מה לא ברור?
Printable View
מה לא ברור?
היכן ניתן לחבר שעון כזה במנוע סובארו ? מה אמור להיות הלחץ במערכת ?ציטוט:
נכתב במקור על ידי kd2
תודה.
אני לא יודע איפה אפשר להתקין בסובארו אבל זה לא סיפור צריך רק לחפש צינור מספיק קטן בשביל מפצל T לחיישן או שעון אם המנוע חשוף והמקום גלוי( או אולי תבריג של בורג ריקון או משהו אבל נדיר ).
הלחץ במערכת הוא סביב הלחץ הרשום על פקק הרדיאטור דהיינו 0.9 ברוב הרכבים.
תודה , ועכשיו אם לא איכפת לכם לדבר קצת על אופנועים אני רוצה שנתייחס לאפשרות של השתתפות (לא שלי) בדקאר עם אופנועי קירור אוויר, למה זה לא קורה ? האם כמו שכותב נמרוד בקשר למכוניות, בגלל שהאופנועים הללו פשוט לא קיימים יותר ? :roll:
כמו שאמרתי כבר בדיון.
קשה למתוח מנוע קירור אויר למגבלות כמו מנוע מקורר מים.
קשה מאוד לשפר מנוע ולהוציא ממנו הספק גדול עם קירור אויר למירוץ כמו הדקאר.
מצד שני יש לך מערכות עזר כמו מערכת הזרקת מים שמורידה פלאים את טמפ' הבעירה בצילינדר.
אני לא עוקב כל כך אחרי עולם האופנועים, אבל נראה לי שכן. הונדה XR650 שולטים בבאחה וגם הם עברו לקירור מים לפני כמה שנים.ציטוט:
נכתב במקור על ידי eilatmar
חוץ מזה אתה עושה סיפור גדול מדי מעניין הרדיאטור של גלעד בנאי. כמו שהוא פרש, עשרות (אולי מאות...) KTM עם מנועים מקוררי מים סיימו וניצחו, כנ"ל כל ייצרני האופנועים האחרים. ועשרות אחרים פרשו בגלל כל מיני תקלות וצרות.
אני מסכים עם נמרוד ומוסיף שאם משתמשים בנוזל איכותי גם כשל במשאבה הוא נדיר ( פריצת מחזיר או בעיה בבוקסות או להבים ).
לי יש שאלה למי שמבין בזה יותר ממני -
איפה ממוקמת משאבת המים ברוב אופנועי השטח מקוררי המים?
אני חושב שברוב זה בקייס הקראנק ולכן פריצת מחזיר מסוכנת למנוע בשל עירבוב השמן במים.
זה גם שיקול אבל הסיכוי שיקרה הוא כמו כל תקלה אחרת שתשבית את המתחרה.