חוזר: דיפינדר או גי'מיני?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי GodsFather
שיה , ראב4 ? אין לו הילוך כוח בכלל. זו לא השוואה.
קאיה - עלויות שידרוגים ושיפורים ? כמה עולה נעילה ?
פג'רו - זה כבר נראה יותר מתאים מבחינת מידות אבל השנתון ? עד מתי יש פג'רו מהדגם הישן? אלא אם התכוונת לקינג ואז המחיר עף לשמיים.
הראאב באמת נדבק בטעות, העקרון לא.
הספורטאז' נותן הכל בגדול אבל... מהלך מתלה אחורי זוועה !
אפשר להשיג נעילה ב 3000 של TF
סט אייבך ב 1800 בערך
גלגלים גדולים ב 1500 לערך
ומקבלי רכב שטח נהדר... שוב למעט המהלך שדורש דרופקיט.
לכן פאג'רו, הכל מגיע במקור.
לגבי האמינות ששאלת עליה- לא צריכה להיות בעיה להניע ולנסוע- זה היה נכון בדיפנדר שלי, זה נכון בהרבה אחרים, שיש להם שלושה דברים משותפים-
-הם לא גרוטאות מראש
-הם לא מטופלים אצל גורואים
-הם מטופלים כמו שצריך (שזה כמעט כמו הקודם)
אם יש לך כזה דיפנדר- אתה יכול כל בוקר להניע ולנסוע. לעבודה או לטיול.
אם תקנה נבלה, או אם לא תטפל באופן מינימלי בדיפנדר שלך- לא תוכל לסמוך עליו. זה נכון לכל רכב, אגב, אבל הסיבה שאתה שומע על יותר בעיות בדיפנדרים מאשר בפג'רואים, למשל, היא שמסתובבים יותר מדי מהם עם 400-500 אלף ק"מ, אחרי התעללות רבתי במג"ב או בחברות טיולים- כלים שחוטים שעכשיו אנשים כאן בפורום נוסעים בהם- ועדיין מצבם לא כל כך נורא, אגב- כי כל רכב אחר במצב הזה (חוץ מהיילקס, בסדר) כבר מזמן היה במגרש גרוטאות.
אסף.
יואב לי היה הרבה מאוד נסיון בהרבה מאוד כלי רכב.
ניבה, פרוזה, CJ דיסקברי היליקס סופה ודיפנדר אה כן וגם סמוראי.
במשפט אחד - כול הרכבים מתקלקלים, ובכול הרכבים יש בלאי.
אבל זה לא ממש מפתיע (-:
כמה שהרכב מסובך יותר, כך יש יותר סיכוי שיתקלקל.
יש רכבים (היליקס) שמתוכננים עם יותר טולרנס.
מה זה אומר...
מנוע חלשלוש לעומת גיר טרנספר וסרנים חזקים. וזה אומר סיכוי קטן מאוד לשבר. כל הרכב בנוי עם הרבה מרווח נשימה מבחינת אמינות, מאוד פשוט, על חשבון נוחות.
ולכן הוא כול כך אמין (אני מדבר על ההיליקסים הישנים, מנוע אטמוספרי)
אבל הנוחות ))-: יותר גרוע מסמוראי. רכב עבדים אמיתי.
דוגמא מעולה לרכב המתוכנן זועתית הוא ניבה. הרכב הזה הוא פשוט גיבוב של חלקים ללא שום מחשבה מראש. מערכת חשמל מהגהנום ועוד ועוד.
דיסקברי 2 הוא דוגמא לרכב שבנוי על יסוד רכב אמין שהפכו אותו ללא אמין בגלל שרצו להפוך אותו לנוח במיוחד ללא מחשבה תחילה. לקחו דיפנדר העמיסו עליו בודי של דיסקו. הוסיפו המון חשמל. והתוצאה - רכב מאוד נוח (הכי נוח שאני מכיר) אבל כול הזמן הפיצפקס מתקלקלים. צינורות הגיר נוזלים ועוד ועוד צרות קטנות שפשוט לא נגמרות. ואני עוד לא כתבתי על בעית השד לוקס...
ראש המנוע ב TDI הולך בגלל בעיות חימום וזה לא קשור למנוע כלל. המערכת קירור של המנוע מעולה (יותר טובה ביעלותה מההיליקס) המנוע תמיד עובד בנקודת עבודה אחת, חורף או קיץ.
אלא מה, היא מלאה מגוון של צינורות קטנים וגדולים, חור קטן באחד הצינורות, המים יוצאים וחום המנוע מגיע לאדום תוך דקה !!! מנסיון.
כול מנוע דיזל (כולל טיוטה) כאשר הוא מגיע לאדום הולך הראש.
ארז טוען שחימום מהיר זו מחלה של דיסקו בגלל תא מנוע צפוף. אחרי שראיתי תא מנוע של דיפנדר אני נוטה להסכים. הדיפנדר הרבה יותר מרווח באורך (10 סנטים יותר) וגם ברוחב. האם עלית החום יותר איטית ? אני מעדיף לא לנסות...
סיכום - לדעתי אם תמצא אקזמפלר שמור, ומוסך שיכול להשאיר אותו כזה, לא תהיה בעית אמינות.
אבל לדעתי אתה הולך לכוון הלא נכון. גימיני הוא באותו גודל כמו סמו. אז מה עשית ? התקדמת בכמה שנים ?!. אם לא דיפנדר, לעניות דעתי אתה צריך להסתכל על פגרו לדוגמא. ועדיף ארוך ולא קצר. הקצרים הם רק קצת יותר גדולים מהגמני. הגעת לגיל בו צריך לחשוב על יותר משנים, ובמקרה זה לך על הגדולים. גימני פשוט קטן עליך.
אגב לדעתי, אם הלב אומר דיפנדר, לך עליו, זה שווה את זה.
מוני - תודה על הזמן שהקדשת לתשובה ארוכה ומפורטת.
אחננו מנסים לנווט בין הלב לפרקטיות ולתכנונים קדימה (הרחבת משפחה לדוגמא... בטח מצמצת את כמות הטיולים בשנתו הראשונה של העולל- ואז להחזיק דיפנדר רק לנסיעות לעבודה עשוי להיות משבי"ז..).
ככה שהרוח נושבת לכיוון הג'ימיני, כעוד רכב מעבר אחרון לפני הדבר האמיתי בעוד 3/4 שנים.
אם יש בעלי ג'ימיני שקוראים את זה כעשיו וצועקים על המסך :"לא! אל תעשו את זה!"- זה הזמן לדבר 8)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי מוני אורבך
דיסקברי 2 הוא דוגמא לרכב שבנוי על יסוד רכב אמין שהפכו אותו ללא אמין בגלל שרצו להפוך אותו לנוח במיוחד ללא מחשבה תחילה. לקחו דיפנדר העמיסו עליו בודי של דיסקו. הוסיפו המון חשמל. והתוצאה - רכב מאוד נוח (הכי נוח שאני מכיר) אבל כול הזמן הפיצפקס מתקלקלים. צינורות הגיר נוזלים ועוד ועוד צרות קטנות שפשוט לא נגמרות. ואני עוד לא כתבתי על בעית השד לוקס...
מוני לא מתאים לך לדבר לא לעניין, בלי קשר לזה שדווקא דיסקברי דור 2 הוא בעל אמינות בהחלט סבירה,אין ברכב הזה לוקס....(הכל בוש ככל שאני זוכר)
תשמע יואב אני לא בעלים של ג'ימני,אבל יש לי חבר טוב שמחזיק כזה עוד מעט שנה וחצי.
הוא מרוצה ממנו מעל ומעבר.
האוטו אמין,ועושה את עבודתו נאמנה בשטח ובכביש.
יש לציין שהוא לא סטנדרטי אבל גם לא משופר במיוחד. שנת 99 מוגבה2" קיט של טאפ דוג.ממוגן. נועל צמיגיAT במידה מקורית. שכחתי לציין-אוטומטי.
בזמן הקרוב הוא ירכיב נעילה כי הוא הגיע למסקנה שהגיע הזמן לנעילה וצמיגים215 MT.
אני נסעתי בו בשטח ובכביש ולפי הדרישות שאתה פרשת פה הוא ישרת אותך נאמנה לדעתי.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי ארז
מוני לא מתאים לך לדבר לא לעניין, בלי קשר לזה שדווקא דיסקברי דור 2 הוא בעל אמינות בהחלט סבירה,אין ברכב הזה לוקס....(הכל בוש ככל שאני זוכר)
אופס... סליחה.
התכוונתי לדיסקו 1 ולא דיסקו 2
את ה TD5 אני מכיר רק משמועות. והם אומרות שהוא יותר אמין מה TD5.
יותר אמין מה TDI !!!
חבל מאוד שאין עריכה.
יואב לדעתי אתה עושה שטות.
אתה רוצה למשוך עוד כמה שנים כך, תשאר עם הסמו.
אתה מכיר אותו הוא אמין ומשרת אותך כמו שהוא.
הגימיני לא הרבה יותר מרווח ונוח.
אלא אם כן אתה פשוט רוצה את "מראית העין" שהתקדמת בחיים (-:
אף על פי שלא נראה לי שגימיני עושה הרבה יותר רושם מסמו...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי מוני אורבך
יותר אמין מה TDI !!!
חבל מאוד שאין עריכה.
יואב לדעתי אתה עושה שטות.
אתה רוצה למשוך עוד כמה שנים כך, תשאר עם הסמו.
אתה מכיר אותו הוא אמין ומשרת אותך כמו שהוא.
הגימיני לא הרבה יותר מרווח ונוח.
אלא אם כן אתה פשוט רוצה את "מראית העין" שהתקדמת בחיים (-:
אף על פי שלא נראה לי שגימיני עושה הרבה יותר רושם מסמו...
מוני- אנחנו עוברים כנראה לרכב אחד במשפחה ולכן סמוראי לא בא בחשבון.
ערן- אתה כתבת שגידלת שני ילדים עם סמו?? ותינוק? יש מקום לכיסא הבטיחות? עגלה?
כשהיה סמו לא היו ילדים....
למען האמת הSJ410 הוחלף בניווה כאשר הראשונה היתה בת חודש לפני זה היא הספיקה לטייל עם הסוזוקי כולל לול לסלקל ולינה בכנרת
טיול שטח זה לא היה - טיולי שטח מגיעים אצלנו אחרי גיל שנה (לך כפי הנראה שלא צריך להסביר למה) אבל לטייל היא טילה הרבה עוד לפני גיל שנה.
את הג'ימני היה לנו שנתיים כאשר הגדולים היו בגילאי 5-7 כך שכיסאות בטיחות כבר לא היו רלוונטים כנ"ל עגלות וכדומה.
במקביל היה פוקוס או משהוא בסגנון
כסא בטיחות - לא צריך להיות בעייתי בג'ימני
להכניס את הקטנטן פנימה - קצת אקרובטיקה
ניצן לקפל רק כסא אחד כך שיכול ליצור מקום לאגלה \ גישה להחניס \ להוציא את התינוק
הלו יוד.
הייתי בסרט הזה...
בחשבון פשוט:
ילד=9 חודשים לפחות (בתור רופא אתה צריך לדעת שאנחנו החיה הכי פחות פוריה בטבע...)
בפועל מעל לשנה.
לפני גיל שנתיים אין מה לעשות איתו בשטח,
מה שנותן לך מעל ל 3 שנים של טיולי זוגות (אתה והחבר התורן -מישהו צריך לשמור על העולל)
כל עוד לא עוברים לרכב גדול יותר ולא מתקלקלים יש מספיק מקום לזוג+ציוד בג'מיני
ואם מצב השוק ישאר כמו שהוא היום לא תהיה לך לקבל מעל למחירון עבור ג'מיני יד ראשונה
בכל שלב שימאס לך ממנו ובלי יותר מדי מאמץ
ההבדל בנוחות ובאיכות החיים בין הסמו (לפחות אצלי) לגמיני מאד משמעותי ואני אישית מאד מרוצה ממנו חוץ מהעובדה שלא רואים את השמיים.
אבל!
אם לא היה מדובר ברכב שני לא הייתי הולך על ג'מיני: השחלת תינוק לספסל האחורי על בסיס יומי מאד מסורבלת- בגלל הגובה של הרכב והמרחב הפנימי חייבים לתת קונטרה לרצפה המג'וייפת עם הברך(שנה ראשונה הכיסא מופנה נגד כיוון הנסיעה והעולל מגיע בילד-אין עם תיק ענק),
בגלל המבנה הצר של הכסאות קשה לעגן כיסא בטיחות איכותי (הכיסאות שנחשבים לבטוחים יותר רחבים מדי לרכב) ואני לא מדבר על להזיז את הכיסא הקדמי אחורה בשביל קצת מקום לרגליים,
אין מצב להכניס עגלה לתא מטען (אם בכלל אפשר לקרוא לחרך בין המשענת לדלת האחורית "תא")
ואני לא בטוח שכל הטלטלות עושות טוב ליצור שגם במצב סטאטי לא ממש מצליח לשמור על ראש יציב.
ת'כלס:רכב יחיד לזוג+עולל במסגרת תקציב שפויה (אם נתעלם מהפנטזיות)וברמת הטיולים שלנו הייתי הולך על גראנד ויטארה 5דלתות או קאיה.
ציטוט:
לפני גיל שנתיים אין מה לעשות איתו בשטח
כשהילד בן שנה, ויושב באופן עצמאי ("יושב באופן עצמאי"= כשבועטים בו הוא חוזר לשבת לבד, כפי שהגדיר מישהו לפני כמה זמן כאן בפורום) אפשר לקחת אותו לכל טיול. והם גם נהנים מזה.
את הגמד, גם בג'ימני, אפשר ורצוי להושיב מקדימה. כשהוא עוד קטן מדי- עם הכיסא הפוך. מגיל שנה- מסתכל קדימה. יותר נוח לכולם. ככה עדיין אתה בטיול זוגי, במובנים רבים. ולא צריך 5 דלתות. אני לא זוכר אם יש ביטול לכרית אוויר נוסע בג'ימני, אבל מקסימום מסמר 10 עושה את העבודה יופי יופי ( בצחוק, כן? )
אסף.
היי יואב
אם אין לך בעיה של מקום לך על הגי'מיני חדש מהניילונים לא תצטער לדקה,
יש לך ראש שקט מבעיות טכניות ותרתי משמע ראש שקט בנסיעה , אתה לא שומע את המנוע,
וכאחד שהיו לו 2 טרנו חדשים מהניילונים 97-00 עם הרבה דיזל וויברציות ,אין מה להשוות.
גם בעיר החנייה זה תענוג , בהשוואה לדיפנדר או טרנו וכו'
הביטוח בערך חמישית מהגדולים.
ובשטח בשקט בשקט אתה עושה איתו הכל בלי רעש וצילצולים. תעשה פעם טיול במעברים צרים ואז תראה את ההבדל !!!
האוטומט עם הילוך כח אתה שולט בכל מקום.
היתה לי גם ספורטאג חמודה 2001 מהניילונים ושיפרתי אותה מכל הכיוונים היא הייתה אחלה רק מאד מאד צמאה ושתתה ים דלק.גם איתה הגעתי לכל מקום אבל עם יותר הוצאות.
אני לא מתייחס אל הגימיני כאל רכב מעבר , אולי כי לילדים שלי כבר יש גיפים משל עצמם ואני לא זקוק למקום נוסף , אלא כאל הדבר האמיתי ברבע המחיר. בברכה יעקב.
תודה
בתקציב של ג'ימני חדש אפשר לקנות ויטארה קצרה בת שנתיים -שלוש...
מה ההבדל בהוצאות? משמעותי? יהיה שיפור ניכר בחסרונות של הובלת עולל בויטארה מול ג'ימני?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי asafk
כשהילד בן שנה, ויושב באופן עצמאי ("יושב באופן עצמאי"= כשבועטים בו הוא חוזר לשבת לבד, כפי שהגדיר מישהו לפני כמה זמן כאן בפורום) אפשר לקחת אותו לכל טיול. והם גם נהנים מזה.
את הגמד, גם בג'ימני, אפשר ורצוי להושיב מקדימה. כשהוא עוד קטן מדי- עם הכיסא הפוך. מגיל שנה- מסתכל קדימה. יותר נוח לכולם. ככה עדיין אתה בטיול זוגי, במובנים רבים. ולא צריך 5 דלתות. אני לא זוכר אם יש ביטול לכרית אוויר נוסע בג'ימני, אבל מקסימום מסמר 10 עושה את העבודה יופי יופי ( בצחוק, כן? )
אסף.
רק לוודא שאני מבין את ההמלצה- אפשר לשים תינוק תחת געל שנה במושב הקדמי?
אם כן- אתה חוסך לנו הרבה התלבטויות
עד גיל שנה - שמים את התינוק נגד כיוון הנסיעה - במושב הקידמי
איך אתה חושב הסתדרתי עד עכשיו עם תינוקת וסמוראי??
אם רוצים (או יותר נכון האישה מסכימה) זה אפשרי גם עם סמוראי וגם עם ג'ימני
הבעיה תתחיל שיהיה עוד אחד - אז אני בטוח מחליף - רק שאין לי מושג למה
בגימני אין כפתור לביטול כרית אוויר.
ניתן לבטל כרית ימנית באופ קבוע במוסך סוזוקי, 150 ש"ח וחתימה על טופס שמאשר שאתה שפוי ומבטיח שלא תתבע אף אחד ביקום אם יקרה משהו
קח בחשבון שבגלל מבנה הכיסא ממש לא פשוט לעגן לשם כיסא תינוק איכותי(מצד שני זה חסכוני כי הכסאות של ה1000 ש"ח לא נכנסים ברוחב ותאלץ להסתפק במוצר עלום שם שעולה 250...)
ותכל'ס-במקום להתקשקש כל כך הרבה , תזיז תיישבן שלך 10דקות מת"א, תבוא תעשה סיבוב ותראה כמה מקום יש עם כיסא תינוק וכמה (לא) נשאר לעגלה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי yoav
רק לוודא שאני מבין את ההמלצה- אפשר לשים תינוק תחת געל שנה במושב הקדמי?
אם כן- אתה חוסך לנו הרבה התלבטויות
כן.
אגב, בתע"ר (מקבוצת מכשירית תנועה) מבטלים את הכרית אוויר עם ברגים קודחים:
http://www.jeepolog.com/with.php?pic...assembly07.jpg
אתם חושבים שבסוזוקי עושים אותו דבר בשביל 150 שקל....??? :roll: :roll:
אסף.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי airzax3
בגימני אין כפתור לביטול כרית אוויר.
ניתן לבטל כרית ימנית באופ קבוע במוסך סוזוקי, 150 ש"ח וחתימה על טופס שמאשר שאתה שפוי ומבטיח שלא תתבע אף אחד ביקום אם יקרה משהו
קח בחשבון שבגלל מבנה הכיסא ממש לא פשוט לעגן לשם כיסא תינוק איכותי(מצד שני זה חסכוני כי הכסאות של ה1000 ש"ח לא נכנסים ברוחב ותאלץ להסתפק במוצר עלום שם שעולה 250...)
ותכל'ס-במקום להתקשקש כל כך הרבה , תזיז תיישבן שלך 10דקות מת"א, תבוא תעשה סיבוב ותראה כמה מקום יש עם כיסא תינוק וכמה (לא) נשאר לעגלה.
נחום- שהמועצה לשלום הילד לא תקרא את זה!:twisted:
ובנימה רצינית- הדבר באחרון שאינ רוצה זה לקנות רכב שלא אוכל להתקין בו מושב בטיחות איכותי כי הוא קטן אלא להסתפק באיזה כיסא ש"תוכנן בגרמניה" אבל יוצר ברפובליקה של דרום מערב מונגוליה
הביטול בג'מיני הפיך -הם מרכיבים מפצל ייצור עצמי על הצמה של הכרית
לא חותכים ולא קודחים בכלום
לגבי תינוק וג'מיני-הרכב משמש לנסיעות בית-מעון בגבולות המושב
גם אם היה נכנס כיסא איכותי זה לא נראה לי הכי מומלץ כי הראש של הילדה נמצא 30 ס"מ מהחלון הקדמי ואני לא רוצה לחשוב מה עלול לקרות במקרה של תאונה.