.FRGXH
Printable View
.FRGXH
אני קניתי רכב ממכרז ב45 אלף, עם פחות מ200 אלף ק"מ, וכמעט תקין לחלוטין (חוץ משני הדרייבשפטים, והמניפה החשמלית של המזגן שדרשו החלפה, ועוד כמה פיצ'יפקס קטנים). כל התיקונים במסגרת "יישור קו", כולל השקעה רצינית בדיפון רצפה של TD5, תקרה חדשה, פלסטיקים חדשים וכו', ועוד פחחות וצבע, הוסיפו לא מעט, אבל עדיין הייתי על פחות ממחיר מחירון שהיה 75000 בזמנו. לרכב הכנסתי שיפורים בערך כולל של משהו כמו 50000 ש"ח (הגבהה, נעילה, ציריות, צמיגים וכו'). מיותר לציין, שלא חשבתי למכור את הרכב.
אחרי שנתיים של שירות מצויין, כמעט בלי תקלות, ו20 אלף ק"מ (רובם בשנה השנייה, בה הוא הפך לרכב שנוסע לא מעט באופן יומיומי), מכרתי אותו בקצת פחות מ80 אלף כשהמחירון היה 63 אלף. חבר פורום אחד, שבא לבדוק את הרכב יום לפני שנסעתי לחו"ל לכמה חודשים, לקח אותו לבדיקה שם הפחידו אותו שתיקון כל הבעיות יעלה הרבה אלפי שקלים, והוא החליט לא לקנות בפחות מ80 אלף (הייתי מוכן לרדת, במקור ביקשתי 85 ). כשהייתי בחו"ל, הרכב נכנס לאחד ממוסכי לנדרובר המוכרים, שם תוקנו כל הבעיות (אני מדבר על בקלית סדוקה, שני בושינגים, מדחס מזגן- דברים בסדר גודל הזה) בבערך 3000 ש"ח. כשחזרתי האוטו היה "כמו חדש" ונמכר הרבה מעל המחירון- וגם אני כמו הקונה היינו מרוצים. ביקשתי וקיבלתי יותר מהמחירון בגלל המצב הדי טוב יחסית לשנת 97 (גם יחסית לפרטיים, בטח יחסית לרכב ממכרז), בגלל הקילומטרז' הנמוך מאוד (נראה אתכם מוצאים שנת 97 עם 215 אלף ק"מ), ובגלל השיפורים (ערמה די רצינית). חשוב לציין שבאותה העת היו בשוק כלים ממכרז שנמכרו על ידי אחת הסדנאות המוכרות במחיר מחירון אחרי יישור קו בסיסי בלבד, עדיין בצבע של מג"ב, עם הצמיגים שבאו מהמכרז, חור בגג מהזרקור גישוש... דברים כאלה. אני מניח שבגלל זה לקח לי זמן למכור- אין מה לעשות, רוב הקונים רואים שאפשר לקנות במחירון רכב ממכרז, ולא ישלמו יותר על רכב משופר ומסודר.
בניגון למה שנמרוד כתב- רכב עם הסטוריה של טיפול מסור, ועם קילומטרז' נמוך, מיושר ומסודר- המצב לא יהיה זוועתי כמו שנמרוד תיאר. קשה למצוא רכב בן 10 שנים שהוא בהגדרה רכב עבודה- שלא עבד קשה. כמעט אף אחד לא קנה דיפנדר חדש בשביל לקחת את הילדים לגן (אני מכיר מישהו שדווקא כן, אבל אני לא חושב שהוא מוכר), וזה נכון גם על טנדרים 4X4, סופות, ושאר "רכבי עבודה". לכן צריך לחפש, עם הרבה סבלנות- יש כלים טובים, אבל הם מעטים מאוד.
אסף.
הקישור הנ"ל, זכה אצלי ולטעמי לדירוג הכי גבוה בין יותר מ 50 דפים של שרשורים בפורום הזה.
ובפרספקטיבה לאחור, אחרי כ 7 שנים, המצב נראה לא השתנה בהרבה. המחירים שמבקשים נשארו (נומינלית) באותה רמה, מצב המוכרים באתרי המכירות (לא מזהה עסקאות שנסגרות) אולם המחירון ירד יותר מחצי (סביר לאחר כ7 שנים) (מחירון 97 היום למיטב ידיעתי כ 34).
אולם הרעיון להעלות נתוני עסקאות, יכול לסייע לכולם, לבעלים (שידעו אומדן לשווי), למוכרים (שידעו מה נסגר ולא מה פרסמו אחרים באתרים ולא נמכר) ולקונים (שהם לא פראיירים שמשלמים כ X מעל למחירון)
אישיתי לא זהיתי שום עסקה ב 3 חודשים האחרונים. אם יש פרטים עדכניים אמשח לשמוע
לאחרונה קיבלתי הערכה של יצחק לוי שגבוהה בצורה מאוד... משמעותית מהמחירון הרשמי
97 כפי שהזכרת יכול להימכר בכפול ממה שציינת אם מצבו טוב
Sent from my GT-I9100T using Tapatalk
אין שום קשר בין המחיר ביצחק לוי לבין המציאות. קיבלתי הערכה פרטית של כפי שלוש מהמחירון. ובפועל הרכב נמכר ביותר. אין מה לעשות על דיפנדר טוב מאוד תשלם כמה שהמוכר דורש.
Sent from my XT910 using Tapatalk
אני יכול לתרום מנסיוני, ולספר על ה-110 שלי, 1995 ברזנט.
קניתי אותו ב-2006 ב-47000 שקל, שירת אותי נאמנה 5 שנים, ונמכר ב-57,000 שקלים.
לא שיפרתי כלום, תיקנתי מעט, אבל גם נסעתי בו פחות מ-5000 ק"מ בשנה.
הסיבה היחידה שנפרדתי ממנו, הייתה שלא הייתי מוכן יותר לנסוע בלי מזגן.
לשים מזגן ב-110 פתוח זה אפשרי, אבל גם מטופש, לטעמי.
במקומו קניתי דיסקו 98' ב-40,000 שקל, הכל טוב מאוד. זה הדיסקו 98' השלישי שלי, וכנראה גם האחרון.
תחי האימפריה הבריטית!...
אמירK
כל דיפנדר ביגי' יומו
אין מחירון לדיפנדרים. הכל שלוף מהמותן ומי שנגוע במחלה....משלם!
לפני חמש שנים קניתי את הדיפנדר שלי : 110 ,96 , משופר מאד מאד במצה מעולה . המחירון אז היה 58, שילמתי 79.
אחרי שנה וחצי מכרתי : המחירון היה 55 , קיבלתי 75.
מאידך , הגרוטאות שתמצא בשוק ייסחרו בנזיד עדשים.
תלוי ברכב עצמו בלבד!
תודה מר ביג. אני מתחיל לראות מעין דפוס, שהמחירים בסך בכל, נשארים באותה רמה נומינלית, כי גם עכשיו אם הרכב שלך (במצב שציינת) יוצג באותו מחיר למרות שלכאורה "זקן" ב 5 שנים. אבל אולי תסכים אותי, לשלם כ 20 מעל למחירון (שאתה יכול לספור שדרוגים באולי שעלותם כפולה) "פסיכולוגית" קל יותר מאשר מאשר לשלם מעל 40 מהמחירון (עם הביקורת לכאורה על המחירון) כאשר השיפורים כבר אחרי פחת של 5-8 שנים.
אבל כפי שציינת, לאוטו יש מעין "קסם" של אופי שספר של מחירון קשה לבטא.
בעלי דיפנדרים הם חברה ממש מצחקים...
הם חיים בעולם משלהם, והוא כולו וורוד.
בזמנו היה לי דפנדר, במצב סביר+ שקניתי אותו מבחור שקנה אותו במרכז.
המחיר היה תואם את מחיר המחירון פחות או יותר. (קניתי ב 2005)
ב 2007 רציתי למכור אותו. אני הוספתי לו שתי נעילות ARB + מיתקון גלגל.
אצלי הוא נסע 30 קילומטר (בהחלט קילומטרז סביר לשנתיים)
הלכתי לפי המחירון + חצי ממחיר הנעילות.
הרכב מבחינה מכנית היה מצוין, קוסמטית סביר (אלא אם כן אוהבים את הצבע של מג"ב)
חצי שנה פרסמתי את הרכב, ואף אחד לא רצה לראות אפילו.
הורדתי את המחיר ובסוף הגעתי למתחת למחיר מחירון.
עדין אף אחד לא רצה לראות אותו בכלל.
אחד הגיע להסתכל, התלהב, ואחרי יומים ירד מהעסק.
בסוף הגיע משהו שמשום מה תמיד חשק בדיפנדר, הוא קנה אותו מתחת למחיר המחירון!
סך הכול במשך שנה שניסיתי למכור אותו שתיים בכלל הגיעו להסתכל.
לא ספרתי, אבל בהערכה קיבלתי לאורך כל השנה אולי 20 שיחות התענינות.
אני מדי פעם מסתכל על מודעות המכירה של דיפנדרים ורואה את אותה התופעה שהיתה אצלי.
הרוב דורשים מחירים הזויים (80 אלף על רכב יוצא מג"ב מ 97 ???) והרכב מפורסם למכירה במשך שנים.
אחרים קצת יותר מאופסים דורשים מסביב למחירון, ועדין הרכב תקוע במשך חודשים ואפילו שנים.
כנראה שהדפנדריסט הממוצע מפרסם את הרכב למכירה כבר כאשר הוא קונה אותו (-:
,,,,," בעלי דיפנדרים הם חברה ממש מצחקים...
הם חיים בעולם משלהם, והוא כולו וורוד.,",,,,,,
אנחנו (בעלי הדיפנדרים) לא מצחיקים אנחנו קצת שרוטים ,,,והעולם שלנו מלא צבעים של שחור (מטפטוף השמן) ולא ורוד !!!!!!!!!!!!
מרבית המודעות למכירה של הדיפנדר מתחילות במשפט ,,, " לצערי נאלץ למכור מסיבות של ,,,,,,,,,,,,,,,,,, " (:,, ולא בגלל ,,,,"רוצה להתקדם למשהו אחר,,,,
אחרי דיפנדר אפשר רק להתקדם למטה.( פתוח לדחקות מכל סוג שהוא).
יום טוב לכם המסתכלים בערגה סמויה בעברכם על ידנו בשטח,,,,
קובץ מצורף 82251
נ.ב,,, לא מוכר
מוני
אני חוויתי חוויה הפוכה לשלך. תוך שבועיים היה לי קונה שהיה מוכן לשלם את המחיר שדרשתי.
בסופו של יום החלטתי להישאר עם הדיפנדר בהיעדר תחליף ראוי (6 מקומות).
ועל זה נאמר "דפנדריסט באמונתו יחיה"
לנדרובר זה לא חברה זו דת ואמונה .
חס וחלילה לא לקלקל את האמת עם עובדות.
בכיף, סעו ותהנו...
מוני, בתור מי שבוחן הצעות בחודשיים האחרונים, אני חושב ששתי התמונות נכונות,מה שהצגת וזה ניתן לראות בתנועה/אי תנועה של מודעות, שכאמורף אישיתי אל זהיתי שום עסקה ולא שמעתי על שום עסקה בזמן האחרון. ומניסיון אישי שרציתי לשלם מחיר גבוה כמעט ללא שום יחס וקשר למחירון, וכאן ונראה לי הסיפור של נירS חיזק השערה אצלתי , שלפחות אחד או שניים שבחנתי, היו עם "הכרזה" למכירה אבל לא באמת רצו למכור.
אמנם עברו כמה שנים אבל נראה לי שלא הרבה השתנה
ב2004 קניתי דיפנדר יוצא מגב. השקעתי בו עוד כ60-70,000 שח שיפורים ותוספות עם קבלתו ובהמשך השתיים שהיה אצלי
כמובן שכמו כולם פרסמתי אותו ב120000 שיח למכירה וקיבלתי בערך 2.5 שיחות.
בסופו של דבר נמכר ב70,000 שח לבחור הרציני הראשון שם בא לראות את האוטו...
זה היה אחד הדיפנדרים היפים והמושקעים - 90פתוח צהוב עם דרופ קיט ו200000 קמ.
עדיין כל חודש היה במוסך עם תקלה מציקה אחרת, אין מצב שאני קונה שוב רכב מכרז!
צר לי לאכזב את בעלי ה90 (בעבר ובהווה) אבל רק ה110 נמכרים בהרבה מאוד מעל מחירון. ה90 לעומתם נמכרים בדרכ ב1.90
מניסיון אישי שלי ה110 הוא המניה הכי חמה בשוק היום- ה2 שהיו לי נמכרו בהרבה מעל מחירון
יוני