-
חוזר: גיר נוזל
בגראנד ZJ בין השנים 93-98 היו 3 סוגי גירים שונים ב V8 ועוד כמה ב 4L.
הסיכוי ליפול דווקא על גיר שמתאים לך הוא קטן.
הסיכון לגיר פגום גדול מאוד, לדעתי מעל 50% סיכוי שהגיר המשומש לא יהיה במצב טוב.
ברכבים בני 10 שנים - אם פורקו בחו"ל - אולי בגלל גיל ותקלות, אולי בגלל תאונה, אין לדעת.
בארץ - אם פורק בגלל תאונה, אני הייתי מנסה לאתר את הבעלים הקודמים לפי מספר הרכב ושואל על תקינות הגיר, לפני שמשלם משהו.
ניר - דווקא במנוע מפירוק כן שווה לגעת, המנועים יותר אמינים.
נראה לי מוזר מאוד שבגלל נזילה צריך להחליף את כל הגיר.
-
רמי
לאחר שאפרק את הגיר אהיה יותר חכם , אוכל לראות איפה אין חפיפה בין המשאבה לבודי ולפי זה להחליט.
1. לבצע אטימה טובה יותר.
2. לשלוח לשיפוץ.
3. לחפש גיר מפירוק.
נמרוד
-
שלום לכולם
זה נכון שצריך מזל בקניית גיר מייבוא למרות שאפשר קצת לעזור למזל בבחירה נכונה.
לפי דעתי צריך יותר מזל בשיפוץ גיר למרות שאפשר לעזור למזל בבחירת משפץ טוב (ולשלם בהתאם).
ד"א יש אחריות קצרה על גירים מייבוא אז מה שנישאר זה לפרק ולהרכיב שוב אחד אחר.
גיר טוב אפשר ליבדוק בנסיעה קצרה ומאומצת -אחד כזה שלא שופץ מעולם לפי דעתי יאריך חיים בנהיגה שפויה כמובן.
אולי יש דעות חלוקות בנושא הזה אבל עד היום נישאר לי טעם מר שלא מוכן לעזוב את פי,מניסיונות כושלים לשפץ גיר אמריקאי מסויים בכל מיני מכונים למיניהם, לבסוף רכשתי גיר מייבוא שעובד עד לעצם היום הזה(טפו טפו טפו).זה נכון גם למיספר כלי רכב יפנים של חברים !!
ראיתי פעם סטיקר אצל משפץ ידוע -"אחד לעשר יעשה לך בית ספר"
הייתי משנה את הסטיקר שלו ל-"אחד לעשר יוצא בסדר"
אולי מזל אולי אני חולם אבל זו עובדה שחוויתי.
טל
-
הכוונה של הסטיקר המדבר על אחד ל..... עשר היא ללקוחות לא לממסרות . ;-)
ונכון יש ממסרות שלא כדאי לשפץ
אבל מה לעשות שיש לקוחות שלא מבינים שלא תמיד אפשר לתקן כל דבר .
אבל זה בסדר יצרני הרכב מלמדים את כולם לאט לאט את הנוסחה של אחד ל עשר .
אתה דיברתה על ממסרות
אני כתבתי לך על לקוחות
ואפשר להמשיך ....:roll:
איציק
-
איציק שלום
לצערי אני לא מכיר אותך אישית (בעצם את אף אחד מהפורום הזה).
הספקתי להכיר בכישוריך מעיון בהודעות, ואני מעריך אותך מאוד רק חבל שאין הרבה כמוך בשוק.
אני מהתשע שלא עושים בית ספר ומשלמים גם כשמקבלים מוצר יותר פגום מאשר שהוא ניכנס לתיקון(מעין חינוך של פראיירים שעבר בתורשה).
השוק הישראלי עמוס בקליינטים קרציות שאם זרקו לך 500 ש"ח על הריצפה הם קנו גם את אישתך.
אבל מצד שני יש גם את בעל המוסך/מכון שלא צריך לקחת עבודה שסיכויי ההצלחה שלה לא טובים או לפחות להתריע על כך בפני הלקוח.כי אחרת יהיו לו הרבה מיספרי עשר בשרשרת!!
שנינו יודעים שאתה יכול לזהות מנוע ממאה מטר אם כדאי לגעת בו או לא!!
גם שנינו יודעים איך רוב "המשפצים" למיניהם מקבלים שקית עם כמה גומיות ודיסקיות שניקראת קיט שיפוץ ,מחליפים בעיניים עצומות והופ.. תוך 6 שעות יש גיר "משופץ" חזרה על האוטו.
ושלא תבין לא נכון אם היו עוד הרבה בעלי מיקצוע ברמתך ואפשר לכלול עוד כמה שמות מהפורום הייתי חוסך לעצמי הרבה כאב ידיים / ראש ומעביר אותו אליך ,כי באמת שנימאס לי "להיתעסק" לבד.(אבל כניראה שנידבקתי בחיידק)
טל