-
חוזר: בעיות בהנעה
פורק הסטרטר , תוקן והוחזר למקום. היה מלא בג'יפה , היה חופש בציר הבנדיקס ועוד מרעין בישין.
אחרי ההרכבה , היו רעשי אי רצון להניע - כאילו מתקשה להזיז את הגלגל תנופה , רעש שמעודי לא שמעתי אבל בבירור מבינים שיש שם קושי ולא חופש/סיבוב על ריק.
שילבתי ניוטרל גם בטרנספר, עשה פחות רעש אבל עדיין לא רצה להניע (במקור הרכב הגיע בשבת מכפ"ס עד לר"ג בLOW 2X4 בלבד מכוון שלא היו לו ברקסים , נסיעה עדינה אבל איטית להחריד)
שילבתי הילוך חמישי - זז קצת.
עוד נסיון או שניים - הניע כמו נמר! אבל נמר עם בעיות קיבה. רעש ההנעה לא היה רגיל , כאמור - קושי בסיבוב.
האם מכך אני יכול להסיק שכל בית גלגל התנופה מלא בחרא ?
לאחר כמה הנעות דומות וקשות אך שהלכו ופחתו ברעשים בעייתים, הרכב מניע עכשיו בלי בעיה ובלי רעשים מיוחדים - ממש כמו שהיה לפני הטיול המהנה (ע"ע שרשור קשקשת ברשת-מרשלים נותנים למיקי יוחאי ושות' בראש!).
האם להשאיר את המצב הזה? או שאני צריך לדאוג לגבי עניין הגלגל תנופה ? במבט דרך הבקע שיש בצד הגיר (זה שדרכו קובעים הצתה או משהו כזה) - לא נראה לכלוך ושיני הגלגל נראות תקינות לחלוטין. אבל מצד שני , בית גלגל התנופה אטום לכאורה (למעט אותו בקע) ולכן אין דרך לחרא לצאת החוצה מבלי לפרק את הגיר... או שאני טועה ?
-
אמיר שלום רב!
הבקע הוא פתח מספיק, לפליטת בוץ שעלול היה לחדור, ולהפריע לסיבוב גל התנופה.
מכיוון שאתה אומר שזר השינים של גלגל התנופה תקין ולא שחוק לכל קוטרו, ומכיוון שגלגל התנופה הוא לא חלק סטטי, והוא מסתובב בבמהירות יחד עם סלד המנוע, אין סכוח שבוץ נדבק ומפריע לסבובו.
הבעייה בציר עליו נע הבנדיקס. יש לשמן שימון עדין לכל אורך מסלולו, ולבדוק את האוטומט, יתכן ואתה זקוק לממסר( רילי) לסטרטר, למרות שעם סיבוב הסטרטר היה תקין, לפני צליחת תעלת סואץ,
והסטרטר לאחר שפוץ, יש אפשרות שתבדוק אותו אצל המשפ שבו קנית אותו.
דרישת שלום מחברך סמוראי.
בברכה
צביקה
-
אמיר שלום רב!
הבקע הוא פתח מספיק, לפליטת בוץ שעלול היה לחדור, ולהפריע לסיבוב גל התנופה.
מכיוון שאתה אומר שזר השינים של גלגל התנופה תקין ולא שחוק לכל קוטרו, ומכיוון שגלגל התנופה הוא לא חלק סטטי, והוא מסתובב בבמהירות יחד עם סלד המנוע, אין סכוח שבוץ נדבק ומפריע לסבובו.
הבעייה בציר עליו נע הבנדיקס. יש לשמן שימון עדין לכל אורך מסלולו, ולבדוק את האוטומט, יתכן ואתה זקוק לממסר( רילי) לסטרטר, למרות שעם סיבוב הסטרטר היה תקין, לפני צליחת תעלת סואץ,
והסטרטר לאחר שפוץ, יש אפשרות שתבדוק אותו אצל המשפץ שבו קנית אותו.
דרישת שלום מחברך סמוראי.
בברכה
צביקה
-
יש לי בעיה דומה ואני בנתיים גורר אותה כמה חודשים טובים.
איפה ממוקם הריילי המדובר והאם בכל סומו יש כזה( 98 )
מה תפקידו בכל "העסק" של הסטרטר?
בשבת אני כנראה מפרק הכל אז מי שבא לו להצטרף מוזמן (מושב בני-ציון) 8-)
-
ריליי (ממסר) הוא תוספת שמוסיפים בין החיבור של הסטרטר למצבר והוא מסייע ב"מכת החשמל" המועברת לסטרטר ומאפשר התנעה טובה יותר.
היה כאן באתר שרשור על הוספת ריליי עם הוראות מפורטות.