב למשל)
לי היה סיקס משופר נעול קדימה{דטרויט} אחורה בקקסים של גלדיטור מוגבה 40 ס"מ בולמי רנצו צמיגים 36/12.5/16.5 בקיצור מפלצת אבל כשרציתי למכור אפילו 6000 ש"ח לא קיבלתי
אבל בחלקים קיבלתי מעל 15000 ש"ח ויש עוד חלקים רבים למכירה!!!!
ציטוט:
נכתב במקור על ידי יריב קלר ברוך
לי היה סיקס משופר נעול קדימה{דטרויט} אחורה בקקסים של גלדיטור מוגבה 40 ס"מ בולמי רנצו צמיגים 36/12.5/16.5 בקיצור מפלצת אבל כשרציתי למכור אפילו 6000 ש"ח לא קיבלתי
אבל בחלקים קיבלתי מעל 15000 ש"ח ויש עוד חלקים רבים למכירה!!!!
כשאתה מדבר על כלי כזה אתה מדבר על חתיכת שינויים שהוא עבר במהלך השנים - ואף אחד לא באמת יודע אצל מי ואיך (תקן אותי אם אני טועה).
במצב כזה, הרבה אנשים מפחדים להיתקע עם נבלה שעושה בעיות ושדורשת השקעה נוספת (בד"כ מי שקונה ג'יפ ב6000 ש"ח, אני לא חושב שרוצה להכנס להרפתקאות כספיות).
לכן, במקרה כזה באמת עדיף כנראה למכור את החלקים.
גלעד