חוזר: CO במנוע 5.7 1988 בנזין
שאלות נוספות:
ראיתי דיון בג'יפטריפ על ממיר קטליטי לסוזוקי. סיקרן אותי וראיתי שהרכב שלי בלייזר 88 5.7 אמור להיות מצוייד בממיר קטליטי: http://www.racepages.com/rp_custom/c...ytic_converter
1. ברור לי שיש לממיר השפעה על גזי הפליטה. האם העדרו משפיע על ה-CO.
2. האם ההחלפה לספידרקס משפיע על ה-CO?
3. כ"כ אציין שהעפתי את הקאניסטר מכיוון שלא היה מחובר ושימש כמשקולת מיותרת.
מוני
טוב, עשיתי חיפוש מהיר ומצאתי:
http://auto.howstuffworks.com/catalytic-converter2.htm
הממיר צריך להשפיע על:
2CO + O2 => 2CO2 קרי: שיפור ה-CO
2NO => N2 + O2 or 2NO2 => N2 + 2O2 קרי שיפור ה-NO
איפה הממיר מותקן? יש לי תחושה שעם הקומבינות ברכב שלי אין בכלל ממיר. ואם זו הבעייה, אוסיף ממיר.
אני מנהל דיאלוג עם עצמי.
התקשרתי לברוך מסלינס שאמר לי:
1. למיטב ידיעתו תקנות הדבר בדיקת גאזים מתייחסות לכלים מ-1994 צפונה. חיפשתי באתר משרד התחבורע, וזה באמת אתר עלוב. אין מידע כזה בנמצא כלל.
2. כ"כ שאלתי אותו לגבי התקנת ממיר קטליטי, לטענתו, זה אפשרי, תמורת כ-1,000 ש"ח (צריך ממיר גדול, והמחיר נראה לי סביר מאוד כולל עבודה), אולם, הממיר יקטין את עצמת המנוע שכן הוא יוצר לחץ נגדי לפליטה (וגם כנראה יבטל לחלוטין את משמעות הספידרקס שהתקנתי). והוא ממש לא המליץ למעט אם זו חובה.
סיכום ביניים, אשאר עם המצב הנוכחי.
בטסט הבא אחזורלעניין הקומבינות קרי: הוצאת נשם, ואם יהיה צורך, ניתוק של מזרק אחד.
מאחר ואני ממעט לנסוע ברכב, אין לי נקיפות מצפון בדבר הרס היקום.
מוני אתה מדבר על רכב ישן. סביר להניח שמעולם לא היה בו ממיר קטליטי. בשנות ה80 ממירים קטליטיים התחילו להופיע, אבל בשלבים - קודם בקליפורניה, אחר כך במדינות מתקדמות אחרות, וסביר להניח שהדגמים ליצוא היו בלי ממיר קטליטי עד הסוף (שלך איזה שנה? 90? 91?).
ממיר קטליטי אתה בטח לא צריך, ואם הערכים אצלך גבוהים החשיבות של הטיפול בהם היא לא לזיהום אויר כמו שאמרת בעצמך, בקושי נוסע, אלא כיוון מנוע טוב יותר. אני לא יודע אם קראת, אבל לפני מספר שבועות התפרסמה כתבה של אמיר לרדו בדיוק בנושא הזה של הבנת גזי הפליטה והקריאה שלהם, שווה לקרוא אולי יעשה לך קצת סדר בבלאגן.
מוני, עצה קטנה שיכולה לעזור.
אם אין לך ווסת לחץ אז אפשרות נוספת היא לשים במקביל לצינור הדלק שמגיע להזרקה מחבר Y ואז לפצל את הדלק שמגיע מהמשאבה ישר לעודפים עם עוד מחבר Y וברז באמצע, ראיתי את זה אצל מישהו שעשה את זה ב TBI על גי'פ בידיוק בשביל המטרה הזאת, לא אצין את שמו אבל אקווה שהוא יקרא את השרשור.
אופציה נוספת היא לצרוב צ'יפ חדש, אני בימים אלו אוסף את כל הנדש לשם המטלה הזו.
מה שתצתרך מבחינתי זה לפטופ כבל ALDL ותוכנת חינם WINALDL
כבל תוכל לבנות לבד יש את הסכמה בכתבה על הזרקת CJ.
צור קשר בפרטי אם אתה מעונין.
חן.
נמרוד וחן,
נמרוד:תודה עיינתי בכתבה של לרדו אודות גזי פליטה. ממנה הבינותי שאני מזריק עודף דלק.
"כ ראיתי שיש ממירים בכלים גם מהשנתון שלי 88ל אולם ייתכן שלא יוצאו לחו"ל. קיימת המלצה שלא להשתמש בממיר עקב "סתימת מנוע" או במילים אחרות הגבלת כח , ולכן אני מוותר על הפתרון הזה לטובת הפתרון שחן מציע.
חן: נראה לי שהפתרון של ה-Y או של הצריבה של הצ'יפ הוא הפתרון הנכון.
קניתי מחשב משופץ (אני מבין שהחליפו קבלים), אבל לא ראיתי שהוא שיפר כלום. נראה לי שללמד את הצ'יפ להזריק פחות דלק זה הפתרון הטוב ביותר, ואשמח ללכת עליו.
איךאתה מציע להתקדם? אני לא בנוי לבניית כבלים\ אבל יכול אולי לשאול כבל מהמוסך שלי. מה הסיכון בצריבת הצ'יפ? צורבים אותו off line ומחליפים? או שזו צריבה על המחשב? האם זה תהליך הפיך? האם אפשר "לזכור" מה היה ע"מ לחזור במידה ולא הצלחנו?
מוני
כזה שרשור ארוך ואף אחד לא מציע להתחבר ללפטופ עם כבל ALDL ולבדוק אם המנוע עובד בחוג סגור או פתוח ומהם הפרמטרים ? יש חיישן חמצן ? מוני, תן לי להעיף מבט בהזדמנות.
אני כרגע לחוץ מדי בעבודה, אבל אם תדחה את הפגישה עם ניר בשבועיים-שלושה, אני אשמח מאוד להצטרף לניר לעזור לך לפתור את הבעייה.
ניר וחנן, נראה שאנו בכיוון הנכון עם עניין הצ'יפ הלא כן?
כ"כ אני מוכן לנסוע עד אליך (ניר) למרות צריכת הדלק הגבוהה - החשבון עלי.
אין לי מסושג ירוק על החוג הסגור/ פתוח. אין חיישן חמצן.
אני יוצא לארה"ב 11-17 לינואר.
אם אין לך חיישן חמצן אין לך מה לדבר על צ'יפ כי אתה לא תדע איך לתכנת אותו. התכנות הנכון של צ'יפ מבוסס על טבלת ערכי הלימוד (BLM-ראה בכתבה הסבר) של המשוב של המחשב, ומשוב כזה מושג אך ורק דרך חיישן חמצן.
למה אין לך חיישן? ולמה אתה חושב שתוכל להשיג ערכי CO יותר טובים משל מאייד, ללא שיש לך מערכת בחוג סגור?
אני מחדד: עם הרבה כבוד לכל מי שכתב עד עכשיו (לא בציניות), עד התגובה של ניר השרשור הזה לא נתן לך כלום. בלי חיישן חמצן, ובמיוחד במנוע מקומבן, אין על מה לדבר. מילא, אם היה לך צי'פ מותאם במדויק לצרכי המנוע שלך כמו שיש במנועים שמגיעים מראש ללא חיישן חמצן, אז התמונה עוד איכשהו סבירה, אבל אין שום מצב שצ'יפ שבנוי למשהו אחד יעבוד טוב על קומבינציה אחרת ללא חיישן חמצן שיתקן את השגיאות המובנות במערכת.
קח בחשבון שיתכן שהצ'יפ שיש לך, גם לאחר שתתקין חיישן חמצן, לא יקח בחשבון את חיישן החמצן כי הוא תוכנת לא לעבוד איתו. במקרה כזה אתה בבעייה. אתה תהיה חייב לתת למתכנת צ'יפים לבנות לך צ'יפ שיעבוד בצורה גסה עם נתוני המנוע שלך ויכלול בתוכו עבודה עם חיישן חמצן. לאחר שתקבל את הצ'יפ הזה ותתחיל לעבוד איתו, כשיש משוב למחשב, אתה תקבל טבלת BLM שלמה, שאיתה תוכל לגשת שוב למתכנת הצ'יפים והוא יעשה פיין טיונינג לכיוונון הראשוני שהוא עשה לך, ובשאיפה, שאז העסק יעבוד היטב.
ניר וחנן,
חנן, מצידי אתה יכול לישון בלילות, לא חייב לישון מאוחר כדי לענות לי.
חיישן חמצן: חיפשתי היכן שאני נוהג לקנות:
https://www.rockauto.com/dbphp/mak,CHEVROLET,1988
מנוע 5.7 tbi במדור emission יש סדרה של סנסורים במחירים 18-35$ ומכאן בארץ משהו כמו 700-800 ש"ח, אין לי מושג איזה מתאים. לא ברור לי אם יש לי כניסה תואמת במחשב שקניתי, האם הוא תוכנת לקבל input מחיישן חמצן ואני לא יודע איך לבדוק את זה. האם חיבור למחשב בקרה כפי שצויין לעיל יכול ללמד על זה?
אני נוסע לארה"ב עוד 10 ימים ועדיין יכול להזמין את זה למשלוח לסניף שלנו בחוף המערבי. המחיר לא גבוה, אבל לקנות משהו לא מתאים? כבר הייתי באופרה הזאת. (למי שעקב, הספקתי להיות בהודו, תאילנד, ספרד ועכשיו ארה"ב וכל זאת מתחילת השרשור)
כמה צריך לעלות כל עניין תכנות הצ'יפים להערתך?
אם עניין תכנות הצ'יפ לא יקר - משהו כמו 200-300 ש"ח, ואם אתה יכול להצביע לי מתוך הלינק הנ"ל מה לקנות, אני מוכן לקחת את הסיכון (לא אבוא בטענות אם יש טעות) ולקנות את החיישן. אני משער שזה גם יחסוך לי בצריכת דלק שנראית לי מופרעת לאחרונה אם כי זה לא הדבר הכי חשוב שכן אני ממעט לנסוע.
במקרה הגרוע, אחזור ל-TBI הישן שהיה עם נתונים דומים או אולי טובים מזה. עוד משהו הייתכן שהדיזות רחבות מידי ומשפריצות דלק בכיף? נראה לי שב-TBI המשופץ לא החליפו דיזות אלא פשוט ניקו אותו ומכרו כמשופץ.
תודה על העצות, גם לאילו שדרשו ממני פרטים שאין כל מושג עליהם. אני יודע שזה האתר המקצועי היחיד כאן.
ווידוי: חנן, אתך הסליחה שלפני מספר שנים, מחוסר הכרתך והכרת האתר, הפגנתי זלזול במאמר אודות נעילות, באמרי שהוא מועתק ממקורות אחרים.
מוני, וכולם בעצם.
אחרי מחקר רציני בנושא, לא בעייה לאפשר חיישן חמצן בתכנות צי'פ.
להלן התהליך:
1 פירוק המחשב והוצאת ה'ציפ.
2 קריאת ה'ציפ הנוכחי ב"צורב" ושמירתו כקובץ bin.
3 פתיחת הקובץ בתוכנת עריכה יעודית, ושינוי פרמטרים כולל איפשור חיישן חמצן.
4 וכאן מתחילה הבעיה, מכיון שמחשבי ההזרקה אצלנו מימי הדינוזאורים והצ'יפ המקורי 2732 כמעט ואינו קיים וקשה מאוד לצרוב אותו, יש צ'יפ חלופי SST 27SF512, הזמנתי מאיבי 10 חתיכות.
הצ'יפ הנל דורש הלחמות בתוך המחשב ו 2 socket's מכיוון שהוא 28 פינים ולא 24 כמו המקורי, עלות ה"סוקטים" בין 5-20 ש"ח בכל חנות אלקטרוניקה, אחרי ביצוע הנ"ל, ניתן לצרוב צ'יפ חדש להשתמש במחשב.
5 התקנת הצ'יפ.
6 ברגע שהתקנו את הצ'יפ מחברים את המחשב לALDL ומתחילים ל"הקליט" למשך כמה שיותר שעות.
7 את הנתונים שהקלטנו משלבים עם הגירסא הראשונית של הציפ וצורבים חדש, עד להשגת התוצאה המבוקשת.
מוני, העבודה עלי, מבחינתך תצתרך לקנות את הרכיבים + 2 ציפים בעלות של לא יותר מ 100 שח, לא חייב ממני, ולהגיע צפונה כמובן.
אם יש לך מחשב ספייר אז אני לא רואה שום סיבה לא ללכת על זה.
חן.
דבר נוסף, לגבי חיישן חמצן, למיטב ידעתי כל חיישן של בוש 1-4 חיבורים מתאים, מקורי בפירוקיות בערך 250 ש"ח או חליפי בערך אותו מחיר.
חן.
מצטרף לחן - כל חיישן אוניברסלי עם או בלי חימום (2 עד 4 חוטים) יתאים, אפשר לקחת מפירוקיות ולשלם לא יותר מ 20 ש"ח לחתיכה (הם לא שווים גם את זה כי אין עירבון שהחיישן תקין), אם אתה כבר בארה"ב אז תזמין חיישן בוש או דמוי בוש ב 20$ וזה יעבוד. את החיישן תצטרך לחבר ביציאה מסעפת הפליטה איפה ששני האגזוזים נפגשים (אם האגזוז שלך אינו נפרד), או שיש שם כבר הברגה קיימת או שכל מתקן אגזוזים ילחים לך שם הברגה מתאימה (באנג), את החיישן מחברים למחשב ואז מתחברים אליו עם לפטופ ובודקים אם הוא מתוכנת לעבוד בחוג סגור ומצליח לתקשר עם החיישן.
ציטוט:
אחרי מחקר רציני בנושא, לא בעייה לאפשר חיישן חמצן בתכנות צי'פ.
זה בדיוק מה שכתבתי.
ציטוט:
אתה תהיה חייב לתת למתכנת צ'יפים לבנות לך צ'יפ שיעבוד בצורה גסה עם נתוני המנוע שלך ויכלול בתוכו עבודה עם חיישן חמצן.
אם אתה, חן, נכנס לעומק העניין של תכנות צ'יפ, אז אתה "המתכנת" המדובר, לצורך העניין.
ויש אפשרות גם לקניית צ'יפ מוכן על פי דרישות הלקוח:
אני מלשין על ניר, אבל לא נראה לי שהוא יתנגד לזה: אני נתתי לו בשקית את הצ'יפ המקורי שהגיע עם מחשב הספארי (שהותקן בו צ'יפ אחר שנצרב ע"י בריאן ע"פ ההגדרות שלי) , ואני מאמין שהוא ישאיל לכם אותו לצורך צריבות נסיוניות או בשביל לשלוח לבריאן ולהוזיל את עלות הצ'יפ שלו.
ציטוט:
ווידוי: חנן, אתך הסליחה שלפני מספר שנים, מחוסר הכרתך והכרת האתר, הפגנתי זלזול במאמר אודות נעילות, באמרי שהוא מועתק ממקורות אחרים.
וואלה? לא זוכר, ובכל מקרה, סלחתי ;)
ציטוט:
לא ברור לי אם יש לי כניסה תואמת במחשב שקניתי, האם הוא תוכנת לקבל input מחיישן חמצן ואני לא יודע איך לבדוק את זה. האם חיבור למחשב בקרה כפי שצויין לעיל יכול ללמד על זה?
כניסה כנראה שיש. מהו מספר המחשב שברשותך?
אם הצ'יפ לא מתוכנת לעבוד עם חיישן החמצן אז כשתיכנס לCURRENT DATA בALDL אתה תקבל שהמתח בחיישן הוא אפס, למרות שהחיישן יתן בפועל מתח אחר. זה לפחות מה שניר ואני ראינו כשניסינו לשים את הצ'יפ המקורי של הספארי, מתוך סקרנות.
כן וכשהכנסנו את הצ'יפ של הספארי בפעם השניה קימטנו לו את הרגליים והן נשברו...
זרקתי אותו לפח ...
וואלה, זכרתי שקימטנו אותן. לא זכרתי שהן נשברו :oops:
יש לי אפשרות להשיג צ'יפים 2732 וגם לצרוב אותם.
רק תשלחו לי קובץ BIN מתאים.
הכל בעלות הקרן (כלומר הצ'יפ).