חוזר: מה דעתכם על המבחן ב "הגה" סילברדו מול F350?
האמת?
נראה לי שיש כאן השוואת אגו בין עיתונאים ולאו דווקא השוואת כלי רכב.
אינני מתיימר להיות מקצוען אך בכל זאת, יש לי הסתייגות ודעה נחרצת על אמינות ורצינות ההשוואה שנערכה בין פורד פרטי שצמיגיו ומערכותיו שופרו על ידי הרוכש (ולדעתי, אולי אפילו ברמה שמטילה בספק את המשך אחריות היצרן) לבין רכב סידרתי שהעמיד יבואן הסילברדו - ובמיוחד כשהפורד "ניצח" בדיוק במקומות בהם השיפורים שנעשו בו באו לידי ביטוי.
כמי שכבר דיבר עם מספר נהגים שרכשו את הפורד (חלקם - בהסתמך על ההשוואה המדוברת) ושמע "צליל של אכזבה" מכל הקשור ל"חיי היום יום" שלך בעלי הרכב (כן. מי ששילם יותר מ 200,000 ש"ח רוצה לשמוע רדיו ולדבר עם היושבים לצידו מבלי לנסות ולהתגבר על רעשי המנוע וגם ר"ל, ליהנות מפאסיליטיז), אני משתכנע עוד יותר שהמבחן לא משקף את המציאות הישראלית.
אני נוסע כבר חודשיים על הסילברדו ולמעט מיגונים וטמבון של אספיר, לא שיפרתי כלום (וגם לא אבצע שינויים שיפגמו באחריות ויעמידו אותי מול בוחני UMI ה"חביבים").
עד כה הרכב שלי נסע כ 10,000 ק"מ, וכמעט בכל שבת - נסע לטיול בשטח.
נכון. לא עשיתי לו מבחני עבירות שמחייבים שימוש בשבע כננות, 8 היי ליפטים ומסוק צ'יינוק, אך הרכב עבר בכל מקום בו נסעתי בעבר עם האיפון והטרופרים שהיו ברשותי והתוצאות בהחלט משביעות רצון.
יש לזכור כי בניגוד לג'יפים מדוגמים שניבנו רק לטיולי השבת, הסילברדו והפורד חייבים להתייצב בכל יום ראשון לעבודה ולכן ממילא, איש מבין הרוכשים לא יקרע אותם בשבתות אלא יהנה מטיול בעבירות קלה - בינונית בלבד, שיאפשר לו להגיע למחרת לעבודה - ולא לסדנא.
בשאר ימות השבוע, הרוכשים הללו יגמעו עם הכלים אלפי קילומטרים על כבישים או דרכי עפר שבהם (אני מניח שתסכימו איתי מקיר לקיר) - הסילרדו "מנצח" את הפורד "בהליכה".
מרגיז אותי לקרוא שאנשים שלא נהגו 1/2 מטר בסילברדו (ואני לא מדבר על אסף), מרשים לעצמם לזלזל ולחרוץ דינו על סמך דעה קדומה או סתם חוסר ידע ושטחיות טהורה.
הרכב שלי עלה את הדישון לכל אורכו - בשבת גשומה ובוצית במיוחד, עלה באותה שבת את המעלה לגוש חלב (2 טראנואים החליקו ולא הצליחו לטפס), הרכב עלה את וואדי עכברה (וגרר החוצה מתעלה פראדו שהתחפר), הרכב שיחק (השבת) בבתרונות רוחמה וחבל הבשור, טייל בהרי אילת, עלה את מעלה "מצפה עדי" (מול מושב מרגליות) ונסע משם למטולה דרך הסרפנטינות החדות בלא קושי.
ואתם יודעים מה?
זהו פחות או יותר סוג המסלולים שעושים 99% מבעלי ה 4X4 בישראל!!!
אין (ואני קובע זאת בוודאות) אף טנדר סידרתי בישראל שנוחות הנהיגה והנסיעה בו ורמת האיבזור הסטנדרטי שלו מתקרבות לאלו של הסילברדו והרגשתי האישית היא ש"דלק מוטורס" נמנעו מהעמדת כלי סידרתי למבחן כי הם חששו מהתוצאות!
ועוד מילה קטנה על השיפורים אותם ניתן לבצע בכלי רכב:
כמי ש"שם" בעבר 20,000 ש"ח על שיפורים ב"איפון" ו 3 שנים מאוחר יותר לא זכה לקבל עבורם אפילו שקל במכירה, אנ יחושב שגם השיקול הכלכלי הקשור למכירה עתידית של הרכב - חייב להילקח בחשבון.
זו חכמה קטנה ביותר לרכוש פורד (שמלכתחילה יקר יותר ב 12,000 ש"ח) ולהשקיע בו עוד 10,000 ש"ח באיבזור שסילברדואיסט מקבל כסטנדרט.
ביום הדין (יום מכירת הרכב) רק המחירון הבסיסי מדבר וכל ההשקעה יורדת לטמיון.
נכון. יהיו מי שיגידו: "הוא רכש סילברדו ולכן הוא מסנגר עליו", אז לאותם הכותבים אני מציע לנסות ולהתמודד רק עם העובדות שהעלתי מכיון שה"אישיו" כאן הוא השוואת כלי הרכב ולא הח"מ .
ציטוט:
נכתב במקור על ידי asafk
כי בכביש, בואו נודה בזה- ההבדלים ביניהם לא משמעותיים. לשבי יש מנוע יותר חזק, הקבינה של הפורד פחות מאובזרת בגרסה הבסיסית, ובזה זה נגמר, פחות או יותר.... ושוב- זה בלי מבחן השוואתי מסודר.
אסף.
זהו. שיש הבדל בניהוג גם בכביש. לטובת הפורד דווקא. למרות שבשימוש יומיומי רגיל כמעט אף אחד לא יגיע לזה - מי משחיז פניות עם משאית? לעומת זאת, הבידוד הלקוי של רעשי המנוע בפורד מפריע הרבה יותר.
ולגבי אבזור - כמי שנוסע בסופה ומאוד מרוצה, אני אולי פחות מתרגש מזה, אבל יש בפורד ליקויים ברמת הקמצנות הבסיסית - לדוגמה - אותה אפשרות לסירקולציה פנימית של המזגן למשל, זה משהו שיש בכל גרוטאה בת 20 שעולה שני גרוש, ואין בטנדר אמריקאי חדש ב-200,000 שקל?
חלונות חשמליים מאחור אתה מקבל כי בלי זה הרי לא מוכרים אוטו בישראל, אבל סירקולציה פנימית למזגן אף אחד לא בודק באולם התצוגה... גם אתם לא. גם אני לא. בעל רכב כזה העיר את תשומת לבי. גם הוא לא בדק לפני שחתם על הצ'ק, ונוכח בזה רק בשטח, כשהמזגן העיף לו לפרצוף את כל הפודרה שהרים הרכב שלפניו...
אז מסתבר שה"לקוח הממוצע", אותו אדם בינוני ומשעמם, הוא לא כל כך טיפש. להרבה לקוחות עניין האין-איבזור כן מפריע ובצדק - כי ה"גירסה הבסיסית" של F350 היא גם היחידה בארץ. TAKE IT OR LEAVE IT. בגדול זה לא כל כך נורא ואפשר לחיות עם זה, אבל כשמשווים מול הסילברדו שמרגיש כמו פרייבט אמריקאי עם כל הפינוקים ועולה אלפי שקלים פחות, זה קופץ לעין.
לאיש הצפון - טעות בידך.
למעט כננת בחרטומו (שמשקלה היה אמור אולי "לרכך" קצת את האין קפיצים מלפנים...) הפורד הנבחן היה סטנדרטי עד העצם.
ציטוט:
אותה אפשרות לסירקולציה פנימית של המזגן למשל
סתם, תקרא את הספר. מצב MAX AC הוא גם כל הפתחים וגם סירקולציה. לדעתי דלק מוטורס עושים טעות ובאותו מחיר צריכים למכור רמה אחת יותר גבוהה של איבזור. אבל זו משאית, ואני לא שופט משאיות לפי איבזור.
(ועדיין, אנחנו כבר לא בכיוון של הדיון המקורי)
איש הצפון- כמו שכתבתי קודם- העניין הוא שאף אחד לא רץ לקנות אוטו לפי המגזינים- והקנייה שלך מוכיחה את זה (כי אם אנשים היו קונים מכוניות לפי מגזינים, כולם היו נוסעים במכוניות איטלקיות וצרפתיות- לא יפניות). אתה עשית את השיקולים שלך- ובשורה התחתונה- באמת משמח אותי שאתה מרוצה מהבחירה שלך.
אסף.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי asafk
(כי אם אנשים היו קונים מכוניות לפי מגזינים, כולם היו נוסעים במכוניות איטלקיות וצרפתיות- לא יפניות).
אסף.
אם הכל היה מתנהל לפי דעת המגזינים, אז אולי גם היתה לנו תרבות נהיגה. אבל זה כבר באמת לא קשור. סתם דעה אישית.
מה שכן קשור זה שקוראי מגזיני רכב וגולשי אתרים כמו ג'יפולוג כן מבינים קצת יותר. וכן - מאוד לא טיפשים. אי אפשר, וזו גם טעות וחוסר-רצינות למכור להם מבחן חד-מימדי. החיים הם לא רק סרן דנה 60 קדמי.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי asafk
סתם, תקרא את הספר. מצב MAX AC הוא גם כל הפתחים וגם סירקולציה. לדעתי דלק מוטורס עושים טעות ובאותו מחיר צריכים למכור רמה אחת יותר גבוהה של איבזור. אבל זו משאית, ואני לא שופט משאיות לפי איבזור.
(ועדיין, אנחנו כבר לא בכיוון של הדיון המקורי)
...אסף.
הערה חשובה מאד, אסף!
כבר נתקלתי במבחני רכב שהעירו הערות שלא היו נכונות רק מפני שלא הכירו את הרכב טוב מספיק (RTFM!).
אגב MAX AC הוא סימון מקובל בכל הרכבים האריקאיים לסירקולציה - וכן, עדיף כפתור נפרד לזה.
אני מקפיץ את הנושא לאור התלבטות שיש לי - התענינתי בפורד, אבל נמסר לי מהחברה כי כל דגם 2007 אזל, לרבות רכב התצוגה.
הואיל ודגם 2008 אמור להיות עם מנוע גדול וחזק יותר350( כ"ס) וברמת איבזור גבוהה יותר, תהיתי אם מישהו יודע יותר פרטים ויכול לשפוך אור חדש על הקרב הצפוי בין דגמי 2008 של שתי הבהמות, והאם רמת הפורד הגבוהה יותר תוכל לתת פייט טוב יותר לשבי.
אכן, אנחנו כאן רובנו עם אורינטצית שטח מובהקת, ולכן הפורד מושך יותר את ליבי, אבל הואיל ורוב שעות השטח(שלי לפחות) לא תהיינה איתו אלא עם סופה, פראדו, צפרדעים וחרגולים :p , חשובה לי מאד גם רמת האיבזור והנוחות.
החודש ב 4 ווילר היתה כתבה ארוכה ומהנה על המנוע החדש,
אני כבר עשיתי הזמנה ל 2007 ודחיתי אותה ל2008 לאור ההתפתחויות בארה"ב
למרות שבתצוגה טענו כי 2008 יבוא עם אותו המנוע
לא בדיוק קניתי זאת ,
לגבי האיבזור זה פשוט משאית -
אולי 2008 שגם בירחונים טענו כי יש שיפור באיבזור הבסיסי יבוא השינוי המיוחל ,
נ.ב ניסיתי ייבוא אישי , אז זה לא אפשרי מעל משקל של 4.5 טון
מי יכול לומר היכן נמצא אולם התצוגה של שברולט, שבו אפשר לראות את הסילברדו?
אני רוצה לגשת לשם מחר בבוקר.
תודה.
היה להם אחד בראשון באולם תצוגה.
שים לב- הדגם של הסילברדו שמוכרים בארץ הוא הדגם הקודם- שאריות משנת הדגם 2006. החדש נמכר כבר משנת הדגם 2007 בארה"ב והוא שונה מאוד (מאובזר יותר, חזק יותר... כרגיל).
http://www.chevrolet.com/silverado/
אסף.
מה נמכר בארץ? ה 2500HD סינגל ג'אנט?
ברוך,
העצה שלי היא לא לקנות alpha model
חכה שנה שנתיים, אלה אתה נהנה מלהיות שפן נסיונות.
יש יותר מדי שנויים ל08(במנועים)
לא נסעתי בחיים שלי בפורד.
אבל ....
אתמול הסתובבתי יום שלם עם סילברדו חדש למדי ... יש מילה שמתארת ניפלא את האוטו הזה. wow !
לא משנה לו אם מעמיסים אופניים מאחורה או הר קטן .... 140 על השעון שניה וחצי אחרי שהרמזור נהיה ירוק ... ואני נהייתי ירוק גם. בערב החזירו אותי .. להיילקס. קיבלתי קלסטרופוביה ... משהו נורא. לא זז האוטו ... צפוף ... חלש ... רועש ... :evil:
גם לא נסענו בשטח בכלל, רק כבישים ... אבל ... אין ספק שהאמריקאיים אנשים חכמים 8-)
התרשמתי עמוקות.
אז עכשיו אתה מבין את הקונספט של מנוע מתחת למיכסה?
אין ספק שעכשיו הבנתי את העניין ...
אני עדיין לא חושב שזה משהו שצריך בבית ... אבל כן הבנתי למה זה טוב.
ובסוגריים, אני כמה שנים נוהג באמבולנסים וזה אומר סוואנה עם 6 וחצי ליטר ופורדים 7.3 ליטר. אני מכיר את הקונספט. אבל הטנדר הזה .. הוא מבטא את המילים בצורה הרבה יותר ברורה :-)
,
תהיתי אם מישהו יודע יותר פרטים ויכול לשפוך אור חדש
אהלן ברוך.
אז ככה ה2008 שקט להפליא . לא יאומן ברמה של לעמוד ליד ולא לשמוע . זה מנוע שעובד רק על סולר "ירוק". לא ממש מבין את הענין משהו עם מיכל נוסף אוראה ......
לוח השעונים עשוי גלילים של אלומניום שקוע משדר ספורטביות לשמה . הדגם שראיתי היה הרלי דיוודסון. כך שהוא היה מדהים .
סדרת אביזרי נוחות בדמות מיני בר בין הכורסאות קדימה . דרך מדרגות נשלפות מהדלת האחורית כשהיא פתוחה וידית אחיזה נוחה + התקן מתקפל שמהווה גדר גבוהה לדלת באחורית שהיא פתוחה . פשוט מגניב .
כנס לhttp://trucktoyzperformance.com/gallery להתקנות .
יש כבר המון 2008 ממותקנים ברחובות ......
אבל כך בחשבון שמעל 4-4.5 אינץ הקטע בכסיש כבר לא נעים \ ב10-15 אינץ מבאס לנסוע
ציטוט:
נכתב במקור על ידי רני
,
תהיתי אם מישהו יודע יותר פרטים ויכול לשפוך אור חדש
אהלן ברוך.
אז ככה ה2008 שקט להפליא . לא יאומן ברמה של לעמוד ליד ולא לשמוע . זה מנוע שעובד רק על סולר "ירוק".
אתה בטוח??
דובר על כך שהחסרון העיקרי של ה 2007, הוא רעש בלתי נסבל, אפילו בתוך הקבינה,
באופן שלא מאפשר לדבר בטלפון!
ישנה התלבטות קשה בין הסילברדו לבין הפורד שמעתי שכבר קיצרו את הסילברדו כי לי אין מה לעשות עם כל הארגז הגדול האם משהו יודע,
לפי כל ההמלצות לא יודע מה לבחור כי לפוד יש הרבה קוטלים במיוחד בגלל הדלק ןבשברולט הוא ארוך(הבעייה שאמי חסיד של השברולטים ברשותי יוקון למכירה 93,קפריס 1966,אפאש 1964 ובקרוב אלקמינו 1979 להשלמת המשפחה ,אם הניירת שלה תהייה בסדר)
אפי, הסילברדו החדש "סובל" מאותה בעיית דלק של הפורד החדש. כמו כל דיזל 2008.
אסף.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי הצפרדע
אתה בטוח??
דובר על כך שהחסרון העיקרי של ה 2007, הוא רעש בלתי נסבל, אפילו בתוך הקבינה,
באופן שלא מאפשר לדבר בטלפון!
ברוך זו הגזמה קלה, אבל בהחלט רועש.
הסיבה לרעש היא לא שזה 2007, אלא שזה XL, ולפי מה שאני מבין גם את 2008 יביאו רק XL.
ל-XL אין רמז קל אפילו לבידוד אקוסטי, לעומת הLARIAT או HARLEY שהם הרבה יותר שקטים.
אם המצב דומה ב-2008 או לא אני לא יודע, אבל אם רעש זה גורם החלטה אם לקנות או לא, אז כדאי לחכות לנסיעת מבחן.
איל
אייל, בסוכנות אומרים שהרכב מגיע ברמת FX-4, כלומר חבילת שטח.
האמת היא שאני לא יודי אם זה XL בלבוש שטח, כלומר באותה רמת גימור ובידוד, או שה FX-4 הוא
רמה בפני עצמה.