PW אתה רק מאשש את הטענה שזה פיצ'ר ולא באג. מישהו יודע להסביר את התעלומה?
Printable View
PW אתה רק מאשש את הטענה שזה פיצ'ר ולא באג. מישהו יודע להסביר את התעלומה?
PW, מצטער.
התופעה חדשה לרכב הנ"ל חד משמעית. אם היא מתוכננת ולא עבדה קודם אז זה חדש ואם לא ועכשיו היא התחילה אז זו תקלה.
בכל מיקרה, כרגע חזרתי מאזור יתיר, מעלה יאיר ונחל חימר - המערכת עבדה בצורה נורמלית... למעט...
כאשר מפמפמים את דוושת הברקס היא שוקעת במהירות.
נכון שאין סיבה לפמפם אם המערכת עובדת בצורה תקינה אבל זה המצב.
אשמח לשמוע על הסיבה וההיגיון העומד מאוחרי הפיצ'ר של שקיעת הדוושה... אולי אני לא רוצה לתקן את התקלה הנ"ל ;).
זה שבפמפום מהיר, הדוושה עולה למעלה, זה נורמלי, כי בתפעול כזה אתה "גומר את הוואקום" במיכל האגירה של הבוסטר, ואז הוא לא עוזר לך ללחוץ על הדוושה. כשרמת הוואקום חוזרת לערכים נורמליים, הבוסטר עוזר לך ללחוץ, ולכן הדוושה יורדת.
אם בשימוש נורמלי בלי פמפומים הדוושה לא שוקעת, אז כנראה שהתקלה הסתדרה איכשהו, באופן זמני או אולי קבוע.
לא בדקתי את הרכב שלך
כך שאני נזהר בתשובה
אבל אני חוזר וכותב . בדוק את מערכת ה ABS
נתקלתי כבר בכמה כלי רכב שמערכת ה ABS שלהם לא תקינה וזה מתגלה במוסך לאחר התעסקות עם מערכת הבלמים .
זכור ברוב כלי הרכב הישנים ( והרכב שלך הוא ישן ) מערכת ה ABS יכולה לא לעבוד שנים
מתי פעם אחרונה היתה בלימת חרום שהפעילה את המערכת ? ( אבל הפעלה מלאה של כל השסתומים )
לכן לא פעם יש משקעי ליכלוך בצנרת \ שסתומי המערכת נתקעים במצב שמערכת הבלימה
כאילו ממשיכה לעבוד. ובבלימה חזקה יחידת ה ABS מתנהגת כמו בבלימת חרום = ( שזה בעצם ניתוק משאבת הבלם המרכזית ) .
לא פעם אתה במשחקים שלך בעצם מצליח לנקות את המערכת והיא לאט לאט חוזרת למצב עבודה רגיל .
לכן חשוב ביותר למי שיש ABS להפעיל מדי פעם את המערכת הפעלה רצינית ( לא סתם בלימת חזקה (
חשוב מאד מאד להחליף את נוזל הבלם אבל את כל נוזל הבלם ולשאוב אותו או לתת לו להתנקז לבד .
לא לדחוף אותו על ידי לחץ פמפום במשאבת הרגלית . ( פעולה זאת דוחסת את הליכלוך )
זהירות זהירות אתה יכול להביא את הרכב למצב של אין בלמים בכלל וזה יתברר לך רק בבלימת חרום )
איציק
איזה מלחיצים אתם !
אצלי יש ABS ?
לא.
שלום
יש לי היילקס 2001 + ABS .
ודוושת הבלם לא יורדת (נשארת קבועה)
רפי