Printable View
בכלי רכב רבים, ברגע שהחלפת רפידות סטנדרטיות ותוף סטנדרטי, לפי הנחיות היצרן- לא צריך לחרוט/ להתאים/ לשייף או השד יודע מה. וזה נכון גם אם הרפידות והתוף לא באים כסט- אבל הם שניהם באותו הקוטר.
ממה שאני מבין מהוראות יצרן של כלי רכב רבים, בנוסף לזה, רק כשהתוף מעל קוטר מסויים צריך להתאים את הרפידות- וזה נכון בעיקר לתופים בקוטר גדול (לא של ג'יפים) שאז החוסר התאמה קטן יחסית, ואחרי מספר לא רב של בלימות הרפידה מתאימה את עצמה.
לי, אישית, נראה שכיוון שאנחנו מדברים על תופים זולים יחסית, כאשר הגעת לקוטר שצריך לחרוט- עדיף פשוט להחליף סט של רפידות ותופים.
אסף.
יש כאן גורם נוסף שלא לוקחים אותו בחשבון
איזה חלקים זמינים ?
לאחרונה שוק החלקים נפתח לתחרות . לתוך השוק הזה זורמים חלקים שונים מרחבי העולם .
נוצר מצב שבו אתה יכול בקלות למצוא סט בלמים מושלם כמעט לכל רכב .
כשאתה מרכיב מתברר שזה לא בדיוק ;-)
כשאתה בודק לעומק ( מי יכול לבדוק ) ?
מתברר שתוף הבלימה חדש והוא במידת סטנדרט אבל נעלי הבלם הם במידת אוברסיס מה שמחייב אותך ללטש את הנעל \ או לחרוט את התוף . וחזרנו לנקודת האתחלה .
רוב ספקי החלקים לא יודעים מה הם מוכרים !
לצערי יש מוסכים שלא מדקדקים במקורות החלקים
יש לקוחות ( וזה רוב השוק ) שהמחיר מדבר
מכאן ועד לבלם יד שלא עוצר טוב ( בהילקס נעלי בלם חליפי סוג איכותי ) המרחק קצר .
איציק
הרבה מחלקי ההודעות נמחקו כאן על ידי, עקב התייחסות לגופו של גולש, במקום התייחסות טכנית עניינית.
תשאירו את עבודת הניהול למערכת, ואם יש לכם תלונה כלפי גולש מסוים, הפנו אותה בה"פ לאחד מחברי המערכת. זו העבודה שלנו.
מישהו מקשקש? ולצערי, זה קורה מדי פעם. אל תענו, תתעלמו. אחרי פעם אחת או יותר, במיוחד אם יהיה מדובר במשהו בוטה, אנחנו כבר ניכנס לפעולה. הבטחה שלנו.
מנסיוני הדל. נעילת בלמים אחוריים, בעיקר אם זה קורה לפני שהקדמיים ננעלים = סכנת נפשות!!ציטוט:
נכתב במקור על ידי polar bear
למיטב ידיעתי ומנסיוני, הבלמים הקדמיים ננעלים הרבה לפני האחוריים. יש לי נסיון על אותו הרכב עם סוגים שונים של נעלי בלם אחוריים ואני יכול לאמר בודאות, שכאשר היו לי נעליים שגרמו לנעילת האחוריים לפני הקדמיים מרחק הבלימה שלי גדל, והדבר הכי מסוכן הוא שכל סטייה הכי קטנה בזמן בלימה גרמה לסבסוב הרכב!
אחרי הנסיון האומלל עם הבלמים הללו, שמתי "מקוריים" שעובדים בצורה סמלית בעיקר. נדרשה לחיצה הרבה יותר חזקה על הבלמים, אבל האוטו עצר הרבה יותר טוב, והרבה הרבה יותר בטוח!
כעת אני על רפידות מודבקות שוב, אבל שפויות יותר. הגלגלים האחוריים חזרו להנעל, אבל רק אם ממש מתעקשים, והרבה אחרי הקדמיים, וטוב שכך.
לדעתי, הסיבה היחידה שבמשאיות הגלגלים האחוריים ינעלו לפני הקדמיים היא, כי המשאית נועדה לנשיאת עומס ובמצב הזה הסרן האחורי משתתף הרבה יותר בתהליך הבלימה. כאשר הרכב אינו עמוס, בלימה חזקה מסוכנת. ראיתם פעם משאית כבדה שבלמה ומצאה את עצמה ו/או את הנגרר שלה גולשים לרוחב הכביש? תענוג מפוקפק :shock:
מה לגבי רפידות ודיסקים,
בהנחה שהדיסק עדיין מעל העובי המינימלי, האם כאשר מחליפים רפידות רצוי/הכרחי לחרוט את הדיסק?
ואם לא חורטים הרפידות מתאימות את עצמם אבל פחות טוב מדיסק חרוט וחלק?
ערן ככה זה צריך להיות וכך זה ברוב הרכבים שאני מכיר והתגובות שלי בהתאם.
מוזר לי שיש נעילה של בלמים אחוריים לפני קדמיים ברכבים כאלו מדובר במצב מאוד מסוכן.