חוזר: שאלה בקשר למתכת כרומולי ונאבות.
דבר ראשון, מה זו ההתנפלות הזו? ביקשתי ממכם להחליט עבורי מה לעשות עם מה שיש לי?
שיהיו לי 200 סרנים, זה לא אומר שאני לא רוצה לבנות אחד משודרג.
אני מעריך את העזרה שלכם מאוד ומודה לכם אבל בסופו של דבר מה לעשות עם מה שיש לי זו החלטה שלי בלבד.
זה שההגיון שלי עובד שונה משלכם, כבר הבנו את זה לפני איזה 5000 הודעות לדעתי.
נכון, זה שיש לי איזה 3-4 סרנים זה אומר שיש לי מרווח נשימה מסויים בהנחה ואתחיל להתחרות. אבל אתה יודע מה? בגלל זה רכשתי אותם. בשביל מרווח הנשימה הזה (ובגלל שהם עלו לי גרושים)
אני אומר לך עוד משהו. נכון לעכשיו אני לא צריך (רוצה כן אבל צריך לא) לשדרג שום סרן. יש לי צמיגי 31. יחסי העברה מקוריים, מנוע לא חזק במיוחד, גיר רגיל וטרנספר רגיל.
אבל מה....בעתיד הרכב ירד לחלוטין מהכביש ויקבל רישוי תחרותי. בשלב הזה אני באמת אתחיל להתפרע. רציתי לדעת אם יש טעם בחיזוק סרני DANA30. נאמר לי בצורה מאוד גרפית ע"י כלב מסויים שהיה גר פה פעם שחבל לי על הזמן ושום שידרוג לא יעזור. סבבה. זה אומר שכנראה לא אשדרג DANA30.
אז תשאל למה אני שואל את זה עכשיו? כי מאחר והמחירים של החלקים האלה לא זולים אז צריך להתארגן על סד"ג וסדר עדיפויות.
חוץ מזה. השאלה המקורית שלי, שלדעתי הייתה לגיטימית לחלוטין, הייתה האם יש טעם בנאבה מכרומולי ואם כן האם צריך להעביר אותה חיסום/שיחרור מאמצים.
איך הגענו למצב שאני צריך להתגונן אני לא יודע.
השאלה המקורית שלך היתה נטולת הקשר, מעופפת בחלל. הכל לגיטימי, אבל על הרמה של פורום הבונים אני מתכוון לשמור על ידי יירוט מוקדם של עב"מים. זו האחריות שלי כמנהל. זה שאתה לא יודע לזהות עב"מים זה בסדר, זה התפקיד שלי.
ורק בשביל שלא תשאר עם תעלומה:
ציטוט:
האם יש טעם בנאבה מכרומולי
ללא הקשר, היא שאלה מטומטמת.
כשהשאלה הופכת להיות "האם יש טעם לייצר ספינדל תחליפי מכרומולי עבור סרן דנה 30 של הג'יפ שלי", השאלה ברורה ויש לה תשובה - שקיבלת - לא. הספינדל הוא חלק חזק מאד ואינו אחת מנקודות התורפה של הסרן הזה, נקודה, עבורה לשאלה הבאה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי lizard
אבל מה....בעתיד הרכב ירד לחלוטין מהכביש ויקבל רישוי תחרותי. בשלב הזה אני באמת אתחיל להתפרע. רציתי לדעת אם יש טעם בחיזוק סרני DANA30. נאמר לי בצורה מאוד גרפית ע"י כלב מסויים שהיה גר פה פעם שחבל לי על הזמן ושום שידרוג לא יעזור. סבבה.
מיכה, מה שנמרוד אומר הוא שאתה צריך לירות אחרי שאתה מכוון, ולא לירות ואז לחפש מטרה.
השאלה הנ"ל לגיטימית, אבל השאלה הראשונה, על נאבה לסיקס מכרומולי, תלושה לגמרי, והעקר - מחמיצה את מטרתך, שהיא כמובן, קבלת תשובה טובה.
תראה למשל, לאילו מחוזות אני הפלגתי בתשובה שלי אליך, במקום לתת תשובה ממוקדת לשאלה לגיטימית.
הקיצר, הכוונה כאן, היא לתת תשובות ולחלוק ידע עם מי שזקוק לו, כל אחד בתחומו ולפי ידיעותיו.
שאלות לא ממוקדות, לא ברורות, ללא מחשבה תחילה, רק מקשות על המשימה הנ"ל.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי lizard
חוץ מזה. השאלה המקורית שלי, שלדעתי הייתה לגיטימית לחלוטין, הייתה האם יש טעם בנאבה מכרומולי ואם כן האם צריך להעביר אותה חיסום/שיחרור מאמצים.
איך הגענו למצב שאני צריך להתגונן אני לא יודע.
אז השאלה הזאת אולי לגיטימית כשהיא לעצמה, אבל כאמור לא קשורה כלל לנושא של חיזוק הסרן, שהוא הנושא החשוב לך, משום שדוקא החלק הספציפי הזה, הוא האחרון הטעון שדרוג או חיזוק כלשהם. דרך אגב הספינדל לא עשוי מיציקה אלא שהוא חלק חרוט מפלדה(לא כרומולי), ואין שום צורך שבעולם לשפרו. ספינדל של מתלה נפרד ברכב באחה, הוא אופרה אחרת לגמרי, אבל לא על זה שאלת, ולכן אין טעם להרחיב בענין זה.
לענין תשובתו של הבולדוג - כזה ראה וקדש. דנה 30, שהוא סרן חביב ואני מוקיר אותו ואת פועלו(דרך אגב, אחדים מהטובים שבידידי, הם סרני דנה 30 ...8-) ), איננו סרן לתחרויות או כל סוג אחר של ספורט מוטורי, והוא חסר כל ערך למטרה זאת. יתר על כן - הוסף לו נעילה, ולא תצטרך לחכות זמן רב עד שתשמע את רעש השבירה/טחינה, וכידוע בתחרויות אין לך מה לחפש ללא נעילה קדמית.
קיצורו של דבר, וכמו שנמרוד אמר, שכח מזה ועבור הלאה - בדוק לך דנה 44, שפר אותו(ביוקר!!!) או better yet(כמו שאומרים האמריקקרים), לך על דנה 60.
ברוך אתה בגדול צודק.
אבל השאלה המקורית שלי הייתה מאוד פשוטה. האם צריך לחסם/לשחרר מאמצים מנאבה העשויה מכרומולי.
איך לחזק סרן לא הייתה השאלה פה. נכון שהשאלה שלי נבעה מכך שחשבתי לחזק אבל זה לא מה ששאלתי פה.
בכל מקרה, לא משנה. בפעם הבאה אני אנסה להיות יסודי יותר ולספר את כל הסיפור, למרות שלדעתי לא היה צורך בזה.
אני עדיין לא מצליח להבין למה לא יורים בו......