-
בקשר לריאוסים - עד כמה שאני יודע, מעטות הן המשאיו עם שילוב הנעה קדמית בשליטת נהג, רוב המשאיות היו מצוידות בשילוב אוטומטי, כאשר יחסי ההעברה בסרנים שונים מעט, וכאשר מתרחשת החלקה מאחור משהו שם נינעל. { אל תשאלו אותי מה ואיך בדיוק, כי אני לא זוכר }.
אז כניראה לא החליפו יחסי העברה בסרנים של ה 2.5טון שילוב ידני, ונישארו ההבדלים ביחסי ההעברה.
-
עודד, מצמד ויסקוזי משלב את ההנעה הקדמית.
יחסי ההעברה בסרנים בריאו אמורים להיות אותו דבר בכל הסרנים. הדיפרנציאל אותו דיפרנציאל (אותו מק"ט!). לאורך השנים היו כמה דגמים עם שילוב הנעה קדמית ידני (על ידי לחץ אוויר- הסבה פשוטה של התיבה משילוב אוטומטי לידני). גם הדיפ' עצמם היו בכל מיני דגמים לאורך השנים, כולל עם דטרויט וכו'. גם בסופה צבאית וב M151, ובנ.נ. יש שלט שאוסר על שילוב 4X4 בכביש- זה בשביל לא לשבור את הטרנספר, ובשביל למנוע מהרכב להחליק- לא בגלל יחסי העברה שונים.
אסף.
-
אתה טוען שהיחס העברה קדימה אחורה שווה גם בשילובים האוטומטיים? כי אם אני זוכר נכון, איתמר אמר את מה שכתבתי למעלה. { או שהיתי שיכור באותו יום? }
-
http://www.steelsoldiers.com/2%201-2%20Ton.htm
יכול להיות שהיית שיכור. יחסי העברה זהים, זה גם החבר'ה בקישור אומרים. את כל זה- למדתי, כמובן, מהאינטרנט, כלי רב פלאים.
אסף.