אסף, תגלה לנו איפה קנית ואולי כולנו נרוויח מחיר מיוחד,
אותו חבר שערן הזכיר מחפש עכשיו בנואשות פילטר אוויר חדש וסגור, אחרי שהפתוח השמיד לו את המנוע (זה ועוד קצת הזנחה/התעללות).
Printable View
אסף, תגלה לנו איפה קנית ואולי כולנו נרוויח מחיר מיוחד,
אותו חבר שערן הזכיר מחפש עכשיו בנואשות פילטר אוויר חדש וסגור, אחרי שהפתוח השמיד לו את המנוע (זה ועוד קצת הזנחה/התעללות).
פילטר פתוח זה פילטר פתוח. פילטר ספוג בתוך בית פילטר מקורי זה משהו אחר. לא היה לי כזה. בג'יפ היה לי פילטר פתוח מסוג כותנה כמו K&N (אולי K&N, זה הפילטר שרדליין וובר מוכרים) מורכב ישירות על הקרבורטור.ציטוט:
נכתב במקור על ידי ד ו ר ו ן
ואת זה כתב אותו אחד שלא מטייל עם הג'יפ שלו בקיץ כי חם מדי, ולא מטייל בו בחורף כי קר מדי... מה זה כבר משנה לך איזה מסנן מורכב בג'יפ שלא נוסע לטייל...:roll:ציטוט:
נכתב במקור על ידי נמרוד
ואני רק כמה שנים עם המסנן הכל כך גרוע של K&N, אמנם לא מטביע את הסופה שלי ולא מתחרה בקרוס-קאנטרי, אבל כבר עברנו כמה וכמה חורפים, כולל טבילות, כולל בוץ (איכס). המנוע נקי ותקין. מעניין...
נכון ערן? לפחות היית הגון מספיק להזכיר שהחבר שלך לא טיפל במסנן שלו... זה מזכיר את הסיפור על הסוס שבעליו לא האכיל אותו ואז התפלא למה הוא מת. אם חברך לא טיפל במסנן, מעניין בכמה עוד דברים אחרים בג'יפ שלו הוא חיפף, ולמה באמת הלך לו המנוע... קל מאוד להאשים את המסנן.
מסנן פתוח ומעברי מים - באמת נקודה רגישה. ואכן, מדי שנה, בכל חורף ישראלי, נפתחות ארובות השמיים וגשמי הזעף ניתכים ימים רצופים ללא הפסקה, שטפונות-ענק מציפים את רחובותינו ומשעולי המדבר וההרים, נחלי ארצנו שוצפים בעומקים המחייבים כל ג'יפאי בר דעת להצטייד בחליפת צלילה ושנורקל, שתיבת אויר מקורית סגורה בקצהו העליון, ואולי אפילו על הגג - דוגמת גדי צוקר ובהמתו...
צאו כבר מהסרטים שלכם - בכמה מעברי מים עמוקים אתם נתקלים, ועל אחת כמה וכמה - נכנסים אליהם במודע ובכוונה תחילה?.... המנועים שלנו יכבו כתוצאה מהרטבת מערכת החשמל הרבה לפני שהמים יגיעו למסנן האוויר...
בנוסף, המסנן הפתוח שלך נמרוד, שראיתי אותו בזמנו, פשוט פצפון - חלק מהאפקט של מסנן משופר הוא גם שטח הפנים שלו. נסיתי פעם לסגור באצבע נחיר אחד באף ולנשום דרך נחיר בודד? האפקט דומה. למסנן שלך שטח פנים קטן בהרבה מזה של מסנן הנייר המקורי, אולי גם בגלל זה אתה לא מרגיש בשום הבדל.
לעניין אבק במסנן האוויר - בתקופה שהייתי מטייל לבד או מוביל קבוצה, לא היה לי שום לכלוך במסנן. אבל ערן, נסה פעם לנסוע במאסף ואחר כך בדוק את המסנן שלך. יהיו לך הפתעות. המון אבק וחול.
ואני חוזר על האזהרה לא לנקות בלחץ אוויר את מסנן הנייר! הוא כן ייקרע, ואתם לא רואים את זה. אבל המנוע שלכם ירגיש טוב טוב בחורים הללו.
כמובן שאין מתנות חינם - גם במסנן רב-פעמי צריך לטפל. לא תטפלו (ניקוי + שימון), והוא לא יעשה את העבודה. חמור מזה - גם לא יסנן. תשאלו את החברים של ערן...
מסנן רב פעמי "פתוח" באמת דורש יותר תשומת לב. אנ ילא מכחיש את זה. עדיין, אם הקונוס מחובר היטב לצוואר צינרו האוויר, החבקים סגורים היטב וכו', לא יהיו שום כניסות של אבק.
מי שממש מפחד, יכול להתקין מסנן כזה בתוך הבית המקורי. לא שעכשיו הג'יפ שלו יהפוך לצוללת, אבל אם זה גורם לכם לישון טוב יותר? אין ספק שזה הרבה יותר טוב ממסנן נייר רגיל.