חוזר: בעיית החקלאים בחבל הבשור - ביזיון למדינה
אני חייב לציין שבדמוקרטיה הגדולה בעולם, זו שבה מותר לירות למי שנכנס לך לחצר בראש כי בא לך- שם שיעור מקרי הרצח בנשק חם למספר התושבים הוא הגבוה ביותר בעולם, באלפי אחוזים מעל כל מדינה אחרת.
ואין לי מסקנה מזה, רק מציין עובדה.
ציטוט:
אבל אני משוכנע שגנב שיחזור הביתה עם כמה "פנסים", אולי איזה יד שבורה, סובארו מכוסחת, ישקול הסבה מקצועית
ואני משוכנע שהוא יחזור בעוד שבוע עם כמה חברים לשרוף לך את האוטו, או את הבית, או את החממות.
ולמרות הכל, אוזלת היד של המדינה היא ברמה כזו של הפקרות שאין ברירה אלא לקחת את החוק בידיים.
אסף.
עומר, את דעתך הבעת ברגליים, אני מקווה שבמקום שאתה נמצא בו בעיות מהסוג הזה כבר מאחוריך...
להשתמט ממה ? במילואים אני כבר לא משרת, במצב הנוכחי גם הילדים שלי לא ישרתו בצבא, מיסים אני נאלץ לשלם עפ"י רוב, כשאפשר להימנע אני נמנע, עם ענייני רישוי אני מסתדר כשצריך, כשאני אתקל בגורם עויין אני לא אצלצל למשטרה וגם הוא לא.
יש כאן מצב של סכנת חיים אמיתית, ממשית, מוחשית, חיי אזרחי המדינה הזאת מופקרים לחלוטין, אף אחד מאזרחי המדינה לא חסין יותר - בין אם הוא שופט, שר, ראש ממשלה, שוטר או סתם אזרח מהשורה.
ממצוקת הבדואים מתעלמים, מבעיות המיעוטים מתעלמים - זאת פצצת זמן שכבר מתפוצצת לנו בפנים די הרבה זמן אבל אנחנו מסתפקים בתגובה רופסת וחוסר מעש. בקרוב מאד נפסיק לטייל בדרום כי זה הולך ונהיה מסוכן מיום ליום, אני מקווה שאף אחד מאיתנו לא הולך לשלם בחייו.
יש פה ושם קבוצות חברתיות שדואגות לאינטרסים שלהן דרך בית הנבחרים, הקבוצה הגדולה והחזקה ביותר ממשיכה להתלבט בין ביבי, ברק ואולמרט כאילו שיש הבדל בינהם.
בבחירות האחרונות הצבעתי למפלגת הגימלאים, אם תרמתי בכך לקשיש אחד אני הרבה יותר מסופק מאשר אם הייתי מצביע לאחד הנוכלים האחרים.
יש לנו רשתות תפוצה אדירות שמאפשרות להגיע למאות אלפי אנשים שאיכפת להם, כל זה בלי לזוז מהמקלדת, יש זמן להתארגן עד הבחירות הבאות, אני אפילו מציע את עצמי לרשימה !
אם אני אגיע לראש, אני מבטיח לפטר את כל שרשרת המשטרה, הפרקליטות והשופטים שהכניסו גיבור כמו שי דרומי לבית המעצר. על הדרך גם לדאוג לעניין רישוי הצמיגים...
יש כאן מישהו שיודע למה כלב מלקק את הביצים שלו?????
מהסיבה הפשוטה.....כי הוא יכול......
תראו לי כלב אחד שהיה מלקק לעצמו את הביצים....לו ידע שיורידו לו את 2 כפות רגליו על המקום...
כנ"ל גם בגנבים....אבל לא רק הדרום סובל מהם....אצלנו בכל האזור אנו מוכים כל יום וכל לילה על ידי הכנופיות מהדרום... לא רק מהם אבל קיימת מכה מהדרום... ואני מדבר על אזור צומת גולני....בצפון...
תעשו חשבון לבד...במושב אצלי....120 משפחות... בתוך פחות משבועיים... נפרצו מעל 15 מחסנים ובתי מגורים...הושאלו 2 רכבים...מלאי כלי עבודה שיספיקו לכמה מאיתנו לתקן את הרכבים לתקופה מאוד מאוד ארוכה...תעשו חשבון פשוט....
קצת מעל 10 אחוז נפגעו בתקופה של פחות משבועיים... באותו היחס של קצת יותר מ 10 אחוז מתושבי גוש דן....היו סובלים מגל כזה של פריצות....יש בסביבות ...לא דוגמא טובה...
קחו כל אחד את הישוב שבו הוא חי....תעשו את אותו היחס באחוזים ...דהיינו כמה זה קצת יותר מ 10 אחוז של בתי אב בישוב שלכם.... ותגידו לי שזה נורמאלי.....לכמות פריצות ליום???
איזה משטרה אחרת בעולם הייתה עומדת בזה?????
ניר,
יש לך גם את הקול שלי. אבל למה אתם חושבים שמדיניות יד קשה תשנה את המצב?
כל עוד לא מטפלים בבעיות של הבדואים - אל תדמיינו שבאלימות תצליחו לגרום להם להפסיק.
מקסימום לזמן מוגבל נייצא את האלימות מהמושבים לשטחים פתוחים אחרים. מהרגע הזה תשכחו מטיולים בנגב. זה יהפוך להיות כמו השטחים. נשקים, ממוגנת, ואיים בטוחים של התנחליות בתוך ים עויין. וגם זה, לזמן מוגבל. אח"כ האלימות תחזור למושבים - הפעם ביתר שאת.
או שניתן להם תנאים טובים והוגנים לשיטתם - שימו לב, לשיטתם.
או שנתמוך בליברמן שיעביר אותם לאיזור תל שבע, ואז יספח את האזור הזה לנפת חברון תוך העתקת גדר ההפרדה דרומית להם.
בינתיים יש להם תז כחול, חלקם הקטן משרתים בצבא, הם קשורים בטבור לערביי השטחים ולומדים מהם (בצדק יש לומר) שמישראל משיגים דברים רק בכוח ומתפרנסים כמו חלק גדול מעברייני הארץ: גניבות, סמים, פרוטקשן וכיו"ב.
יוני5
נמרוד,
בשטחי המחקר שעבדתי בהם בעבר היה מכשור יקר מאד שלמעט לנו לא היה שווה יותר מידי למישהו אחר-אלא אם אתה רוצה לעשות מחקר זהה או לגבות דמי חסות.
בחלקת ניסוי של מישהו החלו ום אחד להגזר חוטי תקשורת, ניפוץ צמתי תקשורת,עקירת צמחים וכו'.
באו אליו ואמרו לו שחבל שכל ההשקעה תלך לפח ואפשר לשכור שומר מהמאהל הקרוב שידאג שיהיה שקט-הסיפור הרגיל.
הבחור בחר לבוא למאהל למשא ומתן על גובה המחיר-אלו ראו ישר שיש נק' חולשה ונצלו אותה וסופו של עניין שהמחיר עלה ועלה והציוד הושחת עד כדי עזיבת השטח.
חלקה אחרת שבט זהה,
כמה וכמה פעמים של גרימת נזק ע"י אלמונים שעקבות הרגליים שלהם הובילו היישר למאהל הקרוב, תאקל סמי-אלים באמצע הלילה בשטח עם מישהו מהחמולה בתחומי השטח שלנו ונהיה שם של "משוגעים שלא להתעסק איתם", זה עבד מצויין, מאותו היום לא רק שלא נגעו בציוד גם דאגו לנפנף לשלום כל פעם מרחוק, למרות הסיטואציה לא נראה לי לרגע שמישהו מהם חשב ללכת למשטרה..
לא יודע אם הם לא תכננו או סמנו למתישהו אבל בפועל זה עבד-הם נזהרו והנזק הפסיק.
אני מכיר בעל מטע שכ"כ התייאש מהמשטרה\סיור כפרי שעבר לשיטת האלימות הנגדית בצורה קיצונית-כל רכב שנראה לו לא תמים בתחומי המטעים קודם כל קיבל כדור לפחות בשני גלגלים ולפעמים אחד לכיוון המנוע גם אם היו יושבים ברכב..
אחרי שהם ברחו ברגל הוא גרר את הרכב החוצה עם טרקטור בלי יותר מידי רחמים, הבחור היה מגיע באמצע הלילה, נשאר בשטח בשעות לא קבועות ומגיב-יצא לו שם של משוגע ואף בדואי שפוי לא התקרב לשטח שהוא עבד בו.
"ברומא תהייה כמו רומני"..
יש 170 אלף בדואים בדרום, זה עדיין לא יותר מדי, יש איתם בעיה שרק הולכת ומחריפה, צריך לפתור את הבעיה שלהם ולא רק שלהם, יש אוכלוסיות חלשות נוספות לא מטופלות אם כי פחות מגובשות. אני בהחלט מבין את המוטיבציה שלהם, הפשע הוא מאד משתלם וזאת הדרך הכי קלה עבורם להתפרנס, כנראה שקיים אצלם חשש קל שמא תקיפה אלימה של מטיילים ופגיעה בנפש תעיר חלילה את כוחות הבטחון והעניין יסלים לקטע לאומני שבו היד הרבה יותר קלה על ההדק, לדעתי זהו חשש לא מוצדק וברגע שהם יחצו את הקו הזה ויגלו כי טוב - הסכר יפרץ. יוני זה רק מתחיל בפריפריה - זה יתפשט לתוך הערים באין מפריע, תכלס אין להם שום מניעה מלנדוד לת"א ולגבות פרוטקשן באותה מידה כמו בבאר-שבע, כנראה שביחס לגודל האוכלוסיה שלהם, הפרוטקשן בבאר שבע מספיק עדיין, במרכזי הערים גובים עברינים מקומיים את הפרוטקשן... פאטתי אבל כנראה שהמצב בעזה הרבה יותר טוב מאצלנו, אנרכיה עדיפה לדעתי על מצב שבו צד אחד שובר את הכלים וידיו של הצד השני קשורות.
צריך כסף כדי לפתור את בעיות המיעוטים,זה לא בעיה - צריך כסף, יש הרבה מאד כסף במדינת ישראל, תאמינו לי אני יודע, מתעסק בזה...
הקצאת המשאבים היא שגוייה - במקום לטפל ברווחה, בחינוך, בתשתיות, בשחיתות, בפשיעה - קונים בכסף הזה פצצות חכמות, מטוסים חכמים, טנקים חכמים, אנשי צבא חכמים, אבל משום מה לא יעילים לחלוטין לנוכח האיומים האמיתיים שקיימים מולנו. במלחמה צריך לירות על מנת להרוג, לתוך ריכוזי צבא ואוכלוסיה עויינת, צריך להרוג הרבה ע"מ לנצח, את זה אפילו אני יודע, למרות שעברי הצבאי לא רחוק משל אמיר פרץ - לצורך כך צריך הרבה נשק טיפש וזול, מפעל שמייצר נשק טיפש וזול (יש) והכי חשוב - אומץ ונכונות להשתמש בו על אף מחאות יפי הנפש מבפנים ומבחוץ. אני מוכן להיות זה שיתן את ההוראה, אני מוכן גם לשלם את המחיר ולהיות מבוקש ע"י בית המשפט בהאג גם אם המשמעות תהיה לא לצאת יותר את גבולות מדינת ישראל. אני מוכן לשלם מחיר אישי כבד כולל בחיי, אם זה מה שדרוש כדי שהילדים שלי יוכלו לחיות במדינה שפויה. אני לא צוחק. תריצו אותי ותיווכחו.
יש מועמד אחר בסביבה, איזה חקלאי שממילא מובטל בגלל ששדדו לו את כל הרכוש והביטוח מסרב לבטח אותו - תריצו אותו - את הקול שלי אני מבטיח לו.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי asafk
אני חייב לציין שבדמוקרטיה הגדולה בעולם, זו שבה מותר לירות למי שנכנס לך לחצר בראש כי בא לך- שם שיעור מקרי הרצח בנשק חם למספר התושבים הוא הגבוה ביותר בעולם, באלפי אחוזים מעל כל מדינה אחרת.
ואין לי מסקנה מזה, רק מציין עובדה
אסף.
נתחיל פה:From the bill of rights
Amendment II
A well regulated militia, being necessary to the security of a free state, the right of the people to keep and bear arms, shall not be infringed
השאר משתנה ממדינה למדינה
אני אישית גר במדינה (טקסס) שמרשה להגן על רכוש אישי באלימות
כן, אדם ניכנס אלי הביתה למטרות גנבה, יש לי כל זכות להגן על הרכוש שלי, וזה כולל לירות בו
אים יריתי בו ופצעתי אותו, יש לו זכות לטבוע אותי, אולי יזכה ואולי לא
וזה לא בעיה בכלל. בשביל זה מלמדים לירות שניים בחזה,אחד בראש.
רק צריך להיות בטוח שלפחות 50% מהגופה נמצאת פיסית בתוך הבית, במקרה הכי גרוע....מושכים.
מה כל זה אומר?
יש לי אקדח 9ממ ואין לי על מי לירות, פריצות לבתים כמעט לא קימות ...ובטח לו לבתים(או רכוש)
שיש בו תושבים.
בקשר לנקודתך אסף,
פשע ורצח יש בכול מקום בעולם, באנגליה אין אקדחים, זה לא מונע אותם מלהרוג אחד את השני
רק במקום כלי ירי הם משתמשים במה שבא ליד, מכוסות בירה לצינורות ברזל... אז מה תגיד?
בדרך כלל רוב הרצח נעשה בערים ושכונות מסוימות, אף אחד לא חייב לגור שמה, רוב הרצח נעשה ע"י פושע אחד נגד פושע אחר(מלחמת כנופיות)
תגיד מה שתגיד, זה עובד....עובדה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי ניר ל
להשתמט ממה ? במילואים אני כבר לא משרת, במצב הנוכחי גם הילדים שלי לא ישרתו בצבא, ...
זה עצוב לי לשמוע , וגם גישת עומר לא משאירה מקום לעתיד במדינה , ביום בו כל אזרח במדינת ישראל יחשוב על האנטרס האישי שלו בלבד או של משפחתו אין ולא תהיה למדינה זכות קיום !
ההיסטוריה הוכיחה את נחיצות המדינה לעם היהודי ואנחנו מתנהגים כמו מטומתמים בזלזול במה שקיים
אם הבעיה כיום בדרום עולה לכותרות מחר , כמו שאומר השפם , יעלו הכותרות במקום אחר בארץ והבעיה קימת כמעט בכל מקום השאלה איפה שמים את הזרקור
דווקא מצב כזה צריך לחזק את צה"ל , הוא הדבר היחיד שייש למדינה הזאת
מילואימניק גאה
ציטוט:
נכתב במקור על ידי kuju
דווקא מצב כזה צריך לחזק את צה"ל , הוא הדבר היחיד שייש למדינה הזאת
מילואימניק גאה
גאה במה?
יוני5, שנסמך על מקורות לבנון, יולי 2006
ציטוט:
נכתב במקור על ידי יוני5
גאה במה?
יוני5, שנסמך על מקורות לבנון, יולי 2006
גאה בלהיות מילואימניק ולדאוג לאלו שיושבים בבתי קפה בת"א ועסוקים בלהשמיץ את צהל במקום לתרום לו ולבטחונם של האזרחים
לא גאה במצב אליו הדרדר צהל והמדינה כולה
לא גאה בהנהגה שלנו אם בצה"ל ואם בראשות המדינה
לא גאה במערכת אכיפת החוק
הכי לא גאה באלו שמשתמטים שהתבוננו בחדשות בפאב המקומי איך סיכנתי את חיי 35 יום בקיץ האחרון
מאד מודאג ממה שקורה במדינה
ולענייננו , לא צריך להנחיל חוקי מערב פרוע באף אחד מהמקומות במדינה ! חוקים מתירנים אלו יאפשרו לאדם לירות במי שפוגע בפרנסתו בנגב ובאותה מידה יותר לאדם לירות בגנב מערכת הסטראו הביתית שלך שפרץ לביתך כדי לממן סמים , אנחנו לא מחפשים לחיות במדינה שתאפשר נטילת חיים בידי אזרחיה , צריך לבצע מהפכה במערכת אכיפת החוק כדי שזו האחרונה תגן באמת על זכויות האזרך ולא תדרוש ממנו ליטול את החוק לידיו
ליטול חיים מאדם זה קל ( מכוונים טוב ויורים ) וזה לא פתרון ! לגרום לפושעים להרטע ממערכת אכיפת החוק זה קשה יותר אבל זה הפתרון הנכון !
רון
לא נסמך על שום מקור , תרמתי את שלי ואמשיך לתרום
בוקר טוב,
יש כאן X דעות לכאן ולכאן...וזה בסדר...אבל בגדול מה שקובע את הכיוון המחשבתי לאיזה כיוןן הדרך הנכונה לטפל בתופעה... לצערי היא גודל הכוויה מהחברה שלוקחים את הרכוש שלא שייך להם...
שמבקשים שכר בעבור השמירה שלהם על הרכוש שלא שייך להם ואף אחד לא ביקש שישמרו לו על הרכוש...
כאחד שמתנדב במתמיד של מג"ב בדיוק למטרה הזו של שמירה על הרכוש שלנו באזור בו אנו חיים, (ויודע את הדעות לכאן או לכאן בעניין ההתנדבות, וגם אני חושב שיש לנו משטרע ולא משטרה, אז נעזוב רגע את הדיון על הגוף שאמור לאכוף את החוק), החברה הטובים האלה מבינים רק שפה אחת לצערי... כוח ...כוח ועוד כוח... וזה מנסיון אישי ורק אישי... עד לפני בערך קצת מעל חצי שנה...הגענו לתקופה די רגועה בשטחים ובישובים שלנו מבחינת החברה שלוקחים את הרכוש שלא שייך להם...
ולמצב הזה הגענו אחרי שנתיים של עבודת שטח יסודית ואינטנסיבית ...תפסתי ותפסו חוליות מהדרום, מהקריות, בני דודים מהכפרים השכנים בצפון, יהודים כמעט מכל הערים הגדולות והקטנות של המדינה ... פשוט הצקנו להם ברמות שאפילו להם זה נמאס... ואז פשוט הלכו לחפש רכוש נטוש במקומות אחרים...על פי הסטטיסטיקה היבשה הורדנו את הפשיעה מעל 60 אחוז ....
אבל איפה בא היאוש שלי האישי...ומה מוריד לי את המוטיבציה להמשיך ולפעול אין ספור של שעות ...בלילה וביום...24/7...
תפסת איש או חברה שלקחו לא להם.... יופי נכון...לקחת אותם לתחנת המשטרע...חקרו אותם ...הודו במעשה...יופי נחמה...
משחררים אותם עד למשפט... והמשפט הווווווווווווווווווווווווווווו ......המשפט שלהם יתחיל רק בעוד איזה 3 שנים במקרה הטוב...וימשך עוד איזה 3 שנים.... ומה אתם חושבים שהם בנתיים ישבו בבית ולא יעשו כלום???
חחחחחחחחחחחחחחח הצחקתם אותי... איך אמר לי שוטר בבית משפט ...אחרי שתפסתי על חם חוליה של גרוזינים מהקריות על חם בתוך המושב בשעה 11 בבוקר... שנכנסו לאחד הבתים ותלשו מהקיר כספת שהייתה על הקיר... מה יותר מזה אתה צריך???
4 חברה ברכב... במושב שלך... שבתוך הרכב נמצא כספת....(בטוח שלא מצאו אותה בשדה...)
הודו בפריצה ובגניבה...השופט שיחרר אותם בערבות של 5000 שקל כל אחד עד למשפט....
מה אומר לי השוטר בבית המשפט.... עכשיו יש להם 24 שעות לשלם את הערבות.... הם פשוט הולכים לדפוק עד מחר עוד כמה כספות לשלם ערבות ולהמשיך בעבודתם שמשלת היטב...
נו אז בחייאת למה בעצם עצרתי אותם??? נו טוב היה בכספת אקדח ועוד כמה חפצים אישים...
מזה קצת מעל חצי שנה הורדנו פרופיל בעניין הנסיון בעצירת הפשיעה באזור...הפלא ופלא...מה חשבתם שהחברה הטובים לא יודעים את זה??? הם מבצעים תצפיות...יום ולילה... יש להם מערך מצויין של מודיעין... יודעים בדיוק לאן הם הולכים....מכשירי קשר..מירסים...החברה האלה מסודים כמו שצריך.....
הפשיעה עלתה מעל 500 אחוז.... היום אין משמרת...שבו אני רוצה לתפוס ...שאני לא תופס??? אבל למה בעצם לתפוס???
אני לא חושב שיש אחד ממאות התפיסות שתפסתי בכמה שנים האחרונות שהעניין כבר נסגר בבית המשפט והאשם יושב מאחורי סורג ובריח...
אצלי בכניסה למשק יש שילוט.....כלבים מסוכנים....ובעל הבית משוגע.... הכניסה חופשית...על אחריותכם הבלעדית...
אחרי מעל לחצי שנה שהפשיעה חוגגת ...המשטרע לא מצליחה לעשות כלום...המתנדבים ....כולם במוטיבציה אפסית כמעט...
בתחומי המועצה שלנו שיש בה בסביבות 17 מושבים, יש בממוצע 20-30 גניבות ביממה... על כל זה מופקד צוות של הסיור הכפרי... שמונה.... רכב אחד ו 2 שוטרים במשמרת...
איך לכל הרוחות סיור אחד יכול לשמור על הישובים...להרתיע... לייזום....לתפוס....לטפל באירועים ...
איך????????????????????????????????????? ???????????????
נדמה לי שיוני העלה את העניין של הגביר וינגייט....ופעלו בעבר... נראה לי שזו הדרך היחידה ...בה נוכל לשמור על רכושנו... אך לא תחת מסגרת של מתנדבי המשטרע... אלא כחבורה מאורגנת הייטב... לתפוס... לשפוט....להעניש....ולבצע את הגזר דין בשטח... ולשחרר....
בגדול איני מאמין שלפורץ מגיע עונש מוות על ידי ירי.... אבל איזה אופציות נשארו לנו???
ללכת למשטרע ....להתלונן??? למה???? לאלה שיש ביטוח ...אוקי מבין....אבל לכל הציוד והתוצרת החקלאים שלא ניתן היום לביטוח מהסיבה שהפרמיות כל כך גבוההות אז פשוט זה לא כלכלי לבטח... למה שנלך בכלל להתלונן במשטרע??? (סליחה על המשטרע... וכן אני עדיין לובש מדים...אבל זו דעתי)
צריך טיפול יסודי בכל המערכת....החל מהממשלה... מערכת בתי המשפט....המשטרע...
גם את הקול שלי יקבל זה שבמצע הפוליטי שלו יגדיר את העניין המדובר שראש העמוד...
יום טוב ושקט
ציטוט:
נכתב במקור על ידי kuju
חוקים מתירנים אלו יאפשרו לאדם לירות במי שפוגע בפרנסתו בנגב ובאותה מידה יותר לאדם לירות בגנב מערכת הסטראו הביתית שלך שפרץ לביתך
למה אתה חושב שיש הבדל בין השניים ?
רון, ישנם לפחות שלושה שבויים שבשורה התחתונה המדינה והצבא הפקירו מאחורי הקווים, אפילו האשימו אותם כמדומני בגרימת הנסיבות לחטיפתם, המדינה פתחה במלחמה בעקבות החטיפה, נהרגו עשרות חיילים - לא השגנו כלום והתקפלנו בחזרה לקונכיה שלנו. עכשיו זאת הבעיה של המשפחות שלהם ...
אז אני אמנע בכל האמצעים שעומדים ברשותי מלהגיע למצב כזה באופן אישי.
בשביל לנסות ולהחזיר את החיילים האלה הבייתה אני מוכן ללכת הכי רחוק, גם אם זה יעלה לי באבדן שכר/רכוש/ רמת חיים - מצידי שיציבו אולטימטום לסורים ולאיראנים, יטבחו בכל האסירים למול מצלמות הטלביזיה, יצאו למלחמת עולם ! זה לא יהיה רק כדי לנסות להשיב שלושה חיילים אלא כדי להציל את סולם הערכים שלנו.
אתה, כל הגדוד שלך, כל האוגדה שלך, חייבים לפי דעתי לסרב להתייצב לאימון הבא עד שהמדינה לא יוצאת מגידרה כדי להשיב את אחיכם לנשק. לפעמים מערכת צריכה לקרוס בכדי לשקם עצמה בצורה נכונה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי ניר ל
רון, ישנם לפחות שלושה שבויים שבשורה התחתונה המדינה והצבא הפקירו מאחורי הקווים, אפילו האשימו אותם כמדומני בגרימת הנסיבות לחטיפתם, המדינה פתחה במלחמה בעקבות החטיפה, נהרגו עשרות חיילים - לא השגנו כלום והתקפלנו בחזרה לקונכיה שלנו. עכשיו זאת הבעיה של המשפחות שלהם ...
אז אני אמנע בכל האמצעים שעומדים ברשותי מלהגיע למצב כזה באופן אישי.
בשביל לנסות ולהחזיר את החיילים האלה הבייתה אני מוכן ללכת הכי רחוק, גם אם זה יעלה לי באבדן שכר/רכוש/ רמת חיים - מצידי שיציבו אולטימטום לסורים ולאיראנים, יטבחו בכל האסירים למול מצלמות הטלביזיה, יצאו למלחמת עולם ! זה לא יהיה רק כדי לנסות להשיב שלושה חיילים אלא כדי להציל את סולם הערכים שלנו.
אתה, כל הגדוד שלך, כל האוגדה שלך, חייבים לפי דעתי לסרב להתייצב לאימון הבא עד שהמדינה לא יוצאת מגידרה כדי להשיב את אחיכם לנשק. לפעמים מערכת צריכה לקרוס בכדי לשקם עצמה בצורה נכונה.
למרות שזה סוטה מהדיון עצמו על החקלאים....
מסכים איתך במליון אחוז.... ומוכן לכל הקרבה שרק צריך על מנת להחזיר את החיילים הביתה..מסכים איתך במליון אחוז.... ומוכן לכל הקרבה שרק צריך על מנת להחזיר את החיילים הביתה..מסכים איתך במליון אחוז.... ומוכן לכל הקרבה שרק צריך על מנת להחזיר את החיילים הביתה...
קיימת בעיה אדירה של תאי כליאה. פשוט אין איפה לשים את כל מי שזכאי לאירוח לכמה שנים על חשבון המדינה. לכן בתי המשפט מקילים בעונשים (השופטים יודעים מה המצב בבתי הסוהר) מה שמוביל לתסכול וחוסר איכפתיות של המשטרה.
הפתרון - מתקני כליאה שאולי לא ישקמו אף אחד, אבל יענישו. לשטח כמה דונמים בנגב, לגדר עם גדרות חשמליות, כמה אוהלי 12, שירותי בול פגיעה והרבה דיזינטריה. מגדלי שמירה עם מא"גים יוסיפו לנוף, תאי עונשין ממתכת הנצלים בשמש (בדיוק כמו בארה"ב) עשויים להתגלות כשימושיים. קיבלתם די בזול ומאוד מהר יופי של מתקן כליאה לעבריני רכוש.
מי שיעביר במתקן מהסוג הזה שנה/שנתיים, יחשוב טוב לפני שיגנוב עוד פעם כמה עגלים, ציוד הדברה או ציוד צילום בעשרות אלפי שקלים.
עד שלא יבינו שעם כל ההומניות והרצון להיות יפים ונקיים אין מספיק כסף ומשאבים לבנות בתי כלא מסודרים לכל החרא שמסתובב כאן, המעגל ימשיך להסתובב. עד אז, מה אתם ממליצים לטיול בנגב - M-16 או שזיג-זאואר מספיק? :?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי זאביק
למה אתה חושב שיש הבדל בין השניים ?
זאביק , אין הבדל בין השניים לדעתי , את שניהם צריך להרחיק לצמיטות מהחברה במידה ואין עתיד שיקומי לשניהם ( חוק שלוש העברות ) אך אין ליטול מהם את חייהם ואין לבצע בם משפטי שדה
לאן נגיע ?
ובנוגע לנושא שסטה מהדיון , ניר , אני מסכים אם המוטיבציה הרבה שיש בך להקריב למען החזרת כבוד המדינה והעם אולם תאר לעצמך כי כולנו היינו מציבים תנאים מסויימים לפני גיוסנו למילואים או למשטרה ( אני מרוויח שכר רעב אז אל תצפה ממני לאכוף את החוק ) כשם שיעצת לי לעשות ותאר לך שהינו עושים זאת בחודש יולי 2006 ( ותתפלא גם חיילים כאלו היו לי !) - אז לא היתה מדבר איתי על החטופים - אז לא היתה מדבר איתי בכלל !
אני מסכים אם כל מילה שכתבת על השינוי שצריך לעשות במערכות וכבר כתבתי זאת לפני מספר הודעות אבל יחד עם זאת אסור לשתק את המערכות הקיימות גם במעט שהן עושות יש לבצע בהן רפורמות אדירות החל מבממשלה וכלה באחרון נציגי מערכת אכיפת החוק
לא תראה אותי חומק מהאימון הבא , הוא כבר בדרך
תראה אותי מצביע ומפגין ונוקט דרך פעילה להזדהות עם כל מהפכן בר דעת ,מנהיג, משכיל ונבון שחורט על דגלו לשנות את כל דפוסי החשיבה במדינה הזאת
אם היתי חושב שאני בשל ויכול אף היתי מוביל זאת בעצמי
רון
בלי חרטא !!
אם נימאסה עליכם השחיטות השילטונית ?
הצביעו לניר ל.
אם נימאסה עליכם זילות חיי אדם ?
הצביעו לניר ל.
אם נימאסה עליכם זילות רכוש האדם ?
הצביעו לניר ל.
אם נימאסה עליכם חוסר היעילות השילטונית ?
הצביעו לניר ל.
על סדר היום של מפלגת בלי חרטא,
1. השבת משטר החוק לישראל
2. השבת הכבוד לישראלי
3. השבת הדמוקרטיה לישראלים
אנחנו דוגלים בלהחזיר את החיים למסלול הנכון, להתרכז בעיקר ולא בטפל ולקדם את ישראל ל 121.
אני איתך ניר, רק תקבע איפה ומתי...
ולשם שינוי אני חושב שאני רציני הפעם.
עם כול הכבוד ליפי הנפש (ואני אחד מהם !!! ) ניר צודק.
במצב רגיל היתי אומר שאסור בשום פנים ואופן להחזיר את עונש המוות.
שאסור להרוג או אפילו לפצוע גנב.
שיש לנהל משא ומתן עם הפלסטנאים
ועוד ועוד...
אבל אנחנו לא במצב רגיל.
ההרגשה היא (ולדעתי בצדק) שהמדינה מתפוררת מהיסוד.
מה שכול אויבנו לא הצליחו בכול מלחמות ישראל, אנחנו עושים בעצמנו.
וממה הכול מתחיל, מערכים.
כול אחד דואג אך ורק לעצמו. הזולת (חברה מדינה) יכולים ללכת לעזזל.
המשכורת שלי ה BMW שלי והמשפחה שלי וזהו.
ולכן יש שחיתות ופשע ציבורי ומאורגן וכול הצרות.
הרי מה קרה ב"מלחמת לבנון השניה"
כול מפקד דאג לתחת שלו. את אף אחד לא ענין לנצח במלחמה להשיג יעדים.
אלא רק לצאת כמה שיותר נקי מוועדת החקירה שתקום !!!
מצב דרסטי דורש אמצעים דרסטים.
איך גוליאני ניקה את רחובות ניו יורק ?!
זה הפתרון לבעית הגנבות.
גנב שנתפס שלוש פעמים - מאסר אוטומטי לעשרים שנה.
גנב שנכנס למשק, ניתן להגן על הרכוש ואף לפגוע בו.
ויסלחו לי כול יפי הנפש, אם ניתן להם עבודה הם לא ירצו לעבוד בה.
למה להם ?! הרבה יותר קל לגנוב.
ניתן ליצור מקומות עבודה (ואף רצוי) אבל כחלק מהתהליך זהו במפורש לא הפתרון !!!
מוני כתב:
ציטוט:
מצב דרסטי דורש אמצעים דרסטים.
איך גוליאני ניקה את רחובות ניו יורק ?!
נו איך באמת?!
קראתי בעיתון מתישהו על תיאוריה, וסלחו לי שאני לא זוכר את שם החוקר והספר והרבה פרטים, שמסבירה את ירידת הפשע בניו-יורק בתקופת ג'וליאני בצורה מקורית: מתישהו באמצע שנות ה70הפלות הפכו חוקיות במדינת ניו-יורק. מהרגע שהחוק השתנה, מספר האמהות החד הוריות קטן בצורה דרסטית. ואז, 20 שנה אחרי שהחוק עבר, "השנתונים" של חומר גלם עברייני ( שחור עני בלי אבא בגיל 18) פתאום החלו לקטון בצורה משמעותית, ובגלל זה הפשע דעך בעשרות אחוזים תוך תקופה קצרה. מראים שמה מתאמים בין הנתונים שמדהימים.
והנמשל - שצריך לפתור את הבעיות, לא את הסימפטומים. פשע הוא סימפטום.
הבדואים נמצאים מחוץ לחוק כי המדינה לא עומדת בהתחייבות שלה כלפיהם. אזרחים מצייתים לחוק לא מפחד (זה עובד ככה בדיקטטורות) אלא בגלל עסקה עם המדינה והחברה - משתלם לציית לחוק. אני נוסע עם רשיון נהיגה, ברכב עם טסט, ומשתדל לא להיתפס כי אני לא רוצה לשלם קנס. כי אם אני נתפס, אני אשלם את הקנס. כי אם לא אשלם אותו, הוא יגדל, ובסופו של דבר יגבו אותו ממני. יגבו אותו כי יש לי כסף, והוא נמצא בחשבון בנק. הוא שם, כי נוח לי שהוא שם, כי זה משתלם, כי אחרת לא הייתי מקבל משכורת.
לבדואי אין כסף. אין חשבון בנק. אין כתובת. לכאורה יש לו תעודת זהות כחולה. רק לכאורה. אין למספר ת.ז. שלו שום משמעות. הוא לא מקבל מהחברה הישראלית את המסגרת שאני מקבל. לא בריאות, לא חינוך, לא כביש, לא ניקוז, לא מים, לא חשמל, לא כבלים, כלום.
תחשבו רגע שאתם צעיר בדואי מכפר בלתי מוכרז על כביש באר-שבע שוקת. תנו לי סיבה אחת להשקיע כסף בלהוציא רשיון נהיגה. אחת.
(ואני בכוונה לוקח לכיוון של הכבישים בדרום ולא הגניבות).
נמרוד...
אתה יודע מה...אני איתך בכל מה שכתבת...(רק לשם הדמייה ...לא לקחת שאני ברצינות בדעה שלך)
הממשלה חייבת לפתור את בעיית הבדוואים...אין ויכוח כלל... קח למשל את המצב בדרום אפריקה...כושים ולבנים...מול בדוואים ויהודים...
מאז ששוחרר מנדלה מהכלא....המצב בתוך דרום אפריקה רק החמיר ב מאות אחוזים בשנה... וזו למה??? (לא בקטע גזעני לרגע)ואני מקצין בכוונה בלי לנסות לפגוע או להיות גזעני בכלל...אז סליחה מראש!!!
אתה לא יכול בבוקר בהיר אחד לקחת מליוני קופים שגרים בגונגלים ולהעביר אותם לישובים קבע... בעלי כל השרותים אותם צריכים לקיום...ראה למה זה הביא את דרום אפריקה...של היום...יוהנסברג של היום זה מאין גהינום .... הפשע שם חוגג ברמות שאי אפשר לתאר...בכלל...מקרי אונס ורצח הם דבר שקורה בשיגרה... הם אפילו לא מפורסמים בתשורת על העמודים הראשיים של העיתונות... חטיפה, שוד ופריצות הם בכלל שיגרה מלאה....
ולמה דומה המצב לכאן ועכשיו... אתה לא יכול לשנות מנטליות של החברה השוררים .... זהו תהליך של שינוי החינוך מהיסודות למשך דור שלם.... עד שיוקמו ישובי קבע... עד שיגדלו הדור שעכשיו בני 6 ומתחילים את חיים בבתי הספר...
ועד שיוכלו להתגורר בישובי הקבע...המצב רק יחמיר...
ומה בדיוק אנחנו נעשה עד שהדור הצעיר יגדל ויהיה מוכן ללכת לעבודה במקום ללכת לגנוב...???
יהיו בעלי השכלה... זה משהו שלא ניתן לביצוע בכלל...ועד שיקרה השנוי הזה אנחנו נמשיך לסבול