חוזר: רעידות חזקות חד פעמיות
יש לי את אותה הבעיה בסמוראי 98.
1. האם התופעה מתרחשת בעת בלימה? דבר שיכול להצביע על צלחות קדמיות עקומות או דקות מדי (מתעוותות עקב החום)
2. צמיגים: גם אם הם נראים תקינים בעיין בלתי מקצועית. רצוי שפנצ'רמאכר מקצועי יבדוק אותם
3. כיוון פרונט
4. לחץ אוויר (אצלי מאוד עזר בריסון הרעד דווקא הפחתה שלו ל20- PSI)
5. אם היצרן לא התקין בולם הגה כנראה שיש סיבה לכך! אני לא מבין למה צריך להוסיף בולם מה שצריך זה למצוא את הבעיה ולפתור אותה.
אסף תקרה שוב את ההודעה של פותח השרשור הנוכחי - זו ממש לא אותה תופעה.
מה שהוא מתאר זה כניסת הרחב לוויברציה שרק כאשר יורדים ל 20 קמ"ש היא מפסיקה!
הרכב עבר תאונה קלה והוא במכשירי תנועה, הוא יעבור כיוון פרונט, החלפת ג'נטים ממגנזיום למקורי מאחר והם חורגים מהמידה, החלפת צמיגים והחלפה של בלם ההיגוי שפג תוקפו, הרכב אמור להיות מוכן בסופ"ש ואז נראה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי נחום 1
הרכב עבר תאונה קלה והוא במכשירי תנועה, הוא יעבור כיוון פרונט, החלפת ג'נטים ממגנזיום למקורי מאחר והם חורגים מהמידה, החלפת צמיגים והחלפה של בלם ההיגוי שפג תוקפו, הרכב אמור להיות מוכן בסופ"ש ואז נראה.
ממתי יש פג תוקף לבולם????
אני אחזור ואמר אין בולם הגה בסמוראי 98
המצאות אחד כזה - מעידה על בעיה אחרת שניסו לתקן - להסתיר
אצלי היה בעיה דומה ונמצאו כמה דברים
1קינג פין שבור
2מיסב של הקינג פין גם גמור
3הברגים בתיבת הגה ניגזרו
לאחר שבוצעו כל הדברים האלו ברכב נירגע וכך הוא כבר ארבע שנים
אוהד
טוב, אז ככה:
לאחר המלצה מחבר מנוסה, נכנסתי בכיס רוטט למוסך הראשי של מכשירי תנועה בפתח תקווה, בוחן רכב ומנהל מחלקת גלגלים (יש כזה בן אדם) קבעו נחרצות שהבעיה בג'נטים הרחבים שבולטים בצורה חריגה, לא היה לי נעים להתווכח אז פירקנו את הגלגלים וגילינו שהגוז'ונים (ההברגות עצמן) טחונות ומעוותות לחלוטין, קיבלתי ממנהל העבודה הרצאה על בטיחות וחוסר אחריות של מוסכים קטנים ועל קנס או חס וחלילה תאונה שהיתה מתרחשת במהירות גבוהה. יש לציין שקניתי כך את הרכב ותכננתי להחליף את הג'נטים בכל מקרה לפני הטסט הבא, לא חשבתי שהבעיה כל כך חמורה. החלפתי לג'נטים של 89 לבנים ויפים שמנהל מחלקת גלגלים מצא באינטרנט לאחר שעה של גלישה וטלפונים. החלפתי על הדרך צמיגים, צלחות בלם קידמיות, את כל האומים והגוז'ונים ובנוסף כיוון פרונט במכון מקצועי. הכל, לא כולל הג'נטים, שנקנו מאדם פרטי, עלה כ 2400 ש"ח לאחר עבודה מע"ם והנחה. בולם היגוי שנכנס כתוספת אכן כבר לא בלם כלום, הוא פורק ויוחלף בחדש (בגלל עלותו הנמוכה ולא בגלל הצורך בו), הרכב נוסע חלק ללא רעידות וללא תופעות מוזרות אחרות, לאחר ברור עם הבעלים הקודמים הוא אכן הוכנס כדי לחפות על בעיה קיימת ובעצם לא פתר כלום וכאשר הוא הפסיק לתפקד כראוי החלו התופעות לחזור, אחרי שאתקין בולם חדש ואטייל קצת אכתוב את חוות דעתי האם יש לו ערך מוסף או שהתירחה לא שווה למרות שההתקנה פשוטה (אצרף תמונות).
תודה לכולם על העזרה.
מפליא אותי לשמוע שבולם הגה אינו קיים בכל הדגמים, מנסיוני הוא מועיל מאד בבלימת זעזועי הכביש הרעוע וכמובן בולם מכות מסלעים בנסיעה בשטח - תהנה לך
עידכון נוסף:
הרעידות אומנם הפסיקו אך עדיין היה מורגש סוג של חוסר יציבות שפסק לחלוטין לאחר שיפוץ תיבת הגה, את בולם ההיגוי הורדתי ואני לא מרגיש בחסרונו בינתיים.