על אותו עיקרון שהביטוח לא מכסה גניבת גלגל.. או כל חלק אחר ברכב...
אבל אני עדיין חושב ששברו לך את השמשה! פשוט ניקית את הרכב ממש טוב אחר כך! :twisted:
Printable View
על אותו עיקרון שהביטוח לא מכסה גניבת גלגל.. או כל חלק אחר ברכב...
אבל אני עדיין חושב ששברו לך את השמשה! פשוט ניקית את הרכב ממש טוב אחר כך! :twisted:
ציטוט:
בלי קשר- אני לא מצליח להבין (בכנות) את ההגיון מאחורי ביטוח לשבירת השמשה בלבד- אשמח אם מישהו מאנשי הביטוח פה יאיר את עיניי.
ניקח את שני המקרים: גנב גונב את השמשה או גנב שובר אותה. בשני המקרים מדובר בנזק במזיד. בשני המקרים- הלכה לי השמשה. אז למה באחד אני משלם ובשני לא?
אני לא איש ביטוח, אבל לדעתי ההגיון מאחורי המוצר הזה הוא כזה: שבירת שמשה כתוצאה מפריצה לרכב (לא גניבה של הרכב) או פגיעת אבן, זה מקרה שכיח מאוד, אבל תמיד נופל מבחינת הנזק מתחת לסכום ההשתתפות העצמית של הביטוח המקיף, ולכן הגיע הביטוח המיוחד הזה לכסות את הפינה הזו.
חנן יש מי שדואג להפיל אותו מתחת לסכום ההשתתפות עצמית .ציטוט:
נכתב במקור על ידי חנן-ג'יפולוג
חברות הביטוח זאת חבורה של קומבינטורים בחסות החוק .
והם אלה שגוררות את המבוטח לקמבן .
על מה לעזאזל אתם מדברים ? ?...
1. נסעתי אחרי משאית שהעיפה לי אבן לחלון הקידמי וניפצה בו חור ( עזבו את ההלם המטורף שלי .. ) - הוחלפה שישמה ע"י בביטוח - שעה עבודה
2. שיכור שניפץ לי באגרוף חלון דלת נהג בסמוראי - הוחלף ע"י הביטוח ( וגם ניקוי עם שואב את כל האוטו )
3. חלון קידמי של דיסקו שחבר ניסה להוריד ע"מ לתקן חלודות - התנפץ לו בידיים - הוחלף על ידי הביטוח.
ביטוח שמשות זה ביטוח שמשות, למעט המקרה שהסוכנת שלי שלמה מכיסה הפרטי על מנת לשמר אותי ( אפשרות שקיימת ) ואני יכול לברר את זה אם אתם מעוניינים, אז פשוט ... תחליפו סוכן ... ומהר.
תציטוט:
נכתב במקור על ידי idanw
תרשה לי לחלוק עליך ידידי: הביטוח לא מכסה גלגל שנגנב כי אין "ביטוח גלגלים" נפרד, ולא מראת צד כי אין "ביטוח מראות" בנפרד. ביטוח שמשות- דווקא יש בנפרד-מהפוליסה של המקיף, ולכן צריך לכסות אבדן שמשה. על סמך מה הביטוח קובע שהשמשה שלי נגנבה בכלל? הם תפסו את הגנב עם השמשה שלמה? קשקוש אחד גדול! אם היה "ביטוח מראות" נפרד מהפוליסה המקיפה- היית מוכל לקבל שהוא מכסה כאשר מישהו ברחוב צר גילח לך את המראה עם משאית אבל לא אם מישהו הוריד אותה סתם כי בא לו?
אני עדיין אשמח לשמוע מסוכן הביטוח פה באתר הסבר קצת יותר הגיוני להפרדה המלאכותית הזו (וזה בנימה מתעניינת ולא תוקפת חלילה)
אני דווקא חושב שביטוח מקיף כן מכסה הכל למעט מה שהוגדר ב "למעט"
הוא לא יכסה גלגל מפני שלא עבר את ההשתתפות העצמית, כנ"ל לגבי חלקים "זולים" אחרים.
ביטוח השמשות הנפרד נותן להם מצד אחד אמצעי להוזיל את הביטוח - אם לא תשתתף - כמו גרירה וכו.. ומצד שני נותן להם אפשרות נוספת לגביית פרמייה, למעשה כל נישה שאפשר לעשות בה שקל נוסף עם סיכון מינימלי הם יגבו פרמייה נוספת.
שיה- זו בדיוק הנקודה: אם היה בנפרד מהךוליסה "ביטוח גלגלים" - לא היה ברור שהוא מכסה החלפה של הגלגל ע"ח הביטוח, לא משנה למה, כל עוד אתה לא גרמת לזה במזיד?ציטוט:
נכתב במקור על ידי shaya
מכל הדיון הזה, צלצלתי לחבר שאצלו ביטחתי שמשות וגרירה, בחוזה רשום מפורשות - אין כיסוי לגניבת שמשה , רק ניפוץ/סדק וכד' וכמובן שצריך להוכיח שלא נעשה במזיד על ידי הבעלים , לא בתחרויות, לא במפגעי טבע , לא במפגעי מלחמה ואו שימוש כוחות הבטחון.
קיצר , ביטוח שמשות שצריך לדעת לקמבן אותו כדי באמת לקבל שמשה וכמובן שהיא תהיה חליפית ולא מקורית ואין אחריות על גומי ואו פחחות - זכוכית נטו!