חוזר: מה מבזבז יותר דלק ?
עשיתי כמה נסיונות עכשיו שהכבישים רקים...
אין מצב לעבור בעליה את 50 בהילוך שני, גם כשאני מנסה מאוד. ועשן שחור.
והמשחקים האלו גם הראו תופעה מעניינת במחוג הדלק ... הוא אשכרה זז !
או שהמנוע שלי גמור, או שהנתונים שהבאת ( חנן ) הם תאורטיים ולא מעשיים.
מצד שני, גיליתי שאפשר למשוך עוד ועוד את ההילוך בשלב מסויים הוא פשוט מפסיק להאיץ ( אם אפשר לקרוא לזה תאוצה ... ) ורק מתחיל לעשן.
הנתונים שלי מעשיים.
הרכב לא עולה לך ל70 קמ"ש בעלייה כי קשה לו. אבל דיברנו על סל"ד ולכן ב35 קמ"ש אתה בכחצי מהסל"ד המקסימלי, וזה לא משנה אם אתה בעלייה, בירידה, או בנחיתה בחזרה מהירח.
אז אם אני מבין מה שאתה אומר, זה בעצם שזה שניראה לי שהמנוע צורח זה רק תחושה כי בתכלס יש לו עוד הרבה לאן להאיץ ... נכון ?
זה בלי קשר לשאלה של צריכת דלק ...
הבנתי נכון ?
גיא כדאי שתזכור שבמסגרת נסינות הסודוקו שלך לא תעלה את סל"ד המנוע לנקודת הפיצוץ :)
כל השרשור הזה מתפתח לכיוון תאוריה בגרוש .
תכלס מנוע דיזל מאד לא אוהב סל"ד גבוה :mrgreen:
איציק
בחזרה לשאלה המקורית - היילקס, עלייה, 30-40 קמ"ש, הילוך שני או שלישי עדיף לצריכת דלק?
זה בדיוק סוג השאלות שהתיאוריה לא נותנת עליהם תשובה טובה. התשובה התיאורטית הפשוטה היא כמו שכתבו כאן - לא צפוי הבדל גדול, כי צריך כך-וכך אנרגיה להזיז שתי טון במעלה שיפוע X במהירות Y, וזה לא משנה איך בדיוק משיגים אותם. בפועל יהיו הבדלים, אבל קשה לחזות את הגודל שלהם או את הכיוון שלהם. בשלב הזה עוזבים את התיאוריה והולכים לניסוי - סע שניים שלושה תדלוקים רק בהילוך שני בעלייה הנ"ל ושניים-שלושה תדלוקים רק בשלישי, ותבדוק אם בממוצע יש הבדל משמעותי. אם יש הבדל משמעותי - ענית על השאלה, תחזור ותספר לנו ואז נפתח דיון תיאורטי שינסה להסביר את התוצאה (זה תמיד יותר קל :lol: ) ואם אין הבדל, זה אומר שאין משמעות לשאלה המקורית שלך, וזה יכול להיות גם כי מרכיב הנסיעה הזה לא מספיק משמעותי ב"סל הקילומטרים" הקבוע שלך, אז תיסע איך שאתה מרגיש יותר טוב.
אישית אני יודע בדיוק על מה אתה מדבר, על הבחישה כל הזמן בין שלישי לשני בעליות, אם זה פרויד ואם זה העליה מכפר מנדא למורשת שעשיתי עם הילקס על 31 באופן יומיומי.
סבבה,
תודה לכל העונים.
:-)
גיא, בקשר לתגובה #23 בשרשור הזה, התשובה היא חיובית. אתה בהחלט יכול להיות רגוע, לפחות עד 60 קמ"ש בשני. לא הייתי ממליץ לנסוע כל היום בכביש המהיר ב6/7 מהסל"ד המקסימלי, אבל בטח שאין בעייה להגיע לזה בקטעים פה ושם, אחרת טויוטה היו מנמיכים את הסל"ד המירבי שהבקר מרשה להגיע אליו.
ככה אני נוסע, בכל מקרה. כל הרכבים שהיו לי עד היום זכו בפגישות יומיומיות תכופות עם מגביל הסל"ד. אף אחד מהם לא התפגר מסל"ד יתר.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי חנן-ג'יפולוג
ככה אני נוסע, בכל מקרה. כל הרכבים שהיו לי עד היום זכו בפגישות יומיומיות תכופות עם מגביל הסל"ד. אף אחד מהם לא התפגר מסל"ד יתר.
אני חייב להגיד כאן שיש הבדל גדול בפגישה היומית עם מגביל הסל"ד בין ההיילקס לבין הצ'רוקי...:wink:
מהנסיון המועט שהיה לי עם מנועי הבנזין המטורפים האלו ....
גם ההבדל במספר הק"מ שעוברים בין תידלוק לתידלוק שונה מעט ...