חוזר: חידה - מה זה המתלה הזה? (פוצל מדיון אחר)
זה בבסיס כמו מתלה 4-Link אבל איך שאני רואה את זה חסרים 2 מוטות אלכסיונים מהשלדה.
יכול להיות שכל ה "גשפט" מאחורה נותן מספיק התנגדות לתנועה צידית.
מה שבטוח שיש שמה 2-Link ואולי זה 3 ולא רואים את השלישי?
יש שמה גם משהו שנראה כמו "מרסן נתיק" (כמו בטנקים).
חן.
זה מתחבר לחלק העליון של הסרן, מה שמוביל אותי לחשוב שזה עוד שני מוטות Tourqe. מה היתרון של זה? בתאוצה זה קודם כל מגדיל את האנטי סקוואט, חוץ מזה הזרוע עובדת בלחיצה ולא במתיחה. לומר שזה נותן משהו מעשי? אני לא רואה, חוץ מעוד AS. הרבה AS, אם מתחשבים במשקל שהם זרקו מאחור (ועוד איפה מאחור).
לי דווקא נדמה שאני כן רואה שם A ARM בפנים.
אל תכריח אותי ללכת לחפש באינטרנט, לראות תמונות מלאות+כתבה או משהו על זה ולחזור עם תשובה. תגלה את זה לפני שאני נכנע, ככה אני תמיד אוכל אח"כ לומר "הייתי מגלה, אבל נמרוד לא התאפק וגילה לכולם קודם".
אני יכול לקחת את זה ממש רחוק :grin:
יכול להיות שבכלל החופש שם נמצא בחלק העיון של המתלה, בחיבור של החלק דמוי הכנף לשלדה, כך שהזרוע קבועה בשתי הקצוות ומה שזז זה המתקן עליו מונחים הספיירים, וככה נוצר עוד "בולם"?
המממ
זה לא מענין אף אחד או שאתם מעבירים בינכם מסרים עם הפרטים הטכניים?
תראה עודד, אני יודע את התשובה אז זה לא מעניין אותי :D
הבנתי את הרמז. הפתרון (הפשוט) ניום בערב.
סתם השערה.
זה קשור, אולי, לחלוקת המשקל ברכב. רוצים אולי לאזן יותר את המנוע הקדמי ולכן לוקחים את כל החלקים הכבדים אחורה.
מבחינה טכנית, אין הבדל אם זרועות הרדיוס נמצאות לפני הסרן או מאחורי הסרן.
רפי
בקיצור זה מתלה 4 נקודות 2 פשוט לא רואים.
עם בולם קוילאובר ובולם נוסף עם "מיכל מרוחק"
אם אני מבין נכון (לפי מיקום הבולם והקפיץ) זה אמור לשמור על תנועה קווית שלהם כדי שלא תיווצר זווית בפתיחה וסגירה שלהם. בנוסף מתקבל כאן מהלך פתיחה ארוך עם בולם וקפיץ קצרים יחסית(ואולי גם זולים יותר). כמובן שקבועי הבולם והקפיץ צריכים להיות מתוכננים בהתאם.
אני לא בטוח שזה שווה את תוספת המשקל הבלתי מוקפץ.
אלי
קרוב רפי. הרציונל הוא אכן לאזן את המנוע מקדימה ולהסיט משקל אחורה. אבל זרועות הרדיוס לא נמצאות מאחורי הסרן - ואם הם היו זה בהחלט היה הבדל גדול. אלי קלע פחות או יותר בול... :D
המתלה הזה יחודי למרוצי מדבר, נבנו טנדרים בודדים בתצורה הזאת, מכונה משום מה Mezzanine (נדמה לי שזה משהו בארכיטקטורה, איזה מרפסת או משהו) או Cantilever Arm שזה פשוט זרוע מנוף. יש כאן מתלה 4 לינק רגיל, ושתי הזרועות הנוספות, הגדולות, מאחור, הם מה שנועד לבלבל אותכם - הם לא זרועות מתלה (לא לינקים, לא ממקמים את הסרן) הם בסך הכל מנופים עבור הבולמים.
ברוב הטנדרים למרוצים יש מתלי 4 לינק, בדיוק כמו בלנדרובר דיפנדר. בדיפנדר הקפיץ והבולם מחוברים לסרן. אבל ברגע שצריכים מהלך מתלה גדול מאד, אי אפשר כבר לחבר את הבולמים לסרן. אין בולמים סטנדרטיים עם מהלך של יותר מ18 אינץ', וגם בולמים מיוחדים מיוצרים אולי עד 20-22 אינץ' מהלך, אבל בסרנים האלו יש מהלכים בגלגל של 30-ועד 37 אינץ' היום. הפתרון המקובל הוא כמובן לחבר את הבולמים והקפיצים איפשהו לאורך הזרוע התחתונה, וכך לקבל מינוף מכאני. ברגע שהבולם לא מחובר לסרן אלא לזרוע, אז היא כבר עובדת בכפיפה ולא יכולה להיות צינור פשוט ובגלל זה הזרועות התחתונות של טנדרי מרוץ כל כך מסיביות. עד כאן הכל טוב ויפה- וזה אגב התצורה שמנצחת.
הבעייה איתה, כשהמנוע קדמי, זה שאין משקל בכלל מאחורי הסרן. הבולמים הגדולים נמצאים גם הם לפני הסרן, ובעצם חוץ ממיכל דלק וגלגלים ספייר/מצברים וכולי, אין מה לשים מאחורה. אז התחכמו, והוסיפו זוג זרועות נוספות, שמחוברות לסרן עם מיסבי קצה - הם לא מקבעות את הסרן, הם רק עולות ויורדות איתו. הזרועות האלו קצרות יחסית, ואפשר לקבל איתם מינוף כמה שרוצים. ככה משתמשים בבולמים קצרים יחסית כדי לקבל מהלכי גלגל גדולים מאד, והמשקל של הזרועות, הבולמים, הקפיצים, המבנה שתומך בקפיצים וכל מה שרוצים בעצם, נמצא מאחורי הסרן האחורי. זרועות המתלה חוזרות להיות צינורות רגילים כמו בלנדרובר. אז מקבלים חלוקת משקל מרכזית, אבל מאד מקוטבת - יש הרבה משקל מקדימה, הרבה מאחורה (כולל המבנה שנדרש כדי לתמוך בזרועות ובבולמים), ומרכז הרכב "ריק" יחסית. זה לא ממש טוב, מומנט אינרציה של האוטו גדול למרות שלכאורה המשקל מאוזן. יש עוד חסרונות כי בסך הכל עלול להיות כאן יותר משקל, יש בוודאי יותר חלקים נעים ויותר מיסבים וצירים שעלולים להכשל וגם עולים כסף.
בכל מקרה התצורה הזאת קיימת אם כי לא נפוצה מאד.
עוד תמונות שיסבירו את הנושא :
http://www.tbdesignworks.com/Images/TaylorTT8.gif
http://www.tbdesignworks.com/Images/Nelson.92B1K.gif
http://www.tbdesignworks.com/Images/...8.93Parker.gif
http://class8.org/images/Patelli2.JPG
מי שעונה נכונה מקבל סיבוב על הסרטינה? :) :)
חוזר: חידה - מה זה המתלה הזה? (Mezzanine Arm)
אתה יודע מה - קיבלת :smile:
(היית צריך לבקש שעון סרטינה ... :mrgreen: )
חוזר: חידה - מה זה המתלה הזה? (Mezzanine Arm)
אני רואה שכל התחרויות בשבתות-אז נעשה חלוקה הוגנת-אני נוסע בימי חול ועל השבתות אני מוותר.