שען = שעון בכתיב חסר :lol:
Printable View
שען = שעון בכתיב חסר :lol:
אתה סתם מתעקש. עובדה שכשהעליתי לאט לאט את הלחץ בווסת, הלחץ בשעון עלה ועלה עד שהצינור שמגיע מהמדחס אל כניסת הווסת עף מהווסת. אם אתה היית צודק אז הצינור שהיה צריך לעוף זה הצינור ביציאה מהווסת.
טוב, זה כנראה ווסת מסוג שאינני מכיר
:)
לפני, אחרי, זה ממש לא משנה, אתם לא מבינים את הרעיון ולכן נתאר לכם את הווסת בצורה אחרת, יותר קלה להבנה: נגיד שהצינור מהמדחס הולך לכניסה הימנית של T ומהיציאה השמאלית של הT יוצא הצינור לניפוח. מהיציאה התחתונה של הT יוצא צינור לווסת שברגע שהלחץ בכניסה אליו עולה מעל הלחץ המכוון הוא משחרר אותו דרך חור בתחתית כפתור הכיוון.ציטוט:
השען נמצא אחרי או לפני הוסת?
מכאן: הלחץ בכל צידי הT וגם בתחתיתו זהה.
לכן זה גם לא משנה היכן השעון. הוא מודד את הלחץ בT וזה גם הלחץ שנמצא במדחס, וזה הלחץ בכל המערכת.
ואם הבנתם את זה אז לצורך העניין הT הזה מובנה בתוך הווסת/שעון, אבל הרעיון נשאר אותו דבר.
עקרונית, אחד המקצוענים כאן כתב שלא צריך וגם יוני5 לא שם במדחס וזה עובד טוב, מצד שני אורי טל הרכיב משמנת לפני המדחס ואוסף שמן בסוף המערכת וזה בטח לא מזיק.ציטוט:
לגבי השימון למדחס,כתבת שאין צורך, לאחר ניסיון, האם אתה חושב שכדאי בכל זאת שמן?
נדמה לי שלאורי טל יש כזו והוא מרוצה ממנה.ציטוט:
האם משמנת רגילה, שקופה, קטנה, של כלי אוויר לדעתך לא קטנה מידיי? להערכתי יש בה אולי 30 CC.
אני גם שאלתי את השאלה הזו בפורום. לגבי סוג השמן, אז מדובר בשמן מיוחד למדחסי מזגן.ציטוט:
איזה שמן ממלאים במדחס עצמו וכמה ?
לגבי כמה? קיבלתי תשובה שבהחלט לא מניחה את הדעת: אמורה להיות שם כמות שמן מאוד מסוימת, אז מה עושים? מרוקנים את המדחס וממלאים את הכמות הנדרשת? נשמע לא כ"כ סביר. כמו יוני5, כל פעם ממלאים קצת? אמורפי מדי בשבילי, כי איך יודעים אם במשך הזמן רמת השמן לא יורדת או עולה אל מעבר לרצוי? אין לי תשובה.[/quote]
ע"פ עצתם של אחד ממתקיני המזגנים, שמתקין גם מערכות כגון זו, וספק צנרת למזגנים/מערכות לחץ וכו', חיברתי את פתח היניקה של המדחס, במחבר "T" לצינור שמחבר את שסתום ה- PCV לפילטר האויר.
כך זוכה המדחס לאויר מסונן וגם לשימון תמידי מאדי השמן, שאמורים לעבור שריפה לטובת הפחתת זיהום האויר (כמובן שמיד אחרי יציאת האויר מהמדחס מחובר פילטר/לוכד נוזלים).
עובד מצויין.
ברנרד.
ציטוט:
ע"פ עצתם של אחד ממתקיני המזגנים, שמתקין גם מערכות כגון זו, וספק צנרת למזגנים/מערכות לחץ וכו', חיברתי את פתח היניקה של המדחס, במחבר "T" לצינור שמחבר את שסתום ה- PCV לפילטר האויר.
כך זוכה המדחס לאויר מסונן וגם לשימון תמידי מאדי השמן, שאמורים לעבור שריפה לטובת הפחתת זיהום האויר (כמובן שמיד אחרי יציאת האויר מהמדחס מחובר פילטר/לוכד נוזלים).
עובד מצויין.
גאוני.... :D :D :D
לא צריך להיות מודאגים יותר מידי מסינון האוויר שנכנס למדחס.
אתם שוכחים שכאשר אתם מפעילים את המדחס אתם בעמידה ולא בנסיעה ואין אבק כך שלא צריך סינון ,גם משך ההפעלה הוא קצר ,כמה זמן לוקח לנפח 4 צמיגים? אולי 5 דקות.
ועוד דבר ,צריך שמן מיוחד למדחס ולא שמן מנוע.
אצלי יש משמנת קו שדואגת לשימון המדחס.
עמיקם שלום
תוכל לפרט את נושא המשמנת
אצלי הכל מורכב ללא משמנת וזאת בעיה
איזה משמנת ואיך היא מורכבת ?
תודה עמוס
נחמד / פראי / אין ספק שזה עובד טוב .
ממליץ בחום להוסיף משמנת כזאת כמו שיש בכל קו לחץ אויר כך שהמדחס ימשוך אויר שומני
או לתת למדחס בזמן עבודה קצת שמן לא חשוב איזה שמן .
במזגן יש חשיבות לשמן בגלל סוגי הגז .
בתוך המדחס הזה ( שבתמונה ) יש בוכנות קטנות ומישור משופע שעליו מחליקים טלטלי הבוכנות במקום מיסב יש שם כדור .המדחס הזה אוהב שמן .
איציק
שמן עושה טוב לפנים הצמיג או שכמות השמן היא זניחה ?
אולי צריך לסנן את היציאה ?
יש סיכוי טוב שאצלי המדחס נהרס כי בחציה של נחל שורק (כשעוד זלזלתי ועדיין לא חיברתי את הקו של המדחס לכניסת האוויר המסונן של המנוע) נכנסו אליו מים .ציטוט:
לא צריך להיות מודאגים יותר מידי מסינון האוויר שנכנס למדחס.
לכן רצוי כן לסנן את האוויר כדי למנוע כניסת אבק, מים, לטאות וכו' אל הצינור, גם בזמן שהמדחס לא עובד.
לא יודע אם זה בעייתי. בכל אופן, מי שמוטרד מזה, יכול להרכיב אוסף שמן לאחר המדחס, כמו שיש אצל אורי טל.ציטוט:
שמן עושה טוב לפנים הצמיג או שכמות השמן היא זניחה ?
אולי צריך לסנן את היציאה ?
עמוס קניתי משמנת קו והרכבתי אותה על צינור כניסת האוויר.משמנת קטנה בעלת צינור שקוף שניתן דרכו לראות את גובה השמן הנותר.
בנוסף הרכבתי אוסף שמן ביציאה ממיכל האוויר על מנת לשמור גם על הפרשוסטט, שעון לחץ האוויר, והגלגלים.
בדיעבד אולי היה כדאי למקם את אוסף השמן מיד ביציאה מהמדחס על מנת לשמור את כל המערכת כולל הצינורות משמן.
חנן,
מכיוון שאני באמצע הפרוייקט הזה- נשאלת השאלה:
האם הוספת משמנת למדחס שלך או שהוא מקבל את השימון שלו מאדי השמן במנוע בלבד?
וכמה זמן העניין הזה כבר מחזיק?
אני הרכבתי את כניסת האויר דרך צינור עודפי השמן ומסיבה כל שהיא זה מקשה על פעולת המדחס מצב שכאילו אין מספיק כניסת אויר. בנוסף התקנתי משמנת קו בכניסה למדחס וזה פועל כמו שצריך.
נכון להיום ניתקתי את כניסת האויר דרך צינור העודפים אבל צריך להתקין פילטר כל שהוא.
אליקו
לנדי, תסתכל כמה תגובות מעליך, בתגובה שלי. המדחס אצלי נהרס, כנראה בחציה של נחל שורק. לא הרכבתי משמנת במקור, אולי כשאתקן את המדחס, ארכיב משמנת.
אליקו, אם אתה מחובר לצינור האחורי שהוא עבה מספיק, וכשבין צינור הכניסה שלך ומסנן האוויר אין גורם חוצץ, לא צריכה להיות שום הפרעה לפעולת המדחס.
בשבוע האחרון הרכבתי גם אני על הג'יפ מדחס כנ"ל, ליתר דיוק - את המערכת של אורי כפי שמופיעה בצילום למעלה. מיד לאחר הפעלת המדחס ונסיונות לשחק עם ווסת הלחץ, מאחר ולא שמעתי שום פריקת לחץ מהווסת - כיביתי את המדחס. למיטב הבנתי ולאחר שביררתי את הנושא עם צוות טכנו-צינור, שוקי צודק, הווסת מווסת את הלחץ ביציאה ממנו ואינו פורק את הלחץ בכניסה אליו, גם שם לא מכירים סוג ווסת שמבצע את שתי הפעולות. באופן אישי אני אחבר שסתום פריקה לפני הווסת כדי למנוע מהמדחס לעבוד בעומס מלא. יתכן ועבודה בעומס מלא לא מקצרת את חיי המדחס (לטכנאי המזגנים התשובות) אני בכל מקרה לא מעוניין בלחץ של 600PSI שיבנה בצינור היציאה מהמדחס, אם זה אכן הלחץ המקסימלי שבונה מדחס מזגן.
ניר,
קנה, השג, גנוב, קבל, וכו' מתג לחץ חשמלי מתכונן (פרסוסטט). חבך את האביזר דרך "T" על צינור היציאה של המדחס. את חוט החשמל של מצמד המדחס, העבר דרך המתג החשמלי של הפרסוסטט. כייל את הפרסוסטט לערך של 120PSI או 8 אטמ. כך תוכל לדאוג שבלחץ מערכת של 120PSI, יתנתק המצמד החשמלי של המדחס.
תחסוך בכך חיי מדחס, חיי רצועה. תרויח בטיחות.
בברכה,
קיד.
איך עובד המדחס במשאית?