מה שנשאר זה לחכות למזג אויר קצת יותר נורמלי, לנתק את המנוע מהשילדה, להעיף את הטרנספר הרקוב שיש שם (NV136) ולנתחיל לנקות את הצמת חשמל מכל מה שלא צריך.
כמובן שהשילדה ועוד קישקושים ימצאו עצמם בסקראפ יארד.
Printable View
מה שנשאר זה לחכות למזג אויר קצת יותר נורמלי, לנתק את המנוע מהשילדה, להעיף את הטרנספר הרקוב שיש שם (NV136) ולנתחיל לנקות את הצמת חשמל מכל מה שלא צריך.
כמובן שהשילדה ועוד קישקושים ימצאו עצמם בסקראפ יארד.
עוד דרך מקובלת למחזר כסף
http://cgi.ebay.com/ebaymotors/ws/eB...7270%26fvi%3D1
זהו, המנוע והגיר בחוץ, הטרנספר פורק ממנו, לחרא הזה יש 27 שיניים בכניסה, מה שאומר 27 שיניים ביציאה מהגיר, נשאר לחפש 241 או 231 שיתאים לשם.
כל מיני חלקים יעשו דרכם ל EBAY (טרנספר, מערכת ABS ועוד) ויצטרפו לשאר החלקים שכבר שם.
יש ארגז שלם של צמת חשמל שצריך לעבור דילול.
שאר הזבל, שילדה, רדיאטורים ושאר ירקות יועברו אחר כבוד למיחזור ויכניסו עוד כמה גרושים לפרוייקט.
כמובן שכל מה שניתן לניצול, למכירה, לשימוש פורק.
45 דולר ליתר דיוק.ציטוט:
נכתב במקור על ידי Bulldog
מה שמעמיד אותי על 835 דולר השקעה עד עכשיו, לפני הסופ"ש.
טוב, הסופ"ש עבר ואיתו כמה חלקים שנמכרו באיביי 61 דולר וג'יימס שבא לקנות את הסרן האחורי והשאיר אחריו 100 דולר
מעבר לזה כלום, עשיתי טיפול לטנדר והתחלתי לסדר את האוטו של אישתי, זה לא קידם אותי הרבה עם הפרוייקט.
עלויות 674 דולר עד כה.
עומר
שבוע שעבר בג'אנק יארד איתרנו סרן 9 אינץ' כמו שחיפשתי, מייסבים גדולים, 31 שיניים בצירייה על פורד F150 וטרנספר NP 231C מבלייזר קטן, 27 שיניים בציר כניסה ומעגל חיבור של 5 ברגים, זהה לטרנספר שיירד מהגיר, רק טיפש (ידית הילוכים במקום מחשב) ועם יחס הפחתה (שלא כמו הקודם, מהירות אחת) שזה בדיוק מה שאני צריך ממנו, את היחס הפחתה.
חלקים מהטרנספר הזה יכנסו בין הגיר לדנה 300.
העלות 150 דולר, למה כל כך יקר. כמו שכבר הבנתם החורף פה מגיע עם שלג וכאלה, אז במקום לזחול בבוץ בטמפרטורה שמאד קרובה לאפס לטעמי מתחת לרכבים ולפרק את מה שרציתי, נתתי למקסיקנים לעשות את העבודה.
זו ההפחתה המדוברת.
http://www.pirate4x4.com/articles/pr...ws/mad_rooster
לקחת את ההפחתה הפלנטרית בלבד, לשנות קצת את האריזה ולחבר לגיר מצד אחד ולטרנספר הנוסף מצד שני
חישוב זריז (בעיקר הכפלות) של יחס הזחילה הסופי.
גיר בהילוך ראשון - 3.06
יחידת הפחתה - 2.72
טרנספר - 2.62
סרנים - 4.56
סה"כ 1:99.4 וזה לפני הוספת ההפחתה של ממיר המומנט (שמשתנה ביחס לסל"ד)
עלויות : 824 דולר
עומר
עכשיו כשיש סרנים וקפיצים, אפשר להתחיל להתקדם.
הרעיון הוא לשמור על הרוחב של הסרנים (שרחבים יותר מהסרנים המקוריים של הסקאוט) ולהתאים את התושבות, בסרן האחורי התושבות על הסרן ימוקמו מחדש, בקידמי התושבות שעל השילדה.
מידות מדוייקות יהיו במהלך השבוע.
כמובן שכל מערכת ההיגוי תשתנה, סרן רחב יותר, קפיצים מעל הסרן והעובדה שההיגוי המקורי הוא מטיפוס הגה בכח ולא הגה כח.
הבוסטר ההידראולי, יחד עם דוושות הגז\ ברקס ואולי גם ההגה שיצאו מהאסטרו יעברו לסקאוט.
מעבר לזה, כרגיל, עוד סופ"ש עבר, עוד זבל נימכר.
עלות הפרוייקט עד היום.
727 דולר.
אבל עדיין יש לי את הNV4500 + הטרנספר של הטויוטה שיעמדו למכירה החל מסוף מרץ, השאיפה להוציא מהם לפחות 1200 דולר.
עומר
כמובטח, הנה המידות. נתחיל ממה שהיה, נעבור למה שיהיה.
הרוחב סרנים הישן (WMS TO WMS) עומד על 60 אינץ'
החדש עומד על 66 אינץ' מאחורה ו71 אינץ' מקדימה. בעיקרון אני רוצה לשמור על סרן קדמי רחב יותר מהאחורי לטובת היתרון היחסי בקלות התמרון של הרכב. בכל מקרה אני אצטרך או להרכיב ספייסרים על הסרן האחורי בשביל להתאים אותו ממעגל החלוקה של פורד (ושל CJ ועוד כמה רכבים) 5 על 5.5 למעגל חלוקה של ה6 ברגים של השבי.
http://www.adaptitusa.com/index.asp?...PROD&ProdID=69
מה שיעלה 100 דולר ויהפוך את הסרן ל70 אינץ'
או למצוא סרן 44 של דודג' עם מעגל חלוקה זהה לפורד בג'אנק יארד ולפרק ממנו את החלקים הדרושים.
עלות משוערת 20 דולר.
מבחינת מיקום תושבות הקפיצים.
בסרן הקדמי הרוחב ממרכז קפיץ למרכז קפיץ בסקאוט עומד על 31 אינץ', על הסרן החדש המרחק הוא 32, הבדל קטן, אבל דורש שינוי.
בסרן האחורי המרחק כל השילדה הוא 37 אינץ', כרגע בסרן 45, אבל היות ומדובר בסרן אחורי עם דיפרנציאל שממוקם יחסית במרכז אין בעיה לשנות את התושבות על הסרן.
בכל מקרה התושבות קפיצים על השילדה, גם הקידמיות וגם האחוריות יעברו שינויים על מנת לחזק אותם ולהתאים אותם לקפיצים הרחבים יותר שיורכבו שם.
הסרנים יעברו חיזוק חיצוני בלבד כרגע, למרות שלא מתוכננות קפיצות ראווה בעתיד הרחוק.
למה אתה לא מתקין קויילאוברים או קפיצי סליל ובולמים אלא קפיצי עלים?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי lizard
1.זה זול
2.זה פשוט
3.זה עובד
4.זה לא נשבר
5.KISS
שמע מיכה, מעבר למה שג'ו אמר, כל הרעיון הוא לבנות את הרכב הזה במינימום הוצאות.
אני ממחזר כל מה שאפשר, מוכר כל מה שלא צריך ועדיין מנסה להגיע לתוצאה נאה. רכב שייתן את התוצרת.
אני לא חייב להתקין דאבל טרנספר, אבל היות והעלות שלו יחסית לתועלת נמוכה אז למה לא. לצורך ההבנה, קיט 1ל4 לדנה 300 יעלה לי יותר, והדאבל טרנספר משמש גם כמתאם בין הגיר לטרנספר.
וזו רק דוגמא, ההתעקשות על סרן של פורד למשל היא בגלל החוזק שלו והעובדה שנעילה ויחסי העברה עבורו יעלו פחות מאותם מוצרים לדנה 60 או ל14 בולט.
וכן הלאה. ברור שמבחינה חוקית יותר נח פה והכל במרחק כרטיס אשראי וחברת המשלוחים החביבה עלייך.
אבל אני לא מוצא טעם לפוצץ את התקציב המשפחתי על התחביב שלי.
עומר
תסלחו לי ג'ו ועומר, אבל מיכה צודק במאה אחוז, ואילו אתם סתם ח'ירטטתם תשובות.
אין כל סיבה לא לבנות קפיצי סליל(לא קוילאוברים יקרים!), במקום העלים הישנים והמיושנים הללו.
זה לא ענין של זול, פשוט, עובד ושאר B.S. אלא של עצלנות גרידא - בשביל מערכת של קפיצי סליל, צריך קודם כל סלילים ובולמים פשוטים שאינם יקרים מקפיצי עלים עם אותם בולמים, אבל, וזה הענין העיקרי, צריך לחשוב ולתכנן וגם לעבוד = חישוב אורכים, חישוב מהלכים, הגבלת מהלכים, זויות וכו', ואז לבנות מוטות רדיוס מתאימים(של 3 או 4 לינק, אולי פנהארד וכו'), תושבות, ריתוכים, ושאר עבודת פבריקציה.
מי שלא בא לא לעבוד ומי שמתעצל, הולך על האופציה הקלה והפשוטה - זורק שם קפיצי עלים ובולמים על או ליד הסקיד פלייט של היו בולטים, ואח"כ מספר כמה זה נכון, מוכח, עובד, אמין, זול, מוצלח ועוד סופרלטיבים שנותנים הסבר והצדקה לעצלנותו....:evil: :twisted:
מספיק עם השטויות - אתה באמריקה ולא בארץ שהכח יקר וקשה להשגה. תתחיל לעבוד, תייצר רכב יותר מודרני וזרוק את הזבל של העלים לפח.
ברוך תיקון קל בבקשה, זה לא קטע של צודק או לא. שאלתי אם בעצם מבחינת החוק אז למה לא לשים קויילאוברים או משהו דומה. האמת היא שהתשובה של ג'ו ושל עומר נראית לי הגיונית.
גם אני, אם אחליט להפוך את הג'יפ לעבירות בלבד עם צמיגים גדולים ורישוי מירוצים, קודם אשתמש בקפיצי עלים כי זה משמעותית יותר זול.
בעלות של בילשטיין 7100 קומפלט (כולל קפיצים והכול) אחד (או אחד וחצי) אפשר לקנות סט 4 קפיצי עלים של מתלם CUSTOM SPECIAL בדיוק כמו איך שאתה רוצה אותו.
הנה נכנס העו"ד, אקדח המיג בידו ומאיים על כולם.
ברוך, זה כן עניין של תקציב, נכון אירשוקס עולים פה פחות מ300 דולר לחתיכה עם 16 אינץ' מהלך ואז מה, אני אגלה שהאוטו כבד מדי בשביל אירשוקס? ומה עם שאר החלקים? היימג'ויינטס ושאר ירקות? זה בחינם? (כן אם אתה מפרק בג'אנק יארד, אבל לא חשוב)
תשמע, אני הולך על זול, זמין ופשוט. והכי חשוב, פחות מ5 שנים.
מעבר לזה, זה יגרר פה לויכוח מאד ארוך שאתה תסביר למה כן ואני אתבצר ואגיד למה לא.
בוא נסכם שאם העלים לא יעשו את העבודה או אם אני ארצה לעבור לסלילים אתה תהיה הראשון לדעת.
כרגע, לפחות עד שרכבת הכח תיכנס לתוך השילדה אנחנו מדברים על עלים.
טוב, עוד כמה שינויים קלים על הפרק.
הבודי החיצוני נזנח, חלקי פח ממנו יעמדו למכירה (כנפיים חיצוניות, מכסה מנוע מסגרת חלון וכדומה) עוד חלקים בדרכם לאיביי (מערכת חימום שעדיין עובדת) ושאר הברזל כולל הריצפה הרקובה והאגזוז המקורי ילכו למיחזור.
השילדה שחבל לי לוותר עליה היות והיא מאד מסיבית נישארת ועליה תורכב רכבת הכח והסרנים, הבודי יהיה חלקו מCJ או YJ או אולי משהו יותר מתקדם וחלקו מבנייה עצמית.
הרעיון הוא קבינה וחצי לפחות עם עדיפות לסגורה ומאחורה ארגז או FLAT BED.
זה בערך המצב עכשיו, אני חייב לציין שהאוטו היה בנוי מעניין ועם יותר מדי ברגים.
שלום.
סתם לידע כללי,זו יצירה שתהיה חוקית אצלכם על הכביש?
או נטו שטח ? עם עגלה.
רישויים ?וכו?
הליך מאד מעניין ויפה וזול.
נא להמשיך לצלם ולגרום לנו לפנטז.
רוני,
בכול מדינה החוקים קצת שונים אבל באופן עקרוני כמעט אין דבר שאתה מסוגל לעשות שיגרום לרכב להיות לא חוקי לכביש, עם הגבלות קלות, כמובן שצריכים אורות, זמבורה, חגורות בטיחות ושאר אבזרים "בטוחתיים". דבר שני, עקרונית אסור לבטל את מערכות זיהום אויר אבל לא מתיחסים לזה כול הזמן שהרכב לא ניכשל בטסט השנתי.
יש 3 דרכים לרשום רכב, לפחות בטקסס.
1. כול רכב מתחת ל25 שנה חייב טסט שנתי, בטיחות וזיהום אויר.
2. רכב מעל ל25 שנה מחויב רק בטסט הבטיחות, המנוע לא מעניין יותר, תעשה מה שאתה רוצה.
3 רכב מעל ל 25 שנה אפשר גם לרשום בתור אנתיקה, אין כול טסט, מקבלים לוחית זיהוי טובה ל 5 שנים וכול התענוג עולה$85 ל5 שנים
ההגבלה היחידה היא שהרכב לא יהיה לשימוש יום יומי.
אין שום בעיה לרשום את הסקאוט, וכול הזמן שיש לו מנוע ויותר מ4 גלגלים. שאר המכניקה לא מעניינת אף אחד.
טוב. איפה לעזאזל משיגים כרטיס טיסה להיום?!
עכשיו ברצינות, ההגבלות האלו (או החוסר בהן...) נשמעות נורא מפתות, אבל אין מקרים של אנשים "קצת פחות מבינים" שמעלים ניסויים מוזרים על הכביש ולוקחים איתם עוד כמה חברה לגן עדן?
ובארץ עם התקנות המחמירות שלנו לא נהרגים על הכביש 10 אנשים כל שבוע?
לא שיש קשר משמעותי בין המצב הטכני של כלי רכב לתאונות דרכים. קח את הדיווחים הרשמיים של המשטרה, הגורמים לתאונות מבחינתם הם אי ציות של נהגים לחוקים - אז מה זה משנה במה הם נוהגים?