-
חוזר: מנוע מאבד שמן
גיל שלום,
לא התעלמתי, פשוט לא הייתי באיזור. לשאלתך: עלויות החלקים, סט אטמים 130 ש"ח ניקנו מינוביץ, עבודה 800 ש"ח. זמן העבודה, אפשרי ביום אחד, תלוי במוסך.
לשאלתך השניה, האטם הוא פנימי ואי אפשר לבדוק אותו עם עזרים חיצוניים, הבדיקה מתבצעת כמו שטל ציין.
נמרוד
-
גיל אתה יכול לעשות הכל ללא מוסך.
המטרה כאן היא לא לחסוך כסף. המטרה היא לבצע את העבודה לפי הספר ולוודא שלא נגרם נזק תו"כ העבודה.
אתה צריך את פרוצדורת ההחלפה של היצרן - יש את זה בהיינס/צ'ילטון ובספר היצרן של הרכב שניתן להורדה באי מיול וכו'. אחרי שאתה קורא את הפרוצדורה ומבין אותה, אתה מוודא שיש ברשותך את הכלים והחלפים המתאימים ורק אז ניגש לעבודה.
אחרי שביצעת עבודה מהסוג הזה פעם אחת, לא תירתע יותר משום עניין טכני דומה, אתה גם תבין שהכסף ש"נחסך" זו ממש לא הסיבה.
-
תודה ניר,המטרה היא בהחלט לא לחסוך כסף,אלא לקבל מושג במה היא כרוכה(העבודה),את האמת,יש לי את הספר של היינס,ושכחתי ממנו לרגע(מוכן להשאיל במידת הצורך).
לגבי האטם...האם זה בעצם שני האטמים המתכתיים הדקים שבאים מתחת לאינג'קטורים,או הקטע שמבודד בין הפחית הגדולה שאוטמת את האמבטיה(שנראה שמבודד עם סיליקון)?
להרים את הסיפור גם נראה בעייתי מבחינת ניתוק ה EGR ...
-
-
מדובר בפחית שאוטמת את האמבטיה יש לזה אטם ולא סיליקון.
בנוסף תחליף את שאר האטמים שמגיעים בסט.
נמרוד
-
אם מישהו מיתכוון לעשות את זה לבד יש לשים לב לטורק הדרוש לסגירת הברגים!!!!!
חיזוק הרבה מעל למידה של הפחית הדקה הזו תיגרום להיתרוממות הרווח בין הברגים וכל הסיפור יחזור חלילה מהר מאוד ע"י חדירת שמן או גזים מהמירווח הנ"ל בגלל עיוות הפלטה!!
(זאת הכוונה שלי לרוב המוסכים- שלא מדייקים ולא פוגעים במטרה מחוסר אכפתיות וכנראה שבצדק)
טל