יוזמה ברוכה , כל הכבוד !!!
היי חיים .
קודם כל ארגיע אותך לגבי המחיר , כל מי שינסה לבנות מוצר דומה יבין מיד שהמחיר שלכם לא בשמיים.
הרעיון מדליק ושימושי ולדעתי לא כדאי לחסוך בסוג החומר (נירוסטה) חיסכון באיכות החומר יביא אולי לתוצאה טובה בזמן הקצר אבל אחר כך לא יהיו מרוצים וישכחו כי רצו ב"זול".
אגיע לראות דוגמה של המטבחון לקראת אמצע השבוע .
להתראות
ד ו ר י
איש האונימוג
חוזר: ממשיכים בניסויים - והפעם ארגז עם כיור וגזיה לשטח.
בענין המחיר ,כנראה שתהיה הפתעה טובה כתוצאה מהורדת המשקל.השימוש בנירוסטה אינו הגיוני ,היות ומשקל הארגז יהיה כמו משקלו בפח מגולוון -15 ק'ג -ואילו מחירו יהיה כמו באלומיניום, בקיצור- צירופם של שני החסרונות.לצמצום המחיר אני נוטה לבצע הדבקה במקום ריתוך של הכיור שגם מגמיש את המוצר ומונע היסדקות של הריתוך בכיור.בכל מקרה אם יש כאן מומחה לדבקים הוא מוזמן להביע דעתו.כרגע נראה לי שהתעלמתי מחוסר הנוחות של אלה שמשתמשים במים גרביטציוניים ולא סיפקתי להם פתרון. לכן יש בדעתי להוסיף ברז שניצב מעל הכיור (ושיתקפל לאן שהוא באחסנה) ממנו תצא צינורית שתתחבר למיכל מים מוגבה.איך עושים את זה אני יודע ,אבל איך מחברים צינורית לכל סוגי המיכלים- זו בעיה. חשבתי שניתן לינוק את המים ולאחר מכן תמשיך היניקה את ההזרמה ותעשה את העבודה על פי מצב פתיחתו של הברז על ידי המשתמש .אך משום מה איני שלם עם זה.כנראה שאין אפשרות להימלט מבנית מיכל מים מעל הכיור בנפח מינימלי של 5 ליטר ,שימולא מבקבוקים או ממיכל מים בכל פעם שיגמרו המים.מאוד חשובה לי דעתכם בעינין, היות וזה משנה לחלוטין את הקונצפציה של הזנת מים חיצונית למי שאין משאבה .ברור שהמיכל אמור להיות אופציה ומי שיש לו הזנת מים ברכב פטור מרכישת התוספת.בכל מקרה של מיכל מיקומו באחסנה יהיה בתוך הכיור - במקום הירקות שתוכננו להיות בו.גם סוג הברז אינו פשוט ואתם מוזמנים להציע בענין.מכל מקום ענין הזנת המים אינו מרכיב המשנה את הפיתוח של המטבח עצמו שממשיך בפיתוחו העצמאי עם תוספת שיש לתת עליה את הדעת בהמשך.
חיים בוקר טוב,
אישית גם אני לא אוהב את הרעיון של הוספת אופציה למנגל במטבחון... רק לחשוב על התוצאה של הדלקת מנגל במטבח של הפולניה.... עדיף כבר לרתך ישר על מיכל דלק מלא....חחחח
מנגל זה מנגל...ועל מנת להדליק מנגל יוצאים החוצה מהמטבח...
הייתי נשאר ברעיון המקורי ללא המנגל... ומנסה לשפר את המטבחון עד כמה שאפשר... למען נוחיות...משקל...ופרקטיות בשימוש בשטח...
מקסימום תחשוב על רעיון של ייצור מנגל מנירוסטה בנפרד...
שבת שלום
עוד דבר:
עד היום הסתדרנו יפה מאוד עם המנגלים הפשוטים שעולים 30 ש"ח בכל תחנת דלק, או עם משהו קצת יותר מקצועי (איש איש וציודו הוא). אתה בונה פה מוצר מדהים, שבא לפתור בעיות רבות ולשדרג פי כמה מונים את השהייה בשטח. המנגל שנכנס לתוך העניין הוא לא דבר הכרחי. אפשר לארגן מנגל גם בלעדיו. אישית-אני חושב שכדאי שתנצל את המקום למשהו יותר מועיל ופחות נפוץ.
בנושא כל התוספות שהצעת - זה מוצר שיכול להיות מודולרי באלפי אופנים. תוספות כמו מיכל מים, מנגל, או כל דבר אחר-יכולים להתווסף בהמשך. אתה עלול לגלות (במידה וזה יצליח) שגם בעוד כמה שנים אתה בונה עוד ועוד דברים שמתחברים לבסיס המקורי ונמכרים בנפרד. התכנון עכשיו לא חייב להיות מושלם.
או-קיי חברה. בואו נסכם את הנושא בסוף התגובה הזו ,אבל לפני כן. מסתבר שכל חצי ארגז מכיל מכסה אחד שמשמש מצד שמאל 'שיש' ומצד ימין מסתור רוח. אבל זו שגיאה חשיבתית. אנו יכולים לייצר גם שתי פתיחות נוספות לכיוון הצד האחורי כך שבצד שמאל יהיה לנו בנוסף ל'שיש' גם ברז עם מיכל מים -כאופציה - ומצד ימין -ובנוסף למסתור הרוח ניתן לפתוח 'שיש' נוסף גם לצד ימין.לסיכום ניתן לייצר את המוצרים הבאים.1. מטבח בסיסי של כיור ,גזיה,שיש,מסתור רוח, ומחסנים. 2.תוספת שיש מצד ימין. 3.תוספת מיכל-מים עם ברז בצד שמאל. 4.תוספת מנגל / אשפתון בצד ימין.כך יוכל כל אחד להוסיף מודולרית מה שיהיה נח לו או להוסיף בעתיד מה שיראה לו חיוני, היות וכל חלק שלא ירכש בהתחלה יוכל להתחבר בעתיד.בכל מקרה מיקום לצורך העמדת ברז אפילו חיצוני צריך להוסיף כבר למטבח הבסיסי.כל הענין יצריך להערכתי עוד 50 שעות תכנון נוספות, והלוואי שזה יגמר עם זה. והנה, עוד שבוע אולי נגמור עם התכנון בכדי שנוכל להוריד את המטבח לרצפת הייצור.מה דעתכם על המסגרת המוצעת לשיווק??
הנושא המגנטי נכנס לשלבים ביצועיים והוא יהיה חלק מהמטבח עבור סכינים ושאר כלים לבישול. בנוסף יהיה מגנט עבור הצמדת מתכונים ללוח מסתור הרוח כך שניתן יהיה לקרוא אותם בקלות. בנוסף יש בדעתי להוסיף שתי נורות לד שיתנו תאורה בלילה - אחת לכיור והשניה לסיר הבישול.נקווה שהשבוע יסתיימו כל התוספת שהזכרנו עד עכשו ובאם לא יתווספו רעיונות חדשים.
במשטח שאמורים לחתוך עליו את האוכל, כדאי להוסיף שיכבת פלסטיק בעובי 0.6 ס"מ בשביל לא להרוס את הסכינים.
עירא (שמת שיהיה לו אחד כזה)
יש סיבה למה דווקא 0.6 סנטימטר ולא מידה אחרת?
לא,סתם מידה.
צריך שלא יהיה עבה מידיי ולא דק מידיי, עובי של קצת פחות מקרש חיתוך,שיהיה מחומר רך שלא יהרוס את להבי הסכינים ושיהיה קל לרחוץ אותו.
עירא
אולי כדאי לצפות את משטחי השיש ביריעות P.V.C דקות -כמו של רצפה ,שהן גם זולות למדי וגם לא יכבידו על הארגז.כל זה בכדי להחליף את קרש החיתוך שאולי כדאי לצרפו למטבח על-ידי הקצאת מקום מובנה וקבוע עבורו. צריך לקחת אפשרות כזו בחשבון.
חיים שלום,
רציתי לכתוב לך את ההודעה הזו בפרטי, אבל החלטתי לכתוב כאן כי לדעתי יש מקום לכך בפומבי.
לדעתי אתה נגרר לתהליך לא נכון.
אתה עושה כאן מעין "מחקר שוק", דבר שהוא נכון ומבורך, אבל עלול להוביל אותך למחוזות לא נכונים.
כל אחד מוסיף ומעלה רעיון, כולם נכונים ויפים, אבל אתה צריך להיזהר לא להיגרר לייצר מפלצת לא שימושית.
למה אני מתכוון? כך לדוגמה מכונית כמו הפורד מוסטנג. כשנולדה היתה קטנה ושובבה, ועם הזמן, גדלה וגדלה, עד שאיבדה את חינה. למה היא גדלה? כי מחקרי השוק הוכיחו שהציבור רוצה דברים נוספים, אבל המחקר לא הראה את הדברים החשובים שמאבדים בתהליך.
לדעתי אתה צריך לקבוע גבולות ברורים מבחינת מידות, משקולות ומחיר - מהם אסור לחרוג.
אם תגלה שאתה לא מסוגל לענות על כל הצרכים השונים, יש מקום לתכנן יותר ממטבח אחד. לצורך העניין גדול וקטן. אחרת אתה עלול למצוא עצמך עם פיל לבן שמתאים רק לבעלי טנדרים או רק למי שמוכן לשלם 4000 ש"ח למוצר כזה - וחבל.
עזוב את הסולידוורקס כרגע. תורו יגיע מאוחר יותר. תגדיר לצורך העניין 12 ק"ג, 40X70X25 ותג מחיר של 1200 ש"ח. עכשיו קח את העיפרון והניר ותתחיל לקשקש סקיצות.
רק בשביל התרגול, קח גם 17 ק"ג, 45X85X33 ו 1800 ש"ח ותעשה אותו דבר. תראה מה אתה יכול להכניס בצורה היעילה והיצירתית ביותר.
תמיד תגיע למסקנה שבעוד ק"ג ועוד 140 ש"ח היית יכול להוסיף דבר חשוב, אבל זה כמו זוג צעיר שמחפש מכונית קטנה לשימוש בעיר, וכששואלים אותם מה הם רוצים אז 4 דלתות זה הרבה יותר נוח, באגז' לא גדול, אבל שתיכנס בו עגלה בקלות, אה, וכן, גם קניות מהסופר, ואם אפשר גם 2 כסאות בטיחות ובוסטר, ו.... וקיבלת פורד F350:razz:
תסתכל על המטבח של דרור הראל שהוא הביא מגרמניה, קח רעיונות, המטבחים האוסטרלים (ואני משוכנע שגם האמריקאים) שמותקנים בקמפרים הנגררים. קח רעיונות, אבל אל תנסה להעתיק! זה בגודל שמיועד לקמפר, או יותר נכון לומר, זה בגודל שקמפר מאפשר!
תמלמל לעצמך כל הזמן: "מקום מוגבל, משקל מועט, תקציב ישראלי", אחרת תסיים עם פיל לבן.
ושוב, זו הערה בונה, אני מעריץ גדול של רכס והדברים שהוא בונה, רק מנסה לעזור.
יוני5
אהלן יוני. זה ממש לא פייר מה שכתבת. כי זה בדיוק מה שעמדתי לעשות ולהודיע כאן בפורום עקב מישהו נוסף שהעיר לי בדיוק את אותו דבר,וקיבלתי את דעתו כי שניכם צודקים. אם כן אפשר להרגע.זה יהיה יותר זול ממה שתוכנן וגם מעט יותר קל, אבל תהיינה למטבח תכונות נוספות שניתן יהיה להוסיף אותן לפי דרישה ומצב הכיס.כלומר - הברז ומיכל המים יהיו באופציה, המשטח 'שיש' הימני יהיה באופציה, גליל הניר יהיה באופציה,תאורת לד תהיה באופציה, המנגל יהיה באופציה .בצורה זו כל אחד יבנה לו על הבסיס של גזיה ,כיור ומחסנים את המטבח שהוא רוצה ויכול לשלם עליו ,אך תמיד יוכל להשלים את הפאזל.עד כאן אני מניח שגם אתה מסכים שזה יהיה יותר נכון לתכנן ולבנות את המטבח המודולרי שמתאים את עצמו לצורך האישי שכולל מחיר ומשקל. ועכשו אם תסכים איתי שזה מחייב בניית מטבח שלם עם כל ההכנות לכל האופציות, שיודע לתפקד בלי כל אופציה - אז ההסכמות ביננו מושלמות.בינתיים עקב התקנות של מספר כלי רכב ענקיים,כולל סעיפי עצבים הנובעים מפיגור בייצור,שגזלו את כל השבוע -לא עשיתי כלום בנושא ויתכן שזה ייגמר רק בשבוע הבא.גם ההורדה לייצור הניסיוני נדחית ויתכן שיהיה לנו דגם רק בתחיל מרץ, וגם זה יהיה טוב.בינתיים עלה פרויקט חדש שהוא מעניין לא פחות,ושאעלה אותו כאן בפורום כשתסתיים סאגת המטבח.היות וכל צוות ההרכבה וההתקנה זה אני ועוד עוזר שעושים את הכל במו ידינו,השליטה שלי על הזמן מאוד מוגבלת ונושאי הפיתוח נדחים עקב נושא השרות ללקוח שמפרנס את הפיתוח.מה עוד שהמדיניות שלי לתת למזמין עבודה את ההרגשה שכל שקל ששילם מצא את מקומו במוצר,מחייבת מספר שעות לתכנון הפתרון שלו לפני הכניסה לתכנון הסופי,ותוספת זמן בעת ההתקנה - בכדי לענות לרצונות שעולים תוך כדי התקנה ונעשים ידנית כתוספת לתכנון המקורי - מה שגוזל המון זמן.
שבוע נוסף עבר והצלחנו להוסיף את השיש הימני בלבד וגם זה לא גמור לייצור. את מיכל המים והברז אני לא רואה שנוכל להוסיף השבוע מחוסר זמן תיכנון.בינתיים יש אפשרות שחברה אמריקנית לשיווק באינטרנט תכניס את המוצר לקטלוג שלה וזאת לאחר סיום הנסויים במוצר מוגמר.יש גם להוסיף תרמילים לבלונים רזרביים אך הם כבר בעיה קטנה. אם מוכרים את המוצר בחו"ל צריך לשווק אותו עם הגזיה ,אבל אנו לא יודעים עדיין אם המיכלים זמינים גם שם.אולי כדאי לעשות לגזיה חיבור למיכל גז עם צינור שיותאם ליציאה של בלונים מקומיים על-ידי הרוכש.טרם הגיעו לידי המגנטים שיש בדעתנו להשתיל בשובר רוח,אבל גם זו כבר בעיה קטנה.לא כל כך פשוט להכניס לייצור מתקן כזה , ועוד על זמן תיכנון שיורי.
כנראה שרואים את סוף התיכנון ואולי במהלך השבוע הקרוב תהיינה כאן הפתעות ממש מיוחדות.אני כבר מתוח להוריד את המטבח לייצור.אחרי הצגת המערכת כאן בפורום יחד עם מחיר ,נעשה רישום מחדש של מי שירצה להזמין במחיר רצפה את הדגמים הראשונים כנגד העברת מידע על שיפורים אפשריים.
8 קבצים מצורפים
סוף סוף המטבח המושלם! ושלא תגידו שלא התאמצנו.
מצפה לתגובות - והרבה.
3 קבצים מצורפים
חיים,
נראה מצויין!
דיברת על שינויים במחירים- מחירי בדיקה, יש חדש?
עכשיו אני צריך לקנות כובע ע"מ שיהיה לי מה להוריד!
כל הכבוד, באמת.
עכשיו עצה נוספת, ואני מתנצל מראש אם היא מעצבנת, תן את המטבח ל 5 מטיילים מאסיבים שונים (או תמכור בהנחה) ע"מ שיחזרו אליך עם הצעות לשיפור ורעיונות נוספים שלהם ושל החצי הטוב שלהם (אלה הקרויות "שתחייה" / המנהלת / הבוס...).
יוני5
אני בעד יוני, ואם צריך מתנדבים... ;-)
נראה מעולה!
עירא
ציטוט:
נכתב במקור על ידי עירא
אני בעד יוני, ואם צריך מתנדבים... ;-)
נראה מעולה!
עירא
הלו הלו מה אתה נדחף?!
הרי אתה אוכל מהארגז שלי בסוף..
;)