חוזר: דיון כללי בנושא רישוי מידות צמיגים לרכב
דוגמה -
חברת מיצובישי משווקת את ההאנטר עם אותו המנוע בשתי גרסאות, כשההבדל ביניהן הוא תוכנה וכפועל יוצא מכך- הפרש משמעותי בהספק. אם קונים את המיצובישי מכלמוביל בתור חדש עם הצ'יפ- משלמים עוד 6000 ש"ח, ויש ציון ל"חיזוק" ברשיון הרכב. יש לציין שכלמוביל העבירו את הרכב המחוזק תקינה נפרדת במשרד התחבורה. אם תקנה האנטר ללא הצ'יפ ואחר כך תקנה אותו, לא רק שתאבד את האחריות על הרכב- מבחינת משרד התחבורה אתה עבריין שנוסע ברכב לא בטיחותי.
מה אנחנו למדים? אם משלמים למנגנון תמורת "תקינה" לשינוי ברכב- אפשר לאשר את השינוי.
שאלה- מדוע המנגנון מוכן לקבל תשלום רק מיבואנים/ יצרנים???
פנטזיה-
סחבק קונה טנדר פורד סופרדיוטי. (משומש, יד שניה מסוכן ביטוח). הולך ומרכיב ערכה שכוללת הגבהה של 3 אינצ', וצמיגים 45". הרכב הזה:
http://www.gizmodo.com/assets/resour.../Gurkha-01.jpg
לדוגמה, עבר שינוי דומה (ואולי אפילו נהנה מאחריות של פורד, אבל זה לא קשור).
סחבק הולך למעבדת "נקסוס את פלנלית ובניו", עובר בדיקה ממוכשרת של מערכת הבלימה, עובר בדיקת יציבות כנדרש בתקן האירופי (יש בדיקות תקניות, ניר- יש דרישות מינימום מאוד ברורות, ורכב חייב לעמוד בדרישות מינימליות), עובר גם בדיקה שההגה בסדר, מרכוז ועקיבה של הסרנים, ועוד כמה בדיקות קטנות. מנהל המעבדה, אלון, חותם על הטפסים, מעביר אותם לפלנלית, העוזרת הנאמנה, שמבקשת בנימוס תשלום של 2750 ש"ח לא כולל מע"מ, מקבלת מייד את מה שביקשה (את התשלום, את התשלום), ומנפיקה רשיון חוקי עם כל השינויים.
יקיצה מהפנטזיה-
אנחנו בארץ הקומבינות. אלון אישר רק מי שבאמת עבר את כל הבדיקות. אבל המתחרה שלו, בשביל לגמור את החודש (בינינו, כולם באים לאלון בגלל פלנלית, והמתחרה המסכן נשאר בלי עבודה) נותן אישורים גם לאחד מחולון שעושה ספרינג-אובר בלי להרחיב את הרכב, תמורת בצע כסף.
יש בעיה בעניין הזה- משרד התחבורה, כמו כל מוסד שלטוני אחר, פשוט לא סומך עלינו. אנחנו קודם כל עבריינים- אסור לתת לנו פתח לרמות, כי פרצה קוראת לגנב. ואי אפשר להאשים אותם, כי זה המצב. אז בינתים שולטים במצב על ידי זה שיש מספר מוגבל של גופים שיכולים לגשת לתקינה. חרא של מצב, אבל זה המצב.
עוד נקודה חשובה- יצרן לא יכול לאשר או לא לאשר שינוי ברכב. המקסימום שהוא יכול לעשות זה להסיר אחריות, וזה בצדק גמור מבחינתו לאחר שעשית שינוי שהוא לא מאשר. מצד שני, זה לא עניינו של משרד התחבורה אם היצרן אישר או לא, כל עוד אני עומד בקריטריונים מאוד ברורים של יציבות, בלימה, וכו'.
אגב- סדר גודל של ניסוי לתקינה לרכב חדש באירופה הוא סביב המליון יורו.
ועוד אגב- נראה לי מאוד קשה לקבוע מתי רכב רק "עבר שינויים" ומתי הוא רכב חדש.
לגבי זה:
ציטוט:
האם קיים תקן כלשהו לכלי רכב שקובע מרכז כובד מקסימאלי ? לא !
דווקא יש. חישוב די פשוט שמראה מתי רכב יתהפך ומתי יחליק, וממנו אפשר להסיק אם הוא מסוכן או לא. בתכל'ס החישוב כשלעצמו לא מספיק (כי הוא רק מקורב, וגם לא משהו) והיצרן נדרש להוכיח בניסוי שהרכב יציב ולא מתהפך.
(נראה לי שאני אכתוב מאמר קצר על "למה רכבי שטח מתהפכים ביציאה מהחניה אם מגביהים אותם יתר מדי")
אסף.
אסף, אני לא בקיא בנושא, כתבתי מה שכתבתי כדי לפתוח דיון, אתה כן.
נסח אתה את התנאים הרלבנטיים.
אפשר להתחיל בקטן, הדיון הראשוני הוא סביב נושא רישוי מידות צמיג, מידת צמיג של 265/70/16 זהה למידה 31/10.5/15 ? יש איזו השפעה במעבר מאחת לשנייה על התנהגות/ יציבות/ היגוי / בלימה וכו' של הרכב ? אם לא אז למה אני לא רשאי להחליף את צמיגי הטויוטה פראדו שלי מהראשונה לשנייה עפ"י תקנות משרד התחבורה ? בגלל שזה לא מופיע באוטודאטה?! בגלל שיבואן הרכב לא מתאמץ בשביל קונה יד שנייה לקבל אישור יצרן ?! איפה ההגיון ולמה מישהו חושב שזה יהיה קשה לשכנע את משרד התחבורה שהתקנה הזאת היא מטופשת ?
ניר העם איתך..
לרוע המזל אתה לא עושה את מה שצריך.
אל תפתח דיון "מה עושים?"
תשכנע את אישתך שתשב איתך לכתוב הודעה של "טוב, זה מה שעושים!"
אני לא מבין, כל מי שנוסע פה עם צמיגים שלא מאושרים או לא מאושרים בצורה חוקית, לא מבין שמחר בבוקר הוא יכול להתעורר עבריין פלילי ?
אתם נהנים לשלם למאכרים ?
נהנים לפחד כל פעם שאתם רואים בוחן תנועה ?
מה איכפת לכם מקסיקו או איטליה ?
מה אכפת לכם מה יעשה הערס שגר מולכם, הוא יעשה את זה בכל מקרה.
(כמעט) כולם פה לא נוסעים עם המידות החוקיות, למה לעזאזל שבא מישהו כמו ניר אתם רק עסוקים בלהסביר לו למה זה לא יעבוד ?
בקיצור ניר,
מה עושים ?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי ryanai
נהנים לפחד כל פעם שאתם רואים בוחן תנועה ?
לא, אבל גם נמאס שכל חוכם בכביש שרואה היילקס לצורך העניין עם 31 חוקיים לחלוטין עדיין עושה לך את המוות.
אני רוצה 33 על הרכב אבל בדיוק כמו שכתבת לא חושב שמאכר יפתור את הבעיה שאני נתקל בה בכביש כל הזמן.
עם 31 חוקיים לחלוטין עוצרים כל הזמן כדי לבדוק כי בגלל פגוש כננת מקדימה רואים כמעט את כל הצמיג מהחזית 0אולי עם הטלסקופ של המל"ז זה נראה עוד יותר גדול, לא יודע..) וזה עושה רושם של צמיגים עוד יותר גדולים למרות שלא כך, אז עם 33 קטינם הסיכויים שלי לעבור מרחק נורמלי בלי שכל רגע יעצרו אותי-גם אם זה כתוב ברשיון.
אם כבר מדברים על שינויי מבנה וגודל צמיגים הוא עשה משהו, לא מכיר ולא ראיתי אבל אם זה באמת כתוב ברשיון אז עם זה קשה מאד להתווכח אם בוחן עוצר לבדיקה.
לא נראה לי שרפי לין יעשה מעצמו צחוק ואם הוא ראה ברשיון כנראה שזה רשום איכשהו.
http://www.jeeptrip.com/page.aspx?di...=1&item=779786
מה חדש שתמורת כסף אפשר לכתוב כל דבר ברשיון? הרפאל הזה מתעקש לשרוף את עצמו, לבריאות. רק תזהרו מהגחלים שישארו אחריו.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי נמרוד
מה חדש שתמורת כסף אפשר לכתוב כל דבר ברשיון?
מה באמת?
אמרתי את זה יותר מפעם אחת, ההבדל בין ישראל להודו זה שבישראל אין כזה זיהום אויר ועדיין אוכלים פרות. מעבר לזה, מדינת עולם שלישי, כסף קונה הכל.
מישהו חושב לרגע שהמגיפה הייתה חוקית, הגיע לטסט במשך כל השנים שהיא שכבה בצורת ערימת חלקים?
ועדיין, כל שנה, משלם את הניירת ומעביר אותה טסט, להימנע מבדיקת מעבדה.
איך מעבירים אותו שכל הסרן הקידמי שלו נמצא במרפסת של ההורים טסט.
או לחילופין אוטו שהחליפו לו שילדה, מנוע, גיר, סרנים, סט מתלים, לעזאזל, מהאוטו המקורי נשארתי עם הטרנספר והחזית בערך, כל השאר הוחלף כדת, כדין, כולל הטבעת מספרים איפה שצריך.
עלה כסף, ברור, נסע על הכביש, כמו ענק.
שתבינו את רמת השחיתות, כשאישרתי את הצמיגים ברישיון, נתתי מעטפה לחבר עם הרישיון, סכום נאה ואחרי פחות משבוע (שהאוטו כמובן בבית) קיבלתי נייר רישמי של עמדה מספר אחד כולל החותמת החצי אדומה חצי כחולה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי Bulldog
אמרתי את זה יותר מפעם אחת, ההבדל בין ישראל להודו זה שבישראל אין כזה זיהום אויר ועדיין אוכלים פרות. מעבר לזה, מדינת עולם שלישי, כסף קונה הכל.
דווקא בגלל זה אני לא מבין על מה הדיון. גם ככה אנשים פה (אני גם איש...) עושים מה שהם רוצים,
איך אמר אחד ממכובדי הפורום "ישראל היא גן עדן לעבריינים".
יש מישהו שבאמת רוצה 33" ואין לו? אין רכבים עם 37"?
אם השאלה היא: "למה הם לא מרשים באופן שרירותי", זו כבר שאלה פילוסופית, לא עניינית.
בעז.
אף אחד לא תמים,
עדיין יש הבדל גדול בין רישום צמיגים בגודל שונה או גם העברת טסט לרכב שיש לו רשיונות אבל נח במרפסת-אלו סעיפי רישום שקיימים בכל רשיון רכב בארץ, מה ששונה זה עניין הוספת סעיף גובה רכב.
דורון
בעיברית פשוטה
תשלם מספיק, תקבל מה שאתה רוצה. גם מידת צמיגים שונה קדימה ואחורה.
אוטו דאטה העולמי? ביננו זה טוב למי שיודע לקרוא אנגלית. בעמדה מספר 1 יש אנשים שיודעים לבדוק עגלה עם סוסה יותר טוב מאשר רכב מודרני.
אתה באמת חושב שאפילו אחוז בודד מכל הרכבים שנוסעים עם מנוע לא מקורי, צמיגים 2-4 מידות מעל המקורית ומה לא עברו בדיקת מעבדה, בדיקה בטכניון או העיזו להתקרב לעמדה מספר 1?
כסף מגלגל ת'עולם, גלגל ת'עולם, גלגל ת'עולם.
ומי שחושב שבישראל המצב שונה, טועה.
אתה מסתלבט?
ברור לי מה השיטה, אדיין יש הבדל שין משחק בסעיפים הקיימים לביןם "להמציא פורמט רדיון" ייחודי למישהו מסויים.
השאלה היא אם הסכום ששולם לא גבוה מסך השיפורים שניסו להכניס..;)
אגב, לחבר שלי יש ויטארה, שטען באוזניי שההגבהה שלה רשומה ברשיון.
לא האמנתי, ואז ראיתי במו עיניי: "הגבהה 5 ס"מ". ההגבהה רשומה בסעיף ההערות,
איפה שאצלי רשום וו גרירה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי ד ו ר ו ן
אתה מסתלבט?
ברור לי מה השיטה, אדיין יש הבדל שין משחק בסעיפים הקיימים לביןם "להמציא פורמט רדיון" ייחודי למישהו מסויים.
השאלה היא אם הסכום ששולם לא גבוה מסך השיפורים שניסו להכניס..;)
ססאמק כמה החלפת אותיות במשפט אחד..:shock:
ציטוט:
מידת צמיג של 265/70/16 זהה למידה 31/10.5/15 ? יש איזו השפעה במעבר מאחת לשנייה על התנהגות/ יציבות/ היגוי / בלימה וכו' של הרכב ?
יש הבדל ב"קשיחות הפנייה" אבל הוא זניח ממש.
איך משכנעים את משרד התחבורה שהתקנה מטופשת? משחדים מישהו שעובד שם בתפקיד בכיר. לצערי, אני לא מכיר דרך אחרת לשנות חוק במדינת היהודים. שינוי בתקנה דורש מכמה וכמה אוכלי חינם להתאמץ. והם לא אוהבים להתאמץ...
שימו לב שהמעבר מחישוקי 15 ל16 (ול17 ו18 בזמן האחרון) קורה משלוש מגמות- האחת- רצון לביצועי כביש יותר טובים (על ידיקשיחות פניה יותר טובה), השניה עיצוב נטו, והשלישית מהירויות גבוהות שמחייבות בלימים חזקים שמחייבים דיסקים גדולים שפשוט לא נכנסים בתוך ג'נט 15.
אסף.
אסף, תתמקד בתחום שאתה כן מבין בו - התחום ההנדסי טכני, עזוב אותך מהניואנסים, הרי גם מ 31/15 אסור לשנות ל 265/16 על אותו משקל וכאן דווקא קיים שיפור ב"קשיחות הפנייה", גם אסור לרדת במידה מ 33" ל 31" למרות שזה משפר את בטיחות הרכב, אסור להתקין כלוב התהפכות לא מקורי, חגורות בטיחות ומושבי ספורט... נסח את העניין המקצועי.
לגבי התחום המשפטי עזוב אותך, עובדה שהתקנות משתנות ונעשות הרבה יותר מטופשות - זה דורש מבחינתם את אותו מאמץ חקיקתי, איך גורמים לשינוי תשאיר למשפטנים ביננו.
יבוא נניח ברוך, יקח את מה שכתבת ויעשה עם זה מה שצריך לעשות כדי לגלגל את זה הלאה, אם זה יצליח הוא גם ירוויח על הדרך אפשרות לרישוי צפרדעים ואז גם לי יהיה מה לעשות עם רכב כזה למרות שאני לא מתחרה בליגה...
טכנית, אין בעיה לכתוב מה כן ומה לא, ותחת אילו קריטריונים. ואז יבוא מישהו ירצה שינוי שלא רשום, מה אז?
הבעיה היא עקרונית- שיבוא משרד התחבורה ויבטל את התקנה שאומרת שאסור, ואסור, ואסור, וזהו. במקום לומר "לא", משרד התחבורה צריך לומר "איך כן", וזה שינוי בראש, דבר קשה מאוד.
אסף.
אתם יודעי מה?....יש לי רעיון
אני פונה ל אינטרקו ומזמין 1000 TSL'S
במידה
33/10.5/15
אבל על הצמיגים יהיה כתוב הגודל בשיטה שלי.....אני קורא לשיטת המדידה" אינץ ישראלי"
במקרה הזה גודל הצמיגים יהיה 31/10.5/15
יש קונים?
לא צחוק, ג'ו... אם כתוב על הצמיג- זו המידה מבחינת משרד הרישוי. כולנו יודעים שמידה מסויימת נומינלית רחוקה מאוד מהאמיתית, ולכל מידה יש פרשנות שונה אצל יצרנים שונים. המידה הנפוצה 235/85R16 היא, על הנייר קצת פחות מ32". בפועל, אם מסתכלים בטבלאות של היצרנים, הצמיג יכול להיות בקוטר בין 31" ל32.5, תלוי ביצרן ותלוי בדגם.
אסף.
האמת שכתבתי בצחוק.....אבל הרעיון הוא בעל ביצוע....לפחות בצד שלי.
בש"הכ הם מחיבים להזמין מיספר מינימלי, כמו1000 צמיגים.
ואז ייצרו אותם לפי דרישות הלקוח, ואם זה ליצוא....אז בככל
הם לא חייבים לעמוד על דרישות DOT
So anything goes
יהיה כתוב על הצד: צמיגי אסף......מתאים?
ב-500 ש"ח ליחידה אני מזמין 5 :)