חוזר: סמוראי VS ויטרה VS פרוזה
לדרור - גם לנו היתה גרנ-מוב (חדשה מהקופסה), עשתה אצלנו למעלה מ-200 אלף ק"מ בשש שנים בערך, בלי אף בעיה. שום דבר לא התקלקל/נשבר/נתקע/נטחן, לא פיתחה שום רעשים/קרקושים/קרקורים. מלבד טיפולים והחלפות שיגרתיות של מצבר/צמיגים לא נזקקה לאף תיקון.
אולי אולי נפלת על כלי רכב אחד מסוים שלא היה מוצלח?
חוזר: סמוראי VS ויטרה VS פרוזה
וואלה יופי - אוטו חדש מקופסה. לא אמרתם שום דבר.
אם ככה אתם בודקים "אמינות", שיבושם לכם.
לפי הסטנדרטים שלי, אמינות בוחנים אחרי קצת יותר שנים. רואים איך הרכב ומכלוליו שורדים כמה שנים על הכביש, קצת יותר מ-200 אלפי ק"מ תחת יד אחת.
ימי החיפושית, הוולבו 144 והפיז'ו 504 חלפו מהעולם - יצרני הרכב בעולם כבר לא מתכננים את המוצרים שלהם לתוחלת חיים שכזו, אבל התנאים בישראל ייחודיים בעולם בגלל המיסוי המופרך שהופך רכישת כל מכונית לפרויקט כלכלי אדיר במושגי משפחה ישראלית, והופך מכוניות משומשות להחריד שראויות לגריטה ותו לא, להיחשב ל"רכוש" בעל ערך עם מחיר נקוב ב"מחירון" של השמאי הלאומי. כשמכונית ממוצעת נוסעת כאן 15 שנה לפחות, אמינות היא גורם משמעותי.
מכוניות דייהטסו ממודלים קודמים ופופולריים בישראל (שרייד, אפלאוז, שרייד קלאסיק, סיריון) סובלות ממנועי אלומיניום רגישים ביותר המפתחים בעיות קורוזיה והתחממות בלתי פוסקות. חוץ מהמכניקה הדפוקה יש להן מערכות חשמל עדינות, פלסטיקה פנימית פריכה, מחירי חלפים בשמיים, המרווח הפנימי שלהן מזכיר את כפר הדרדסים, נוחות הנסיעה בינונית מינוס והתנהגות הכביש בינונית מינוס-מינוס-מינוס - צריך עוד? אלה מכוניות מחורבנות לפי כל פרמטר גם כשהן תקינות לגמרי, ושמשום-מה, רק בישראל סוגדים להן. תנסה למצוא חוות דעת עליהן בעיתונות רכב אירופאית.
במקרה של פרוזה - בסך הכל ג'יפון חמוד, אבל מנוע של אפלאוז הוא סיבה מספיק טובה בעיני לתפוס מרחק גדול מהרכב הזה. אני אכלתי אותה עם אפלאוז (מנוע רתח והוחלף, מאיידים נרקבו והתפוררו, גיר התאבד, בעיות חשמל חוזרות ונשנות למרות החלפת מכלול כושל,בעיית ABS שחייבה החלפת "מוח", שמשות קדמיות נסדקות בגלל נטיה לחלודה במסגרת החלון הקדמית ועוד ועוד). למרבה המזל הפראיירים לא מתים לעולם - הם כל הזמן מתחלפים. אנחנו לא חיכינו יותר מכמה ימים עד שהגיע האידיוט שהיה משוכנע שיפני זה הכי טוב ואימץ את המציאה. עוד שני קרובי משפחה קיבלו את הצינור משרייד מודל 93 ומשרייד קלאסיק 97. ידידה שלי אמרה שאני פרנואיד ומדבר שטויות ושבוע אחר כך בכתה לי בהיסטריה כשנתקעה עם מנוע שפוך (רתיחה פתאומית) באפלאוז 93. כל זה מקרי? אני לא חושב.
במקרה של הג'יפונים המוזכרים, סוזוקי באופן כללי עושים מכוניות טובות בכמה רמות מדייהטסו, אבל הבעיה האמיתית היא שאין אלטרנטיבה אחרת לכלים היפנים. אם היו כלים אירופאיים מקבילים ומתחרים, אין לי שמץ של ספק שהם היו לועסים ויורקים את הזבל מהמזרח הרחוק.