חוזר: ויכוח/דיון שעלה ביני לבין חבר (מי ימשוך את מי - טרופר או אימפרזה טורבו?)
רפי.. אני חושב שאתה לא מבין על מה מדובר... יחס ההעברה וכח המנוע לא משנה בכלל, ברגע שהגלגלים מגיעים למצב של פרפור.
לשני הרכבים האלה יש מספיק כח כדי לפרפר את כל 4 הגלגלים על האספלט.
ניר רשם:
ציטוט:
אין שום פחד מביצוע ניסוי כזה על אספלט, שום דבר דרמטי לא יקרה, שום רצועה לא תיקרע ושום שאקל לא יגזר. הרכב הכבד ימשוך את הרכב הקל בליווי עשן של צמיגים חרוכים. למה אתם חושבים שזה שונה מסתם נסיון חילוץ של רכב שקוע בחול מבחינת העומסים על נק' העיגון והרצועות?
לא ממש נכון. על אספלט, האחיזה הרבה הרבה יותר טובה מאשר בשטח. יש אפשרות לשבר במצב גבולי של פרפור 4 גלגלים. בעיקר לציריות קדמיות ומוטות היגוי בטרופר, אולי גם הטרנספר או הגיר.. או תושבות מנוע/גיר.. או צלבים.. הממ.. אבל סביר להניח שלא יהיה נזק כי האימפרזה קלה יותר והוא פשוט יתקדם בעודה נאבקת על חייה.
סביר להניח שהאימפרזה לעומת זאת באמת בסכנה לנזקים, בעודה לא בנוייה לעומסים גבוהים שכאלה..לפחות כך אני מניח.
גם רצועות הגרירה בסכנה, וצריך רצועות גרירה רציניות וחזקות, וכמובן עיגון טוב מאוד ברכבים.
וו הגרירה אינו בנוי לעומסים גבוהים מאוד, אבל סביר להניח שאין נקודת עיגון טובה יותר. מומלץ להניח יריעות בד כבדות על כבל/רצועת הגרירה במקרה של קריעה/שבר.
אגב, נעילות יכולות לעזור במצב הזה. לאימפרזה יש מוגבל החלקה כלשהו בדיפרנציאלים? לטרופר יש מוגבל החלקה אחורי, או ששודרג לנעילה?
נמרוד.. תגובה לפנים, כרגיל :lol:
ערן ידידי,
כל שכתבת לי, פרט לחוסר הבנתי, נכון ! :-)
הענין הוא שלא הטרופר וודאי שלא הטרקטור יגיעו בכלל לכלל פרפור גלגלים. האימפרזה, דווקא כן !!!
ומי מכמוך אמור לדעת ובעיקר להבין כי דוקא הבאת כלי רכב, כל רכב, לכלל פרפור גלגלים
מקטין את האחיזה שלו. לראיה, מכוניות מרוץ המסבסבות גלגלים ועומדות במקום !!!
"החכמה" להעביר את הכח (מומנט) לקרקע כמה שיותר ל א ט !!!
(הטרקטור ממש בנוי כך והטרופר קרוב אליו הרבה יותר מהאימפרזה).
אהה אחלה, אז אני זה שלא הבין שאתה הבנת. חן חן.
מתי התחרות? לא לשכוח לצלם בוידאו ולשים באתר. תודה.
סיימנו לטחון מים בנושא המרתק הזה, נכון?
F=UN
כוח המשיכה של הרכב (בהנחה שהוא מסוגל לסחרר גלגלים) שווה (בקירוב) למשקלו כפול מקדם החיכוך בין צמיגיו לקרקע.
על מה טחינת המוח?