אני מצטרף לאסף, כשהציר נשבר, והוא נשבר זה לא נעים והרכב יכול להדרדר למטה בפתאומיות ... מישהו עם פרדו ספר לי שהחליף פגוש, פנסים, מכסה מנוע וכו' אחרי שלסופה שעלתה לפניו נשבר ציר היציאה של הטרנספר.
אדי
Printable View
אני מצטרף לאסף, כשהציר נשבר, והוא נשבר זה לא נעים והרכב יכול להדרדר למטה בפתאומיות ... מישהו עם פרדו ספר לי שהחליף פגוש, פנסים, מכסה מנוע וכו' אחרי שלסופה שעלתה לפניו נשבר ציר היציאה של הטרנספר.
אדי
אז עם סליפ יוק? בלי סליפיוקאמו?
קדימה להתפלפל להתייעץ כדי שאחליט מה לעשות
מקורות להבאת היחסי העברה והסליםיוק המחוזק?
מאיר, זה בדיוק מה שלא צריך- קיט ביטול סליפ-יוק. אתה צריך (לדעתי, כמובן) רק MAINSHAFT מחוזק, בלי ביטול סליפ-יוק.
לסיכום עד כאן, עדיין יש לך את שתי האפשרויות:
קיצור יחסי העברה בסרנים-
יתרונות: עדיין יש LOW גבוה מספיק בשביל לעלות דיונה ב3, והHI נמוך מספיק בשביל לעלות עליות בכביש ברביעי. לא צריך הסבה יקרה בתיבת העברה.
חסרונות- הסבת הסרן הקדמי הנעול (עם חריטת טבעת. אפשרי, קצת מלחיץ, אבל כבר עשו את זה), בכביש- צריכת דלק כמו עכשיו (כי בסה"כ חמישי HI נשאר אותו דבר) ולא יורדת.
4:1 בתיבת העברה יחד עם MAINSHAFT מחוזק (בלי ביטול סליפיוק)-
יתרונות: לא צריך לשחק עם הסרן הקדמי, חסכון בדלק בכביש, LOW חזק מאד.
חסרונות: 5HI גבוה מדי, יכול להיות שגם 4HI- אולי יהיה צריך להוריד לשלישי בעליות ארוכות בכביש, אי אפשר לנהוג בראשון- שני HI בדיונות, אלא רק ברביעי- חמישי LOW.
בסופו של דבר- שתי האופציות מקובלות בעולם השיפורים. תראה מה עולה לך יותר- קיט 4:1 + MAINSHAFT מחוזק, או יחסי העברה+ חריטת טבעת לנעילה הקדמית. אם אחד מהם עולה משמעותית יותר- לך על השני. אם ההבדל במחיר זניח, אני הייתי הולך על הסבת תיבת העברה.
בכל מקרה- בהצלחה!
אסף.
ככה מרכיבים 4:1 :
http://www.4x4wire.com/jeep/tech/xfer/tera4_1/
אסף.
מאיר, בנוסף לסיכום של אסף, שתי נקודות:
א. לדעתי יותר פשוט להרכיב את הקיט בטרנספר מאשר להתקין ולכוון יחסי העברה בשני סרנים. יותר פשוט, לאו דווקא פחות זמן.
ב. מנקודת מבט של עבירות נטו השיפור הרבה יותר גדול עם טרנספר 4:1. שינוי יחסי העברה זה מסאז' קל לרכב, טרנספר 4:1 יפתח לך עולם חדש.
אסף, אנא האר את עיניי:
למה משתנה נסיעת הכביש אם מאיר משנה את יחס העברה בטרנספר? האם זה לא משפיע רק בשילוב של 4X4, או שאולי לא הבנתי משהו?
אביגדור
ציטוט:
נכתב במקור על ידי AvigdorAharon
ציטוט:
נכתב במקור על ידי מאיר רוטברג
כנראה שאחרי זה הגיע עכשיו :lol:
אביגדור,
מה שמשנה מלכתכילה את ההתנהגות בכביש הם הגלגלים. גלגלים יותר גדולים- באותה המהירות תהיה בטורים יותר נמוכים, וזה אומר, בגדול, שהרכב עגלה (את זה, מן הסתם, אתה מכיר). זה גם אומר שבשיוט ב100 קמ"ש (נגיד) הטורים יהיו 1800 במקום 2000 (סתם מספרים)- וזה חוסך דלק.
יחסי העברה אמורים לתקן את זה. שינוי הLOW בטרנספר לא יתקן את הבעיה, כי הוא עובד רק בLOW (מן הסתם)...
אסף.
טוב, תודה (זה מה שחשבתי, רק נדמה לי שטעיתי)
אביגדור
כן זאביק האחרי זה , זה עכשיו
ובהחלט נראה לי כי החלפת יחסיי העברה כפי שהציע ידידי נבו ולאחר שיחה ממושכת עם אסף(ידען הנער) וחיזוקים נוספים חושבני כי בהחלט אלך על יחסי העברה בטרנספר,
בהחלט שווה לי לשלם את הפרמיה העודפת וכך יפתחו בפני האפשרויות העתידיות לביצוע מהלכים נוספים $$$$$$ בצעצוע שלי,
שינוי יחסיי העברה יום אחד ילך לאבדון כי בהחלט יתכן
0טוב שמנהל הבנק לא רואה) בעתיד יוחלף הסרן הקידמי
:shock: :evil:
מאיר :oops:
לפני ההזמנה ,פיקפוק נוסף
למייטב הבנתי תהיה לי בעיה ב היי יהיה קצר מדי בדיונות בוץ
כנ"ל low
יהיה נמוך מדי דיונות בוץ או במקום שבו צריך שילוב של הילוך נמוך ותנופה
למשל עליה צפונית נחל דימונה או דומה
כלומר יש לי חור רציני בעניין נסיעות שאינן עבירות סלעים נטו
מה לעשות??
האם לחזור ליחסיי העברה בסרנים
או הטענה כפי שטען בפני מוש רחימי מפרוייקטים 4x4 הינה נכונה,
אם נכון הדבר וטענה חלופית שלי כי אוכל לנסוע לדוגמא ברביעי ב low הגיר לא יחזיק מעמד לאורך זמן
עזרה בבקשה :cry:
Bullshitציטוט:
ברביעי ב low הגיר לא יחזיק מעמד לאורך זמן
בנושא ה"שיט"
האם נכון כי קיים פער ביכולות הנסיעה בין גבוה לנמוך? כפי שתארתי לעי"ל
שנית האם ה גג"ש בגיר באמת בנויים למעמס שכזה
תשובה בת הברה אחת הינה קצרה מדי ,
מקובל עלי לדוגמא
בולשיט ,כי..........בלה בלה בלה :D
המומנט שנדרש להניע את הרכב בצירי היציאה מהטרנספר חלקי יחס ההעברה בטרנספר יהיה המומנט שהגיר יצטרך להעביר.
מכיוון שיחס ההעברה בLOW הוא 2.7 יחסית ל1:1 בHIGH, הגיר עובד במומנט מוקטן כאשר הרכב בLOW.
בולשיט זה עם שתי הברות.ציטוט:
תשובה בת הברה אחת הינה קצרה מדי
הבנתי בהחלט
בעיקר את חלק ב של התשובה :D
מה הקיט הנכון??
http://www.teraflx.com/
קדימה חברים כוונו אותי הייכן ומה בדיוק להזמין זה חייב להיות בשבוע הקרוב