חוזר: פרוייקט באגי לקטגוריה המוגבלת
ציטוט:
נכתב במקור על ידי נמרוד
קובי, ממה שאני רואה, הlaterlal rollbars האלא הם לא סיבה לפסילה. הניסוח המדויק הוא שהרגל צריכה להיות nearly vertical. אבל זו ממש לא שיטה, תשרטט את המבנה כולו, לפחות את כל המרכיבים העיקריים, ובוא נדבר על השרטוט.
נמרוד שלום
לצערי לא השתמשתי בתכנון בתכנת תיב"מ כלשהי, בעיקר בגלל חוסר הנגישות שלי אליהן וחוסר ידע בשימוש בהן, והסתפקתי בשרטוטים ידניים בלבד. אין ברשותי גם סורק אבל אני יכול להעלות תמונות נוספות, של זויות ככל שיידרשו, כדי לוודא שאני לא מפספס פה כלום. את התקנות קראתי היטב (בעיקר את פרק השלדות, אני מודה...) עוד לפני שעלו באתר, מקישורים קודמים, הן מדיונים אחרים באתר והן מאתר מארשל'ס, אבל אני ממש מקווה שאם מישהו רואה כאן טעות מובהקת שנעלמה מעיני שירים את הדגל האדום בקול צעקה לפני שיהיה מאוחר מדי.....
בתודה מראש-קובי
קובי לא צריך מחשב, שרטוטים ידניים זה בסדר גמור. פשוט, אתה מראה כל שלב בתמונות אחרי שאתה בונה אותו... עדיף לראות את התמונה כולה מראש, גם עם זה סקיצות בעפרון. תנסה בהזדמנות לסרוק אצל חבר או שכן, בטוח יש סורק איפשהו בערבה התיכונה...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי נמרוד
קובי לא צריך מחשב, שרטוטים ידניים זה בסדר גמור. פשוט, אתה מראה כל שלב בתמונות אחרי שאתה בונה אותו... עדיף לראות את התמונה כולה מראש, גם עם זה סקיצות בעפרון. תנסה בהזדמנות לסרוק אצל חבר או שכן, בטוח יש סורק איפשהו בערבה התיכונה...
ברור, ברור.... נראה למי מהחברים יש אחד (אף פעם לא טרחתי לבדוק). ולמען הדיוק, אני מהערבה הדרומית (קיבוץ גרופית).
קובי
יש לי שאלה אליך עם איזה רתכת אתה עובד ?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי or65
יש לי שאלה אליך עם איזה רתכת אתה עובד ?
אצלי יש רתכת תעשייתית תלת פאזית של לינקולן, מפלצת אמיתית שיכולה לרתך שעות רבות בלי הפסקה גם באלקטרודות 5 מ"מ ויותר, כלי שמשמש במסגריות כבדות בד"כ, אבל תנסה להזיז אותה....
קובי
אוקיי, אחרי כמה ימים של שקט, ובמקביל להמשך ההתארגנות מסביב, יש קצת התקדמות. המנוע והגיר (שחוטים מערימות הגרוטאות של המוסך המקומי, זמניים בלבד, עד שנסיים את הבניה ואז ייכנסו הקבועים) נכנסו למקומם-יש מצב שיזוזו עוד קצת קדימה אחורה מתישהו כדי להגיע לבסיס הגלגלים התקני, ונוספה תת שלדה קדמית שבהמשך תישא את המתלים הקדמיים בגאון
קובי
נ.ב. אני עדיין מנסה להסתדר על סורק ולהעלות את השרטוטים של כלוב ההתהפכות, אני מקווה שעד סוף השבוע אני אסגור את זה, ושלא יהיה צורך לפרק או לחתוך משהו כדי לקבל את האישורים. בכל מקרה, הכל יושב על פיקים בלבד, רק חבל על העבודה....
3 קבצים מצורפים
שלום קובי
(בלי קשר)מכרתי למישהו בגרופית באגי לבנה ליפני 8 שנים בערך האם היא עוד נוסעת? והאם זה אתה?
טל מגינתון
ציטוט:
נכתב במקור על ידי talw
שלום קובי
(בלי קשר)מכרתי למישהו בגרופית באגי לבנה ליפני 8 שנים בערך האם היא עוד נוסעת? והאם זה אתה?
טל מגינתון
לא אני, אבל אני חושב שאני יודע על איזה באגי מדובר (ואולי אפילו נפגשנו פעם בקידוח בתמרים?)
קובי
אם אתה עובד עם הטרקטורים מאחרי הקידוח שבסוף התמרים ויש לך קוקו אז וואלה נכון.
וחוץ מזה מה לך ולFIA ,אני במקומך הייתי מתחרה עם עצמי גרופית-עין חצבה לפחות פעם בשבוע.(יש לכם אחלה חלקת מדינה ,אם זה היה תלוי בי כבר מזמן הייתי שם)
טל
ציטוט:
נכתב במקור על ידי talw
אם אתה עובד עם הטרקטורים מאחרי הקידוח שבסוף התמרים ויש לך קוקו אז וואלה נכון.
חיובי, זה אני (עולם קטן, לא?)
וחוץ מזה מה לך ולFIA ,אני במקומך הייתי מתחרה עם עצמי גרופית-עין חצבה לפחות פעם בשבוע.(יש לכם אחלה חלקת מדינה ,אם זה היה תלוי בי כבר מזמן הייתי שם)
טל
אם אתה חושב שהבאגי תנוח בצל בין המירוצים, אתה טועה...
קובי
1 קבצים מצורפים
ערב טוב לכולם
לקח קצת זמן, אבל לבסוף הצלחתי לסרוק את השרטוט של כלוב ההתהפכות המתוכנן (וגם מבוצע כבר, חלקית). בשרטוט חסרים ה-X שמאחורי הנהג/נווט וחיזוקי אלכסון שאמורים לנעול את הכיפופים וחיבורי הזויות/T למיניהם. השאלה מופנית למומחים- האם הכלוב עומד בדרישות ה-FIA כמו שהוא, מה צריך להוסיף פרט למה שכבר ציינתי או האם עלי לתקן טעויות עקרוניות בתכנון? אני אשמח לתשובות מפורטות ככל האפשר. רק כדי להשלים נתונים- קורות השלדה ברצפה, הקשתות הראשיות והקשת האחורית עשויות צינור סקדיואל 40 בקוטר 1.5". כל היתר מסקדיואל 40 בקוטר 1.25" תת שלדה קדמית+אחורית נגרעו מהשרטוט כדי להתמקד בעיקר, אבל אני אשמח לשמוע הערות גם לגביהם (ניתן לראות היטב בצילומים)
בתודה מראש-קובי
היי קובי
אני לא מבין בFIA אבל כל הצינורות האלה מול העיינים לא גורעים משדה הראייה ,אותי לפחות הם היו משגעים,אי אפשר לחסוך כמה מהם "לפי התקן"?
טל
http://www.jeepolog.com/forums/attac...achmentid=3929
יופי.
אז ככה -
אם אני מבין נכון הכלוב הוא מטיפוס של 2 קשתות צידיות מלאות - lateral roll bars. מבנה מוכר ומותר. חבל באמת שהרגל האחורית כפופה. זה מיותר, גבולי מבחינת החוקיות, אבל אם נעשה כבר, נעשה.
מבחינת אלכסונים ורכיבים, יחד עם X מאחורי הנהג שלא ציירת, יש לך כאן את כל מה שצריך. אבל אותה בעייה כמו עם הקשתות המרכזיות. למה מוט הצד הראשי מכופף? בעצם, למה המבנה "מתכנס" והוא צר יותר מקדימה מאשר מאחורה? כלומר למה הוא לא נראה במבט על כמו מלבן, ואם לא מלבן אז טרפז, אבל עם קוים ישרים?
עקרונית, כיפופים זה דבר רע. איפה שחייבים, חייבים, אבל אתה הכנסת כאן שני כיפופים מיותרים ולא נכונים, אחד כאמור ברגל האחורית של קשתות הצד הראשיות, והשני במוטות הצד (וגם ברצפה).
חסר מידות. אחת הדרישות החשובות, שאני מאמין שגם יבדקו כי זה קל, היא גובה הכלוב. הוא צריך להיות 900 מ"מ מעל המושב, שנמדד מהכרית של המושב למישור הגג (התחתית של הצינורות). תוודא את זה. תוודא גם שיש לך מספיק מרחב לכל הכיוונים, הרוחב והאורך המינמלי הנדרשים סביב כל אחד מהנוסעים רשום בתקנות.
אני, אם אדרש לבדוק כלובים, המידות של המבנה מסביב לנוסע זה אחד הדברים העיקריים שכן אבדוק. כמה גובה ורוחב יש לו. המרחק בין הראש ואיברים אחרים למבנה הוא קריטי במקרה של מעיכה חמורה, לא סתם מתייחסים אליו בתקן.
עוד נקודות בהמשך...
נמרוד שלום
קודם כל-תודה על התגובה (והביקורת), לזה באמת חיכיתי-לדעת מה בסדר, אם יש משהו לא תקין, ולקבל באופן כללי חוות דעת נוספת (נוספת לשלי ;) ).
לגבי הכיפופים- הרעיון מאחורים היה גם אסטתי וגם פרקטי, יצרתי חללים מורחבים לנהג ולנווט האיזור הגוף העליון. בנוסף, לגבי הכיפופים ברצפה, העדפתי לכופף מאשר לחתוך ולחבר-זה לא יותר חזק? הקורות ברצפה מקבילות זו לזו (יכול להיות שזה לא ברור מספיק בשרטוט) וגם הקורות בדופן, וגם במקום הצר ביותר ברצפה עדיין יש מספיק מקום- הסביבות החצי מטר לרגליים באיזור הדוושות ומתרחב באיזור המושב.
לגבי המרחב הפנימי אין מה לדאוג, ה"קבינה" מרווחת מאוד לכל כיוון, הגובה מ"רצפה" ל"תקרה" יש 115 ס"מ, האורך הפנימי הוא כ-160 ס"מ משמשה לגב והרוחב גם הוא נדיב, 140 ס"מ ברצפה וכ-165 ס"מ לכתפיים, הרבה יותר מרווח מהפרייבט הממוצעת.
בסופ"ש גם היתה עוד התקדמות, הושלמה בניית חיזוקי הצד האלכסוניים שבשרטוט, תמונות נוספות יגיעו בהמשך.
עוד תגובות, הערות, אנקדוטות והצעות ייעול יתקבלו בברכה (וגם הצעות לספונסרשיפ, אם מישהו ממש מתעקש :mrgreen: )
בתודה מראש-קובי
7 קבצים מצורפים
אוקיי, יש עוד כמה תמונות מההתקדמות האחרונה, השלדה מתחילה להראות כמו השרטוט, ויש גם תמונה או 2 שממחישות היטב את החלל הפנימי המרווח, בהמשך לתגובה הקודמת
מדהים!!
יש לי שאלה , איך אתה עושה את Fishmouth ( דיסק , מקדח כוס , נוצ'ר ... )
ובהצלחה ;-)
אור
ציטוט:
נכתב במקור על ידי or65
מדהים!!
יש לי שאלה , איך אתה עושה את Fishmouth ( דיסק , מקדח כוס , נוצ'ר ... )
ובהצלחה ;-)
אור
דיסק, האמצעים האחרים לא שווים הרבה בלי מקדחת עמוד רצינית (אולי הכלי היחיד שחסר אצלי בסדנה, יטופל...) וגם שם יש זוויות שממש קשה להגיע אליהן. עם הדיסק אני אולי עובד קשה יותר אבל התוצאות מצויינות.
קובי
[QUOTE=נמרוד
אם אני מבין נכון הכלוב הוא מטיפוס של 2 קשתות צידיות מלאות - lateral roll bars. מבנה מוכר ומותר.
עוד נקודות בהמשך...[/QUOTE]
נמרוד אני לא מבין, הרי על פי ה fia והשירטוטים שלהם הקשתות הראשיות צריכות להיות רוחביות כלומר מצד לצד ולא אורכיות כמו שקובי עשה, אז איך אתה אומר שזה מוכר ומותר. קובי בונה בשיטה האמריקאית ואצל הארופאים הבני ז---ת זה אסור ?!
לפי הFIA אפשרי גם מבנה של 2 קשתות צד שמחוברות בינהן במוטות לרוחב, זה נקרא Lateral roll bars. ואפשרות שלישית היא קשת מרכזית רגילה ושני "ר" שיורדים ממנה קדימה, וזה נקרא lateral half roll bars, וזו תצורה מאד נפוצה. אלו שלוש תצורות שהFIA מגדיר למבנה הבסיסי.