חוזר: שאלה בעקבות כתבות טכניות שיש באתר - מקום מסודר לעבודה
כמובן שאם מישהו רוצה "אחסנה" לטווח ארוך 100 שקל ליום זה יקר בטירוף. במקרה הזה המחיר יורד ל20 שקל ליום - אולי. גם זה נשמע לי גבוה מידי.
חבר שלי היה הבעלים הראשון של חניון טסים שהוזכר פה לפני כמה זמן. חנייה לטווח ארוך. כמוב ששם טווח הארוך היה במקרה הטוב לחודש, פרט לכמה מאוד ייחודיים, פה אנחנו מדברים בתקווה לשנים.
כמו שאני רואה את זה, קודם צריך לברר את האחריות המשפטית ואת האחריות הביטוחית. אחרי שאבדוק מה האופציות בזה אוכל להגדיר את טיב הרעיון העסקי. האם מדובר על אחסנה או על סדנא.
נכון לעכשיו הרעיון של נמרוד יותר מוצ אחן בעיניי. כלומר, אני משכיר מקום. אם אתה עובד בו, לא מעניין אותי. אתה צריך כלים? אני אשכיר לך. איך וכמה, לא משנה ברגע הזה כי כרגע מה שחשוב זה האחריות המשפטית והביטוחית.
מקווה לקבל תשובות על זה במהלך השבוע.
בגדול, ואני קצת קופץ פה לשלב הבא, מה סד"ג של שטח סביר ? אצלי ב"סדנא" שלי מדובר על 8X5 משהו כזה.
5X8 זה אחלה. לי יש חניה ברוחב 6 מטר וזה הרבה מעל הראש, אני עובד בנוחות סבירה על ג'יפ אחד כשהשני חונה צמוד לדופן עד הסוף. העומק של החנייה הוא קצת פחות מ6, וזה מספיק לי כי אני נשפך לרחוב, אבל 7 ובוודאי 8 מטר עומק זה מעל הראש, משאיר מקום גם לארונות/שולחן עבודה וכדומה.
אתה מבזבז את הזמן שלך מיכה אגב. קודם בודקים הצדקה כלכלית, עקרונית, זה כל כך קל לעשות, ורק אם מגלים שיש הצדקה כזאת תתחיל להתיעץ אם אנשים לגבי ביטוח, חוק אינסטלציה וכל השאר.
צריך ממך שני מספרים פשוטים שאתה חייב לדעת: כמה מטר של מחסן בנוי יש לך? וכמה הערך שלו להשכרה בשוק היום?
קח את המטראז' תחלק ב40 מטר (5X8 כמו שהצעת), קיבלת מספר תאים. קח את דמי השכירות שאתה יכול לקבל עליו היום, תכפיל פי 2 בשלב ראשון. תחלק למספר התאים. קיבלת סכום בשקלים. תגיד לנו מה הסכום הזה. אם זה מאות שקלים בודדים בחודש - לדעתי יש לך פצצה של עסק. אם 500-1000 שקלים - צריך לשקול. מעל 1000 שקלים לתא לחודש - בעייתי מאד.
נכון שאנשים שמחזיקים סוסים, או יאכטות משלמים סכומים גבוהים עבור "המקום" שבו מחזיקים אותם - אבל תזכרו שלהם אין אלטרנטיבה. לנו יש, תמיד.
אני אברר את הנתונים האלה במהלך השבוע שבועיים הבאים.
צריך לזכור פרט קטן ודיי חשוב,הנגישות של המקום המדובר, כלומר,
אני מניח שמדובר בשטח בתוך ישוב, ואז האם היישוב קרוב לקהל היעד? (נניח שאפשר לארגן אחלה סככה בפארן בזיל הזול מי ילך לעבוד שם???)
האם לאף אחד לא יפריע שיתחילו להכנס ולצאת אנשים זרים למתחם הזה? (אם נניח הדרך גישה עוברת בין שתי חצרות)
האם זה מספיק מרוחק בשביל לא לעשות רעש לשכנים? (כי רוב מי שיעבוד במקום כזה יעשה זאת בזמנו הפנוי קרי ערבים וסופש"ים)
האם ברגע שבמחסן הזה יהיה מאוכסן ציוד שווה ערך (ומכוניות + כלים הם שווי ערך) מה לגבי הקריצה שלו לגנבים וכיצד אתה מתכונן למגן אותו? (אזעקה וגדר עולים לא מעט)
עירא אתה צודק, אלו דברים שחשבתי עליהם. המקום לא יהיה באיזור מיושב. זו אחת הדרישות הבסיסיות.
במושב אי אפשר, לצערי, לעשות את זה כי אין אדמות שמיועדות לתעשיה קלה אלא רק לחקלאות. כל מי שמשתמש באדמה שלא לצורך חקלאות מסתכן בקנסות כבדים וצווי הריסה. יש אישורים זמניים אבל קשה מאוד עד בלתי אפרי להוציא אותם.
ניסיתי לחפש את הדיונים הקודמים בנושא, אני ממליץ שתעשה את זה, אולי תצליח יותר, היה שם המון מידע, כולל למה זה לא ממש אפשרי. אני כותב את זה שוב כי הדיון הזה מאד מזכיר לי את הדיון ההוא.
עודד, הצלחנו כבר להסיט את מיכה מהפנטזיות שאתה זוכר מדיונים קודמים למשהו שאני מאמין שהוא לא לגמרי פנטזיה - להשכיר מחסנים קטנים בגודל מתאים לצרכים של מחזיקי ובוני רכבים. עם זה אין שום בעייה חוקית או ביטוחית, נשארת כמובן השאלה הכלכלית.
אגב מיכה, מבחינת עסק זה עושה הגיון רק אם יש לך במילא שטח קרקע או מחסן שאין בעתיד הנראה לעין מה לעשות איתו. אם אין לך קרקע משלך לעניין - שכח מזה.
כתבתי תגובה ארוכה ... ובסוף האתר נפל לרגע והכל נמחק :roll:
איך רואה מנהל מוסך את בעל הרכב שמסתובב לו בין הרגלים ( בתשלום )
איך יראה אותו מקום בו כל אחד קונה לעצמו זכות חניה \ עבודה \ יעוץ \ .... ב 100 שקל :grin: :grin:
וזה מבלי להכנס לחוק במדינת ישראל .
לצערי ואני מדגיש ברצינות לצערי זה לא יכול להיות כלכלי במחירים כאלה ויש אין סוף בעיות טכניות .
גריז מביאים מהבית ... קצת גריז רק פיטמת גרוז אחת ? איזה מניאק לא נותן גריז
שיבה נחושת לפעמים צריך
גומיה למזגן ... איך ממלאים גז ?
אה זה במחיר נפרד
מה אתה מחפש ליפט לחניה ב 100 שקל
או מוסך רציני וגיבוי טכני מקצועי ב 100 שקל :wink:
ואני כותב דברים אלה כמי שמאפשר לחברים לעבוד במוסך מסודר ללא כל תשלום !
תאמין לי זה מאד מאד מורכב ולדעתי לא כלכלי
וזכור יש בעיה חוקית לא פשוטה .
איציק
אני עוקב ומשועשע...
על אף ההסטה, נמרוד (אם בכלל מיכה הוסט), זה עדיין נשאר בתחום האפור כהה, בדיוק בגלל ה"כלים להשכרה" ואפילו עקב מה שכתב איציק.
יש מה שנקרא בשפה המשפטית "עצימת עיניים". בכלליות ופשטות, כדי שברוך לא יזדעק פה, מי ש"עצם עיניו", כלומר התעלם מלראות דבר ברור, דינו (כמעט) בדיוק כמו מי שידע, עשה וסייע.
נתת גריז? למטרת אחסנה?
נתת דיסק 9, למטרת חנייה?
נתת חשמל תלת פאזי, רק לתאורה?
לא נעלת את הליפט/מקדחה/משור כדי שהחונים לא ישתמשו?
אתה אשם, היית צריך לדעת. עצמת עיניך.
זה לא יעזור, כל עוד החוק במדינת ישראל לא השתנה.
צדק ברוך (unix) שהפנה לדיון הקודם,
ומיכה, כרגיל, ממשיך להמציא את הגלגל ולטרטר את כולנו.
אמן.
:twisted: :evil: :D
ציטוט:
ומיכה, כרגיל, ממשיך להמציא את הגלגל ולטרטר את כולנו.
בשביל מה זה טוב, המשפט הזה? באופן אישי אני מאוד שמח שאתה כאן ואתה עונה, אבל אתה הרי יודע שאין לך כל חובת מענה, ואם אתה מרגיש שזה מטרטר אותך, אז אל תענה. אני באמת לא מבין את הירידות האלה, גם אם יש בהן סמיילי בסוף. בן אדם אחד נפגע, אחרים מרגישים שזה לגיטימי לרדת עליו ועושים את זה בצורה עוד יותר בוטה, ובלי סמיילים בסוף, ואף אחד לא יוצא טוב מהשרשור.
יש משפט האומר "אם שניים אמרו לך שאתה שיכור - לך לישון".
אז שניים (חנן, ואדם מוערך נוסף), אמרו לי שהגזמתי, ולפיכך, מיכה, אני מתנצל בריש גלי, ולוקח את המשפט האחרון חזרה.
(מטאפורית, כמובן, כי הוא יוסיף כנראה להתנוסס פה לדראוני :roll: )
שמיל, אני לא חושב שאני ממציא את הגלגל. אני מנסה למצוא פתרון למשהו שלדעתי חסר לרוב האנשים שגרים בעיר ואין להם מקום עבודה מסודר שבו אפשר לעבוד בשקט ובלי שכנים מעצבנים על הראש.
אני אוסיף ואומר לך שהנושא של האיכסון והעבודה על הרכב זה רק חלק ממה שאני חושב. כרגע זה החלק הבעייתי ביותר ולכן אני מנסה להתייעץ ולהבין מה הג'יפאים, קהל שקרוב לליבי, צריך. אבל לא רק על ג'יפאים מדובר. מה עם אומנים שרוצים מקום לעבוד בו? לא לכל אומן מתחיל יש כסף לסדנא מאובזרת.
מה עם כל מיני נגרים חובבים וכדומה? יכול להיות לזה שוק.
לדעתי יש פה אנשים שיותר מידי נכנסים לקטנות.
אני הייתי מחפש קיבוץ באזור ובודק את האפשרויות שלו.
בתור אחד שגר בקיבוץ אני יודע שיש המון מבנים בכל קיבוץ שלא משמשים אף אחד.
מנסיון פרטי הקיבוץ שמח להשכיר אותם בגרושים.
אני אתן לך דוגמא שאני מכיר מבפנים.
הקיבוץ שלנו בנה איזה 6 לולים חדשים מודרניים מאובטחים אוטומטיים, מילה אחרונה.
הלולים האלה צריכים פיקוח פעם ביום בערך רק כדי לבדוק שהלול עדיין במקום ותו לא.
כמובן שזה הוציא המון לולים במצב טוב אבל לא כלכלי להחזיק אותם.
חבר שם אלפייה לחודש ולקח לול שלם למה שבא לו.
לול זאת לא דוגמא טובה אבל זה קרה עם המון מבנים שיצאו משימוש - מוסך , מחסנים ועוד.
יש הבדל בין חבר קיבוץ למישהו חיצוני לדעתי. מה גם שאני לא חושב שחברי הקיבוץ יסכימו שאנשים זרים יתרוצצו להם בין הרגלים.
לדעתי איזור תעשייתי שקרוב לכביש 6 יכול להיות מקום מצויין. יש אחד שנפתח בשוהם ויש אחד במודיעין, מודיעין קצת רחוק ויקר, שוהם עוד לא בדקתי.
החבר לא היה חבר קיבוץ וגם אני לא.
לגבי העוינות שלהם כלפי זרים...זה מאוד תלוי במצב.
זאת הדרך היחידה שלך לקבל מבנה טוב במחיר נמוך לדעתי.
מיכה, למרות שגם אני חושב שיש לך בעיה אמיתית בכל מה שקשור לביטוח....
תבדוק בנחשונים, יש את האזור שירות של המשאיות- משכירים שם לא ביוקר.
אסף.
יכול להיות שתיתקל בבעיות להקמת עסק כזה דווקא מכיוון משרד התחבורה. אם אתה מתכוון להציב ליפטים ולהשכיר אותם ייתכן שהם יתייחסו אל זה כאל מוסך ואז אתה צריך הסמכה לניהולו ועוד אלף ואחד בלבולי מוח. גם ממשרד העבודה.
אני מודע לזה. כרגע הנושא בבירור. אני מקווה שבקרוב תהיה לי תשובה אם זה אפשרי או לא.
יכול להיות שבמקום ליפטים יהיו בורות. אני יודע שזה פחות נוח ולא מאפשר את מלא טווח העבודה שליפט מאפשר אבל אם זה מה שיגרום לכל הרעיון להיות פרקטי ואפשרי, זה מה שיהיה.
כרגע המחשבה היא על שכירת שטח פתוח או מחסן גדול סגור והקצאת שטח ע"פ דרישה. התשלום החודשי יעשה ע"פ השטח. חלק מהמקום יוקצה לנושא מכונות כבדות. למשל מקדחות עמוד, נוטצ'רים, רתכות כבדות וכדומה. שוב, בתנאי שזה יהיה אפשרי מבחינה ביטוחית ונושא האחריות יהיה ברור.