חוזר: שלדת הצינורות של טוארג מרוץ - מדהים
ציטוט:
נכתב במקור על ידי נמרוד
בכל מרוץ יש מנצח אחד ברוך. ומאות שמנסים. הדבר היחיד שקובע בסוף הוא לא מה דעתי ומה דעתך, אלא מי שמנצח. ופולקסוואגן שוב נכשלו.
עזוב, נמרוד, קח את זה בקלות.
כל כך התפעלת מהנצנצים, עד שהייתי חייב קצת קצת להוריד אותך לקרקע המציאות האפורה.
נצנציות מעולם לא ניצחה כלום, ובטח שלא היתה סגולה לעמידה ב"תלאות הדרך", לא כל שכן לניצחון.
לפעמים ברזל שחור ומלוכלך, שמחובר טוב ובלי ימרנות פלצנית מיותרת, עושה את העבודה יותר טוב.
ה"בלינג", כמו שאומרים האמריקאים, מצטלם מצויין, אבל זהו.
ואסור לשכוח שגם ה"בלינג" הכי הכי, מתלכלך אחרי כמה ק"מ או אחרי טבילת הבוץ הראשונה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי נמרוד
אגב המכוניות שלהם - שתיים נשרפו כמו אחרון הלנדרוברים, ואצל סיינז האימובילייזר החליט פשוט מאד שהבוקר לא מניעים, כולנו מכירים את המצב המתסכל...
אימובילייזר?!?!?!? במכונית מירוץ לדקאר, אימובילייזר?:roll: ?:shock: ?
שומו שמיים. כנראה שמחוזות הטמטום מתפרשים להם לא רע לעיתים גם עד אל בית המרקחת של הגרמנים.
בעצם, זה לא הטמטום - זאת המרובעות והשיטתיות המקודשת והבלתי נתפסת של העם הזה.
אימובילייזר בטוארג מירוץ, go figure....
נחמד לדעת שאתה מתייחס ברצינות לכל שטות שאני כותב :p
אגב, אנטי-בלינג היא אופנה טיפשית לא פחות מבלינג. או מכל אופנה שהיא סתם אופנה. בוא ננסה להתייחס לדברים עניינית.
אנא אל תייחס לי גישת "אנטי בלינג" - מעולם לא טענתי ואף לא חשבתי כך.
אני אוהב, ככל שהתנאים מאפשרים זאת, עבודה בבית מרקחת עם כלים טובים וחלקים יפים וחדשים(איך אומר הפתגם? כלים נאים ואשה נאה, מרחיבים דעתו של אדם..), אבל זאת מציאות של מגזינים או מליארדרים כמו פולקסוואגן.
כל מה שאמרתי, ואני חוזר עליו, הוא שיש לשים דברים בפרופורציה ולא להשתחוות בהערצה עיוורת אל מול כל "עגל זהב" בדמות יצירה מנצנצת, גם אם היא מרותכת טיג ע"י אלופי העולם שאיש אינו יכול אפילו לראות אותם, ועשויה מהמתכת הכי הכי אקזוטית, קלה, חזקה ומבריקה, ונראה כאילו סופר מחשב על קבע את מאות הדיאגונאלים הקטנים והמחורבנים האלה בדיוק בדיוק היכן שצריך, אגב חיסכון של אלפיות הגרם, כדת וכדין.
לא זה מה שעושה את העבודה. נקודה.
מה לא ברור במה שאני אומר??
אתה יכול לחלוק על גישתי אבל אני חושב שאתה - כרגיל ובמסגרת ה - 94% שלנו - אמור להסכים איתי.
איך יובל מלמד אומר? רק השעון ידבר.
ואיך נמרוד מלר אומר? רק התוצאות מדברות.
ותחשבו על זה...:mrgreen:
מה שצורם הוא הזלזול כלפי עבודות של אחרים שאני לא מבין מה מקורו ברוך. אני חושב שכמעט מכל דבר אפשר ללמוד (אולי לא מscarysteering.com...) ובוודאי מהתבוננות בתמונות של כלי רכב בכל הרמות האפשריות, כולל הגבוהות ביותר. ומי שמתייחס לבית המרקחת והנוצץ זה אתה.
אתה העלת שאלה לגבי "הגמלוניות" של השלדה הזאת, הדבשת שיש לה מאחורה. נדמה כאילו הכלוב בנוי בכלל מאחורי הנוסעים. הנה שאלה טובה, ומהנסיון להבין אותה אולי אפשר ללמוד משהו. הנה עוד משהו מעניין - נראה מהתמונה שהגישה להכנסת והוצאת המנוע וכל מכלול אחר היא רק מלמטה - אי אפשר להוציא מנוע מלמעלה (ככה לפחות נדמה לי). ואני לתומי חשבתי שדווקא בתנאי שדה, וליפט אין להם בדקאר, גם לא לפולקסוואגן, נוח יותר לעבוד מלמעלה. זה לא אומר מה נכון, אבל זה גורם לי לפחות לחשוב.
יאללה חלאס....
וחוץ מזה מה זה "אנטי בלינג" "בלינג" ?
אמרתי מה שאמרתי, וזה די ברור.
אין ולא היה זלזול בעבודה, בשום פנים ואופן!!
זלזול בעבודה כזאת, ולו רק כיצירת אמנות יפיפיה, יהיה מטופש למדי.
תהיתי רק על כמה אלמנטים ונחיצותם, ומחיתי על הסגידה לשילדה, כאילו יופיה ורמתה,
שולל הערות ושאלות, ולא היא - גם על יצרה כזאת, מותר ורצוי לעורר תהיות כאלו ואחרות.
תגיד ברוך, מה גורם לך לחשוב שהשלדה של מיצובישי לא נראית בדיוק אותו דבר מרמה עקרונית? גם אצלהם זה מרותך טיג על ג'יגים, גם אצלהם זה מכרוזובו מתקדם ששוקל 1/2 מהמפלצות שלך, גם אצלהם זה מרותך ע"י אמנים שאין שני להם ומתוכנן ע"י מהנדסים שאין שני להם.
אף ערימת ברזלים לא ניצחה לא דאקאר ולא באחה כבר המון זמן. מקרה?
לא נמאס לכם להכניס לי דברים לפה ומחשבות לראש?
מי אמר לך שזה מה שאני חושב בכלל? :roll: ?
תתחיל לקרוא קצת יותר בעיון - זה לא קשה, בעקר כשהם כתובים באופן מאד מדוייק.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי eilatmar
נו קרציות, מה זה "אנטי בלינג" ,"בלינג" ? בנאדם שואל שאלה רצינית ואתם ממשיכים להציק אחד לשני, תשובה בבקשה עכשיו
זה סתם שטויות חנן. הדיון הזה גלש לכיוונים לא נכונים, בואו נגיד שמיצינו לגמרי - כמו שVW מיצו את הדקאר...
אני חושב שרכב שבנוי נכון וטוב. שלא מנסים על מנת לחסוך קצת משקל כל מיני טכניקות מסובכות, יש לו סיכוי טוב יותר במירוצים ארוכים סטייל דאקר.
בעיקרון, ככול שיש יותר חלקים נעים (מבחינתי חלקי חשמל נחשבים "חלקים נעים") יש יותר סיכוי לתקלות.
אז מה זה משנה שהם השקיעו מליונים על הרכב? הם לא סיימו את הדאקר, אני אפילו לא אומר פודיום.
אני מעריץ את העבודה על השלדה של הרכב הזה כמו שאני מעריץ כל עבודה שנעשית טוב. הכוונה פה לריתוכים ולדייקנות ולאיכות העבודה. אבל לפי מה שאנחנו קוראים פה ובערוצי הספורט, הרכבים האלה לא מוכיחים את עצמם. אני חושב שהטענה של ברוך היא שרכב לא חייב להראות ככה כדי לנצח ושאיפשהו, כמו שכתבתי, תחכום יתר בסופו של דבר מוביל לבעיות.
תחכום ברמה גבוהה מאוד מוביל לנצחונות מוחצים ב6 שנים האחרונות, לפחות. הפאג'רו איבו הוא מהכלים המורכבים שיש- והוא מנצח בלי היסוסים. אין קשר אמיתי בין רמת התחכום או המורכבות לבין הבשלות של המערכות השונות. מיצובישי מפתחים את הרכב לאט לאט, VW עשו ב3 שנים קפיצה אדירה, והציגו את הרכב החדש לפני שהדור הקודם הבשיל. זה ההבדל העיקרי, אם תרצו. רוצה משהו מורכב ומתוחכם, מיכה? ראית את הקלאצ'ים של מיצובישי? יחידות סגורות, שתיים בטור, וכשהקלאצ' הולך הוא נשאר מחובר. אז אם הוא הולך, מפרקים ומחליפים בין הראשי למשני, וממשיכים לנסוע. מורכב. מתוחכם. אבל ב15 דקות של תיקון בתנאי שטח אתה שוב בנסיעה אחרי שהלך לך קלאצ'. זה מרשים.
עדיין, הVW של השנה עשה ככל הנראה קפיצה טיפה יותר מדי גדולה- יותר מדי דברים חדשים על השלדה הנפלאה שבתמונות- וזה בעייתי.
אגב, באופנועים קרה משהו דומה- הקטומים הציגו מכונה חדשה, כמעט חוזרים לקונספט של הפילים הגדולים ששלטו בדקאר ונכחדו לפני כמה שנים- האופנוע החדש שונה מאוד ממה שהם מריצים בשנים האחרונות (או ממה שKTM בנו אי פעם). כנראה הם הגיעו לדקאר לפני שעשו מספיק קילומטרז' של ניסויים בכלים החדשים, ובשורה התחתונה נאלצו להחליף לא מעט גירים באופנועים המובילים.
אסף.
מה הקשר לשילדה הזו ולכשל במרוץ?
אף רכב שלא בנוי בצורה סופר מקצועית לא ינצח מרוץ בסדר גודל של דאקר/באחה, זה לא ישראל שפאגרו עם בולמי אולדמן יכול לנצ כי יש לו נווט טוב...
מדובר על קבוצות שמשקיעות מליונים על פיתוח ,יש כשלים,זה ברור ורואים את זה(ככה זה כהולכים על צל"ש או טר"ש), אבל עדיין לרמות האלו בהחלט יש צורך ברכבים מתוחכמים כלכך עם שילדות כאלו ,שלא לדבר על מערכות מתלים ומנועים שנבנים במיוחד עבור מרוץ זה או אחר(וגם הם נכשלים לפעמיים).
מתי פעם אחרונה ראיתם רכב חובבני מנצח מרוץ כזה?(שלסר שגם הוא עם רכב סופר מקצועי בהשקעה של מליונים הוא הכי קרוב שאני מצליח לחשוב עליו)
יכול להיות שהתבלבלתי בין הרצה לא מספיקה לתחכום יתר.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי ארז
מה הקשר לשילדה הזו ולכשל במרוץ?
ארז צודק לדעתי.
לא שמענו על מתלים שנשברו (כמו שרואים בWRC לפעמים), או שילדה שקרסה ... הבעיות היו כמעט כולן חשמליות ... השלדה כנראה כן עושה את העבודה.
השאלה היא אם זה מספיק, והתשובה היא שלא ...
1 קבצים מצורפים
טוב, אז הנה תמונה טובה של המכונית שכן ניצחה את המרוץ. האם זה הופך אותה ליותר מובנת ופחות "גמלונית"? על התכנון הזה אני כן יכול להביע את דעתי שהוא מדהים? קבלו את הMPR13. http://www.jeepolog.com/forums/attac...tid=3297&stc=1
[QUOTE=נמרוד]טוב, אז הנה תמונה טובה של המכונית שכן ניצחה את המרוץ. האם זה הופך אותה ליותר מובנת ופחות "גמלונית"? [QUOTE]
ללא ספק פחות בומבסטי, הרבה יותר מובן ופחות גמלוני, אבל זאת בכלל לא הנקודה.
לרענון הזכרון, הרי לך כמה מן הנקודות שהועלו, ושנראה לי ששנינו יכולים להסכים עליהן:
1. אין ספק ששתי השלדות נהדרות וטובות, ומאד מקצועיות ברמה שאנחנו יכולים רק לחלום עליה.
2. אין ספק שכל אחת מהן היתה יכולה לנצח את הדקאר, אילולי התקלות.
3. מה שדפק את הדקאר לפולקסואגן, היו תקלות שאינן קשורות בכלל לשילדה.
4. מותר גם מותר להביע דיעה על שילדה, אפילו המופלאה ביותר, ושומו שמיים - אפילו למתוח ביקורות קטנה. בוני השלדות הללו, מי שלא יהיו, עדיין לא אלוהים. חוץ מזה, גם מה שאלוהים עשה ועושה, ראוי לעיתים די קרובות לביקורת.....תסתכל על האנושות ומה שקורה לה היום, ותבין שעם כל הכרומולי הגנטי שעמד לרשותו, הוא די חירבן את העבודה:?
5. זה שהשלדות הללו יפות ומופלאות, לא עושה את כל השאר לזבל חסר טעם וריח.
6. הכל, אבל הכל, צריך להיות בפרופורציות ובשכל ישר. אני בעקרון נגד התבטלות עצמית כלפי מה שלא יהיה, לרבות סגידה והשתחוות עמוקה כלפי אלוהי הכרומולי.
7. אנא, רסן את נטייתך האוטומאטית-פאבלובית, והמנע במטותא, מתגובות מיותרות/חוכמולוגיות/עוקצניות/מעצבנות וכו'.
8. אני יותר יפה וחכם ממך.
9. אתה יותר צעיר ומוכשר ממני, ואני מחכה לקורס הסוליד שאתה אמור להעביר לי ולעוד כמה מכוערים.
10. מה לעשות מה לעשות שאני יפה כזאת, שיפה כמוני אין מן הים עד הירדן.
[QUOTE=הצפרדע][QUOTE=נמרוד]טוב, אז הנה תמונה טובה של המכונית שכן ניצחה את המרוץ. האם זה הופך אותה ליותר מובנת ופחות "גמלונית"?
ציטוט:
ללא ספק פחות בומבסטי, הרבה יותר מובן ופחות גמלוני, אבל זאת בכלל לא הנקודה.
לרענון הזכרון, הרי לך כמה מן הנקודות שהועלו, ושנראה לי ששנינו יכולים להסכים עליהן:
1. אין ספק ששתי השלדות נהדרות וטובות, ומאד מקצועיות ברמה שאנחנו יכולים רק לחלום עליה.
2. אין ספק שכל אחת מהן היתה יכולה לנצח את הדקאר, אילולי התקלות.
3. מה שדפק את הדקאר לפולקסואגן, היו תקלות שאינן קשורות בכלל לשילדה.
4. מותר גם מותר להביע דיעה על שילדה, אפילו המופלאה ביותר, ושומו שמיים - אפילו למתוח ביקורות קטנה. בוני השלדות הללו, מי שלא יהיו, עדיין לא אלוהים. חוץ מזה, גם מה שאלוהים עשה ועושה, ראוי לעיתים די קרובות לביקורת.....תסתכל על האנושות ומה שקורה לה היום, ותבין שעם כל הכרומולי הגנטי שעמד לרשותו, הוא די חירבן את העבודה:?
5. זה שהשלדות הללו יפות ומופלאות, לא עושה את כל השאר לזבל חסר טעם וריח.
6. הכל, אבל הכל, צריך להיות בפרופורציות ובשכל ישר. אני בעקרון נגד התבטלות עצמית כלפי מה שלא יהיה, לרבות סגידה והשתחוות עמוקה כלפי אלוהי הכרומולי.
7. אנא, רסן את נטייתך האוטומאטית-פאבלובית, והמנע במטותא, מתגובות מיותרות/חוכמולוגיות/עוקצניות/מעצבנות וכו'.
8. אני יותר יפה וחכם ממך.
9. אתה יותר צעיר ומוכשר ממני, ואני מחכה לקורס הסוליד שאתה אמור להעביר לי ולעוד כמה מכוערים.
10. מה לעשות מה לעשות שאני יפה כזאת, שיפה כמוני אין מן הים עד הירדן.
אחד השרשורים המהנים בזמן האחרון
ברוך ,
אני לא מסכים לכלום חוץ מסעיף 10
חומר למחשבה:-
שמתם לב לכך שבאיוו הבולמים יושבים על המשולש העליון, ולא על המשולש התחתון, כמו בכל הבאגים האמריקאיים?
וראיתם שבגלל עובדה זאת, המשולש התחתון עשוי צינורות יחסית קטנים והוא לא ממש מאסיבי, בניגוד למשולש העליון המאסיבי והכבד, שהוא למעשה boxed כמו ברכבי הבאחה, מכיוון שהוא מחזיק את כל העומס של הקפיצים ומשקל הרכב?
כנראה בגלל שלפי ה - FIA, מהלך המתלה מוגבל ולכן אפשר להשתמש בבולמים יותר קצרים,
וגם להתקין אותם על המשולש העליון.
וחוץ מזה, הבחנתם שהאיוו משתמש בשני קוילאוברים ולא כמקובל בארה"ב בקוילאובר + ביי-פאס??
ואולי באמת הסיסמא bigger is better, היא לא רעיון כל כך נכון, וגלגל ה- "32 של האיוו מספיק טוב ולא צריך גלגלי "35, "37 וגם לא 40"?
מה דעתכם על כך שמיצובישי תשלח 2-3 איוו לבאחה 500 ולבאחה 1000, ואז באמת נוכל לדעת מי ומה יותר טוב/מתאים/נכון/עובד???
ציטוט:
נכתב במקור על ידי הצפרדע
שמתם לב לכך שבאיוו הבולמים יושבים על המשולש העליון, ולא על המשולש התחתון, כמו בכל הבאגים האמריקאיים?
והאם זה מעמיס יותר על הנאבה עצמה ומחייב שהנאבה תהיה יותר חזקה?